Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä engineerix
#71848
Nyt se totta tosiaan alkaa näyttää jo aika hornyltä... :D

Näyttävä ja hieno valaistus. Ei kenties elegantimmasta päästä, mutta ei voi valittaa. Kyllä tuota kelpaa esitellä turisteille!
Avatar
tekijänä Klazu
#71849
Valaistus tosiaan parantaa tätä hässäkkää ja pimeässä eivät edes kaiken mahdollisen sävyiset elementitkään näy. :)

Minkähän takia rakennuksen kylkeen on asennettu huomiovalot? Tuntuvat melko turhilta jo katollakin, kun rakennus ei kuitenkaan sijaitse millään laskeutumispolulla ole tai lähelläkään lentokenttää. Vaikea uskoa korkeudenkaan vaativan huomiovaloja, sillä jos jokin lentäisi alle sadan metrin korkeudella keskustan yläpuolella, olisi tällä suurempiakin ongelmia.

Täällä meilläpäin keskustan pilvenpiirtäjissä ei ole minkäänlaisia huomiovaloja, vaikka keskustan kyljessä on sentään maailman vilkkaimpiin kuuluva vesitasokenttä ja ne koneet vasta lentävätkin matalalla keskustan yli ja toisinaan hankalassa sumussa/sateessa. Kiintoisa ero säännöksissä.
Avatar
tekijänä grendy
#71854
^Oot selvästi ollut liian kauan poissa Suomesta kun ihmettelet suomalaista sääntöyhteiskuntaa! ;).. Ihmettelen enemminkin että miksi täällä ei vaadita jo huomiovaloja joihinkin 7krs perustaloihin...

PS. Eilen joskus illalla valot pimeni taas ja aamulla ei ainakaan palanut.. että melko rajoittunut päälläoloaika tai sitten säätö jatkuu... onneks sain kuvat! :)
Avatar
tekijänä Klazu
#71860
Haha, hyvä pointti grendy. ;) Ehkäpä eivät pidä valaistusta päällä muutamaa tuntia enempää, kun LED:it vie niin mahdottomasti sähköä. :roll:

@arkkinikkari: Kiitos linkistä, tosin ei tuokaan kaavio näytä tukevan kaksien valojen tarvetta ennen kuin mennään sadan metrin yli, mistä Tornihotelli vielä jää hyvän matkaa. Onko Cirruksessa muuten huomiovaloja? Mikä oli muuten pointtisi helikoptereista? Onko Tampereen keskustassa jotain helikopteriliikennettä?
tekijänä Jussi
#71861
Klazu kirjoitti:Mikä oli muuten pointtisi helikoptereista? Onko Tampereen keskustassa jotain helikopteriliikennettä?
No ei tää mikää nyyjork ole, mut kyl oon muutaman kerran helikopterin Treen keskustassa nähnyt, ambulanssikopterin laskeutuvankin. Toki aika vaikea tuota tornihotellia on olla huomaamatta vaikkei noita punaisia valoja olisikaan..
Avatar
tekijänä grendy
#71863
Juu kyllä mediheliä näkee melko useinkin kun TAYSissa on sen tukikohta. Viime viikolla laskeutui johonkin ihan työpaikan lähelle keskustaan! :)

Mut joo ei oo sähkön säästämisestä kiinni kun tänään valot ei oo ollut päällä ollenkaan. Eli jotain ne vielä siellä säätää... Tuskasen hidasta touhua kyllä, hyvin ne toimi jo prkl! :D
Avatar
tekijänä 16valve
#71975
Nyt tornihotellin valot ovat "virallisesti" käytössä. Viikonloppuisin klo 17-24 ja viikolla 22:een asti.
Aamulehti kirjoitti:Uusi Torni-hotellin Signaali-valoteos syttyi ensimmäisen kerran – Tällainen se on

Kuva

Kuva

Kuva

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen julkisivuun on valmistunut valoteos, joka kantaa nimeä Signaali. Valoteos syttyy torstaina kello 8.15 hetkeksi ja uudelleen torstai-iltana.
Valoteos ympäröi koko hotellin julkisivun ylälaidan. Lisäksi pääjulkisivun oikeanpuoleinen reuna on valaistu.
Parhaat kuvauspaikat kokonaisuudelle ovat Ratinan stadionin suunnalta esimerkiksi linja-autoaseman edustalta tai Vuolteenkadun sillalta.
Mielenkiintoinen katsomis- ja kuvaussuunta on myös Hämeenkadun ja rautatieaseman kulmauksessa.
Valoteos juhlistaa Tampereen historiaa. Signaali-valoteos viestii esimerkiksi vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtelua.
Päivittäisinä kohokohtina toimii iltaisin tasatunnein käynnistyvä Tampereen historiasta kertova visuaalinen tarina. Valoteos on viikonloppuisin päällä kello 17–24 ja arkisin kello 22:een asti.
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/11949 ... se+on.html
Avatar
tekijänä grendy
#71979
^Vihdoinkin! Aika jännä toi Tampereen historiasta kertova visuaalinen tarina -juttu :D

Vähän tyhmä toi että on erilliset päälläoloajat. Vähintään noiden leikkauskulmien valot vois olla kyllä päällä 24/7.
tekijänä Ihmemies
#74730
Aika paljon tolppia ja muuta ympärillä. Oispa kamerassa liveview, niin näkis rajailla paremmin :D Ei ollut tänään siistin punertavan väristä auringonlaskua.

Kuva

Kuva
Viimeksi muokannut Ihmemies, 24.05.15 12:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Laniitti
#74737
Onko kenelläkään tietoa noista veturitallien oikeanpuoleisen siiven kohtalosta? Tallien julkisivusta katsottuna ja joka tuossakin kuvassa osittain näkyy. Tällä hetkellä niiden edustalla on joku hikinen sorainen parkkikenttä ja selvästi peruskorjaamattomia. Oikeastaan ainoa jäljellä oleva rakentamaton alue Tullin alueella. En käsitä, mikseivät niitä voineet samaan syssyyn peruskorjata.
tekijänä Xerdoz
#74773
Tulipa käytyä eilen oluella tuolla yläkerran baarissa. Ihan siistit näkymäthän sieltä oli. Huomion herätti vaan varsin erikoiset ulko-ovet. Melkoisen "industrial" näin paremman sanan puutteessa.
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128