Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Kivenhakkaaja
#49619
Arska kirjoitti:Mikä tuosta tekee Suomen suurimman?
Heh, ehkäpä siinä oli "hieman" kotiinpäin vetoa. Sanat, joita itse käyttävät tuolla sivustolla on sanatarkasti: "Lahden Radanvarsi on World Design Capital 2012 vuoden yksi suurimmista arkkitehtuurikilpailuista"
tekijänä Kivenhakkaaja
#51260
UPM kehittää Niemessä tehdasaluettaan asuinalueeksi:
"Tavoitteena on muuttaa käytöstä poistuneen teollisuusalueen Ruoriniemenkadun varteen sijoittuva osa asuinkerrostaloalueeksi ottaen huomioon alueen kulttuurihistoriallinen rakennuskanta ja viereinen teollinen toiminta sekä yleisen rantaväylän toteuttamismahdollisuus."
Lähde: http://www.lahti.fi/www/cms.nsf/pages/0 ... 1D003D0921

Tulossa siis 10 pistetaloa (27400kem2) kerrosmäärillä 7-11 sekä yhdistetty parkki- ja liiketila (=s/k -market). Eli Ankkuri vain laajenee pohjoiseen. Olisin itse toivonut hieman korttelimaisempaa rakentamista, kun kerran säilyttävät suuren osan tehdasrakennuksistakin. Sulautuisivat paremmin toisiinsa.
Avatar
tekijänä MindW
#51439
Radanvarren kilpailu on ratkennut.

Ensimmäinen palkinto, "Krokotiili":
Kuva
Toinen palkinto, "Ketju":
Kuva
Kolmas palkinto, "Four Quarter Strip":
Kuva

http://www.radanvarsi.fi/

Voittaneen ehdotuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto AJAK, joka näyttää pärjänneen kaupunginsuunnittelukilpailuissa parina viime vuonna: http://www.ajak.fi/projektit.htm

EDIT: Linkki kilpailutyöhön: http://www.radanvarsi.fi/kilpailutyot/krokotiili http://www.radanvarsi.fi/var/nxc_genera ... 398684.pdf
Viimeksi muokannut MindW, 15.12.12 01:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä RV
#51442
Mitä ihmeen skeidaa? Radanvarsien varrella tulisi olla tiivistä ja massiivista taloa, eikä tuollaista "asuntomessumaista" pikkurakentamista mielestäni :?
tekijänä Kivenhakkaaja
#61587
http://www.ess.fi/uutiset/paijathame/20 ... rkamisesta

Ja niin lähti purkuun Lahen Urheilutalo, kavereiden kesken Urkki. Omat käyttäjäkokemukset kyllä tukevat purkua, sillä käytettävyys ei ollut enää vuosiin lähelläkään tätä päivää. Mutta olihan Urheilutalo rakennuksena varmasti lähellä monen lahtelaisen sydäntä. Siellä tuli itsekin juniorina pelailtua paljonkin ja monet ottelut käytyä katsomassa.
Avatar
tekijänä satama
#62302
Vihdoinkin jotain positiivista suunnitelmaa Lahteen. Rautatienkadun lisärakennusluonnos oli vielä vuosi takaperin perityypillinen; lisätään lamellitalotontin taakse toinen lamellitalo, mutta nyt OAS on muuttunut kaupunkimaisemmaksi.

Kuva

Kuva
(huom. massoitteluluonnos, ei kuva tulevasta rakennuksesta)
tekijänä hmikko
#62305
Jösses, ihan tässä räpyttelee ihminen silmiään. Loistavaa, jos tuo kulma todella saadaan täydennettyä tuolla tavalla. Mun puolesta esim. Turun keskustasta sais hoitaa vaikka kaikki vastaavat 60-luvun matalat liikesiivet tuohon tyyliin. Kertooko tarina, miten tuossa on päästy sopuun vanhojen päätyasuntojen asukkaiden kanssa?
Avatar
tekijänä Kantti
#62309
Aikamoinen katukuvan parannus tosiaan!

Välittömästi tulee mieleen monen muun kaupungin samanlainen tilanne 60-70 -luvuilta jolloin noita liikesiipiä rakennettiin, kuten Turussa. Vaikea näitä on täydentää ilman että monilta menee ikkuna tukkoon tai näköala ikkunasta merkittävästi muuttuu, ja epäsopu on valmis.

Miten tosiaan tässä on päästy tällaiseen asetelmaan?
Avatar
tekijänä MindW
#62311
Onhan niitä kompensoimiskeinoja: raha tai annetaan ylimääräinen huone. Vuokratalossa on helpompaa.
tekijänä Maumatti
#62395
Täytyy kyllä sanoa lahdessa usein käyneenä (Anteeksi kaikille Lahtelaisille.), että on se aika masentava kaupunki, ainakin arkkitehtuurinsa puolesta. Keskustassa on säilynyt vain muutama hieno vanha talo. Esimerkiksi kauppakeskus Trion ympäristö on rähjäinen ja epäviihtyisä. Suuri ongelma Lahdessa on myös palvelujen karkaaminen peltomarketteihin ja ostoskeskuksiin keskustasta. Suuri osa keskustan liiketiloista on tyhjillään. Mutta siis, positiivinen projekti. Tälläistä lisää.
Avatar
tekijänä RV
#62397
Maumatti kirjoitti:Täytyy kyllä sanoa lahdessa usein käyneenä (Anteeksi kaikille Lahtelaisille.), että on se aika masentava kaupunki, ainakin arkkitehtuurinsa puolesta. Keskustassa on säilynyt vain muutama hieno vanha talo. Esimerkiksi kauppakeskus Trion ympäristö on rähjäinen ja epäviihtyisä. Suuri ongelma Lahdessa on myös palvelujen karkaaminen peltomarketteihin ja ostoskeskuksiin keskustasta. Suuri osa keskustan liiketiloista on tyhjillään. Mutta siis, positiivinen projekti. Tälläistä lisää.
Mun mielestä taas Lahti on arkkitehtoonisesti aivan kohdallaan, ja erittäin mahtipontinen, kokoistaan suuremman näköinen kaupunki. Lahdenkatu on juuri sellainen "bulevardi", jollainen tällaisten pitäisi olla. Kadut ovat leveitä ja rakennuskorkeus keskimäärin hyvin suuri verrattuna Suomeen keskimäärin. Hienoja funkisrakennuksia on monta.
Avatar
tekijänä Kantti
#70763
Kivat symppikset talot! Lapsiperheystävällinen alue.
Avatar
tekijänä Clepe
#70765
Suomalaiseksi pientalorakentamiseksi toi on jopa aika tehokasta, tonttitehokkuus taitaa olla 0,5 luokkaa jos mukaan laskee noi ulkorakennukset. Plussaa myös siitä rohkeudesta ettei talojen sijoittelulla olla menty yhtään kikkailemaan.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19