Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä RV
#66545
Hiton hienohan toi mun mielestä on, paljon parempaa tasoa kuin valkoiset perusbulkkitornit :)
tekijänä Karpathia
#66552
Juu, kyllä tämä minustakin näyttää edelleen aikalailla samalta mitä on lupailtu. Ja jos pinnasta tulee tuon Turun tornin näköinen, niin se on oikein laadukas ratkaisu. Ensimmäisen kahden kerroksen parkkihallin julkisivu on tosin aika kauhea. Eikö noihin parkkihalleihin ole tosiaankaan kehitetty mitään kaunista ratkaisua, kun ne aina näyttää niin halvoilta? Alkuperäisestä suunnitelmasta voisikin toteuttaa tornin julkisivun jatkumisen parkkihallin päälle. Laadukkaamman julkisivun lisäksi se antaa kokonaisuuteen ryhtiä.

Rakennus on parempaa keskitasoa, joskin massoittelu on outo. Tornia kun on vedetty sisään Isolinnankadulta Yrjönkadulle päin, niin ettei se enää sijaitse kulmassa. Sitten näkisin kyllä mielelläni näissä torneissa joitakin ratkaisuja, jotka rikkoo laatikkomaisuutta. Esim. Kulmia voisi vetää sisäänpäin tai katto voisi olla näkyvä elementti eikä tasakatto. Tämä Porin uusi torni on tosin laadukkaimman näköinen laatikko aikoihin. Sijannin puolesta paikalle ei tosin sovi torni, mutta sille ei nyt sitten enää voi mitään.
Avatar
tekijänä RV
#66563
'Laatikkomaisuus' mielestäni toimii tämänkorkuisissa rakennuksissa yleisesti niiden eduksi tehden niistä 'isomman' näköisiä.
Avatar
tekijänä prepo
#67634
Satakunnan kansa kirjoitti:Linnainmaankulman tornitalo kilpaan vesitornin kanssa

Rakennusyhtiö Hartela aloittaa kesäkuussa 12 asuinkerroksen rakentamisen Linnainmaankulmaan Isolinnankadun ja Mikonkadun risteykseen.
Tontilla ovat jo valmiina päivittäistavarakaupan tilat sekä parkkitasot, jotka valmistuivat jokin aika sitten. Asuinkerrokset rakennetaan niiden päälle.
Tornitalo valmistuu suunnitelmien mukaan ensi vuoden lopulla. Sen korkeudeksi tulee 53 metriä. Talo kilpailee korkeudessa Mikonkadun länsipäässä seisovan vesitornin kanssa. Asuntoja tornitaloon tulee 42.
Eipä ole näkynyt uusia rendereitä rakennuksesta julkisuudessa. Asunnoista on paperilehden mukaan varattu yli puolet.
tekijänä nwps
#69416
Rakentaminen alkaa vihdoinkin.
Poriin kohoavan pilvenpiirtäjän rakennustyöt alkavat lähipäivinä.

Rakennustyöstä vastaava Hartelan aluejohtaja Timo Lundstedt kertoo, että työ käynnistyy 75-metrisen nostokurjen pystyttämisellä. Tiistaina rakentajat alkoivat jo pystyttää alueen ympärille aitaa.

16-kerroksinen tornitalo saavuttaa suunnitelman onnistuessa harjakorkeuden ensi keväänä. Työ valmistunee vuodenvaihteessa 2015–2016.

Hartela kertoo, että noin 70 prosenttia talon asunnoista on jo myyty.

Isolinnankadun ja Mikonkadun kulmatontille eli Linnainmaankulmaan on jo rakennettu matalampi rakennus, jossa on kauppakeskuksen tiloja ja parkkitilaa. Tornitalo nousee tämän rakennuksen päälle.
http://yle.fi/uutiset/porin_pilvenpiirt ... ki/7447376
Avatar
tekijänä grendy
#69437
^Koitin eilen etsiä tän "pilvenpiirtäjän" :lol: myynti-ilmoituksia netistä mutta en löytänyt... Anyone? :D
Avatar
tekijänä Klazu
#69442
Kovinpa matalalla roikkuvat pilvet Porissa, jos tämä on jo pilvenpiirtäjä. Voisivat kutsua tornia paremminkin merisumunpiirtäjäksi, niin voisi olla todenperäisempi nimitys. Sama asia tietty kaikkien Suomen tornitalojen kohdalla, kun ei niistä yksikään pilviin yllä... :roll:
Avatar
tekijänä RV
#69444
Pilvenpiirtäjä :D Tosin täytyy sanoa, että Porissa on aivan keskustassa/välittömässä läheisyydessä muutamakin torni, vieläpä muistaakseni 50-lukua.
Avatar
tekijänä prepo
#69450
Korkeampia taloja keskustan ja tämän uuden tornin lähikortteleissa Riihikedossa on ainakin vuodelta -59 oleva Tasavallankatu 3:n kaksoistorni:
Kuva

Uusikoivistontie 83, nk. Kerjäläisen keppi tai viralliselta nimeltään As Oy Tähtisilmä (vuodelta 1958), jossa on virallisesti 11 kerrosta (ilmeisesti ylin kerros ullakko tms).
Kuva

Myös aikanaan (-61) Pohjoismaiden suurimmaksi vuokra-asuntorakennukseksi väitetty, 10-kerroksinen Keskuskartano on edellisen vieressä.
Kuva

Porin korkein asuinrakennus on rautatieaseman takana oleva 13-kerroksinen asuntolatorni vuodelta 1962 (taitaa olla 13 krs + ullakkokerros tms).
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#69452
Pori on yksi ainoita Suomen suurempia kaupunkeja missä en ole käynyt, mutta on positiivinen yllätys että kaupungissa on tuonkin verran hieman korkeampia kerrostaloja. Tuo Keskuskartano on suorastaan massiivinen ja jotain mitä odottaisin löytyvän Itä-Euroopasta Suomen sijaan.

Kyllä tämä uusi torni hyvin Poriin sopii ja toivottavasti nousee pian.
tekijänä nwps
#70727
Tornitalon nosturi kohoaa 90 metriin

Kuva
– Meille tämä ei ole ainutkertaista, mutta Porille on. Porissa ei ole koskaan aikaisemmin pystytetty näin korkeaa torninosturia, selittää kaluston hankinnasta ja myynnistä vastaava Petri Hautamäki Länsinostot Oy:stä.
prepo voisi käydä napsimassa vähän parempilaatuisia kuvia! :)
Avatar
tekijänä prepo
#71095
nwps kirjoitti:Tornitalon nosturi kohoaa 90 metriin

Kuva
– Meille tämä ei ole ainutkertaista, mutta Porille on. Porissa ei ole koskaan aikaisemmin pystytetty näin korkeaa torninosturia, selittää kaluston hankinnasta ja myynnistä vastaava Petri Hautamäki Länsinostot Oy:stä.
prepo voisi käydä napsimassa vähän parempilaatuisia kuvia! :)
Harvemmin liikun keskustassa nykyään, mutta ohessa pari suttuista kännykkäotosta pikkujoulujuhlista palattaessa viime yöltä (ja juhlissa jouduin valitettavasti kuuntelemaan myös Yötä)...
Sokoksen parkkitalo- ja ruokaosasto on näemmä peitetty pressuun.

Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#72877
Niukanpuoleisesti ulkopuolisia havainnekuvia! Suhteellisen normilta tolpalta näyttää niissä? Jotakin piilevää tasokkuutta on rakennuksessa pakko olla koska hinta on suorastaan juhlava! Huitelee 6000/m² lukemissa, ei kuitenkaan sijaintina ole erityinen?

Parantaa entiseen verrattuna toki katukuvaa selvästi.