Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Clepe
#66335
Käväsin ihastuttavassa Jakomäessä:

Kuva
Kuva
Kuva
Itse asiassa suurin osa rakennuskannasta on juuri peruskorjattu aivan uuteen asuun. Itse ainakin pidän lopputuloksesta:

Kuva

Jakomäen korkeimmalta paikalta avautuu näkymät keskustaan asti. Moottoritien toisella puolella näkyy Alppikylä ja hieman taempana Malmin lentokentän päärakennus.

Kuva
Kuva

Kaikenkaikkiaan alue vaikutti merkittävästi mainettaan siistimmältä paikalta.
Avatar
tekijänä Bernheart
#66337
Aivan karmea toi Jakis. Tässä nyt näkyy kun roiskitaan ympäri metsiä, mikä on tulos. Kun tehtäisiin korkeampaa ja tiiviimpää, voittaisivat luonto ja ihminen.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... utraktorit

http://yle.fi/uutiset/helsinki_aikoo_pu ... ja/5343468

EDIT: liittyen Helsingin uutisten artikkeliin…

http://www.hekaoy.fi/jakomaki/uutiset/2 ... olme-uutta

:D
Avatar
tekijänä RV
#66343
Ei se nyt karmee paikka ole, joskus bileissäkin käynyt ;) Jakiksessa on erittäin huonot yhteydet - sen sijaan että haaskattaisiin rahaa 2080 toteutuviin itämetroihin olisi linjaa jatkettava pohjoiseen Hakunilaan.

Alppikylän värit ovat jotain hirveää, vielä kun noi talot nousevat yhtäkkiä keskeltä puskaa - kuin rykelmä jättimäisiä punakärpässieniä.
Avatar
tekijänä Bernheart
#66345
Minä taas pidän Alppikylää suhteellisen onnistuneena. Alue on tiivis, taloissa on erilaisia värejä mutta maltilla ja harjakatto. Alppikylässä on hiukan yritetty saada aikaan keskieurooppalaista kaupunkirakentamista. Korkeaa tuohon ei olisi voinutkaan rakentaa, koska Malmin läheisyys aiheuttaa sen, että lentoestemääräykset tulee ottaa huomioon.
Avatar
tekijänä Bernheart
#66601
http://www.hel.fi/hki/helsinki/fi/uutis ... rrostaloja
Jakomäessä rakennetaan vanhojen purettavien kerrostalojen tilalle uusia
16.04.14

Rakennuslautakunta myönsi tiistaina 15. huhtikuuta rakennusluvan kolmelle uudelle asuinkerrostalolle Jakomäkeen. Kaupunki purkaa niiden paikalta kaksi 60-luvun lopulla rakennettua viisikerroksista elementtitaloa. Uusiin rakennuksiin tulee viiteen kerrokseen yhteensä 207 asuntoa.

Kaikissa uusissa asunnoissa on parveke tai terassi pihan puolella. Lasiseinäiset sisäänkäynnit ja porrashuoneet käsitellään tunnusvärein. Rakennettava alue on kallioinen ja alueen ominaispiirteet säilytetään rakentamalla uudet kerrostalot lähes nykyisten talojen paikalle. Rakennukset toimivat melumuurina pihan oleskelualueelle.

Kohteesta on järjestetty vuosina 2010-2011 suunnittelu- ja tarjouskilpailu, jonka voittajaehdotuksen pohjalta uudet kerrostalot on suunniteltu. Purettaville rakennuksille on jo aiemmin myönnetty erillinen purkamislupa. Myös rakennusten autokatokset ja pysäköintikansi puretaan.
Avatar
tekijänä RV
#66674
Luulin muuten että Jakomäen talot saneerattiin joskus 2003 tai 2004 :o
Avatar
tekijänä Tuhnu
#69767
Laitetaas taas vähän Varissuon kuulumisia. Piikkauskoneet laulaa siellä täällä.
Parvekeremontti Karvataskunkatu 30
Kuva

Julkisivuremontti Piinokankatu 5
Kuva

Valmistunut parvekeremonttikohde Koukkarinkatu 2. Omaan silmään ei kyllä sovi yhtään tuo harmaa kaide kun seinät on noinkin vaalean ruskeat.
Kuva

Kuva

Pari sekalaista:
Kuva

Kuva

Remonttia odotellessa:
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#69768
Olet oikeassa Koukkarinkatu 2 kohdalla. Tummanharmaa parveke on sinänsä hieno ja arvokkaan oloinen, värien pitäisi kuitenkin sointua talossa keskenään ja muodostaa kokonaisuus. Isojen pinntojen parvekkeissa olisi pitänyt olla lämminsävyisiä. Tehostevärinä tuo tumma olisi käynyt paremmin, vaikka parvekkeen kaiteissa.
Avatar
tekijänä Tuhnu
#70430
Pari päivitystä.
Ei se ollutkaan valmis. Harmaata tullut lisää sokkeliin ja ylin kerroskin saa katetun parvekkeen.
Kuva

Julkisivu edistyy myös. Perussettiä.
Kuva
tekijänä Luukie
#70466
Vaikka joku noita Wakken parvekkeitä kritisoi niin mielestäni sopivat tuohon. Vuokra varmaan kohtuullinen, eh eh. Ja isot parvekkeet missä lasitukset niin luulen että asukkaat tykkäävät. Kunhan ei nyt niitä tuhoa polttamalla siellä ja ei koskaan pese ikkunoita. Ei noi parvekkeet nyt ainakaan taloa rumenna koska tönö jo on ruma. Ei nyt liity projekteihin, mutta varissuokin alkaa olemaan ihan ok paikka asua. En kyllä vaimonija ja lasten kanssa sinne koskaan muuttaisi ja opiskelijat kun turkuun muuttaa/wakkelle niin ymmärrän että haluavat täältä pois. Mutta jos ei pienestä säikähdä on palvelut lähdellä ja todella hyvät bussiyhteydet, turun parhaimmat tietenkin. Itiksessä on aina mukava käydä vaimon kanssa ostoksilla vaikka ei mikään hesan itis olekkaan tai turun länsikeskus. Toivoisin että paikka kehittyisi paljon ja saataisiin enemmän yliopiston juttuja sinne. Tosin muuttohalu jo maahanmuuttajillakin on jo keskustan suuntaan niin isoa. Ei tämä pelottava paikka enää ole, päätälyhyempi vaimokin ei pelkää siellä liikkua. Vähän väisetönkasvua ja sitten toinen torni tonne niin itse ainakin tykkäisin.
tekijänä juzzlin
#70545
Löysin tällaisen hienon ilmakuvan Hervannasta (http://www.tuuna.net/lento_13.html):

Kuva

Näkyy olevan vuodelta 2007, mutta silti yksi parhaista yleiskuvista mitä olen Hervannasta nähnyt. Paljon kamaahan tuosta puuttuu.
tekijänä sekovene
#70579
juzzlin kirjoitti:Löysin tällaisen hienon ilmakuvan Hervannasta (http://www.tuuna.net/lento_13.html):
On kyllä paljon samaa näissä kompaktikaupungeissa. Matinkylä:

Kuva

Tämäkin jostain vuoden 2008 tienoilta.
tekijänä hmikko
#70693
Hesarin Kuukausiliitteen pitkä juttu Jakomäestä ja purettavien talojen asukkaista:

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1414555 ... f=fb-share
Lähiöt syntyivät, kun Suomi kaupungistui. Maalaisille tarvittiin nopeasti asuntoja.

Mutta Jakomäki ei ole osa tätä suuren muuton tarinaa. Se oli alusta lähtien helsinkiläisten paikka. Sieltä sai asunnon vain, jos oli asunut Helsingissä vähintään kymmenen vuotta.

Työläisperheet muuttivat sinne Kallion, Punavuoren, Kampin ja Pasilan ahtaista, vanhanaikaisista asunnoista. 1990-luvulla Jakomäki oli Suomen stadilaisin kaupunginosa. Siellä asui eniten syntyperäisiä helsinkiläisiä. Se kuuluu puheessa. Ambulanssi on Jakomäessä tsirra.
Avatar
tekijänä Tuhnu
#75996
Piinokankadun talot valmiita:
Kuva

Kuva

Ainakin omaan silmään ihan mukavia.
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21