Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä huopa
#6928
on siinä ihan mukava porrastettu se etupuoli, että se lattialeikkaus on melkein kolmio. Kääntöpuoli on vähän liian neutraali, mutta noin Joensuun kokoiseen kaupunkiin ihan kelpo talo.
Avatar
tekijänä Klazu
#8156
Ulkomailla oleskelevana joensuulaisena pitää tätäkin projektia tietysti kommentoida ja harmitella kovasti miten en ole itse paikalla todistamassa kun tällainen helmi kohoaa (toivottavasti) uutena esimerkkinä kaupungin rakentamiselle.

Joensuussa rakennuskorkeus on äärimmäisen matalaa. Olen monesti mm. Karjalaisen mielipidepalstalla (kyllä, se olin minä) manaillut miten Joensuussa on voitu yhdistää kaikki mataluuden ja pienuuden vaikutelmaa lisäävät tekijät (pistäkääs muut kaupungit "paremmaksi"):

- Täydellinen ruutukaava pitkinen suorine katuineen.
- Koko ruutukaava on täysin tasaista ikivanhaa suopohjaa.
- Korttelit avonaisia joka suuntaan; rakennukset vain parin parin korttelin matkalla keskustassa kiinni toisissaan.
- Talot kaukana kaduista; leveät, suorat kadut.
- Kerroskorkeus lähes poikkeuksetta maataso + 3 asuinkerrosta = 4 kerrosta.

Vaikka kaupunkia kovasti rakastankin, tunnen suurta surua keskusta ankeasta suunnittelusta. Varsin pahaa tekee, että keskustan uudisrakennuksetkin suunnitellaan yhä näiden ehtojen alla. Miksi ei rakenneta yksittäisiä, persoonallisia, torneja erottamaan kaupunginosia ja keskustaa muusta kaupungista? Tätä en ole voinut ymmärtää.

Siksi tämä projekti ja koko ympäröivän Aittarannan kehitys on jotain aivan mahtavaa Joensuulle! 14-kerrosta on huima ja rohkea askel eteenpäin kaupungissa ja olen iloinen että vaikka nouseva kerrostalo ei olekaan kaikkein erikoisimmasta päästä, on se ainakin minun mieleeni modernin ja nätin näköinen ilmestys! Vielä kun olisivat rakentaneet Aittarannan eteläpäähän toisen peilikuvarakennuksen, olisi kokonaisuus ollut upea!

Innolla siis seuraan tätä projektia ja kunhan vain jouluna Joensuuhun pääsen, pitää valokuva-arkistot päivittää ajantasalle. 8)
tekijänä jusa-masa
#8182
Toi on totta joensuussa, että olisi kyllä keskustan rakenteessa kehittämisen varaa. Se on vähän orpo kieltämättä.
Avatar
tekijänä huopa
#9357
Kävin tänään Joensuussa vaimoni kanssa mutustamassa intialaista ja samalla piipahdin siinä Tähtitornin työmaan reunalla ja vastapäätä katselemassa miten projekti edistyy. Hyvin näkyi edistyvän ja ihan tosiaan mukavan muotoine häkkyrä siitä tulee, kyllä kelpaisi muuannekin suomeen tuollainen pohjaratkaisu normaalin laatikon sijaan.
Tuli näpsittyä pari kuvaakin:
Kuva
Kuva

Tuo jälkimmäinen kuva on muuten otettu Tiedekeskuksen uudesta tornista, joka näytti olevan noin 10 kerrosta korkea. Pitänee postitella jollekulle joka siitä projektista jotain tietää ja kysyä mikä on korkeus, se voisi olla jotain lähellä 35m tuntumaa, ainakin ne 5 ekaa kerrosta jossa on niitä yritystiloja ovat melko korkeita kerroksia. Loput 5 kerrosta ovat ihan näköaloja varten, niissä ei ole mitään huonetilaa, vain rappuset ja ikkunoita mistä voi tiirailla ulos. Ihan mukavat näköalat oli ylhäältä ja sinne oli jopa täysin vapaa pääsy. Pitänee käydä joskus kauniina kesäpäivänä uudestaan vilkaisemassa, nyt oli hieman ankea keli.
Viimeksi muokannut huopa, 22.12.06 10:29. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Klazu
#9362
Tämähän on! Kaikki ei-joensuulaiset vaan postittelee kuvia tänne ja minä en. Hävettää ihan.

Itsekin kävin tänään täällä kerran joulua viettäessäni tekemässä Joensuun sightseeingin ja kuvia on runsaasti mm. mainituista kohteista. Katsotaan miten jaksan vääntää kuvat vielä nettiin ihailtavaksi.

Ja voisin minä muutenkin kommentoida näitä, sillä tiedän paljon projekteista.
Avatar
tekijänä grendy
#9376
Eihän toi nyt lopulta eroo mitenkään muista kerrostalo-muoteista mutta joku tossa vaan kiehtoo.. Ehkä kun väritys muistuttaa Hervannan Wäinölöitä joita katselen päivittäin? :)... Odotellaan projektin etenemistä!
Avatar
tekijänä Klazu
#9398
Tässä eiliset kuvani rakennuksesta ja ympäröivästä Aittarannan alueesta. Talosta tulee siis 14-kerroksinen, mutta korkeudesta metreinä en vielä tiedä. Talo on noussut neljässä kuukaudessa mukavasti ja tällä hetkellä kerroksia on kasassa 10.

Rautatieasemalta keskustaan Pielisjoen ylikulkevalta Itäsillalta näkymä on tällainen. Kivasti talo pilkistää Suvantosillan takaa:
Kuva

Syksyllä viereen asennettu nostokurki tuntui aluksi matalalta, mutta nyt enää neljän kerroksen uupuessa korkeus näyttää riittävän. Talo näyttää ihan kivan korkealta juurella ollessa. Erityisesti tykkään eri väreistä, joita punainen tiili yhdessä kulmassa kivasti täydentää:
Kuva

Eteläpäädyn parveikkeiden määrästä ei vielä ota selvää, mutta ainakin suuret ikkunat näyttäisi tulevan päädyn seinään. Tämä on mukavaa, sillä etelässä voi ylimmistä kerroksista nähdä suurelle Pyhäselkä -järvelle.
Kuva

Erityisesti tykkään kaupunkiin ja joelle päin olevan sivun porrastetuista parveikkeista sekä suuresta määrästä ikkunoita. Talo ei ole todellakaan laatikko vaan syvennyksiä on monen mallisia:
Kuva

Näkymä Suvantosillalta, joka siis kulkee noin 4. kerrokselta tasalta ohi talon:
Kuva

Aluksi pelkäsin, että rakennus tulee liian lähelle massiivista siltaa, mutta eroa on ja sillalta ei kykene näkemään juurikaan sisään asuntoihin:
Kuva

Rakennus nousee siis uuden rakennettavan alueen pohjoispäähän maamerkiksi ja se on keskustasta päin tultaessa täydellisesti linjassa Suvantosillan kaarteeseen nähden. 14-kerroksisena rakennus on mielestäni ehkä pienesti lyhyt maamerkiksi ja 16 kerrosta olisi voinut olla näyttävämpi ratkaisu. Ihan tyylikäs näky silti tiedossa Niinivaaralle autoileville:
Kuva

Muu alue on jyrätty tasaiseksi ja odottaa rakentamisen aloittamista:
Kuva

Ranta rakennetaan kävelykelpoiseksi ja näyttäväksi. Tähän kohtaan tulee puoliympyrän muotoinen oleskelupaikka. Toivottavasti siitä ei tule nuorison pussikaljoittelupaikka vaan säilyy siistinä kivettynä tilana:
Kuva

Tässä vielä näkymä koko rakennettavaan alueeseen. Alueelle nousee viiden vuoden sisään lukuisia 5-7 kerroksisia (Joensuussa harvinaisia) uudisrakennuksia, joiden arkkitehtuurin pitäisi olla uutta muttei hätkähdyttävää. Lisäksi alueelle tulee pienempi taloja sangen siistiksi kokonaisuudeksi joen rannalle. Itse olisi toivonut nyt rakennettavalle tornille paria joko lähelle tai sitten alueen eteläpäähän. Eipä silti, uskon alueesta tulevan hienon näköinen ja sijainti 500m kaupungin torilta on loistava. Ja vieläpä joen varrella:
Kuva

Pyydän teitä isoimmissa paikoissa eläviä olemaan nauramatta kovasti tälle hankkeelle (raastaa niin sydäntä :D), sillä se on meille joensuulaisille hyvin tärkeä! Kerrankin kaupunkiin saadaan näyttävä uusi alue ja vaikka kerroslukemat eivät tule olemaan mitään kummoista, uskoisin alueesta kehittyvän hyvin näyttävän. Näiden hankkeiden varaan ainakin minä lasken paljon ja toivon alueella tulevaisuudessa asuvani. :o
Avatar
tekijänä H.C.
#9412
Kiitokset kuvista, oikein mukavalta tuo näyttää ja mielenkiintoiselta koko hanke muutenkin kuulostaa. Vaihteeksi jotain muuta kuin valkoista ja neliöpohjaista, vaikka pidän kyllä muistakin asuintorneista joita suomeen on viime aikoina rakenneltu. Tämmöiset yksittäiset pinet maamerkit on ihan mukavia vaikkei ne oiskaan muuta kuin tavallisia asuintaloja joista on tehty vähän korkeampia. Kyllä ne sellaisinakin luovat ihan mukavaa vaihtelua kaupunkikuvaan. Tämän Joensuun tornin sijaintikin näyttää kuvista päätellen olevan hyvä maamerkille, etenkin kun tuota näkymää tieltä ja ekan kuvan näkymää joen yli katselee. En itse Joensuuta tunne ollenkaan, joten voin nyt vain arvioida kuvien perusteella.
Avatar
tekijänä Klazu
#12035
Uuuh, aah! Olipa komeita noi uudet kuvat. Todellakin näyttää korkealta ja Joensuussa se kyllä onkin sitä. Vielä kun tuohon viereen nousee lukuisia muita kerrostaloja (3-7 kerrosta), niin kokonaisuudesta tulee kyllä kiintoisa.

Hitsin harmi, ettei tuolle talolle rakennettu paria alueen toiseen laitaan. Ja voisi tuo olla kaksi kerrosta korkeampi. Silloin näkymä Suvantosillan alkupäästä olisi sopusuhtaisempi.

Olen silti hyvin tyytyväinen tähän projektiin Joensuussa. :o

EDIT: Harmi, ettei pääse näkemään tuota korotettua nosturia livenä. Suomessa ollaan vasta neljän viikon päästä ja tuo lienee silloin purettu. Harmi. :(

Tuohon juurelle tulee varmaan se uusi K-market ja siihen sillan alle pitäisi tulla aika jännän mallinen pyöreä parkkitalo.
Avatar
tekijänä 16valve
#12038
Klazu kirjoitti:Uuuh, aah! Olipa komeita noi uudet kuvat.
Kiitos vaan ;)

Siirsin nämä nyt tähän oikeaan ja alkuperäiseen treadiin.

Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#12049
Edelleen ihan kiva toi on! Ja korkeelta näyttää varsinkin tuolta ohuelta puolelta sivusta... very nice :)
Avatar
tekijänä prepo
#13382
Kovin suurta muutosta huhtikuulta ei taida olla ulkopuolelle tapahtunut: matala osa on saanut tiiliverhouksen, paloportaat asennettu ja olisiko elementtien saumoille tehty jotain, ainakaan ne eivät mielestäni näkyneet enää niin silmiinpistävästi. Parvekkeiden lasituksia odotellessa...

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva

Aittarannan toiseen päähän on jo noussut uusia taloja:
Kuva
tekijänä ThePKH
#13384
Ihan kiva, mutta olisi jotenkin hauskempaa jos ei olisi noin yksinäisen näköinen tuolla. :(
Avatar
tekijänä prepo
#13843
ThePKH kirjoitti:Ihan kiva, mutta olisi jotenkin hauskempaa jos ei olisi noin yksinäisen näköinen tuolla.
Olisi voinut muutama korkeampi seuraksi tulla kyllä, ainakaan noita alueelle tulevia kaksikerroksisia en oikein ymmärrä, edes vaikka 3-4 kerrosta kuten Porin Karjarannassa. Porin Karjaranta ja Joensuun Aitta-/ Taivaanranta ovat muuten hämmästyttävän samankaltaisia alueita: Molemmat ovat kävelymatkan päässä keskustoista, molemmissa on ollut viime aikoihin saakka teurastamo, molempia alueita rajaa rautatie ja joki, molemmissa on ollut "aittoja" eli jonkinlaista varastotoimintaa (Joensuusta en ihan ole varma, mutta nimi selvästi sellaiseen viittaa). Ja nyt alueille rakennetaan saman näköisiä asuinkerrostaloja.. :D
Onhan tämä toki yleinen trendi ollut viime vuosina, että vanhoja hyvillä paikoilla olevia teollisuus- ja varastoalueita otetaan asuin- ym. käyttöön.
Sanomalehti Karjalainen kirjoitti:Tähtitornin harjannostajaisia juhlittiin tänään
Asukkaat pääsevät muuttamaan joulukuussa. 46 asunnosta 12 myymättä.

Joensuu
Heli Pottonen

Joensuun uudeksi maamerkiksi nousseen 14-kerroksisen Tähtitorni-talon harjannostajaisia juhlittiin tänään perjantaina. Asukkaat pääsevät muuttamaan taloon joulukuussa. 46 asunnosta on myymättä vielä 12.

Taivaanrannaksi kutsuttu asuinalue laajenee myös Tähtitornin ympärille Pielisjoen rantaan. Marraskuussa käyttöön otetaan 143-paikkainen pysäköintitalo sekä nelikerroksinen Joensuun Horisontti -asuintalo.

Rakennusliike Taskinen Oy aikoo lisäksi rakentaa alueelle vielä kolme seitsemänkerroksista taloa sekä yhden viisikerroksisen ja yhden kaksikerroksisen talon.

Taivaanrannan asukkaita palvelemaan avautuu myös ruokakauppa sekä muita palveluita.
#29135
Tässä vähän päivitystä Joensuun Aittarannasta. Positiivisena uutisena huomasin, että Tähtitornin viereen rakentuvissa kerrostaloissa ei ole lainkaan elementtisaumoja :) Kuvat otin työmatkalla torstaina.

Kuva

Parkkihalli on rakennettu siltaan kiinni. Mitenkähän muuten on, lasketaanko tuo katolla oleva pömpeli 15. kerrokseksi? Ainakin sinne menee portaat.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Aittarannan kartta
Kuva

Kuva

Kuva

Mielenkiintoiset nuo eriväriset pleksit parvekkeilla.
Kuva

Kuva

Kuva

Niin ja onneksi olkoon kuorosodan voitosta Joensuu ;)