Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä Janne_H
#66585
K-P kirjoitti:Juu, sieltä kuulu paalutuksen pauke kun kaupoilla niillä nurkilla kävin.
Ja pihaan oli tullut useampi kymmenen paalia routaeristettä eli eiköhän tämä projekti ole jo virallisesti u/c.
Ja sitä myöten Tampereen alueen neljäs highrise samanaikaisesti työn alla.

Espoo. Ime siitä.
:smt023
Espoo ei ime.

Rakennustyö katsotaan aloitetuksi, kun ryhdytään rakennuksen perustuksen valutöihin tai perustukseen kuuluvien rakennusosien asentamiseen.

Maankäyttö- ja rakennuslaki 149 c § 1. momentti

Maapohjan tukevoittamistyöt eivät siis lain mukaan kuulu rakennustyöhön.
tekijänä zeizei
#67726
Jos taloissa ei olisi rakennustelineitä olisin kysynyt täydennysrakennetaanko tässä vanhaa lähiötä. Saumat, värit, sijoittelu ja parkkialue tuovat mieleen 90-luvun. :/
#68552
Ohitse ajelin ja pari-kolme kerrosta siellä on jo pystyssä ja vauhti ilmeisesti pysyy reippaana harjaan saakka.
Eli Tampereen alueella edelleen jatkuvasti useampia 12+ projekteja työn alla...
:smt023
tekijänä Jussi
#69594
Harvaan projektiin on tullut laitettua yhtä vähän odotuksia, mutta näiden valmiimpien talojen perusteella näistä näyttäisi tulevan ihan OK rakennuksia. Korkein ei siis ole kovin pitkällä (oikeanpuolimmaisin), mutta eiköhän siitä aika saman näköinen tule, korkeus tietysti plussaa. Kokonaisuutena tuo Pirkkalan Tampereen laidalla oleva tiheämpi asuinalue (Mitä Partolaa tai Pereä se sitten onkaan) ei ole tarkemmin tutkittuna lainkaan hullumpi - erityisesti tuolla korkealla mäellä jolle nousee Partolantie on arkkitehtoonisesti ihan hienoja rakennuksia ja jännittävästi muutettu joku vanha ties mikä rakennus kerrostaloksi yms.

No mutta, tässä siis näitä kuvia.. kännykkäkameralla siis otettuja, mut eipähän näistä täällä vielä parempiakaan kuvia ole.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Sieppi
#70045
Ajelin tänään Zirkonin työmaan ohi ja jos en aivan väärin nähnyt, niin julkisivuelementit ovat mallia Ratapihankadun Scandic. Eli valmiiseen julkisivuun ei elementtisaumoja jäisi vaan ne rapataan umpeen. Sikäli ihmettelen asiaa, että viereisten, matalampien tönöjen elementtisaumat loistavat Helsinkiin asti. Pystyykö joku varmistamaan asian vai näinkö ihan omiani?
Avatar
tekijänä grendy
#70051
Kuva

Niin tässä sitten Tampereen Espoon tuleva ja K-P:n vihjaama keskustakortteli! ;)
tekijänä Heikki K
#70052
grendy kirjoitti: Niin tässä sitten Tampereen Espoon tuleva ja K-P:n vihjaama keskustakortteli! ;)
Pirkkalan keskustahan alkaa näyttää ihan kaupungilta!
Ja mikä tärkeintä, saadaan pormestarille uusi palatsi suojaamaan Tamperetta vastaan. :)
tekijänä Jussi
#70063
Sieppi kirjoitti:Ajelin tänään Zirkonin työmaan ohi ja jos en aivan väärin nähnyt, niin julkisivuelementit ovat mallia Ratapihankadun Scandic. Eli valmiiseen julkisivuun ei elementtisaumoja jäisi vaan ne rapataan umpeen. Sikäli ihmettelen asiaa, että viereisten, matalampien tönöjen elementtisaumat loistavat Helsinkiin asti. Pystyykö joku varmistamaan asian vai näinkö ihan omiani?
Siis tarkoitatko matalammilla tönöillä noita kahta aiemmin valmistunutta, jotka näkyvät vaikkapa tuossa aiemmin lähettämäni viimeisessä kuvassa keskeneräisen Zirkonin vasemmalla puolella? (5 viestiä ylöspäin) Ei niistä kyllä elementtisaumat Helsinkiin asti loista, kyllä ne pystyy erottamaan, muttei kovin kaukaa (ks. aiemmin mainittu kuva) - Eiköhän Zirkonin pinta muistuta näitä kahta muuta saman projektin taloa..
tekijänä Sieppi
#70101
Jussi kirjoitti: Siis tarkoitatko matalammilla tönöillä noita kahta aiemmin valmistunutta, jotka näkyvät vaikkapa tuossa aiemmin lähettämäni viimeisessä kuvassa keskeneräisen Zirkonin vasemmalla puolella? (5 viestiä ylöspäin) Ei niistä kyllä elementtisaumat Helsinkiin asti loista, kyllä ne pystyy erottamaan, muttei kovin kaukaa (ks. aiemmin mainittu kuva) - Eiköhän Zirkonin pinta muistuta näitä kahta muuta saman projektin taloa..
Tarkoitin. Myönnän, ettei ne nyt ihan Helsinkiin asti loista, mutta itse kiinnitän niihin helposti huomiota. Ehkä jopa liiaksi.
Jotenkin nuo Zirkonin harmaiden elementtien saumat vaikuttavat siltä, että ainakaan pelkkä perinteinen saumaus ei niiden tukkimiseen riitä. Elementtien reunat ovat lisäksi viistetty samanlailla kuin Sandicin elementeissä. Tiedä sitten.
#72537
Nyt oli jo Zirkoni harjassa.
En tiedä kauan on niin ollut kun en aikoihin ole ohi ajellut, mutta anyways.

Ihan solakalta ja korkealta se näyttää Motonetin suunnalta mutta kehätieltä päin ei kauheasti erotu metsikön ja muun pytingin takaa.
Avatar
tekijänä grendy
#73319
Hyvin outo toi Zirkonin julkisivu tällä hetkellä... Suurin osa normi saumaelementtiä ja sitten ton näköstä johon varmaan tulee rappaus päälle?.. Millanenhan lopputulos tulee :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7