Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Tehari
#63699
Ajattelin avata tälle nyt oman aiheen. Projektista tulee kuitenkin Turun ja miksei myös koko Suomen mittakaavassa suhteellisen isohko projekti.

Aluksi Helsingin moottorien sekä junaradan päälle kaavailtu yhden rakennuksen kokonaisuus olisi tullut maksamaan n. 190M€. Koko hankkeelle oli hyväksytty vain 104M€ budjettiraami.
Tämän vuoden kesäkuussa sairaanhoitopiirin hallitus kuitenkin päätti että toiminnot sijoitetaan useaan eri paikkaan.
T-sairaalan kahden laajennuksen ja A-sairaalaan kunnostettavien tilojen kustannusarvio on 142–147 miljoonaa euroa. Sairaanhoitopiirin hallitus kuitenkin päätti, että rakennuskustannusten tulee pysyä aiemmin hyväksytyssä budjettiraamissa, joka on 104,8 miljoonaa euroa.
Nyt (6/2013) hyväksytty suunnitelma koostuu kahdesta T-sairaalan laajennuksesta. Niistä toinen nousee betonikannelle rautatien ja Helsingin valtatien päälle, ja sen hinta-arvio on 125 miljoonaa euroa. Tähän I-osaan tulisivat muun muassa naistentaudit ja synnytykset sekä lasten ja nuorten sairaalahoito.
Tämän päivän uutisessa kerrottiin että nyt korvaavan sairaalan enimmäiskustannukset saavat olla korkeintaan 158M€.
U-sairaalan korvaavan rakennuksen kustannukset saavat nousta enintään 158 miljoonaan euroon, päätti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri eilen. Hallitus linjasi kokouksessaan, että rakennusta varten laaditaan ensi elokuun loppuun mennessä tarkka ja yksityiskohtainen suunnitelma.

Vanhentuneen U-sairaalan korvaavaan sairaalaan sijoitetaan lastentautien, naistentautien ja synnytysten hoito sekä korva-, nenä- ja kurkkusairauksien että suu- ja leukasairauksien hoito. U-sairaalassa nyt toimivalle silmäsairauksien hoidolle peruskorjataan tilat A-sairaalaan.

Hallituksen mukaan suunnitelmassa täytyy ottaa huomioon myös sairaanhoitopiirin tavoite alentaa nykyisiä toimintakuluja vähintään 2,5 prosentilla, kun uudet tilat tehostavat toimintaa.

Samalla on pohdittava myös U-sairaalan jatkokäyttöä kustannuksineen.

Uuteen sairaalaan liittyvän radan ja tiealueen valmistelu voidaan sairaanhoitopiirin mukaan käynnistää välittömästi omana urakkanaan.
Eli siis betonikansi tulee ja radan päälle mennään. Mitenköhän vaikuttaa niin auto- kuin junaliikenteeseenkin ? Todennäköisesti jo nyt liian pientä parkkitaloa joudutaan taas laajentamaan..? -sillä se on jo tällä hetkellä aivan liian pieni.

(nämäkin kuvat ovat vanhoja, eli T-sairaala vielä hieman vaiheessa)
Kuva
Kuva
Kuva


http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/494135 ... sa+kasista
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/574684 ... +miljoonaa
Avatar
tekijänä RV
#63723
Ei kai sitä vanhaa highrise-sairaalaa pureta (purku-uhan alla ainakin oli muistaakseni), vai puretaan? Purkamisvimmahan ei ole loppunut mihinkään, ihan samaa tahtia mennään kuin aikaisempina vuosikymmeninä...

Saisivat täydentää tuon liittymän halvalla ja lyhyellä rampilla yhdessä kannen kanssa, niin poistuisi yhdet turhat valot.
Avatar
tekijänä Tehari
#63730
http://yle.fi/uutiset/yllatyskaanne_pur ... tu/5683982
Tontista ei luovuta

U-sairaalan purkaminen kokonaan tulisi alustavan kustannuslaskelman mukaan maksamaan lähes 8 miljoonaa euroa. Sairaalakäyttöön kelpaavaksi rakennusta ei saa millään.

Sen sijaan saneeraaminen esimerkiksi toimistokäyttöön tulisi maksamaan arviolta 80 miljoonaa. Uudisrakennus tulisi halvemmaksi, eikä mammuttimaiselle toimistotalolle edes ole markkinoilla kysyntää.

Laskelmien perusteella selvitystyöryhmä esittää U-sairaalan purkamista kokonaan tai osittain vuosina 2017-2020. Alueen rakennusoikeudesta ei selvityksen mukaan kannata luopua, koska suuren keskussairaalan ympärillä pitää olla reservialueita tulevaisuutta varten.
Tosin tuo rakennus ja koko alue on suojeltu, että saa nähdä mitä tulevaisuudessa sille tehdään. Mutta itse olen sitä mieltä että jos uuden saa kerran halvemmalla, niin miksi rempata koko vanha rotisko ja käyttää siihen enemmän rahaa, kun ei siitä uutta tule remontoimallakaan.

Ja mitä tulee ramppiin niin ei sitä voi tohon rakentaa mitenkään järkevästi. Helsinkiin menevät autot kohtaavat 1 valot Kupittaan kohdalla, IF:n talojen kohdalla.
Avatar
tekijänä RV
#63770
Tekisivät Meilahden remontin tapaiset uudet julkisivut!
Avatar
tekijänä Tehari
#63772
Niin vähän kyllä pahaa pelkään että jos/kun vanha u-sairaala puretaan, mitä sen tilalle rakennetaan :shock: Todennäköisesti ei ainakaan mitään noin massiivista ole tulossa tai ainakaan yhtä korkeaa.

Onko jollain tietoa että omistaako varsinais-suomen sairaanhoitopiiri tms. tuon tontin ? Mietin vaan että jos näin on, niin mikäli tuohon on mahdollista rakentaa asuntoja vaikkapa opiskelijoille. Siinä olisi hyvä tulonlähde pitkällä aikavälillä, vai onko joku laki että kyseiset lafkat eivät saa tehdä tuonlaista bisnestä ?
tekijänä hmikko
#63774
Tehari kirjoitti: Onko jollain tietoa että omistaako varsinais-suomen sairaanhoitopiiri tms. tuon tontin ? Mietin vaan että jos näin on, niin mikäli tuohon on mahdollista rakentaa asuntoja vaikkapa opiskelijoille. Siinä olisi hyvä tulonlähde pitkällä aikavälillä, vai onko joku laki että kyseiset lafkat eivät saa tehdä tuonlaista bisnestä ?
Epäilen, että sairaanhoitopiiri ei halua ruveta pyörittämään opiskelijakämppien vuokrausta itse, mutta voishan se myydä talon ja pitää tontin, ja saada sitten tontista vuokratuloja. Ongelmana kuviossa vaan lienee, että talon remppaaminen asunnoiksikin on luultavasti varsin kallista. Talossa on käsittääkseni mm. paljon asbestia, joka pitäisi poistaa. Lisäksi tontin vuokra-ajan pitäisi kai olla lyhyt, jos tontin on kerran tarkoitus toimia sairaalan laajentamisen reservialueena. Ts. voisi olla vaikeaa saada asuntorempan kustannuksia maksamaan itseään takaisin.
tekijänä Luukie
#67278
Mahtava projekti mitä itse tulin tiiviisti seurattua, harmillisesti rakennustöiden aikana ei vielä quadia ei ollut ja kameraa.
T-sairaalasta tässähän on puhuttu ja ei vielä vanhalle korkealle rakennukselle ole mitään keksitty. Toivottavasti säilyy sellaisenaan, vaikka pari kerrosta lisää jos kunnostettaisiin vaikka tyssin käyttöön(mikä mielestäni paras vaihtoehto)

Vanha U-sairaala on hyvällä paikalla, vaikkei sinällään kauhean korkea olekkaan, mutta näkyy aurajokivarressa hyvin yms. http://media.turku.fi/kamera1.html tuossa näkyy ihan selvästi oikealla. Tuli vain mieleen, että miten pahat nuo homevauriot ovat kun sieltä on muutettu aika rankasti, mutta sitten taas siellä on aika paljon toimintaa.

Ajatus nyt lähti siitä kun nykyinen vaimoni synnytti pari vuotta sitten lapsen kyseisessä rakennuksessa, nytten sitten yksityisen mokien takia ollaan 9 kerroksessa samassa rakennuksessa pienen lapsen kanssa kuka päässyt juuri teholta.

Ei kyseisessa rakennuksessa enää kauheasti toimintaa ole, mutta miten homeessa tuo voi oikeasti olla jos synnytysosasto/ teho-osasto on vielä siellä. Vai onko vain toinen puoli homeessa vai esim. suihkuosastot. Varmasti pystytään eristämään home nykyään jotenkin, mutta että synnytysosasto siinä. En tiedä.

T: 25 tuntia valvonut ja Pulssiin ei kannata lasta viedä.
tekijänä hmikko
#67303
Luukie kirjoitti: mutta miten homeessa tuo voi oikeasti olla jos synnytysosasto/ teho-osasto on vielä siellä.
Ilmeisesti voi olla varsin homeessa. Käsittääkseni synnytysosasto on olosuhteiden pakosta tiloissa, joissa on vaikka mitä ongelmia, mutta parempiakaan ei sairaalakompleksista voitu sille osoittaa.