Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä eskimo
#66598
Pietarissa Nevan rannalla
:lol:

25 km kaakkoon keskustasta
Kuva
Kuva

Raunioalue toisesta suunnasta paljastaa, mistä on kysymys - sotaelokuvan kulissit.
Kuva
Kuva
kuvakaappauksia Googlelta
Viimeksi muokannut eskimo, 16.04.14 12:08. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä sw
#66602
Purkki^ kirjoitti:Mieluiten näkisin tässä ketjussa vain itse otettuja kuvia...
Ei mieluiten, vaan nimenomaan kuvaketjut ovat itse otettujen kuvien esittelyä varten.
tekijänä Luukie
#66807
Mukavalle paikalle joskus rakennettu puutalo on aika hyvin saanut olla rauhassa vandalismilta. Saunakiuas paikoillaan ja sähköpatterit joissakin huoneissa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#66814
Janne_H kirjoitti:^Jännä juttu että lähes jokaisessa hylätyssä puutalossa on aina seinät täynnä vanhoja kuvia ja julisteita.
Usein ne on jätetty hetkessä keräämättä "vähemmän tärkeitä" esineitä talteen. En tosin tiedä miksi vielä nyt niin tehdään, mutta aikoinaan esim. lähdettiin muitta mutkitta vaikkapa Ruotsiin tai Helsinkiin - me teineinä löydettiin Porvoosta n. 10 km päästä keskellä aivan helvetinmoista korpea hylätty talo, jonka pöydällä yhä oli avattu vuoden 1960 alueen maastokartta ja muutakin sellaista sälää, että omistaja olisi vain pari tuntia poissa. Mitäköhän sielläkin tapahtui?

Mestan vieressä oli myös vuoden 1960 kartassa merkitty kohtalaisen kokoinen järvi, joka oli kokonaan muuttunut suoksi lukuunottamatta hyvin pikkuista lampea, niin pientä että kutsuisin lätäköksi.
tekijänä Luukie
#66819
Janne_H kirjoitti:^Jännä juttu että lähes jokaisessa hylätyssä puutalossa on aina seinät täynnä vanhoja kuvia ja julisteita.
No tuossa oli vain Ulkohuussissa julisteita, varmaan siksi että toi jotain kodikkuutta vessaan tai että oli jotain lukemista siinä. Ulkohuussi siis kiinni rakennuksessa ja siinä vieressä sitten sauna ja sitten 2 kerroksinen huoneisto. Varmaan ihan viihtyisä ollut vaikken mikään mökki-ihminen todellakaan ole. 2005 vuodelta ainakin oli lehti niin alle 10 vuotta tuo vasta ollut hylättynä. Nopeasti on mennyt suht huonoon kuntoon, ellei sitten ole jo aikasemmin ollut jo vähän kämppä ¨ruosteessa¨
Avatar
tekijänä Kantti
#66918
Onko vanhassa tehdasmiljöössä romantiikkaa, ehkä? Se on kuitenkin huomattavasti karumpaa kuin vaikka rappeutuneiden asuntojen unohtunut hylätty tunnelma. Turun Itäharjun vanha teollisuusalue kuvastaa monin osin mennyttä aikaa, jos se joskus otetaan asuinkäyttöön ja alueen läpi (toivottavasti) rakennetaan raitiotielinja, jonkin suuruiset maanvaihto-operaatiot ovat edessä pakostakin.

No otin muutaman kuvan entisestä Rakennusliike Ruolan elementtitehtaasta joka on jo vuosia ollut kylmänä.

Eka kuva on Karjakadulta, tässä ei ole elementtitehdasta.
Kuva

Entinen elementtitehdas.
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Karu kiinteistö. Sopisi mainiosti jonkin elokuvan kulissiksi. Tällaisesta vanhasta tehdasrakennuksesta voisi saada mitä kiinnostavimman paikan värikuulataisteluihin! :)
http://goo.gl/maps/CiXqz
Avatar
tekijänä Kantti
#69158
Turun Pansion sataman lisäalue jossa aikanaan toimi parikin telakkaa, Oy Laivateollisuus Ab ja Valmetin Pansion telakka vierekkäin. Laivateollisuus perustettiin 1945 rakentamaan sotakorvauslaivoja Neuvostoliitolle. Late ja Valmetin Pansion telakka yhdistettiin sittemmin keskenään ja 1980 -luvulla Wärtsilä ja Valmet sopivat työnjaosta siten, että Wärtsilä tekee laivat ja Valmet paperikoneet, joissa ne olivat kilpailleet keskenään. Telakka lakkautetiin 1988 ja Laten/Valmetin alue jäi hiljaiseksi ja toimettomaksi entiseen verrattuna. Vanha struktuuri ja alueen rakennukset ovat tämän jälkeen menneet osin melkoisesti rappiolle, osa rakennuksista on puolestaan löytänyt uusia toimijoita.

Kuvan laiturialue lienee ollut Laten alueella, voi olla että tämä on ollut yhteiskäytössä?
Kuva

Valmetin entinen rakennus joka on mennyt silmämääräisesti melkoisen happamaksi. Käytössä kuitenkin edelleen - toistaiseksi!
Kuva

Loppuunkäytetty telaketjunosturi/kaivinkone entisellä telakka-alueella.
Kuva

Kuva

Valmetin entinen rakennushalli
Kuva

Vanha kraana joka on saanut olla pitkään rauhassa!
Kuva
Avatar
tekijänä RV
#69443
Rakastan tuollaisia vanhoja tehtaita ja kaikkia noita putkihärveleitä. Miksi aina pitää purkaa? Antaa luonnon ottaa omansa.
Avatar
tekijänä Jim
#69455
Vai putkihärveleitä, no siinä vähän lisää putkia. :roll:
Kuva

Kyseessä siis entinen kalkkitehdas Lohjalla.
Kuva
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8