Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#67266
Tampereelle nousi uusi tornitalo – Kuka sinne pääsee asumaan?

http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/2 ... ee-asumaan

Kuva

[quote]Tampereen keskustan tuntumaan on noussut uusi 16-kerroksinen tornitalo Espantorni. Kerrostalo on rakennettu Tampellan Esplanadin päähän, ja se on alueensa korkein rakennus ja samalla Tampellan uusin maamerkki. Espantornin voi nähdä kauemmaksikin, jos osaa katsoa oikeasta kulmasta.

Rakennuksen omistaa Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS. Tornitaloon tulee 170 opiskelija-asuntoa. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita.

– Espantorni valmistuu vuoden 2015 kesällä. Haku opiskelija-asuntoihin alkaa todennäköisesti ensi vuoden alussa, ehkä joskus tammikuun tietämillä, TOAS:n toimitusjohtaja Timo Lehto arvelee.

Neliövuokra on todennäköisesti 15–16 euron tietämillä.

– Se on TOAS:n normaali keskustahinta uudelle kohteelle. Asunnot ovat joka tapauksessa halvempia kuin vapailla markkinoilla.

Espantorniin tulee myös yksi toimistotila ja ravintolatila. Liiketiloihin etsitään parhaillaan vuokralaisia. Rakennuksen katolle tehdään myös sauna- ja kokoustilat.

– Tämän rakennuksen saunatilat eivät ole menossa opiskelijoiden käyttöön. Mietimme vielä, vuokrataanko sauna- ja kokoustilat liiketilan mukana vai erikseen jollekin yrittäjälle.

Se, otetaanko Espantornin opiskelijatalo myös kesähotellikäyttöön, on vielä auki.

– Todennäköisesti siitä ei tule kesähotellia, mutta ihan varmaa se ei ole. Meillä on vielä vuosi aikaa miettiä lopullista konseptia.

Kesähotellille olisi periaatteessa käyttöä Tampereella, sillä opiskelija-asuntoja on kesäisin tyhjillään. Esimerkiksi vaihto-opiskelijat ovat Tampereella vain lukukausien ajan.

– Vaihto-opiskelijoita asuu meillä vuoden aikana keskimäärin 750. Jos vaihtareiden määrää ajatellaan kerrostaloina, niin heitä varten tarvitaan kymmenen kerrostaloa, Lehto kertoo.[/quote]
#69004
Kun näin ensimmäiset havainnekuvat, tulin vähän arvostelleeksi keskustornia, mutta nyt täytyy todeta, että yllättävän hyvältä näyttää. Harvinainen tapaus Suomessa, että lopputulos on havainnekuvia parempi. :)

Onko rakennuksen nimi siis Tampellan keskustorni ja Espantorni (kuten Tamperelaisen jutussa mainittiin)?
#69384
Tänään taas pitkästä aikaa tuli käytyä lenkillä Tampellassa... eli siis työt loppuivat taas toistaiseksi ja on aikaa ;)

Kuva
Tampellan esplanadilla on hieno päätös

Kuva

Kuva
Tää on yksinkertaisuudessaan kiehtova seinä, harmi kun on kaikista perinteisimmän eli laaduttomimman näköinen :/.. Mutta ehkä se nyt tosta vähän edes paranee jos vaikka raksamiehiltä löytyis oikeen väristä saumausainetta tällä kertaa?

Kuva
Niice..
#69394
Valkoinen sivu selvästi komein. Oikeastaan massiivisuutensa takia(ainakin jos kuvista voi jotain päätellä). Elementit tietenkin paukkuu, mutta ei kuvissa niin pahoilta näytä. Toivottavasti saumat saisi piiloon. Komea lisäys mansen tornitalo rykelmään. Alkaa turku jäädä pahasti jo jälkeen. Ainakin kun Tampereelle taitaa jo piakkoin nousta uutta tornitönöä. Toivotaan näin.
#69456
Kuva

Ihan Kaupungilta tuo alkaa näyttää. Kun vielä Ranta-Tampella nousee tähän etualalle niin hienon kokonaisuuden muodostavat Tampella, Ranta-Tampella ja Armonkallio (erityisesti soukkapuistosta nouseva osa) :smt001
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24