Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#5071
Hyvä kirjoitus oikeesti! Onko toi ~120m katon rajaan omaa päättelyä vai faktaa? Ja mitä toi "minimimitoitus" ja "Tämä on alaraja, kun hanke saadaan toimimaan." tarkoittaa oikeastaan?
tekijänä Sasu K
#5072
grendy kirjoitti:Hyvä kirjoitus oikeesti! Onko toi ~120m katon rajaan omaa päättelyä vai faktaa? Ja mitä toi "minimimitoitus" ja "Tämä on alaraja, kun hanke saadaan toimimaan." tarkoittaa oikeastaan?
Kiitos.

Metrimäärä on sekä omaa päättelyä että faktaa :) Mulla ei ole täsmällistä lukemaa tiedossa, mutta eipä sitä ole vielä kellään. Kerroskorkeus on 3 metriä, jolloin 37 kertaa 3 tekee 111. Lisäksi tulee teknisiä tiloja ja huoneistokerrosten päälle suunniteltu kokous- tms. tila. Huipulla oleva masto nostaa lukeman 141 metriin ja mastolla olisi kuvien perusteella mittaa n. 15-20 metriä.

"Minimimitoitus" ja "tämä on alaraja" ovat hankkeen puuhamiesten sanomaa. Mitä ne sitten tarkoittavat? Aika näyttää... Kioskille halutaan näköjään todella kokoa...
Avatar
tekijänä 16valve
#5790
Tänään oli Aamulehdessä pieni juttu Tähtitornista. Ei mitään uutta uutista, paitsi että hotellin pitäisi olla valmis jo vuonna 2010. Niin ja kuvarendaus oli tuore, pitää katsoa josko ottaisin kuvan lehtileikkeestä illalla. Ellei joku muu Tamperelainen ehdi ensin :roll:
tekijänä Sasu K
#5791
16valve kirjoitti:Ei mitään uutta uutista, paitsi että hotellin pitäisi olla valmis jo vuonna 2010.
Oli siinä uuttakin tietoa, kuten että hankkeen nettisivut avataan 16. elokuuta ja että osakkeiden ennakkovaraus alkaa silloin. Valmistumisvuosi 2010 ei sen sijaan ollut uusi tieto.

Uuden asemakaavan laatimista ei ole vielä aloitettu. Kaavaprosessi tulee siis viemään ensi syksystä alkaen ainakin vuoden tai puolitoista ennen kuin asemakaava on kaupunginvaltuuston hyväksyttävä. Sitten on mahdollinen valituskierros (on niin merkittävä hanke, että taatusti löytyy joku valittaja :x ) hallinto-oikeuteen (kestää noin vuoden) ja mahdollinen jatkovalitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen (kestää noin vuoden). Siitä voi sitten laskeskella, kuinka realistinen tavoite vuosi 2010 on...
Avatar
tekijänä 16valve
#5796
Sasu Karjalainen kirjoitti:Oli siinä uuttakin tietoa, kuten että hankkeen nettisivut avataan 16. elokuuta ja että osakkeiden ennakkovaraus alkaa silloin. Valmistumisvuosi 2010 ei sen sijaan ollut uusi tieto.
Joo sorry niin olikin. Aamulla vaan pikaisesti luin ja sitten postailin töissä mitä sattuu ;)
Tässä Aamulehden juttu ->
http://www.16valve.net/talo/Tahtitorni15-6-2006.jpg
Avatar
tekijänä grendy
#6501
Pistetään nyt tännekin! :):)
http://www.tahtitorni.fi
tekijänä Toni
#6502
Kiitokset linkistä!

Thumbnail-linkit isompiin kuviin eivät ole vielä toiminnassa, mutta kuvia pystyy vilkaisemaan täältä: http://tinyurl.com/gxjhf

Tornin todellinen korkeus 40. kerroksen katon rajassa näyttäisi olevan todellakin 141 metriä periaateleikkauksen mukaan, eli korkeutta on tullut lisää muutamalla kerroksella. Kahdessa ylimmässä kerroksessa sijaitsisi ravintola sekä yökerho suunnitelmien mukaan, mikä on aivan loistava lisä rakennukseen.

Itse tornin designissäkään ei ole valittamista; se on suomalaisittain omaperäinen, mutta kuitenkin mukavan ajattoman tyylikäs ilman turhia lisiä.
Avatar
tekijänä H.C.
#6503
Joo, kiitos erittäin paljon linkista. Homma sen kun paranee! Näytää todella hyvältä nämä suunnitelmat ja tornin ulkonäkö. Pakkohan tuon valmistuttua on viimeistään päästävä katsastamaan Tampereen yöelämää. Onkohan ne yläkerran yökerho ja baarit sitten avoinna myös sellaisille jotka eivät muuten ole hotellin asiakkaita? Toivottavasti.
Avatar
tekijänä grendy
#6504
Herr Catani kirjoitti:Joo, kiitos erittäin paljon linkista. Homma sen kun paranee! Näytää todella hyvältä nämä suunnitelmat ja tornin ulkonäkö. Pakkohan tuon valmistuttua on viimeistään päästävä katsastamaan Tampereen yöelämää. Onkohan ne yläkerran yökerho ja baarit sitten avoinna myös sellaisille jotka eivät muuten ole hotellin asiakkaita? Toivottavasti.
Eiköhän ne oo.. kun Ilveksen ja muidenkin hotellien baarit on auki kaikille... Ja sehän on vaan plussaa hotellia kohtaan kun ravintoloissa käy jengiä :)
tekijänä anttij
#6505
toivokaamme hartaasti ja sydämemme pohjasta että projekti ei jää vain nettisivujen tasolle!!
Avatar
tekijänä 16valve
#6508
grendy kirjoitti:Pistetään nyt tännekin! :):)
http://www.tahtitorni.fi
Wohoo! :smt041 Nyt vaan kaikki osakkeita ja huoneita ostamaan, tosin itselläni ei ole nyt varaa :oops: Neliöhinta 4000-7000€ on mulle hiukan liikaa..

Kiitos Grendy linkistä, se pelasti päiväni :D
Avatar
tekijänä OlliMolli
#6510
Ei ole muuten mikään pieni rakennus; tornin kerrosala on 55200m2 ja Amfi mukaan lukien 76700m2. Ei taida Suomesta kovin montaa vastaavan kokoista kompleksia löytyvän. Suomen suurin toimistorakennus, Pasilan Virastokeskuskin on muistaakseni 114000m2. Tähän väliin on tosin todettava, että en tiedä onko kyse netto- vai bruttoalasta.
Avatar
tekijänä Janne_H
#6514
Liian hyvää ollakseen totta! :D Omasta mielestäni torni on todella tyylikäs.
Kuvitelkaapa, minkälaiset maisemat tuolta sakaran kärjestä on: Kummallakin puolella ikkunat 140 metrin korkeudessa :P Mahtaakohan tulla Näsinneulaa korkeampi anttenin kanssa?
Avatar
tekijänä satama
#6517
Niin, onko tuo 141m korkeus tosiaan laskettu ilman antennia?

Käytin lähes samankorkuisia radiomastoja mitta-apuna ja kuten huomaa, ero ei ole aivan mikään pieni.

Kuva

Jos 141 metriä on kerroskorkeus, niin rakennus olisi aivan v*tummoinen järkäle. :wav:
Avatar
tekijänä grendy
#6518
Kuva
Maataso on +119m ja katon korkeus +260m (kuvassa ei spirestä tietookaan) eli 260-119=141 :)

Näsinneulan ravintola on ainakin 124m korkeudella ja katto ilmeisesti n. 130m eli yli 10m korkeemmalle pääsee Tähtitornin huipulla :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11