Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Kantti
#63304
Painavaa, järkälemäistä arkkitehtuuria. Jos rakennus olisi betonia kuten tällainen massoittelu saattaisi olla vaikkapa Suomessa, tai jossakin itäblokin maassa, se olisi aivan hirveä. Tämä toteutus hienostunut ja elävä, väri- ja materiaalivalinnoillaan! Sisältä sen puhdas valkoisuus on tehnyt tilasta TILAN.

Tällainen rakennus jää mieleen monien joukosta.
Avatar
tekijänä Kantti
#63332
eskimo kirjoitti:Pitágoras Architects Portugal
Vuoden 2013 Kupari arkkitehtuurissa palkinnon on voittanut Portugalin Guimarães:ssa Taiteiden ja Designin galleria.
Tuohon liittyen:
http://www.e-architect.co.uk/finland/py ... in-kappeli
http://vimeo.com/15987948
Avatar
tekijänä eskimo
#64052
Vastakohdat korostavat toisiaan
Stonehenge luonto- ja näyttelykeskus avattiin joulukuussa 2013. Se sijaitsee Britannian arvostetuimman muinaismuiston läheisyydessä noin 2 km etäisyydellä.
Talon on suunnitellut arkkitehtikilpailun voittajatoimisto Denton Corker Marshall. Kuva kilpailutyöstä:
Kuva

Kuvapari osoittanee, miten paviljonkimaisen kevyt tilapäisen oloinen uudisrakennus on luonteva massiivisen ja ajattoman arkeologisen kohteen esittelyyn.
Kuva
Kuva

Kuva
Kuva
photos Denton Corker Marshall, WAN and Google Earth
tekijänä hmikko
#64472
Slovenialaisen OFIS-toimiston suunnittelemista luhtikäytävätaloista Pariisissa on tämmöinen video. Taloissa on opiskelija-asuntoja. Linkin löysin Arkkivahdin blogista.

http://vimeo.com/60704540a

Aivan talojen edessä on ratikkapysäkki ja videolla näkyy mallia modernin ratikan pituudesta, joka on melko epähelsinkiläinen. Talojen kapea tontti on raitiotien ja jalkapallokentän välissä. Jalkapallokentän alla on luemma ratikoiden varikko.

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#65312
Yksi johtopäätös: mitään tuollaisten veroista ei tule koskaan tulemaan Suomeen. Olemme sata vuotta jäljessä jopa Euroopan pikkuvaltioista arkkitehtuurin saralla :?
Avatar
tekijänä RV
#65338
Purkki^ kirjoitti:
hmikko kirjoitti:Kuva
Mulla tuli tästä heti mieleen vanhat Command&Conquer pelit. :)
Mulle paloiteltu patonki :D
Avatar
tekijänä eskimo
#65825
Väri arkkitehtuurissa
Puolan kansallisstadion Varsovassa on näyttävä maamerkkirakennus yöaikaan. Suunnittelijana PolandLichtvision.
Julkisivuina on metalliverkko, jossa Puolan kansalliset värit, punainen ja valkoinen (hopea) vaihtelevat läpinäkyvällä alustalla.
Värit vaihtelevat toteuttaen ohjelmoituja kohtauksia erilaisista ​​tunnelmista stadionin sisällä ja julkisivulla.
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
kuvalähde World Arch News
Avatar
tekijänä RV
#66327
Kuva
Kuva

Perustyylikästä uutta taloa Moskovassa! Sopisi hyvin esim. Jyväskylään tai Oulun aseman ympäristöön, vaikkapa.

Ei hassumpia nääkään:

Kuva
Kuva

Ihmetyttää miksi Suomessa tornisuunnitelmat toteutetaan rykelmänä mutta täysin saman toimiston rakentamana ja täysin saman näköisenä!
tekijänä töntsö
#66328
Jaa nuo satunnaisesti räiskityt ikkunat onkin ihan maailmanlaajuinen muoti-ilmiö, luulin että se on lähinnä Suomessa joku uusi yritys tehdä lähiöboksista vähemmän lähiöboksi. Nuo kyllä tulee olemaan semmoisia mitkä jonkun kymmenen vuoden päästä näyttää mauttomilta aikansa tuotoksilta, kuten jotkut vessakaakeliseinät yms.

Nuo alemmat tornit taas on ihan jees, ei mitään ihmeellistä mutta mukavan linjakkaita ja siroja. Noissa on ainakin tajuttu laittaa noita pystysuoria linjoja korostamaan sitä korkeutta ja kapeutta. Verrattuna esim. Kalasataman havainnekuviin missä ne kääntyvät osat lähinnä rikkovat sen vertikalisuuden, tai Cirruksen vaakasuorat raidat. Mitä tulee tuohon tornien samannäköisyyteen, niin ainakin "Kalasataman keskuksen rakennukset muodostavat Ahlavan mukaan yhtenäisen kokonaisuuden New Yorkin Rockefeller Centerin tapaan." =D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 23