Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Janne_H
#54992
Arkkitehtuuria Otaniemessä.

Aalto Open Innovation House valmistui 2011. Nokia Research Center muutti näihin tiloihin Ruoholahdesta.
Kuva

Naapurissa sijaitsee tietotekniikan opiskelijoiden tilat.
Kuva

Tutkijahotelli iltavalaistuksessa.
Kuva

Dipoli on Reima ja Raili Pietilän vuonna 1961 suunnittelema kongressikeskus. Arkkitehtuurissa nähtävissä yhtäläisyyksiä mm. Tampereen pääkirjaston kanssa.
Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä MindW
#55811
Espoon hienoin asuinkerrostalo, "lievin" Le Corbusier -vaikuttein. Onnea 50-vuotiaalle! Arkkitehtina mm. Vekaranjärven keskusrakennukset suunnitellut Osmo Lappo.
Kuva
Avatar
tekijänä RV
#55817
MindW kirjoitti:Espoon hienoin asuinkerrostalo, "lievin" Le Corbusier -vaikuttein. Onnea 50-vuotiaalle! Arkkitehtina mm. Vekaranjärven keskusrakennukset suunnitellut Osmo Lappo.
Kuva
Ihan ok aikansa perusarkkitehtuuria. Tuntuu siltä, että 50-70-lukuja haukutaan ihan muodin vuoksi (kuten silloin kaikkea esifunktionaalista). Paljon tyylikkäämpi rakennus kuin nykyiset bulkkituotteet (jotka useimmiten ovat kylläkin "ok"), valkoisella rappauksella tuosta saisi upean, jos funkista arvostaa (ja jos sen arvostus ei riipu inhosta moottoriteitä ja 60-lukua kohtaan, vaan arkkitehtoonisesta mausta). On ruostunut maalaamaton Ferrarikin ruma.
tekijänä hmikko
#55819
Isoja rakennuksia tehtiin aikanaan pylvään nokkaan kaupunkiympäristössä ilmeisesti sillä ajatuksella, että maanpinnan taso jää jotenkin 'vapaaksi' ja miellyttävämmäksi jalankulkijoille. Vaikutus tuntuu vaan olevan järjestelmällisesti päinvastainen joka kerta. Tilat pylväiden alla ja juurella ovat jotensakin epämääräisiä ja kolkkoja ja ihmiset tuntuvat vaistomaisesti välttävän niitä.

Itselleni tulee tämä tunne joka kerta esim. Turun Marina Palace -hotellin luona, joka on osin pilarien päällä. Arkkitehdin ajatuksena on ilmiselvästi ollut jättää jokirannan ulkotila avoimemmaksi, mutta lopputulema on, että hotellin ravintolaterassi on varjoisassa paikassa kolossimaisen rakennuksen alla, ja tuulensuoja on huono. Jotenkin suunnittelijoilta oli pitkään täysin hukassa se, että ihmiset nimenomaan hakeutuvat ulkotiloissa seinustoille, mieluummin aurinkoisille sellaisille, ja viihtyvät rajatuissa, ikään kuin huonemaisissa tiloissa. Syy taitaa olla ihmisapinan vaistomainen taipumus varmistaa selusta. Tietysti tuon Espoon talon ei varmasti ole tarkoituskaan olla mikään kokoontumispaikka. Minusta on ollut hauska huomata, miten hyvin Musiikkitalon terassi toimii, vaikka rakennuksen monoliittinen, kolkohko julkisivu ei ole mitenkään kutsuva. Terassi on aurinkoisella eteläseinustalla, tilaa rajaa talon maanalaisen osan viisto ulkoseinä, ja vaikka aukio on tietysti todella suuri, niin Kiasman ja Sanomatalon korkeat julkisivut päättävät näkymät jotensakin kaupunkimaisesti. Paikka tietysti paranee edelleen, kun Töölönlahden talot ja puistot valmistuvat.
tekijänä Jape
#56681
Leppävaaraa, kuinkas muutenkaan. Oli toissayönä komeat usvat tullessani töistä puolen kahdentoista aikaan, niin piti lähteä taas jalustan kanssa golfkentän taakse kastelemaan lahkeita. :)



Kuva


Kuva
tekijänä Maumatti
#58991
Jotenkin hieno tunnelma tossa kuvassa. Tykkään todella paljon. Hieno kuva! :smt023
Avatar
tekijänä Jim
#60740
Raaka betoninen kuorikin voi olla kaunis, siis tietyissä olosuhteissa...

Kuva


Sisätiloiltaan virastotalo oli auttamatta vanhentunut nykypäivän vaatimuksiin nähden. Käytävät olivat pitkiä, kapeita ja vieri vieressä pieniä toimistoja. Rappuset olivat sentään hienot.
Kuva
Avatar
tekijänä Janne_H
#60741
Hieno homma, että joku muukin jaksaa meikän kotiseutuja tulla kuvailee. Miks ihmeessä en itse älynnyt mennä käymään tuolla Virastotalossa, kun se vielä oli pystyssä. Nythän noin puolet on jo purettu.

Tai no kyllä mä tuolla kävin autokoulun teoriatunnit viisi vuotta sitten. :)
Avatar
tekijänä RV
#60846
Viimeisen massiivisen, tarkoituksella näkyvän arkkitehtuurikauden tieltä raivataan tilaa 2010-luvun, Janne_H:n sanoin, anteeksipyytelevälle arkkitehtuurille :? :(
Avatar
tekijänä Jim
#61217
Espoossa liikkuessani taivaalle ilmestyi sen verran kiva bruna, joten piti nopeasti etsiä maaston korkein kohta.

Espoonlahden aluetta sen tarkemmin tuntematta, luulen kuvan taloryppään olevan Soukkaa. (ja ei, alue ei ole pelkkää metsää, vaikka kuvasta voisi muuta päätelläkin)
Kuva

Rannassa asuvilla on ihan kivat maisemat
Kuva

Kuvat otettu Espoon kasavuoren rinteiltä
Avatar
tekijänä Janne_H
#61271
Kyllä on komeat sävyt! Mietin vaan sitä, että ihanko sattumalta lähin korkea kohta oli Kasavuori, vai oliko ihan suunniteltu reissu kukkulalle? ;) Kyseessä on siis viralliselta nimeltään Soukan Kasavuori. Yksi suosikkini Espoon luontokohteista.

Itse olin viikonloppuna myös korkealla kalliolla kuvailemassa. Spotin löysin Liemisen musavideon ansiosta. Kyseessä on siis Olarin vieressä sijaitseva Friisinkallio, josta aukee maisemat Olarin, Matinkylän ja Suomenojan suuntaan.

Kuva

Kuva

Kuva
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19