Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Maumatti
#48341
Paremman näkönen ku odotin. Tietysti ois ollu sata kertaa paremman näkönen rapattuna.
Avatar
tekijänä Clepe
#48344
Pintamateriaalit nyt on mitä on, mutta "massoittelultaan" sopii hyvin paikalleen. Torni rakennustyyppinä tulee parhaiten oikeuksiinsa yhdistettynä matalempiin taloihin. Silloin torni luo kiinnostavalla tavalla korkeusvariaatiota, eikä tornitalon silloin tarvitse olla kovinkaan korkea luodakseen ryhdikkään vaikutelman. Katutilasta katsottuna, yksin hehtaaritonteille sijoitetut tornitalot eivät näytä korkeilta koska ei ole mitään kiintopistettä mihin verrata.
Avatar
tekijänä 16valve
#49604
Ajelin tänään Vaniljan vierestä ja pisti silmään, että alakerran kulmaan on tulossa videovuokraamo Makuuni. Avajaiset 2.11, eli tästä voi päätellä että rakennus alkaa olla muutenkin valmis.
Avatar
tekijänä 16valve
#58073
Tossa oli puhetta Hervannan Solariksen kalliista asunnosta, nii piti katsoa onko Kaukajärjen Vaniljan 170,5 neliön, 11. kerroksen asunto vielä mennyt. Myynnissä on vielä, hintaa 600k euroa. Tässä olis K-P toinen vaihtoehto ihan hyvillä maisemilla. Ja kai tuosta hinnasta voi aina neuvotella. Tuolta näkyy Hervannan tornitkin sitäpaitsi ;)

http://tinyurl.com/m28r5eq
Avatar
tekijänä 16valve
#59576
Päivän kuva Vilusenharjulta. Vaniljasta ei tainnutkaan olla yhtään kuvaa vielä valmiina täällä :)

Tuohon vasemmalla olevaan pusikkoon pitäisi nousta kauppakeskus jossain vaiheessa.

Kuva
tekijänä Janne76
#59580
Ihan hienohan siitä tuli valmiina. Onko 16valvella mitään tietoa millon tuota kauppakeskusta aletaan rakentaan?
Avatar
tekijänä 16valve
#59582
Janne76 kirjoitti:Ihan hienohan siitä tuli valmiina. Onko 16valvella mitään tietoa millon tuota kauppakeskusta aletaan rakentaan?
Mulla ei ole mitään tietoa kauppakeskuksen aikataulusta.
Avatar
tekijänä grendy
#59583
Ei oo kyllä kehumista Vaniljassa omasta mielestä ;).. Tältäkin etäisyydeltä nkäyy saumat ja vaikka ei näkyiskään niin noi kaakelit.......hyhhhhhh
tekijänä jusa-masa
#59584
Pinnat missä on nyt kaakelipinnat olisivat olleet kauniit rapattuina, mutta tuntuvat pilaavan tuon tornin ja sen viereiset talot noilla kaakeleillaan. Sama homma Skanskan Hervannan Matrixin ja Solariksen "tehoste" pinnat on pilattu valkoisilla vessakaakeleilla. Pirkka4:ssa vastaava pinta on jätetty betonin väriseksi ja on näin huomattavasti nätimpi.
Viimeksi muokannut jusa-masa, 11.09.13 15:33. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Sasu K
#59638
hmikko kirjoitti:Pisteet asunnoista.
Kyllä. Paradoksaalista on, että lähiöön on tulossa kauppakeskus, johon integroidaan asuntoja, mutta vastaava ehdotus ei kelvannut kaupungin keskustaan.
Avatar
tekijänä Klazu
#59651
Eihän tuo oikein miltään ihmeelliseltä näytä, mutta on tuollainen korttelinsa jatko ja ainakin tästä kuvakulmasta kohtuullisen massiivisen näköinen. Kyllä tämä paremmin integroituu ympäristönsä kanssa kuin esimerkiksi muutama Espooseen viime aikoina noussut / nouseva tornin nysä.
Avatar
tekijänä huopa
#59960
ihan ok lähiötorni, parempi kuin keskivertoloota mitä suomessa on tehty. Ei sille nyt vielä mitään arkkitehtuurikilpailun voittoja voi lätkiä, mutta ehdottomasti parantaa Kaukajärven näkymiä monesta suunnasta. Varmaan pitää tehdä ihan kiertokäynti tuolla seuraavalla Tampereen reissulla jossain kohti ennen joulua.