Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Klazu
#58394
cobaink kirjoitti:Länsi-Berliinin uudet tornitalot on ihan älyttömän tyylikkäitä. Korkeuttakin on inhimilliset n.120m.
Olen samaa mieltä, että kokoluokka ja korkeus ovat juuri sopivia paikalleen ja Länsi-Berliiniin. Zoofensteristä tuli laitettua tännekin kuvia aiemmin, mutta en nähnyt rakennusta koskaan täysin valmiina. Mukavaa, että Atlas Tower on lähtenyt vuosikausien vatvomisen jälkeen rakenteille. Ilmakuva alueesta Morgenpostenissa:

Kuva

Vielä kun Alexanderplatzin alueelle toistakymmentä vuotta valmiina olleet suunnitelmat lähtisivät viimeinkin käyntiin... :roll:
tekijänä Jatup
#58402
Pietarin tämän hetken korkein rakennus on Leader Tower, 140m:

Kuva

Rakennuksella järjestetään ilmeisesti usein monenlaisia valoesityksiä. Henkilökohtaisesti kylläkään en pidä näistä kovinkaan suuresti, ainakaan kuvien perusteella mitä olen nähnyt.

Kuva

Kaupungin pohjoisosaan ollaan aloittamassa toistakin keskimääräistä korkeampaa taloa, Ingria Toweria, korkeus 165m:

Kuva

Jos haluaa saada kuvaa, millaiseen ympäristöön talo rakentuu, suosittelen vilkaisemaan tätä videota alkaen 1.20:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rwztH1T1KQ

Rakennus sijaitsee ihan Pietarin pohjoisen ulosmenotien varressa, joten paikka ainakin on hyvä näyteikkuna kaupunkiin siitä suunnasta saapuville matkaajille.

Tämäkin talo tulee kyllä kalpenemaan Lakhta Centerin rinnalla, kunhan vain se saadaan valmiiksi.
Avatar
tekijänä Kantti
#58406
Tämä Inria Tower on varsin kaunis kokonaisuus, toisin kuin monet tornit yleensä. Pelkästään kompleksin korkea osa sinänsä olisi nätti ja ilmavan keveä. Suurin osa torneista nousee suoraan maasta melko ykstotisena tolppana, tässä tornit rakentuvat sievästi alla olevan kakun päälle ja porrastuvat, muodostaen miellyttävän komposition. Harvinaisen miellyttävä omaan silmääni!

Melko siisti mainosvideokin, ja näyttää olevan venäläisten omaa suunnittelua.
tekijänä Lurkkeri
#58411
Ingria Tower on konservatiivinen rakennus, mutta ei pahassa mielessä. Ei ollenkaan hassumpi.

Pietarissa on ollut samantyyppinen siluetti kuin Helsingissä, mutta ovat nyt ruojat tärvelemässä sitä oikein urakalla. :mrgreen:
Avatar
tekijänä RV
#58414
eskimo kirjoitti:Moskova City - Москва-Сити

Downtown toukokuu 2013.
Kuva
lähde venäjänkielinen Wikipedia
Voisin kuvan perusteella luulla Hong Kongiksi! Tuolla ei omakotiyhdistyksiä kauheasti vissiin kuunnella ;) Täälläkin parin puskutraktorin yliajo sellaisia kohtaan tekisi terää.
tekijänä hmikko
#58416
Lurkkeri kirjoitti: Pietarissa on ollut samantyyppinen siluetti kuin Helsingissä, mutta ovat nyt ruojat tärvelemässä sitä oikein urakalla. :mrgreen:
Tornit ovat käsittääkseni kaikki tulossa aika kauas historiallisesta keskustasta ja sellaisille paikoille, joissa katuympäristössä on jo muutenkin suht massiivisia rakennuksia. Nevalta voipi edelleen kuvata vanhaa keskustaa ilman, että sen siluettiin osuu yhtään uutta tornia.

StreetView-kuvissa osui muuten silmään tämmöinen avenyy Vasilin saarella. RV:kin ehkä kelpuuttaisi kodikseen? Itse en ole tuolla päin sattunut käymään parilla umpituristireissullani Pietarissa. Neuvostoaikaisten kolossien jatkeeksi on näköjään tehty myös uusia torneja aika tuntuva määrä.
tekijänä Jatup
#58419
hmikko kirjoitti:Tornit ovat käsittääkseni kaikki tulossa aika kauas historiallisesta keskustasta ja sellaisille paikoille, joissa katuympäristössä on jo muutenkin suht massiivisia rakennuksia. Nevalta voipi edelleen kuvata vanhaa keskustaa ilman, että sen siluettiin osuu yhtään uutta tornia..
Totta, historialliseen keskustaan ei varmaan tulla koskemaan enää suuresti ottaen huomioon millainen häly nousi kun sitä viimeksi yritettiin. Tornit ovat lisäksi aika hajallaan, joten mitään klusteria ei ainakaan vielä pääse syntymään. Tässä linkkejä, jos jotakuta sattuu kiinnostamaan miten tornit sijoittuvat kaupunkiin:

Leader Tower: https://maps.google.com/?ll=59.850387,3 ... 6&t=h&z=16

Ingria Tower: https://maps.google.ru/?ll=60.030743,30 ... 3&t=h&z=18

Lahkta Center: https://maps.google.ru/?ll=59.987719,30 ... 2&t=h&z=15
Avatar
tekijänä RV
#58438
Neuvostoliiton liikenneratkaisut olivat paitsi epäkäytännöllisiä, myös rumia (itse asiassa juuri sellaisia kuin joidenkin havittelemat "bulevardit"). Miksi helkkarissa sitä keskikaistaa ei voi laittaa? "Prospektit" näyttävät valtavilta parkkikentiltä.
tekijänä Jatup
#58472
Moskovaan muuten on nousemassa tällainenkin hanke:

Kuva

Kyseessä on Universal Sudiosin ensimmäinen eurooppalainen teemapuisto. Kompleksiin tulee lisäksi hotelli, toimistotilaa, ostoskeskus, vesipuisto + kaikkea muuta kivaa. Korkeutta koko komeudella on olisi 250 metriä. Rakentamista ei ole vielä aloitettu, mutta ilmeisesti hökötys saattaisi olla valmis vuoteen 2018 mennessä. Rakennus sijaitsee aika kaukana keskustasta, mutta ainakin metroasema on ihan vieressä::
https://maps.google.fi/?ll=55.578333,37 ... 6&t=h&z=16
Avatar
tekijänä RV
#58475
Kuka muka voi väittää, etteikö kaupunkimotari olisi olennainen osa tuota urbaania maisemaa?
Avatar
tekijänä Objectif Lune
#58484
RV kirjoitti:Kuka muka voi väittää, etteikö kaupunkimotari olisi olennainen osa tuota urbaania maisemaa?
Väitän että motari on tuossa oleellinen osa maisemaa. Urbaaniudella tuon kanssa on yhtä paljon tekemistä kuin Serenalla.

Ikävä kyllä oleellinen osa maisemaa tarkoittaa vain sitä, että maisema muuttuisi oleellisesti, jos motaria ei olisi. Maiseman miellyttävyyttä jonkun elementin oleellisuus ei takaa.
Avatar
tekijänä eskimo
#58489
Frankfurt am Main
on menettämässä Euroopan amerikkalaisimman kaupungin maineen.
FaM pankkikortteli on edelleen komeaa katsottavaa. Kuvan keskellä Commerzbank Tower, 259 m, oli vuodet 1997-2003 Euroopan korkein rakennus.
Moskovan Triumph Palace 264 metrillään kiilasi edelle.

Kuva
Kuva
(Kaupungista on oma viestiketju, mutta sammuneet kuvat pilaavat sen luettavuuden.)
kuvat muokannut eskimo, alkuperä: wiki common
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8