Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
#58412
hmikko kirjoitti:
Lurkkeri kirjoitti:Turun Läntinen Rantakatu/Linnakatu.
Nuo ovat tosin kaksi eri katua. Uusi kirjasto ja Vähätori ovat tosiaan kohentaneet Linnankadun ilmettä ja kuhinaa. Yliopistonkadun kävelykatukin on mielestäni onnistunut hyvin, mutta se on jäänyt turhan lyhyeksi pätkäksi (sattuneesta syystä, eli toriparkkivehtauksesta johtuen).
Eri katuja ne tosiaan ovat, vaikka koen ne silti jatkumoksi. Aurajoenranta on näin ulkopaikkakuntalaisen näkökulmasta ainutlaatuinen kaupunkimiljöö Suomessa, varsinkin kesällä.

Pakko lisätä listalle vielä Helsingin Bulevardi. Se on erinomainen esimerkki viihtyisästä kantakaupungin kadusta. Sopivasti ihmisvilinää ja korkeatasoinen rakennuskanta. Asuntoja, liiketiloja, toimistoja, kahviloita, museo, hotelli - jopa hautausmaa. Ja kaiken lisäksi vielä ratikka.
Tekijänä Maumatti
#58421
Pidän tuosta kurvista. Mukavasti massiivisuutta, inhimillisyyttä ja vanhaa rakennuskantaa. En tiedä mikä katu on voittaja, mutta kaupunkina ehdottomasti Helsinki. Se on täynnä hienoja urbaaneja katuja.
Avatar
Tekijänä suberb
#58425
Oma valintani: Humalistonkatu Turussa

Kuva

Rakennuskantaa laidasta laitaan ja kerroksellisuutta huimasti. Turkulaista urbaania sykettä parhaimmillaan. :smt023
Tekijänä Darre
#58453
Kun tämä ketju nyt nousi taas haudan takaa ylös ;) niin pitää kyllä ihan oman esteettisen totuuden muodostaman mielikuvan perustellaa sanoa, että jokaisessa suomalaisessa kaupungissa näyttää olevan todella upeita urbaaneja kauppa/asuinkatuja. Olen toki oppinut paljon jälleen katsellessani näitä kuvia ja koska en löydä mitään negatiivista mistään kadusta. Hyvä suomalainen (joskin paljon parjattu) kaupunki! Olen positiviisesti yllätynyt. Kiitos myös kuvaajille, jotka osaavat valita erinomaisia kuvakulmia.
#75598
Mun mielestä Turun kantakaupungissa monet kadut ovat edustavia urbaanisuudessaan, pidän erityisesti siitä, että jalkakäytävät ovat ladottuja koko kantakaupungin alueella. Hienoa!
Helsingissä voitais miettiä vähän tarkemmin jalkakäytävien tasoa, jopa uusilla asuinalueilla (jätkä, kala) vedetään asfalttia, mikä ei ole kovin edustavaa. Huh!
Avatar
Tekijänä RV
#75648
VilleJuhani kirjoitti:Mun mielestä Turun kantakaupungissa monet kadut ovat edustavia urbaanisuudessaan, pidän erityisesti siitä, että jalkakäytävät ovat ladottuja koko kantakaupungin alueella. Hienoa!
Helsingissä voitais miettiä vähän tarkemmin jalkakäytävien tasoa, jopa uusilla asuinalueilla (jätkä, kala) vedetään asfalttia, mikä ei ole kovin edustavaa. Huh!

Porvoon Vanhankaupungin kadut ovat hyvin ainutlaatuisia Suomessa kymmenine liikkeineen ja ravintoloineen, meidän mittapuulla hyvin vanhoine rakennuksineen sekä siten, että ne kiemurtelevat jyrkästi noudattaen jyrkkää kallionrinnemaastoa. Mikä tahansa niistä olisi varmaankin oma valintani; Helsingissä on itäisessä kantakaupungissa myöskin vähälle huomiolle jääneitä katuja, jotka todella tuovat suuren kaupungin tuntua. Kaivokatu Kluuvissa tuo mieleen suorastaan Manhattanin toki paljon pienemmässä mittakaavassa.