Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Luukie
#41438
Nyt voidaan jo päästä asiaan, en sano enenpää. Helsingin pitää näyttää merkkiä- toivottavasti tampere tulee suoraan takaata ja vetää ne yli satametriset siihen keskustaan, toivoa voi myös etttä turku seuraa perässä joko35 tai 42 kerroksislla perässä. minua ei kauheasti kiinnosta että monta vuotta siihen menee että tänne tai tampereelle saadeaan ne yli satasen menevät, tai sitten turkuun. jokanen kaupunki on on silti tärkeä. metreillä ei ole väliä. turku luuötavasti selviää pelkästään pitkällä historialla, vaikka moni täällä ei ole samaa mieltä
tekijänä Hmm
#41441
JR kirjoitti:Leijonatorni laajentaa mukavasti tulevan Keski-Pasilan tornialuetta pohjoisemmaksi, eikä se tulevaisuudessa tule kenties olemaan ihan niin yksinäinen kuin mitä kuvat antavat nyt ymmärtää. 600 metrin päässä on lainvoimainen kaava 100-metriselle tornille, Zucchin torneille matkaa on 800 metriä, ensimmäisissä Zucchin viitesuunnitelmissa myös Hartwall-areenan toiselle puolelle oli kaavailtu tornitaloa (parisataa metriä Leijonatornista). Lisäksi Keski-Pasilan pohjoisosien asuinrakennusten korkeudet ovat vielä auki. Toivottavasti siihenkin saataisiin muutama hieman korkeampi, jotta alue olisi yhtenäisempi. Lopuksi on vielä Pohjois-Pasila; sinne on jossain alustavissa hahmotelmissa mietitty noin parikymmenkerroksisia rakennuksia (matkaa Leijonaan ~300m).
...Ja noin 300 m päässä tontista on Ylen linkkitorni (katto 112 m, masto 146 m). Sen korkeutta on vain vaikea hahmottaa vähänkään kauempaa (esim. Pasilan asemalta) ulospäin näkyvien kerrosten puuttumisen vuoksi. Läheltä näyttää melko korkealta.
tekijänä albertobroccoli
#41453
xoop kirjoitti: Mä en oikein usko että tämä muodostuu isoksi ongelmaksi. Pasila on muutenkin niin helvetin ruma pläntti, että tuskin näistä maisemahaitoista jaksetaan kovin pieteetillä valittaa.
Älä koskaan laske Härmälän omakotiyhdistystä luopuneeksi pelistä...
Avatar
tekijänä Tehari
#41519
Luukie kirjoitti:Nyt voidaan jo päästä asiaan, en sano enenpää. Helsingin pitää näyttää merkkiä- toivottavasti tampere tulee suoraan takaata ja vetää ne yli satametriset siihen keskustaan, toivoa voi myös etttä turku seuraa perässä joko35 tai 42 kerroksislla perässä. minua ei kauheasti kiinnosta että monta vuotta siihen menee että tänne tai tampereelle saadeaan ne yli satasen menevät, tai sitten turkuun. jokanen kaupunki on on silti tärkeä. metreillä ei ole väliä. turku luuötavasti selviää pelkästään pitkällä historialla, vaikka moni täällä ei ole samaa mieltä
Jätetään ne Turun ja Tampereen jauhamiset vähemmälle kiitos. Turkuun nyt ei kuitenkaan ole nousemassa yhtään mitään.

Hmm kirjoitti:[
...Ja noin 300 m päässä tontista on Ylen linkkitorni (katto 112 m, masto 146 m). Sen korkeutta on vain vaikea hahmottaa vähänkään kauempaa (esim. Pasilan asemalta) ulospäin näkyvien kerrosten puuttumisen vuoksi. Läheltä näyttää melko korkealta.
Just eilen katselin ikkunasta että mitenkä tuo linkkitorni näkyy omasta ikkunasta ja täytyy sanoa että oishan se mukava katsella sitä Leijonatornia myös :)
tekijänä ktpama
#41520
Hyvinhän tuo tuonne sopisi, varsinkin kun alueelle on muutenkin korkeaa rakentamista suunnitteilla, ja tuntuu että Hjallis antaa projektille uskottavuutta. Ulkonäöstä en ole kauhean innostunut, mutta ihan ok.
Avatar
tekijänä Tehari
#41572
Toi google earhin on liian matalalla. Jos vertaat tän alimman kuvan alalaitaan jossa on hatrwall-areenan katolle joka on n. 35-40m korkea.
Eiköhän se kopteri ole kuitenkin mitannut aika paljon tarkemmin tuon korkeuden kuin google earth ;)
tekijänä hmikko
#56831
Ensimmäisessä postauksessa mainitut arkkitehdit voittivat juuri Keskustakirjaston kilpailun, joten ainakin heillä lienee puuhaa ilman Hjalliksen torniakin...
tekijänä Kazaam
#56832
Luulisi, että nuo Veturitien muutokset (joita ei kai ole vielä lyöty lukkoon?), tulevat vaikuttamaan hieman, tai ainakin jossain määrin tähänkin projektiin jos tätä nyt ikinä edes tulee olemaankaan? Eikös se linjaus kuitenkin mene ihan siitä vierestä?
tekijänä Kazaam
#57007
uusisuomi.fi kirjoitti:Tänään julkistetulla kaupalla ei Harkimon mukaan ole vaikutusta tornihankkeeseen, joka on vasta suunnitteluvaiheessa.

– Ei ainakaan negatiivisesti. Sitä ei ole viety eteenpäin, koska tässä on ollut niin paljon hommia tämän KHL:n kanssa, Harkimo sanoo.

Harkimon mukaan projektia ei kuitenkaan ole haudattu, ja sitä aletaan viedä eteenpäin taas ”jossakin vaiheessa”. Harkimo ei vielä ole neuvotellut torniprojektista Hartwall Areenan uusien omistajien kanssa.
Tällaista pientä siis. Eli rakentunee joskus 2020-luvulla jos edes rakentuu.
Avatar
tekijänä Clepe
#57022
Mä en näkis tätä noin negatiivisesti. Minusta on todennäköisempää että toi toteutuu ulkomaisten sijoittajien toimesta. Venäläiset sijoittavat kiinteistöihin Suomessa muutenkin ja rakentavat tornitaloja kotimaassaan, joten tollaseen torniin sijoittaminen olis ihan luonnollinen jatke. Eikä myöskään sovi unohtaa synergiaetuja hallin kanssa.
tekijänä jake
#57108
Länsiväylä kertoo:
PAIKALLISET 3.7.2013 12:05

Hartwall Areenan myynyt liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo aikovansa hallikauppojen jälkeen keskittyä viivästyneeseen tornitalohankkeeseen.

Harkimo julkisti syksyllä 2011 kaavailunsa rakentaa Ilmalaan, Hartwall Areenan kupeeseen 120-metrinen tornitalo. Rakennustöiden oli tarkoitus käynnistyä heti vuoden 2013 jääkiekon MM-kisojen jälkeen ja valmistua 2015.

– En ole kerinnyt miettiä sitä viime aikoina, liikemies toteaa.

Areenan myymisellä ei Harkimon mukaan ole mitään vaikutusta tornitalohankkeeseen.

Kun kauppakuvio on ohi, Harkimo aikoo pistää taloprojektin pyörät uudelleen pyörimään.

Helsingin Uutiset kertoi viime marraskuussa rahoitusvaikeuksien hidastavan Leijonatorniksi nimetyn rakennuksen valmistumista.

Harkimo vakuutti jo tuolloin, ettei hanketta suinkaan ole kuopattu.

– Kun hankkeen rahoitus on saatu kuntoon, toimitamme kaavamuutoshakemuksen, hän kommentoi silloisessa haastattelussa.

– Asia on mietintämyssyssä. Rahoituskuviot eivät ole vielä edenneet, hän kertoo nyt.

Jos Harry Harkimon visio toteutuu, nousee Ilmalaan Suomen korkein talo. Taloa on suunniteltu viihde-, asunto- ja näköalatorniksi.

Rakennus nousisi Areenan parkkihallin päällä olevalle Leijona-aukiolle.
tekijänä Rex
#67492
Torinin ulkonäkö muistuttaa Suomea ja käsivartta.

Korkeaa vaan Keski-Pasilan pohjoisosaan ja Pohjois-Pasilan puolellekin, siinähän on Ilmalan asema aivan keskeisellä paikalla.