Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä Toni
#55334
Komppaan Arskan puheita sijainnin osalta.

Alueen sijainti on erinomainen ja tiivistää rakennetta hyvin. Aivan Äijälänrannan vieressä sijaitsee Kuokkalan yli 15 000 asukkaan kaupunginosa palveluineen. Suomalainen metsämaisema piilottaa tehokkaasti kaikki rakentamisen merkit.

Matalampien kerrostalojen asettelu on kyllä epäonnistunut. Harmi sinänsä. Onneksi kolme tornitaloa yrittävät vähän enemmän.

Maisemallisesti ja luonnon puolesta todella hieno paikka liikkua.
Avatar
tekijänä TommiM
#55401
Kaukajärvi v1.3, eli nykypäivänä totaalisen epäonnistunut. Ehkä asuntomessujen aiheena on nostalgia? Autoistumisen aikakaudella kasvaneet pääsevät jälleen verestämään muistoja halvoista parkkipaikoista ja ah niin ihanista pistetaloista, joita ympäröi viherkenttä jolle ei löydy järkevää käyttöä.

Säälin vain niitä jotka noissa joutuvat asumaan.
tekijänä Arska
#55671
Toisen kerroksen elementit pääosin jo paikoillaan. Valkoisia elementtejä on uritettu siten että elementtien sisäiset urat ovat suurempia kuin elementtien väliset saumat. Musta taas näyttää pitkälti samalta mitä hervannan mustissa torneissa on kuvien perusteella ollut. Kameraa ei ollut mukana ja puhelimesta en pysty kuvia nyt tänne siirtämään, joten saatte olla ilman. Kunhan 3. ja 4. kerros nousee niin alkaa ehkä se valkoinen osuus paremmin hahmottua. Hirveitä hurraahuutoja en kuitenkaan tämän foorumin aktiivikäyttäjiltä odota :D
Avatar
tekijänä Klazu
#55672
Samaa mieltä kuin aiemmat kommentit, eli tornitalot ovat itsessään ihan ok ja sijainti on loistava, mutta muuten kaava on kuin Sim Citystä, jossa suolletaan yhtä talotyyppiä ruudukkoon. Ja parkkialue on melko järkyttävän kokoinen myös.

Kaiken kaikkiaan ihan ok projekti ja kiintoisaa miten Jyväsjärven ympärille alkaa olla rakennettu kauttaaltaan. :)
tekijänä Arska
#56027
Maailmanpylvään 4. kerros alkaa olla valmis. Tällähetkellä sanoisin että valkoinen osuus saattaa jopa onnistua kilometrien päähän paistavista elementtisaumoista huolimatta, mutta mustat osat ja parvekejulkisivu ovat samaa sarjaa kuin siinä keskimmäisessä mustassa Hervannan tornissa (jonka nimeä en nyt muista)

Muilta osin Äijälän rannassa on edetty siinä määrin että Messutalojen rakennustyöt on pääosin aloitettu tässä kuussa ja kerrostaloista ensimmäinen on saanut jo hieman maalia pintaan. Kevyenliikenteen silta on myös hieman edennyt.

ps. kuvia ei nyt ole... Täytynee joku päivä ottaa kameran lisäksi myös muistikortti mukaan :D

EDIT:

Kamerasta löytyikin viimeviikolta yksi otos Maailman pylväästä. Kerroksia tuolloin 3 mutta elementtien laatu alkaa jo hahmottua.

Kuva
tekijänä Arska
#56255
Tässä muutamia kuvia eiliseltä Asuntomssujen työmaakierrokselta, jota järjestetään nyt toukokuusta lähtien aina jokakuukauden 3. tiistaina klo 17 alkaen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Lähikuvista valkoisen osan elementti asettelu näkyy ihan hyvin. Eli elementit eivät mene aivan linjassa kerrosten kanssa tai keskenään vaan pientä vaihtelua löytyy. Itse elementeihin on myös tehty sauman kaltaisia uria joilla pyritään häivyttämään saumoja. Kuten jo aiemminkin olen todennut ja tampereella on testattu, mustan seinäosan suhteen ei ole kovin korkeita odotuksia.

Esittely kierrosta pitänyt työmaavalvoja kertoi ylpeästi kuinka komea maamerkki maailmanpylväästä tulee kun se kasvaa vielä nykyisestä (5kr) 10 kerrosta ylöspäin ja kuinka YIT omistaa muutkin rannan tornitalotontit. Muutenkin esittelykierroksen esittelyosuus oli aikamoista mainospuhetta siitä kuinka suuri panostus on keseessä ja miten upea alueesta lopulta tulee.

Peruskysymyksiin tuli ihan järkeviä vastauksia mutta välillä tuntui että kyseinen kaveri heitteli aikalailla hatusta vastauksia.

Esimerkiksi jonkun kesellessä tuleeko Äijälänsalmen rantaan tulevista rakennuksia osasi hän sano sen minkä kaavastakin näkee ja Keskisuomalaisesta on voinut lukea. Yksi kortteli on rantaan kaavoitettu, mutta se ei toteudu vielä messuille ja muilta osin alue on suojeluaaluetta.

Joku kysyi perään että mitä siinä suojellaan niin vastaus oli suunnilleen että "jotain eliöit ja toukkia siellä taitaa olla". Itse en malttanut siinä kohtaa olla sanomatta että taitaa myös olla suojeltua lintujen pesimäaluetta...

Yksi kysymys liittyi myös pysäköintiin kun joku kysy että tuleeko maanalaista pysäköintiä. Vastaus oli (kuten tiedätte) että ei tule vaan kaikki paikat tulevat maantasoon. Siinäkin kohtaa oli tietysti pakko avata suu ja mainostaa Taloa. Sanoin että täällä on kovasti ihmetelty miten vielä nykypäivänä tehdään noin valtavia pysäköintikenttiä? Vastaus oli että kun tuossa on tuo tuhkan läjitysalue niin ei sille oikein muutakaan käyttöä ollut eikä sitä viitsisi ruveta penkomaan, niin se käy kätevästi kun vetää vaan kankaan siihen väliin ja asfaltit päälle :D

Seuraavakierros on nyt siis 18.6. klo 17. Toivottavasti joku teistä pääsee paikalle sillä itse en luultavasti pääse ja alue suljetaan nyt ilmeisesti lähiaikoina siten ettei alueelle ole asiaa muuta kuin työmaiden henkilöillä ja näillä opastetuilla kierroksilla.
#56530
Pari kuvaa taas Pylväästä:

7. kerros nousussa:

Kuva

Kuva

Kuva_

Kuva

Kuva

1. ja 4. kuvasta näkee kuinka eri korkuisilla elementeillä ja elementtien urituksella koitetaan häivyttää elenenttisaumoja. Valkoiselle osalla se saattaa onnistua jopa kohtalaisen hyvin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7