Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#37936
Itse tässä mietin että helsingin ihan lähiympäristössähän olisi paljonkin oivia paikkoja korkeammillekkin taloille jotka varmasti menisivät kaupaksi ihan keskustan vierestä.
Samaan kuvaan änggettynä tulevia helsingin suuria projekteja. (itse paintilla nopeasti sutasin esimerkin mitenkä hyvä skyline helsingillä voisi olla)
Kuva
#37941
Olisihan tuo upea paikka ehkä Helsingin korkeimmille, jopa yli 150-metrisille rakennuksille. Ongelmana on kuitenkin se, että alueella sijaitsee historiallisesti arvokas Lapinlahden sairaalan miljöö ja jos en muista väärin myös hautausmaa? Lisäksi tuossa mittakaavassa nuo rakennukset olisivat reippaasti yli 100-kerroksisia, ja sellainen Suomessa olisi jo utopistista ja mautonta.

Helsinkiin ja lähiympäristöön ollaan kuitenkin puuhaamassa jo seuraavia:

- Pasila, korkein rakennus 40 krs
- Keilaniemi, 32-40 krs
- Soukka, muutama 30-40 krs
- Kalasatama, korkein 126 m
- Herttoniemen keskusta, luultavasti n. 100 metriä korkeutta.

Nykyisin tuntuu kyllä siltä, että jokaiselle uudelle alueelle/vanhan alueen saneeraamiselle suunnitellaan tornitaloja huomattavasti rohkeammin kuin ennen. Jonkinlainen tabu ollaan kai sitten murrettu, mikä on erittäin toivottavaa :)
#37944
Hietaniemen hautausmaa pilvenpiirtäjille? Lähellä vain Ruoholahden liittymä Länsiväylälle niin aika "uh huh"-tapaus, varsinkin kun miettii, että hautausmaa vaikuttaa vasta nyt tilanhaaskaukselta kaupungin kokoon verrattuna.

Omasta mielestäni kaikki Helsingin tulevat pilvenpiirtäjät pitäisi viedä Pasilaan, siihen sisältyvät nuo Kalasataman tornitkin. Hertsikka pitäkööt lähiötorninsa ja Espoo saakoot omansa, koska kaunistaa vain näkymääni :D
#37967
Tällä nyt eninmäkseen tarkoitin pelkästään että helsingissä olisi todella hyviäkin paikkoja korkeammillekkin ja tuo kuva oli vain noin 5 min ja valmis :D
Mutta Pasila on hyvä paikka vaikkakin sielläkin joutuu purkamaankin jos sinne kunnon keskusta haluaisi...

Omasta mielestäni esimerkiksi Pariisin La Defence on todella mukava keskus :)
tekijänä Vola
#38143
RV kirjoitti:Helsinkiin ja lähiympäristöön ollaan kuitenkin puuhaamassa jo seuraavia:

- Pasila, korkein rakennus 40 krs
- Keilaniemi, 32-40 krs
- Soukka, muutama 30-40 krs
- Kalasatama, korkein 126 m
- Herttoniemen keskusta, luultavasti n. 100 metriä korkeutta.
OT: Mistä voisin lukea tarkemmin kyseisistä Soukan, Kalasataman ja Herttoniemen tulevista rakennuksista? Mahtavatko sisältää missä suhteessa asuin ja toimitiloja?
tekijänä aleksi
#38146
>Itse tässä mietin että helsingin ihan lähiympäristössähän olisi paljonkin oivia paikkoja korkeammillekkin taloille jotka varmasti menisivät kaupaksi ihan keskustan vierestä.

Lapinlahti pilvenpiirtäjille on ihan kiehtova idea. Esteettisesti/kaupunkikuvallisesti tuo olisi ihan mainio paikka. Kaarevan lahden puistoiselta rannalla nousevat tornit on hieno näky.
#38148
Itse en helsingistä ole mutta kuitenkin tuo oli vain tuommoinenen 5 min hutaisu korkeudet ja kaikki menee sen piikkiin...
Mutta itsestäni tuo olisi kanssa oiva paikka myös esim venesatamalle.
Ja eihän tuo hautaus maa tietääkseni koko aluetta peitä?
Ja nuo rakennukset sinne yritin säästellä.

Ideana oli pääosin ilmaista että jos näihin lähi alueisiin saataisiin rakennuslupa voisi Helsingissä olla pohjoismaiden paras skyline...

Ja tuo että puisto lähtee josta moni ei varmastikkaan pitäisi niin omasta mielestäni olisi suomenkin aika rakentaa joku isompikin eko projekti. Ruotsi on tässäkin edellä...
Esim tälläistä voisi rakentaa:

Kuva

Kuva
#42291
Mielenkiintoista luettavaa, mutta hämmästyttävän paljon asiavirheita varsinkin nimistössä. Itämerentorni (oikea Itämerentori), Panorama (Panorama Tower), Keilaniemi Tower (Keilaranta Tower)..
Pikku juttuja, mutta paatunut talolainen häiriintyy noita lukiessa :D Ja luulisi että virkamiestekstissä oltaisiin täsmällisiä.
edit: Tämmönenkin lause.. "Ruotsissakaan ei vielä ole kokemuksia yli 20-kerroksisista asuintaloista."
edit: Ja ärsyttää tuo selvityksen lähtökohta, että näkyvä rakennus on uhka olemassa olevalle kaupunkikuvalle.
#55812
Greater Helsinki Vision 2050 vai 1950? Aika Corbusierin hengessä on menty, vaikka moottoritie tuosta keskeltä puuttuukin.
#55813
MindW kirjoitti:Ote erään arkkitehtitoimiston kilpailuehdotuksesta
Meikäläisen listalla tuo taitaa päästä lukuisten Töölönlahti-suunnitelmien joukossa pohjanoteeraukseksi. Nyt rakenteilla olevat toimistotalot ovat kuvassa mukana, mutta niiden muodostama kaupunkirakenteen pätkä on kuin ehdoin tahdoin sivuutettu täysin.