Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä Arska
#55296
Asuntomessujen sivuilta pari uutta havainnekuvaa messualueesta ja torneista.

Kuva
Kuva

Messujen Facebook sivulta yksi kuva rantaraitin uudesta ylikulkusillasta:
Kuva

Uutta kuvaa Maailmanpylväästä osoitteesta http://yitkohteet.yit.fi/aijalanranta/
Kuva

Ja samalta sivulta koko kolmikosta:
Kuva
Elementtisaumat siis ilmeisesti jää näkyviin, mutta jos toteutus näyttää samalta kuin mitä havainnekuvat antaa ymmärtää niin ei tuo pahalta välttämättä näytä. Henkilökohtaisesti tykkään myös siitä että noissa uudemmissa havainnekuvissa koko sisäänpäin vedetty julkisivun osa on musta toisin kuin ensimmäisissä kuvissa.

Nyt vain odotellaan että seinät alkavat todella nousta ja julkisivuhahmottua.
tekijänä hmikko
#55298
Messualueen kaava on minusta aivan hirviä. Pistetalolähiö suoraan 70-luvulta ilman pienintäkään yritystä kehittää talotyyppejä millään lailla. Kadun varressa on ulkorakennusten umpinaiset takaseinät, täsmälleen samalla tavalla kuin 70-luvun kerrostaloalueilla, joiden pihoihin autotallit tehtiin tuolla tavalla 20 tai 30 vuotta jälkikäteen. Niissä sijoittelu on kai noin olosuhteiden pakosta, kun pistetalo on tehty aikanaan keskelle tonttia, mutta vuonna 2013 messualueelle tehdään samalla tavalla täysin puhtaalta pöydältä. Plääh.
Avatar
tekijänä grendy
#55301
Aaargh noi parkkipaikkakentät!! Miten voi nykypäivänä tehdä tollasta?!
Avatar
tekijänä grendy
#55312
wab kirjoitti:^ Jos olen oikein ymmärtänyt parkkipaikat on lähinnä messuja varten ja tulevaisuudessa ne kaavoitetaan muuhun tarkoitukseen? ehkä...
http://www2.jkl.fi/kaavakartat/aijalanr ... ytty_v.pdf

Tai sitten ei... Kaavan perusteella tuossa havainnekuvassa näkyy vasta vajaa puolet kaavoitetuista parkkipaikoista.
tekijänä Jukki
#55317
No onpa taas typerän näköinen metsälähiö, ja mitä luultavimmin ilman mitään lähipalveluita. Miksi nämä asuntomessualueet pitää aina olla tuollaisia erillisiä saarekkeita, vrt. esim. Kokkolan 2011 messut:

Kuva

Tai Vaasan muutaman vuoden takainen:

Kuva

Onko ihan mahdoton ajatus, että messut esittelisivät esimerkiksi vanhan kaupunkirakenteen tiivistämistä ja uusien rakennusten yhteensovitusta vanhojen kanssa??
tekijänä Arska
#55330
Nyt täytyy kyllä olla hieman erimieltä edeltävistä kommenteista.

Asuntomessuilla keskitytään lähinnä pientalorakentamiseen. Suomalaisessa kulttuurissa unelmaasumiseen liittyy myös perinteisesti järven tai jonkun muun vesialueen läheisyys. Messutapahtuman käytännön toteutuksen kannalta olisi oleellista että messujen pääkohteet olisiva yhteneisellä tiiviillä alueella. Tältä pohjalta kun messualuetta yritetään katsoa ei monestakaan Suomen kaupungeista löydy sopivaa aluetta 500metrin säteellä kaupungin ydinkeskustasta. Näistä syistä Messualueelle ei juuri parempaa sijaintia voisi Jyväskylästä löytää. Mitä parkkipaikkoihin tulee, on Jyväskylässä uusilla alueilla siirrytty yhä enemmän rakenteellisiin pysäköintijärjestelyihin, mistä mm. Palokunnanmäki, Karismakortteli ja Harjunkulma toimivat esimerkkeinä. Äijälänrannassa kerrostalojen viereinen alue sisältää viereisen Rauhalahdenvoimalaitoksen lievästi radioaktiivista tuhkaa (kiitos Neuvostoliiton ja Tsernobylin), mikä estää alueella asuinrakentamisen. Tuhkan siirtäminen ja sijoittaminen muualle olisi kohtuuttoman kallista. Tästä syystä tuo vanha tuhkanläjitysalue on suurelta osin maisemoitu puistoksi ja kerrostaloasuntojen hinnan kohtuullisena pitämiseksi kaistale alueesta on kaavoitettu parkkipaikoiksi alueelle jolle asuntoja ei siis saa tuhkan takia rakentaa.

Tässä kertauksen vuoksi kartta mistä näkee miten Äijälänrantana tunnettu "Metsälähiö" sijoittuu Jyväskylän kaupunkirakenteeseen.
Kuva

Havainnekuvissa alue rajautuu siis lähinnä Jyväsjärveen, tuhkan läjitysalueeseen (parkkipaikka ja puisto) sekä metsäkaistaleeseen äijälän joen varressa (suojelualue, lintujen pesimärauhan takaamiseksi)

Lisäksi:

Alueen kerrostalot eivät varsinaisesti ole osa asuntomessuja tuota pohjoisinta 13-kerroksista tornia lukuunottamatta. Asuntojen ja autopaikkojen hinta lienee kerrostalojen osalta se määräävin tekijä. Kerrostaloasunnostaan suurempaa neliöhintaa "mielellään" maksavat ostavat asuntonsa luultavasti Keskustasta, Lutakosta tai tulevina vuosina Kankaalta (5000 uutta asukasta, 0,5-1,3km päässä kävelykadulta). Alueelle haluttiin kuitenkin myös kerrostaloasuntoja, jotta edes joillakin lähipalveluilla olisi riittävästu asiakkaita (lähikauppa ja päiväkoti) ja paikallisliikenteen bussiyhteydet pystyttäisiin pitämään kohoavista kustannuksista huolimatta edes nykyisellään. Oletan että kysynän takaamiseksi hinta täytyi pitää kilpailukykyisenä ja tämän luulen sanelleen pitkälti toteutusta.

Toki olisin itsekkin toivonut alueelle räväkämpää kerrostaloarkkitehtuuria ja parkkipaikat saisivat olla piilossa, mutta asunnon ostajana oleellisinta olisi kuitenkin asunnon toimivuus ja hinta, sekä se miltä asunto sisältäpäin näyttää ja kuinka siinä viihtyy.

Edit: Lisäyksenä vielä että osa alueesta rajoittuu siis Viherlandian tonttiin. Viherlandian omistaja omisti aiemmin käsittääkseni myös valtaosan nyt rakentuvan alueen maapohjasta ja halusi edelleen pitää osan "joutomaata" oman liiketoimintansa mahdollisen laajentamisen paikkana. Kaavassa oleva toinen parkkipaikka varaus on siis käsittääkseni kapasiteettia Viherlandian mahdollista lisätarvetta varten. Alueella toimii siis Viherlandia (kukkia, puutarhatuotteita ym. ym.) Sekä lasten seikkailupuisto Peukkula.
tekijänä Maumatti
#55333
Arkkitehtuuri näyttää hyvältä, varsinkin tornitalojen osalta mutta oliko taas pakko tehdä pelkkää laatikkoa.Alueen kaava näyttää aivan hirveältä, iso parkkipaikkalue ja pistetaloja keskellä tonttia. Kokonaisuus on kohtalainen, mutta miten tämmöistä voidaan vielä tehdä?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7