Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä primrose
#41953
Janne_H kirjoitti:Mahtaakohan tuo monttu olla tulevaa parkkihallia Keilaniemi Towerseille?
Jotenkin työmaa-aidan väri viittaisi siihen, että työ liittyy länsimetroon. Eikös Keilaniemen metroasema tule juuri tuolle paikalle? Toisaalta Keilaniemi Towersit sijoittuisivat puolestaan aseman päälle...
Avatar
tekijänä Janne_H
#66900
Mikäli Fortumin suunnitelmat toteutuvat, muuttuu myös Fortum II ktoimistoneliöt asuinkäyttöön. Tämä tarkoittanee noin 20-kerroksista asuintornia. Voidaan olettaa että tornin arkkitehtuuri muuttuu myös.
Länsiväylä kirjoitti: Fortum-ryhmällä on alueella vapaata rakennusoikeutta noin 14 000 kerrosneliömetrin verran. Tämä on tarkoitus käyttää kokonaan uuden asuintornin rakentamiseen, kertoo Espoon teknisen toimenjohtaja Olavi Louko.
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/2932 ... mistotorni
Avatar
tekijänä JR
#66902
No tämähän kuulostaa ihan mukavalta. Tämä mahdollisuus käväisi mielessä, mutta en uskaltanut tuoda sitä kuitenkaan julki, koska tuntui jossain määrin epätodennäköiseltä. Nyt Keilaniemeen onkin sitten tulossa aikamoinen rypäs asuintorneja.

Kaavamuutos taitaa olla edessä?
tekijänä Purkki^
#66903
Hetki kyllä menee ennen kuin mitään uutta asuintornia tai vanhan muutosta aletaan tekemään. Keilaranta towerinhan pitää olla ensin kokonaan valmis. Toivottavasti kuitenkin käyttävät tämän ajan fiksusti ja suunnittelevat homman niin, että heti kun muutto tapahtuu saadaan vanhan korjaus aloitettua. Ikävä skenaario olisi, että vanha torni seisoisi tyhjänä odottaen jotain päätöstä tai valituksen käsittelyä.
Avatar
tekijänä RV
#66929
Fortumin nyttemmin kohta ex-torni lienee aikakautensa hienoin edustaja koko maassa. Korotus sopii loistavasti, mutta tasokas (vaikka kaikkea mikä on rakennetttu vuosina 1955-1985 on peräti trendikästä syvästi vihata) arkkiehtuuri on mielestäni sellaista, ettei sitä missään tapauksessa saa lähteä ulkopuoluelta muuttamaan.
Avatar
tekijänä Klazu
#66935
Pienoismallia katsoessa tuli parvekekysymykseen liittyen mieleen, että paljonkohan nuo sivujen ulokkeet mahtavat olla kokonaispinta-alasta? Tavallaanhan meren puoleisista ulokkeista saisi (osittain hyödynnettynä) tehtyä parveketiloja ja ehkä jonkinlainen den. Se toki raiskaisi rakennuksen ulkoasua, mutta pidän edelleen parvekkeita erittäin haluttuina asuintornitalossa. :?