Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä cobaink
#54412
grendy kirjoitti: Rakentais nyt edes jonkun Angry Birds towerin joka muistuttais 10v päästä 2010-luvun suomalaismenestyksestä ;)
Onhan siinä vieressä jo Perkkaa petolinnunperse-arkkitehtuurin muistomerkkinä :roll:

Muokkaus.. Olipas ala-arvoinen kommentti itseltäni. Kun lukee noita lukijoiden kommentteja vähän aikaa, jää ikävä vittuilumentaliteetti päälle :withstupid:
tekijänä zeizei
#54422
Tuleehan siihen (onneksi) Angry Birds huvipuiston lisäksi Rovion ja Tiedon pääkonttorit.

Etenkin tuo Tiedon pääkonttori voi olla melko iso projekti, joka tuo taas satoja(?) työpaikkoja Leppävaaraan.
Avatar
tekijänä JR
#54423
zeizei kirjoitti:Tuleehan siihen (onneksi) Angry Birds huvipuiston lisäksi Rovion ja Tiedon pääkonttorit.

Etenkin tuo Tiedon pääkonttori voi olla melko iso projekti, joka tuo taas satoja(?) työpaikkoja Leppävaaraan.
Tuonne voisi jopa toivoa tornitaloa. Kauppalehden sivuilla väitettiin, että Rovio tarvitsee peräti 30 000 kerrosneliötä tilaa. Sillä saa jo jonkinlaisen tornin rakennettua ja kaava sallii yli 70-metrisen rakennuksen. Tuleekohan tuohon päälle sitten vielä Tiedon neliöt..

edit: Huutoikkunassa olikin linkattuna tämä:

http://www.taloussanomat.fi/rakentamine ... 0133584/12
Taloussanomat kirjoitti:Rovio haluaisi rakennuttaa tontille pääkonttorinsa ja viihde- sekä vapaa-ajan tiloja. Projekti on kooltaan 30 000 kerrosneliömetriä.

Rovion pääkonttori sijaitsee tällä hetkellä Espoon Keilaniemessä.

Tieto rakennuttaisi tontille Tieto Campuksen, johon keskitettäisiin kaikki yhtiön kolme pääkaupunkiseudun päätoimipaikkaa. Uuteen pääkonttoriin tulisi ensimmäisessä vaiheessa 31 000 neliötä ja toisessa vaiheessa 20 000 neliötä.
Avatar
tekijänä Klazu
#54440
Eikös tähän projektiin kuulunut iso kauppakeskus ja viihdekeidas? Onko nekin nyt Ikean myötä kuopattu? Noh, ehkä tästä idioottimaisesta SuperLife Lab -nimestä voidaan sitten vihdoin luopua.

Tiedon ja Rovion menetys on kyllä iso isku Keilaniemen alueelle ja sinne suunnitelluille projekteille. Veikkaan kyllä, että Leppävaarassa nämä firmat rakentavat business parkmaisesti toimistonsa, kuten alueen muutkin yritykset. Tieto on lisäksi laskevan tähden firma, jonka tulevaisuuden suunnitelmien varaan en kauhean paljon laskisi.
tekijänä ÄmJii
#54442
Joo, Keilaniemi on keilattu nurin, täyskaadolla. Tieto on tosiaan kusta ja paskaa siinä missä kaikki muukin. Rovio on yhden pelin ihme, kannattais jo rueta kattelemaan pienempiä tiloja, kohta mahtuuvat taas yhden-kahden miehen toimistoon.
Avatar
tekijänä JR
#54443
Klazu kirjoitti:Tiedon ja Rovion menetys on kyllä iso isku Keilaniemen alueelle ja sinne suunnitelluille projekteille.
Ei kai Tiedolla ole Keilaniemessä mitään toimitiloja?

Eikä Rovionkaan menetys mikään kovin iso asia ole, kun nykyinen kerrosneliömäärä ei ole järin suuri. Rakennus, jossa se on nyt, on kokonaiskerrosalaltaan alle 7000 neliötä ja siinä samassa talossa on vuokralla ainakin kuusi muutakin firmaa. Tietysti Rovion mahdollinen kasvu ei nyt sitten tulisi keskittymään Keilaniemeen.

Nykytilanteeseen verrattuna se Rovion kaipaama 30000 kerrosneliötä kuulostaa aika paljolta. Meinaavatkohan laskea noin suuren kasvun varaan, vai siirtää muiden Suomen toimistojen ihmisiä saman katon alle..
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#54489
ÄmJii kirjoitti: Rovio on yhden pelin ihme, kannattais jo rueta kattelemaan pienempiä tiloja, kohta mahtuuvat taas yhden-kahden miehen toimistoon.
Tyly totuus.
Suomalaisilla on vaan tapana hullaantua Daruden ja Bomfunk MC'sin kaltaisista ilmiöistä, ja jotenkin psykoottisesti kuvitella että ne jatkuvat vuosikausia.
Totta maar AB on hauska peli, ei siinä mitään, mutta ilmiönä se on jo aikansa elänyt, ja muu maailma jatkaa menoaan muihin mobiilipeleihin.
tekijänä tissot
#54491
Darkmage7280 kirjoitti:
ÄmJii kirjoitti: Rovio on yhden pelin ihme, kannattais jo rueta kattelemaan pienempiä tiloja, kohta mahtuuvat taas yhden-kahden miehen toimistoon.
Tyly totuus.
Suomalaisilla on vaan tapana hullaantua Daruden ja Bomfunk MC'sin kaltaisista ilmiöistä, ja jotenkin psykoottisesti kuvitella että ne jatkuvat vuosikausia.
Totta maar AB on hauska peli, ei siinä mitään, mutta ilmiönä se on jo aikansa elänyt, ja muu maailma jatkaa menoaan muihin mobiilipeleihin.
Yrittää saa aina ja pitääkin yrittää. He ovat tähän mennessä onnistuneet luomaan todella vahvan brädin jota lisennsoidaan kuin häkä. Pääpaino Roviolla on ollut jo yli vuoden luoda entertaiment brändi, ei keskittyä peleihin. Eihän Rovio edes saa enää peleistä suurinta osaa liikevaihdostaan.
Jos kaksi asiaa pitäisi listata mikä Suomessa eniten ärsyttää on se yltiöpäinen pessimistisyys ja epäonnistumisen pelko, joka sitoo molempia yhteen. Molemmat mitkä varjostavat niitä henkilöitä jotka uskaltavat olla yrittäjiä ja riskinottajia.

Jos jotain saisi jenkeistä tuoda tänne Suomeen, niin se olisi tuo terve hulluus yrittämisessä ja siihen kannustaminen.
Avatar
tekijänä Clepe
#54494
Tosta Rovion liiketoiminnasta saa helposti sen kuvan, että satsataan kaikki yhteen hevoseen. Mutta mitä me nyt edes tiedetään siitä alasta tai mitä suunnitelmia heillä on takataskussa? En usko että siellä ollaan ihan pihalla näistä asioista. Rahaa firma on ilmeisesti tehnyt ja sillä rahalla saa jo ihan kivasti tietoa siitä mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Eli ei syytä huoleen. :)
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#54524
ÄmJii kirjoitti:Se mun kommentti oli muuten ironiaa.
Ei pidä soveltaa ironiaa ääliöihin, jotka eivät sitä ymmärrä. Kuten minä.

Mutta ei mahda mitään, kutsukaa epäisänmaalliseksi, kutsukaa kyynikoksi, mutta kun Amazing Alex ei ollut sellainen menestys kuin mitä siitä pedattiin ja AB:n potentiaali on aika finitossa, niin itse en ole Rovion laajentumis-/kasvamissuunnitelmista varauksettoman innoissani.

Mutta takaisin aiheeseen.
Avatar
tekijänä Janne_H
#55780
Valmisteluaineistoa by Helin & Co / Voima Graphics
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

http://aineistopankki.espoo.fi/?cart=13 ... eddhd&l=FI
Espoo.fi kirjoitti: Valmisteluaineisto nähtävillä 2.4.–2.5. 2013

Muistutukset on toimitettava viimeistään 2.5.2013 klo 15.45 mennessä kaupunkisuunnittelulautakunnalle osoitteeseen Kaupungin kirjaamo, PL 1, 02070, ESPOON KAUPUNKI tai sähköisesti: kirjaamo@espoo.fi. Käyntiosoite on Espoon keskus, Kauppakeskus Entressen 3.krs, Siltakatu 11.
Avatar
tekijänä henkka
#55782
Ihan hieno tuo yksi pysäkointilaitos, jossa on 625 autopaikkaa. 23 000 m²:n ei muuta taidakaan mahtua.

Edit: taitaakin olla tuo 625 autopaikkaa maan alla. Hyvä hyvä.

Miksi valmisteluaineistossa muuten on noin paljon autopaikkoja, 3175? Eikö Perkkaalle pääse helposti julkisilla? Kaavamääräykset vaativat kuitenkin vain vaivaiset 1434 autopaikkaa (jos nyt laskin oikein). Kuusi- ja seitsenkerroksiset pysäköintilaitokset muutenkin vaikuttavat pienoisilta ylilyönneiltä.

Jos pysäköinti olisi maan alla ja niille nyt varatun tilan käyttäisi valmisteluaineiston näköiseen toimisto- ja viihdetilaan, niin voisi olla onnistunutkin projekti.
tekijänä Kazaam
#55783
Hienosti tuhlataan noinkin lähellä rautatieasemaa oleva tontti toimistorakennuksille. "Valmisteluaineisto" eli loputkin pyöreät muodot häviävät pikkuhiljaa.
tekijänä hmikko
#55784
Pöljästä nimestä tulee mieleen, että pienen säätämisen jälkeen se sopisi kotimaisen melankolian ja synkkämielisyyden tuotteistamiseen. Ehdotan, että nimi muutetaan muotoon 'Sad Life Lab'.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21