Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä zeizei
#54024
Ylläolevaan viestiin liittyen, niin ei se pyöräteidenkään toteuttaminen niin helppoa ole. Esimerkkinä erään vastustajan (asukkaan) kommentti Mechelininkadun pyörätiesuunnitelmasta:

"Pelkään, että alue slummiutuu ja asukaskunta muuttuu tämän takia."

http://www.hs.fi/kaupunki/Asukkaiden+va ... 1853529859

Edit. Niin tätähän vastustavat asukkaat, ei niinkään virkamiehet.
Viimeksi muokannut zeizei, 27.02.13 12:37. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä frank_hki
#54025
"Huolenaiheita on kaksi. Pelkään, että Mechelininkadun kulttuurimiljöötä kohtaa totaalinen muuttuminen.""Olen myös huolissani siitä, että asuinkatu muuttuu baanaksi."
:smt021
Kuva
tekijänä Purkki^
#54028
^

Kuva

Ei voi ymmärtää...

EDIT: Näköjään tämä Bogo(molo)ff on möläytellyt idiootti kommentteja ennenkin. Kuten "Heinäkuussa 2012 Harry Bogomoloff kertoi haluavansa lakkauttaa Lapin yliopiston, josta valmistuneet kelpaavat hänen mukaansa vain lumitöihin. Hän kertoi pitävänsä Lappia muutenkin pelkkänä rasitteena ja elätettävien reservaattina."
tekijänä hmikko
#54029
Kööpenhaminassa, monellakin mittarilla Helsinkiä vauraammassa kaupungissa, on ilmeisesti pirusti huonoja veronmaksajia. Onnea vaan helsinkiläisille ja voimia valitsemienne edustajien kanssa :) (Eipä sillä ettei valtuutetuissa olisi kestämistä täällä muualla.)
tekijänä frank_hki
#54031
Bogun logiikkahan on - tässäkin - asiassa taas aivan omissa sfääreissään: hän kiittellee autoilevia Espoolaisia verorahoista, jotka eivät päädy Helsingin kassaan :lol: Ja joo muutenkin, "vastakkainasettelun aika on ohi", lol.
Avatar
tekijänä grendy
#54036
Saipas tuokin idiootti sen 15minuuttia julkisuutta. Oli ihan neva hööd tyyppi mutta nyt jo tekisi mieli lyödä päin näköä jos sattuisi törmäämään ;).. Miten oikeesti täällä Suomessa on näin saatanan takapajuiset ajatusmaailmat joillain vanhoilla ukoilla?!
tekijänä hmikko
#54037
grendy kirjoitti:ihan neva hööd tyyppi
Harry B on ollut valtuustossa vuodesta 1985, puheenjohtajanakin ja Kokoomuksen ryhmän johtajana, ja hän on kyllä lausunut näitä tämän luokan viisauksia aika tasaisesti koko ajan.
tekijänä sekovene
#54040
Bogon on pakko olla joku Espoon kaksoisagentti tai sitten todella pahasti päästään vialla.
frank_hki kirjoitti:
"Huolenaiheita on kaksi. Pelkään, että Mechelininkadun kulttuurimiljöötä kohtaa totaalinen muuttuminen.""Olen myös huolissani siitä, että asuinkatu muuttuu baanaksi."
:smt021
Tältä Mechelininkadun asukkaalta melko kunnioitettavaa huolissaan olemista, mutta eikös tuo katu muuttunut baanaksi jo sinä päivänä kun Länsiväylä valmistui? Kulttuuriympäristö taas tarkoittanee kulttuurien kohtaamista, joka tapahtuu Mechelininkadulla joka aamu kun autokaupunkikulttuurin sanansaattajat saapuvat sankoin joukuin tukkimaan kyseistä katua. Sitä en kyllä ymmärrä, miten tämä kulttuurien kohtaaminen olisi vaarantumassa kun autokaistoja ei olla vähentämässä ja espoolaisten autoilu sen kuin lisääntyy Länsimetron valmistuttua.
Avatar
tekijänä henkka
#54436
Palkitsemistiedotteessa kerrotaan lisäksi, että keskustan pyöräpysäköinnin kehittäminen on aloitettu mm. muuttamalla autojen pysäköintiruutuja pyöräparkeiksi. Uudet pyörätelineet ja julkinen pyöräpumppu ilmestyivät keskustaan viime vuonna.
http://yle.fi/uutiset/tampere_valittiin ... si/6529611

Hyvä Tampere? Kevyenliikenteen väylien kunnossapidossa on edelleenkin tekemistä mutta ehkä kaikki paremmat kaupungit on ehditty jo palkita?
#54437
Mulla on kyllä Tampereen pyöräteiden aurauksesta pelkkää hyvää sanottavaa tämän talven kokemuksella! Eli kiitos vain niille, joille se kuuluu. Mutta onhan kaupunki kuitenkin yhä jonkinlainen takapajula pyöräilyn suhteen. Hieman lisää pyöräkaistoja vaan keskusta-alueelle, ja reittejä vähän loogisemmiksi. Toisaalta Viinikankadun uusi pyöräkaista on talvella pelkkä vitsi, kun sitä ei urien takia pysty ajamaan, ja vieressä on kuitenkin melko leveä jalkakäytävä. Eivät ne pyöräkaistat mikään automaattinen parannuskeino ole.

Näyttäisi siltä, että hyvään suuntaan kuitenkin ollaan menossa.
tekijänä cobaink
#54438
50% kasvu pyöräilyssä on kyllä ihan peukuttamisen paikka :smt023 Tosin lähtötaso on varmaan ollut aika vaatimaton..?
Tampereen kaupunki on käyttänyt vuositasolla 3-5 miljoonaa euroa pyöräilyväylien rakentamiseen ja ylläpitoon.
Helsingissä taitaa mennä 5 milliä, ja siitäkin itkupotkuraivaroidaan :roll:
Avatar
tekijänä henkka
#54441
cobaink kirjoitti:50% kasvu pyöräilyssä on kyllä ihan peukuttamisen paikka :smt023 Tosin lähtötaso on varmaan ollut aika vaatimaton..?
50 % kasvu kahdeksassa vuodessa tarkoittaa noin 5.2 % kasvua vuosittain.

Ja kunnossapito ykkösluokkaa alemmilla kevyenliikenteen väylillä on pelkkä vitsi. Minimivaatimus 5 senttiä lunta on ainakin minulle ihan liikaa.
tekijänä ultrix
#54752
järvellä nukkuva kirjoitti:Mulla on kyllä Tampereen pyöräteiden aurauksesta pelkkää hyvää sanottavaa tämän talven kokemuksella! Eli kiitos vain niille, joille se kuuluu.
Et tainnut pyöräillä sunnuntaisin. Minä pyöräilin, ja jouduin ajamaan ajoradalla, kun pyörätiellä oli 20 cm hanki.
järvellä nukkuva kirjoitti:Toisaalta Viinikankadun uusi pyöräkaista on talvella pelkkä vitsi, kun sitä ei urien takia pysty ajamaan, ja vieressä on kuitenkin melko leveä jalkakäytävä. Eivät ne pyöräkaistat mikään automaattinen parannuskeino ole.
No se on vitsi kolmesta syystä:
1) liikenteenjakajien kohdalla raskas liikenne joutuu koukkaamaan niiden kautta
2) niitä ei ole koko talven aikana kunnossapidetty millään tavalla, eli joko ajat säästä riippuen sohjossa/liukkaalla jäällä tai autokaistalla, eli käytännössä 90 % ajaa jalkakäytävillä kuten aikaisempinakin talvina (ja kesinä)
3) voimassaoleva ohjeistus määrää 20 cm paksun kaistaviivan ja 1,75 m leveyttä, kaistat ovat 1,25 m kapeita ja normaalilla noin 7 cm paksulla viivalla merkitty, joten jään alta paljastuukin täysin pois kulunut pyöräkaistamaalaus
#54772
Niin, oliko se nyt joulukuun alussa, kun lunta tuli kerralla todella paljon. Muistan kyllä, että silloin oli vähän ikävää pyöräillä asemalta kotiin sunnuntaina.

Se onkin oikeastaan ainoa poikkeus minkä tältä talvelta muistan (eli helppo antaa anteeksi), ja olen kyllä muinakin sunnuntaina ajellut. Itse asiassa sunnuntai on paatuneelle yksityispyöräilijälle hyvä päivä kruisailla ympäri kaupunkia. :)

Nyt on kyllä aikamoiset jäätikkökelit, mutta on tässä vielä hengissä selvitty.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8