Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#54218
Clepe kirjoitti:
HCB kirjoitti:Mikä siinä on, että Helsingin kantakaupunkia ei millään saada tiiviimmäksi?
Aihe on poliittisesti herkkä, joten virkamiehet ja poliitikot eivät uskalla ehdottaa tai viedä asioita eteenpäin. Vain paperilla olevat asukkaat kun ei äänestä kunnallisvaaleissa, joten heitä on kiva syrjiä nimbyjen painostuksesta.
HCB kirjoitti:Minä ehdotan sinulle ihan tosissani, että näytät tuon suunnitelman kaupunkisuunnitteluvirastolle. Jos siellä on yhtään kykyä tarttua kansalaisaloitteisiin, niin tuo on juuri sitä mitä nyt kaivataan!
Kyllä asiat alkavat mennä omalla painollaan sitten kun on sen aika.
Olen samaa mieltä, että aihe on varmasti herkkä. Entä jos tuo sama suunnitelma olisi hieman karsitumpi? Esim. Mäntymäkeä voisi jättää enemmän puistoksi, samoin Alppipuistoa. Voisiko suunnitelma olla silloin "yleisesti" hyväksytympi. En ymmärrä miksi joku jaksaa puolustaa sitä, että kantakaupungissa on "ryteiköitä", joissa suurin osa väestä ei oikeasti viihdy. Jos näihin puistikoihin rakennettaisiin taloja, palveluita jne. ne olisivat paljon viihtyisämpiä, siis nimenomaan ne puistot. Mallia voi ottaa mistä tahansa muualta Euroopasta, jossa puistot ovat rakennettu kauniisti yhteen talojen kanssa.

Aloittaisin koko prosessin siitä, että se Mäntymäen parkkipaikka laitetaan taloja täyteen, samoin Helsinginkadun varsi Kallion puolella.

Voisiko vastaavanlaisen idän ja lännen yhdistämisen saada tulevaan yleiskaavoitussuunnitelmaan? :)
#54231
Hieno suunnitelma Clepeltä. (Lintsin kalliot tosin säästäisin tuleville pussikaljasukupolville :smt023 )
Kaupunki laatii nyt selvitystä Töölönlahden ja Mäntymäen alueesta. Sen on määrä valmistua maaliskuun alkuun mennessä.

"Alueelle on muun muassa esitetty bussiterminaalia, siellä on isoja vesihuollon tunneleita, Pisararadan reittiä ja Linnanmäelläkin on omia hankkeitaan", Penttilä muistuttaa.
http://www.hs.fi/urheilu/HIFKn+areenaha ... 5616363023
#54245
cobaink kirjoitti:Hieno suunnitelma Clepeltä. (Lintsin kalliot tosin säästäisin tuleville pussikaljasukupolville :smt023 )
Samoin kyllä jättäisin Linnanmäen lounaispuolen kalliot paljaiksi, samoin kuin Mäntymäen kohdalle sen itse mäen ainakin Töölönlahden suuntaan. Muuten kyllä suunnitelma näyttää mainiolta ja näkisin ilomielin jotain vastaavaa toteutuvan. :) Ihan ykköspaikka tiivistämiseen olisi kyllä myös Vallilan, Kumpulan ja Itä-Pasilan välinen alue, mutta siellä vastustus lienee niin kovaa ettei mitään saada aikaan. En tietenkään halua että koko puistoalue jyrätään kerrostaloiksi, parhaimmat alueet tulisi säästää virkistyskäyttöön.
#77703
Hyppään mukaan lukematta tätä ketjua sen enempää. Nykyisiä kerrostaloja voisi korottaa reilusti, julkisivu- tai putkiremontin yhteydessä. Taloyhtiöiden rahoitus hoituu myymällä nämä uudet asunnot näköaloillaan.

PS. Minusta Linnanmäen kalliot pitäisi antaa/myydä/vuokrata huvipuistolle laajennusta varten. Ei kaikkea täyteen taloja.
#77705
E38 kirjoitti:Hyppään mukaan lukematta tätä ketjua sen enempää. Nykyisiä kerrostaloja voisi korottaa reilusti, julkisivu- tai putkiremontin yhteydessä. Taloyhtiöiden rahoitus hoituu myymällä nämä uudet asunnot näköaloillaan.
Samaa mieltä! Harmi vaan, että kerrostalojen korotukset ja muu lisärakentaminen remonttien yhteydessä on edelleen harvinaista.

Nyt kun Keski-Pasilaa ollaan rakentamassa, myös Itä- ja Länsi-Pasilaa voisi täydennysrakentaa. Molemmissa riittää joutomaaplänttejä.
#77740
Tande kirjoitti:
E38 kirjoitti:Hyppään mukaan lukematta tätä ketjua sen enempää. Nykyisiä kerrostaloja voisi korottaa reilusti, julkisivu- tai putkiremontin yhteydessä. Taloyhtiöiden rahoitus hoituu myymällä nämä uudet asunnot näköaloillaan.
Samaa mieltä! Harmi vaan, että kerrostalojen korotukset ja muu lisärakentaminen remonttien yhteydessä on edelleen harvinaista.
Yritimme taloyhtiössä saada lupaa korotukselle (1krs ylöspäin) 5 vuotta sitten mutta lupaa ei irronnut koska talomme mm. näkyy merelle. Nyt naapuritalomme on käsittääkseni saanut luvan korottaa kerroksella ja julkkariremppa + korotus alkaa ensi vuonna. Naapuritalo näkyy myös merelle ihan samalla tavalla kuin meillä. Heillä varmaan remppa rahoitetaan pitkälle näillä uusilla asunnoilla.

Ehkä putkirempan kohdalla n. 4 -6v päästä voimme saada luvan jopa (!) kahdelle lisäkerrokselle + saunaosastolle / näköalaterassille talomme katolle...
#87338
Kurvi on kaupungin korkean rakentamisen selvityksessä merkitty rajavyöhykkeeksi, jossa luemma max 16 kerrosta voitaisiin hyväksyä hyvin perusteluin. Toi XX on siis siinä ja siinä. Kansan entisen pääkonttorin (osa kuvan alareunassa) korvaamista umpikortteliin sopivalla rakennuksella on aina välillä esitetty. Miten vahvasti tönö lienee suojeltu?
#87345
Kurvista saisi helposti Helsingin Times Square. Hesarin ja Hämeentien risteyksessä sijaitsevan tyylikkään funkkis-rakennuksen päälle voitaisiin asentaa lednäyttötauluista koostuva kruunu. Piritorista pohjoiseen kaarevat rakennukset ovat matalia ja arkkitehtoonisesti arvottomia - tilalle pitäisi saada korkeammat paremmanlaatuiset rakennukset. Kadun toisella puolella seisovat toimistorakennukset voisi korvata uusilla tornitaloilla.

Omassa kaupunginosassani Töölössä voisi tehdä vaikka mitä:

Kuvahttps://flic.kr/p/Rdwhg7
#87347
Masoko kirjoitti:Kurvista saisi helposti Helsingin Times Square. Hesarin ja Hämeentien risteyksessä sijaitsevan tyylikkään funkkis-rakennuksen päälle voitaisiin asentaa lednäyttötauluista koostuva kruunu. Piritorista pohjoiseen kaarevat rakennukset ovat matalia ja arkkitehtoonisesti arvottomia - tilalle pitäisi saada korkeammat paremmanlaatuiset rakennukset. Kadun toisella puolella seisovat toimistorakennukset voisi korvata uusilla tornitaloilla.
Näistä ollaan korottamassa ainakin niitä ihan pohjoisimpia, eli Aleksis Kiven kadun puolella olevia rakennuksia muutamalla lisäkerroksella. Samalla varmaan päivitetään julkisivujakin.

Kurvista pitäisi tehdä tehdä kunnon sisääntulo-avenue Helsingin ytimeen. Nykykunnossaan tuo on aika nuhjuinen paikka. Vessakaakelirotiskojen tilalle korkeampaa ja tyylikkäämpää, sekä mainittujen toimistorakennuksien tilalle tosiaan kunnon maamerkkitornit. Liekö edes kovin kovalla käytöllä nämä 60- ja 70-luvulla rakennetut toimistotalot nykyään.
#87353
Masoko kirjoitti:Piritorista pohjoiseen kaarevat rakennukset ovat matalia ja arkkitehtoonisesti arvottomia
En nyt noinkaan sanoisi. Toteutuksen taso on kaakelielementtiä ja tyyli karunpuoleista postmodernismia, mutta nuo lienevät ensimmäisiä, joissa on käännytty 70-luvun laatikoista urbaanimpaan suuntaan. Katutasoon on tehty kaupoille julkisivuja, jotka eivät ole yksityiskohdiltaan huonompia kuin monessa uudessa kohteessa Jätkässä ja Kalasatamassa, ja julkisivut muutenkin on sommiteltu mielestäni ihan tyylikkäästi. Jos nuo nyt korvattaisiin, niin en olisi ollenkaan varma, että katutasosta tulisi parempi (vrt. Kalasataman Siwa ja muut umpimuuriarkkitehtuurin kukkaset).

Tanden piirroksen ulkopuolelta Vilhovuorenkadun yksikerroksinen liikerakennus (StreetView) on kyllä aika ihmeellisesti saanut jäädä tuohon. Liekö tilalle jo suunniteltukin jotain?
#87363
Kurvin rakennusmassa on hyvällä tolalla, keskittyisin talojen rakentamiseen sen lähistölle jossa tilaa vielä on.

Kurvi on itsessään vilkas mutta vähän unohdettu joukkoliikenneasema, jossa pysäkkialueen infraa voisi parantaa aika vaatimattomilla laitureiden kohottamisilla ja katosjärjestelyillä. Hämeentien joukkoliikennekatu tekee jo paljon alueen ilmeelle ja käytettävyydelle. Ajoneuvoliikenteen määrä ja hitaat liikennevalot kun ovat niin suuri este sujuvalle jalankululle niin liikennevälineestä toiseen kuin Kallioonkin meneville.
Pyöröovi tykkää tästä
#87373
Minä tosin haluaisin purkaa tuosta korttelista palan pois ja jatkaa Ratamestarinkatua Teollisuuskadulle asti. Saisi raitiotietäkin hieman oikaistua. Tämä torni Teollisuuskadun suoran päässä olisi komea maamerkki.