Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä 16valve
#52603
SamuXe kirjoitti:Joensuusta pieni päivitys jos joku näitä joskus lukee.

Penttilänrannasta keskustaan vievä silta on jo rakenteilla ja Penttilänrannan päätie on avattu liikenteelle aikoja sitten. Nyt keväällä pitäisi alkaa jo suurempi rakentaminen Penttilänrannassa.

Sairaalan uusinta laajennusta on aloitettu pikkuhiljaa rakentamaan myöskin:
http://yle.fi/uutiset/keskussairaalan_g ... la/5599431
Rakennukseen tulee siis sairaala-apteekki, päiväkirurgia ja silmäyksikkö.

Ja Metropolin (rantakylän päädyn puoleiselle) viereiselle tyhjälle tontille on myöskin alettu rakentamaan asuin/toimisto/liike rakennusta.

Lupaan käydä tässä joskus kuvailemassa kunhan ei ihan tuo 25 astetta ole pakkasta.
Pitääpä tutkailla kun olen ensi viikolla neljä päivää Joensuussa. Tosin valoisan aikana taidan olla JD tehtaassa Penttilässä. Mutta jos siellä on -25.. hrrr :shock:
Avatar
tekijänä Klazu
#52608
Penttilänrannan alueella oli tosiaan tapahtunut paljon uutta, kun nyt jouluna siellä käväisin ja koko alue on raivattu pitkälle alajuoksulle saakka. Yksittäisiä kerrostalojakin näytti jo nousseen uuden tien ympärille. Kyseessä on kyllä isosta alueesta, joka rakentuu muutama rakennus vuodessa tahdilla. Uuden sillan rakennusta en huomannut ainakaan jouluna, joten lienee aloitettu heti vuodenvaihteen jälkeen?
tekijänä ÄmJii
#52609
Alla uutinen ja kuva siitä Torikatu 33:n rakennuksesta. Tonttihan ei ollut tyhjä, ainakaan kovin pitkää aikaa, vaan siinä oli Karjalaisen entinen toimitalo, joka purettiin alta. http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uu ... katu-33ssa

Joensuussa on alkanut viimein myös Senioripihan ensimmäisen vaiheen rakentaminen, ihan ok näköinen rakennus. http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uu ... den-teolla

Ehdottomasti mielenkiintoisin hanke kaupungissa on torin laidalle tuleva Osuuspankin uusi konttori. Mittasuhteetkin ovat kunnossa, sopii hyvin tuohon paikkaan. Onkohan tämän rakentaminen jo alkanut? Vanhat tilathan uutisoitiin vasta myydyn PKO:lle. http://yle.fi/uutiset/osuuspankki_saa_j ... sa/5097707

Vanhan poliisi- ja oikeustalon tontin asuinrakentaminenkin lähtenee pian liikeelle. http://www.soimu.fi/

Ja kaipa sen uuden poliisi- ja oikeustalon rakentaminenkin alkanee pian.

Laittakaa joku muu noista kuvia, jos into riittää. :)
Avatar
tekijänä SamuXe
#52630
Kappas, empä ole itse edes huomannut kaikkea :D Tuo osuuspankin uusi rakennus niin minä huudan hurraata! Laittaa keskustaa kyllä aika uuteen uskoon! :wav:

Samoin nuo suvantokadun ja torikadun rakennukset. Normi nyky arkkitehtuuria, mutta enivei uskomattoman hienoa jos tuommoisina onnistuu.

Minä vannon kautta kiven ja kannon että käyn noita kuvailemassa kunhan jaksamusta riittäisi. Pentilänrannasta melkei voisi oman ketjunsa tehdä, mutta ei varmaan tarvetta ole. Ei täällä Joensuussa niin kummia tapahdu että pitäisi eri paikkaan laitella.
tekijänä ÄmJii
#52636
Mun nähdäkseni noi kaikki projekti ovat siinä vaiheessa, että toteutuvat kuvien mukaisina. Kyse ei siis ole esimerkiksi kaavoitusta varten laadituista havainnekuvista. Rakentamisen laadusta ei sitten voi koskaan olla varma. Joensuun kokoisessa kaupungissa kukin noista rakennuksista ovat kyllä niin hyvää tasoa, kun vaan voi toivoa. Suuremmissakin kaupungeissa rakennetaan keskusta-alueille paljon paskempaa.

Osuuspankin talon rakentamisen pitäisi nähdäkseni olla varmaa. On uutisoitu ainakin nykyisten vuokralaisten vuokrasopimusten purkamisesta ja muuttamisista uusiin paikkoihin. Ja tosiaan uutisoitiin Osuuspankin jo myyneen vanhat toimitilansa PKO:lle. Eli eiköhän tämä ole jo lukkoon lyöty juttu, joka toteutuu pian.

Joensuun keskusta on kokenut 2000-luvulla todella suuren muodonmuutoksen. Muutamat viime vuodet ovat olleet hilaisempia rakentamisen suhteen, mutta nyt taas tuntuu alkavan vähän enemmän projekteja. Vähän ihmetyttääkin, että Joensuussa ei ole ollut sellaista jumitusta keskustan kehittymisessä, mikä montaa muuta kaupunkia vaivaa.

Paljon on kyllä vielä tekemistäkin. Ensinnäkin ne muutamat keskustan parkkikentät tulisi ehdottomasti rakentaa täyteen mahdollisimman nopeasti. En tiedä, miksi niitä pidetään nykyisessä tarkoituksessaan, varmasti rakentajia löytyisi. Sitten toivoisin jotain tehtävän Carelicumin korttelille ja siinä keskustan CM:n vieressä olevalle puutalokorttelille, joka on mädäntymässä pystyyn. Torikin kauppahalleineen kaipaisi remonttia, mutta taitaa olla jäädyksissä toriparkki-kysymyksen takia. Kävelykatuja pitäisi ehdottomasti olla enemmän, niiden puute tosin vaivaa jokaista Suomen kaupunkia. Onhan näitä. :)

Muita suurempia lähitulevaisuuden projekteja Joensuussa ovat vielä ainakin uuden Sirkkalan sillan rakentaminen ja uuden CM:n rakentaminen Karsikkoon. Ei nyt kaikki välttämättä tule mieleen.
Avatar
tekijänä Klazu
#52637
Hyvä yhteenveto projekteista ja enpä ollut itsekään kaikkien kanssa ajantasalla. :) Vaikka näiden projektien arkkitehtuuri onkin ihan normia, on näissä projekteissa kuitenkin huomattavaa, että kaikkien korkeus on peräti (huih!) kuusi, jopa seitsemän, kerrosta! Se on melkoinen juttu Joensuun ruutukaava-alueella, jossa rakennusten keskikorkeus on 3-4 kerrosta. Kaikkein parasta näissä projekteissa on kuitenkin se, että ne täydentävät keskustaa monin paikoin ja tuovat sinne viimeinkin kaupungin tuntua.

Vaikka Joensuu ei olekaan Suomen kovimpien kasvukaupunkien lukemissa, on kaupunki silti kehittynyt huomattavasti siitä kun itse muutin sinne 11 vuotta sitten. Tuolloin kaupungin keskusta oli pahasti ali-kehittynyt kauppatarjonnaltaan ja erittäin pikkukaupunkimainen. Ihmiset matkustivat yleisesti Kuopioon ostoksille. Hieman isommalla Kuopiolla edelleen on etunsa (esim. Ikea), mutta Joensuu on kirinyt tuolla saralla todella paljon.

Käpykankaan liikealueelle on varsinkin Prisman ympärille on muodostunut valtava kaupallinen keskittymä, joka laajenee edelleen Biltemalla ja Kodin Terralla(?). Itse Prismassa on myyntipinta-alaa on noin 19 000 m2 (Suomen 3. suurin) ja koko Prisma-keskuksen ala noin 30 000 neliömetriä (2. suurin). Kodin Terra tulee kiinni Prisman rakennukseen, joten sen myötä päästään lukemissa jo lähelle Kouvolan jätti-Prismaa. On kyllä jo nykyisinkin sen kokoluokan kauppa, ettei Berliinistä taikka Vancouverista löydy samanlaista. Kertoo jotain siitä, että Suomi on hypermarkettien luvattu maa...

Jouluna oli hämmentävää ajaa Joensuun uutta kehätietä, joka on nyt kokonaan nelikaistainen. Kunhan Reijolan ja Repokallion välinen osuus valmistuu vuonna 2014, on nelikaistaisen osuuden pituus 25 kilometriä. Mitä en tiennyt ennen joulua on, että tie nostetaan vihdoinkin moottoritien statukseen ja uuden osuuden kyltit olivat vihreitä. Hieno juttu tämäkin. :)

Vaikka Joensuussa asuessa tuntuikin, että asiat ja projektit etenevät etanan tahtia, on kaupungissa tapahtunut TODELLA paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ja tapahtuu edelleen, mutta sen huomaa paremmin kun käy kaupungissa kerran vuodessa. :o
tekijänä frank_hki
#54019
YLE kertoo:
Joensuun kaupunki suunnittelee rakentavansa uuden kaupunkikeskuksen Pielisjoen itärannalle. Rautatieaseman seudulle rakentuvaa aluetta kutsutaan Nikolaintoriksi. Itärannan suunnitelmissa ei arkailla:

– Meillä on tarkoitus siirtää joki keskelle kaupunkia. Sinne rakennetaan lisää liiketilaa, ravintoloita, kylpylä, matkakeskus, luovien alojen yrityskeskustaa ja Ilosaarta kehitetään, Joensuun kaupungin talous- ja strategiajohtaja Risto Väänänen kertoo.

Suunnitelmat on tarkoitus toteuttaa tulevien 20 vuoden aikana. Projektin arvioidaan maksavan miljardi euroa. Sekä valtiolta että Joensuun kaupungilta rahoitusosuus tarvittaisiin 100 000 euroa. Jotta hanke onnistuu, tarvitaan 800 000 euroa yksityisiltä yrittäjiltä.

– Yrittäjien kanssa on keskusteltu sopimuksen laadintavaiheessa. Kaikki ovat olleet kiinnostuneita. Toki vielä ei ole mitään myytävää tai sovittavaa, selittää Väänänen.

Nikolaintorille kauan odotettu matkakeskus

Matkakeskushanke on ollut Joensuussa esillä useiden vuosien ajan. Tarkoituksena on myös uudistaa sataman aluetta yritystoiminnan käyttöön. Itärannan kehittämishanke on jo aloitettu Penttilänrannan rakentamisen myötä.

– Olemme ikään kuin jo liikkuvassa junassa, Väänänen kuvailee.

Sirkkalansilta ja Ylisoutajansilta valmistuvat vuoteen 2015 mennessä. Siltojen pitäisi yhdistää kaupungin kaksi keskustaa toisiinsa.

Turisteista rahasampo?

Uudistuksia tehdään asukkaiden ja venäläismatkailijoiden vuoksi. Tällä hetkellä Venäjä-yhteistyön vaikutus on noin 800 työpaikkaa. Kaupunki on arvioinut, että vuonna 2020 vaikutus olisi 2500 työpaikkaa.

– Varovaisen arvion mukaan vuoteen 2010 mennessä matkailijat tuovat lisää 100 miljoonaa euroa, arvioi Väänänen.

– Miksi emme tekisi investointeja nyt? Nythän niitä tarvitaan, sanoo Väänänen haastavasta taloustilanteesta.

Mikäli Joensuun kaupunki valitaan mukaan työ- ja elinkeinoministeriön kasvusopimus- ja INKA-ohjelmiin kaupunki saa valtakunnan tukea kehittämishankkeisiin.
Että 100 000 000 euroa... :roll:
Avatar
tekijänä SamuXe
#54039
Äärimmäisen kehittävää Joensuun kannalta, mutta kun rupeaa katsomaan realistisesta näkökulmasta niin Joensuussa edelleenkin on se 50 000 asukasta keskusta-alueela ja noin 80 000 yhteensä...
Mutta joen itärannan kehittäminen on aivan uskomattoman hieno hanke vaikka vähän utopiselta se kuulostaakin. Toki kaupunki on kasvanut ja kehittynyt 20 vuoden aikana hurjasti ja tulee varmasti samanverran ainakin kehittymään seuraavienkin vuosien aikana. Penttilänranta on "Joensuun veturi" rakennusprojekteissa nyt seuraavan 10 vuoden ajan. Todellakin itärannassa olisi paljon kehittämisen varaan.
Ja kannattaa aina herätellä toiveita rautatieaseman ympäristön kehittämiseen, siinähän olisi vaikka tornitalolle aivan todella hieno paikka. Sitten olisi 3 tornitaloa itärannalla! :D
Mutta mielenkiinnolla seurailen miten tämä edistyy!
Avatar
tekijänä Klazu
#56337
Näemmä Areenan katon vuotoja ei ole saatu kuriin vieläkään. Harmi, sillä kyseessä on hienosta rakennelmasta.
YLE: Joensuu Areenan katto vuotaa kuin seula

Vuonna 2004 valmistuneen Joensuu Areenan piti olla suomalaisen puurakentamisen taidonnäyte. Ensin kosteudesta kupli juoksurata ja sitten alkoi vuotamaan katto. Pahimmillaan vettä on tiputtanut samanaikaisesti 86 eri kohdasta.

Joensuussa ollaan väsyneitä kaupungin keskustassa sijaitsevan monitoimihalli Joensuu Areenan kosteusongelmiin. Ensi vuonna 10-vuotissyntymäpäiviään viettävää hallia on paikattu sen koko elinkaaren ajan. Ensin kaupunki kävi vuosia kestäneen väännön hallin lattian uusimisesta. Se remontti maksoi joensuulaisille veronmaksajille reilut miljoona euroa.

Nyt käynnissä oleva kiista koskee hallin kattoa, joka vuotaa kuin seula.

- Aika pitkä juoksuhan tämä on ollut. Ultramaratonilta tuntuu, sanoo Joensuun kaupungin vapaa-aikajohtaja Timo Heinonen.

Jatkuu...
Avatar
tekijänä SamuXe
#62062
Joensuun projektit etenevät mukavaa tahtia. Käyn ensiviikon viikonloppuna kotona niin käyn kuvailemassa vähän.

Ylisoutajansilta alkaa näyttämään jo itseltään pikkuhiljaa:
Kuva

http://www.jns.fi/Resource.phx/pubman/t ... tx?id=5186
Itselläni on ainakin kovat odotukset tätä siltaa kohti, puiset reunat etenkin iltaisin tulevat näyttämään todella hienoilta!
Avatar
tekijänä Klazu
#62581
Otitkos yhtään kuvaa uudesta sillasta? Olisi kiintoisaa nähdä miltä näyttää, kun olen itse seuraavan kerran sillä suunnalla vasta 2014 jouluna, jolloin silta on jo varmaan täysin valmis.
Avatar
tekijänä SamuXe
#62586
Huomasin Joensuussa ollessani, että kameran akku oli loppunut ja laturi Tampereella, No menen viimeistään 14.12 seuraavan kerran joten silloin tulee kyllä päivitystä. Myöskin Penttilänrannan ensimmäiset rantarakennukset ovat lähteneet nousemaan ja konservatorion viereinen silta kasvaa. Laittelen kuvia kunhan käyn seuraavan kerran.