Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä _ABC_
#50350
RV kirjoitti:
_ABC_ kirjoitti:Päivärannan arabikortteli menossa uusiksi ja tilalle tulossa mahdollisesti mm. 16-kerroksinen talo.

Kuva

http://yle.fi/uutiset/paivarantaan_ehka ... lo/6367015#
Kallansiltojen peruskorjaus menos tossa kuvassa?
Kyllä. Kuva otettu uudelta sillalta jota pitkin kulkee jo liikenne pohjoiseen, kuten kuvassa näkyy. Kuvassa näkyy myös kuinka etelään menevät ajavat vielä kiertoreittiä joka kulkee kuvanottopaikan oikella puolella lähes veden tasossa.
Avatar
tekijänä Krio
#54043
YLE kirjoitti:Kuopion nykyisen linja-autoaseman tilalle on tulossa 16-kerroksinen toimistotorni ja kaksi 10-kerroksista tornitaloa. Loput tulevista toimistorakennuksista rakennetaan viisikerroksisina ja pysäköintitaloon rakentuu noin 700 autopaikkaa.

Kaupunkirakennelautakunnan jatkoon valitsemaa vaihtoehtoa on perusteltu muun muassa toimistojen paremmalla vuokratuotolla. Se on myös tulevan rakentajaehdokkaan, Technopoliksen näkemyksen mukainen. Perusteluna on todettu myös, että valittua kolmen tornin ratkaisua on jo etukäteen markkinoitu Technopolis Oyj:n hallituksessa sekä mahdollisille asiakkaille.

Toisena vaihtoehtona asemakaavan muutosehdotuksen pohjaksi oli rakentaa yksi toimistotorni, joka olisi kaupunkikuvatyöryhmän mukaan istunut paremmin yleiseen kaupunkikuvaan. Rakennusoikeuden määrässä tämä vaihtoehto olisi ollut vajaat tuhat neliötä nyt valittua pienempi.

Kuopion rautatieasema-alue kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rautatieasema-alueisiin ja itse asemarakennus on suojelukohde.
Havainnekuva ja uutinen täällä
tekijänä _ABC_
#61714
Tämä ketju aloitettiin seuraamalla Lehtoniemeen rakennettavia 13- ja 11-kerroksisia taloja. Nyt samalle alueelle on tulossa kaksi 16-kerroksista asuinkerrostaloa.

Kuopion korkeinta kerrostaloa kaavaillaan Lehtoniemeen


Kuva

Jukka Patrakka
14:54

Kuopion Lehtoniemen pohjoispuolelle kaavaillaan kahta 16-kerroksista tornitaloa. Toteutuessaan ne olisivat kaupungin korkeimmat kerrostalot.

Lehtoniemen eteläosassa Keilankannassa on kaksi tornitaloa, joista korkeammassa on 13 asuinkerrosta. Tiedepuiston korkein tornitalo on yhteensä 15-kerroksinen

Kaavoitusarkkitehti Ulla Korhonen toteaa, että tornitalopari voisi olla myös Lehtoniemen pohjoispuolella. Tornit toimisivat maamerkkeinä Kallavedeltä.

– Tavoitteena on kaupunkikuvallinen maisemamerkki. Läntinen torni näkyisi Saaristokadulle.

Kaupunki teki muutama vuosi sitten korkean rakentamisen selvityksen. Siihen viitaten yleiskaavajohtaja Juha Romppanen toteaa, että maamerkkien sopivuus ja näkymälinjat täytyy ottaa huomioon.

Jos rakennus nousisi piikkinä ylös maisemasta, pitäisi arvioida myös sen vaikutus muihin maamerkkeihin.

Kookkaat siltavahdit osoittavat, missä on Keilankannan palvelukeskus.

Romppanen selvittäisi, söisivätkö torniparit maamerkkeinä toisiaan. Kuikkalammen torneja hän pitää verrattain korkeina.

Kuikkalammen alueelle on kaavoitetaan yli 1 200 asuntoa. Asukasmääräksi ennakoidaan yli 2 000.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/koti ... en/1702370
Avatar
tekijänä Tähtitorni
#69909
_ABC_ kirjoitti:Kuopion uusin visio.
Sanomattakin selvää että tämän toteutuminen on vielä useammankin mutkan takana, eikä innostua vielä kannata.
Niinhän se on. Näihin piirustuksiinhan tämä visio mitä suurimmalla varmuudella jäänee, mutta Ari Lahdelle on kyllä joka tapauksessa pakko nostaa yläpeukkua, koska selvää kiinnostusta ja halua kyseisen alueen kehittämiseen hänellä todellakin löytyy. Tällaisia ihmisiä jotka vievät visionsa näinkin pitkälle, ei ole koskaan liikaa! Ari Lahdelle :smt023
Avatar
tekijänä huopa
#84988
http://www.lapti.fi/palvelut/aluekehitys/kuopion-portti
http://yle.fi/uutiset/3-8922392

tällainen projekti päässyt julkisuuteen. Aloitusajankohta 2018, joten tutkitaan lähempänä miten etenee. Aika isolta vaikuttaa Kuopion kokoiseen kaupunkiin, mallikuvassa olisi ainakin 3 x 16F laatikkoa:
Kuva

ja koska kuva on vasta sommitelma, ei varmaan kannata arkkitehtuuriakaan alkaa vielä kommentoimaan. Mielenkiintoista kuitenkin.
Avatar
tekijänä veka
#85013
Harmi ettei Laptin sivuilla ole vieläkään muuta materiaalia hankkeesta. Tuntematta Kuopion suhdanteita pidän tätä kyllä hyvin kiinnostavana linjauksena Suomessa. Monilla paikkakunnilla juna- ja autoasemat ovat kummasti vähän syrjässä keskustan laidoilla.
Avatar
tekijänä huopa
#85111
Kuopiossakin se on joku 500m keskustorilta, mutta ruutukaavan reunalla nyt sentään ettå voidaan lukea vielå keskustan osaksi. Itse asiassa ihan hyvällä paikalla. Kuopiossakin ihan kovasti rakennusta tulossa, mutta katsotaan ja seuraillaan tuleeko näistä korkeammista projekteista mitään teknopoliksen tornin jatkeeksi.
tekijänä _ABC_
#94846
huopa kirjoitti:http://www.lapti.fi/palvelut/aluekehitys/kuopion-portti
http://yle.fi/uutiset/3-8922392

tällainen projekti päässyt julkisuuteen. Aloitusajankohta 2018, joten tutkitaan lähempänä miten etenee. Aika isolta vaikuttaa Kuopion kokoiseen kaupunkiin, mallikuvassa olisi ainakin 3 x 16F laatikkoa:
Kuva

ja koska kuva on vasta sommitelma, ei varmaan kannata arkkitehtuuriakaan alkaa vielä kommentoimaan. Mielenkiintoista kuitenkin.
Tämän rakentaminen on nyt alkanut. Ainakin tuolla seurataan rakentamisen etenemistä:

https://www.facebook.com/kuopionportti/
xaviaro, hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Krio
#94851
Jos vain nuokin tornit olisivat ulkonäöltään erilaisia. Kumma tapa tunkea tätä merihakaa jokaiseen kaupunkiin.
tekijänä hmikko
#94852
^ Vaikuttaa kuvien ja tekijöiden perusteella aika huolestuttavasti halpistoteutukselta. Samaa julkisivua paitsi tornit, myös vaakasuuntaan yli 200 metriä asemalaiturin suuntaisesti. Mun silmääni koko höskä näyttää keskustasta erilliseltä linnoitukselta, tyyliltään ja muuten.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7