Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
#47409
Saa kyllä tämän projetkin jälkeen odottaa vielä kauemmin uutta areenaa. Olympiastadion nielee tuota kahisevaa kuin viimeistä päivää. Sen sanottua, kyllä sai Ruotsikin odotella omaa suurta areenaa kauan.

Olympiastadion ei ole häviämässä Helsingistä koskaan, on kaksi plus 40 000 areenaa aika paljon kun meiltä ei löydy yhdelle näistä esim. futis joukkuetta joka saisi edes jotain katsoja määriä tasaisesti. Uudella pää areenalla tuskin olisi ongelmia, mutta jäisi Olympiastadion aika yksin.
#47410
Klazu kirjoitti:Ihanko niillä tavalliset taulutelkkarit killuu tuolla keskellä? On muuten melko jättiläinen tuo "This Is Russia" lakana on tuolla katsomossa! :o
Eiköhän ne about samaa tekniikkaa ala olla, vähän massiivisemmassa koossa vaan :)
#47435
Mun mielestä noi uudet ja "hienot" stadionit on paljon kolkompia ja muovisempia kuin Olympiastadion. Olympistadion on arkkitehtuuriltaan persoonallinen ja täynnä historiaa, vaikka se tietenkin on vanhanaikainen. Sen kunnostaminen nykyajan tarpeita vastaavaksi tarjoaa meille huomattavasti kiinnostavamman stadionin kuin uusi WOW-rakennelma. Hyvä esimerkki samanlaisesta ajattelusta on Berliinin olympiastadionin täysremontti. Harva haikaili Saksan MM-kilpailuissa uutta stadionia finaalia varten. Mun on mahdotonta kuvitella, että uudella stadionilla oltaisiin saavutettu jotain hienompaa, mitä tällä ratkaisulla ei saavutettu. Sama pätee Olympiastadioniin. Kannattaa lukea Olympiastadionin tarveselvitys ennen kuin huutaa, ettei stadionia korjata tarpeeksi moderniksi. Esim. katsomot on tarkoitus kattaa ja täälläkin esitelty kuva on vain yksi esimerkki mahdollisuuksista.

Ennen:
Kuva

Jälkeen:
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#47437
En ole tainnut laittaa koskaan kuvia, mutta kävimme EM-kisojen aikaan kerran Berliinin olympiastadionilla. Kyseessä on kyllä todella hienostastadionista, joka on kunnostettu todella onnistuneesta. Pitää katsella josko lähiaikoina laittelisi kuvia tuolta kerralta.
Avatar
tekijänä tae
#47440
Objectif Lune kirjoitti:Mun mielestä noi uudet ja "hienot" stadionit on paljon kolkompia ja muovisempia kuin Olympiastadion. Olympistadion on arkkitehtuuriltaan persoonallinen ja täynnä historiaa, vaikka se tietenkin on vanhanaikainen. Sen kunnostaminen nykyajan tarpeita vastaavaksi tarjoaa meille huomattavasti kiinnostavamman stadionin kuin uusi WOW-rakennelma.

Tämä on todellakin totta, enkä voi alkuukaan käsittää esim. Futisfoorumilla esiintyvää diskurssia stadikan purkamisesta. Oikeastaan koko Töölön urheilukeskittymä on aika loistava keskittymä 30-luvun yleisurheilustadionilla, 60-luvun jäähalilla ja 00-luvun jalkapallostadionilla. 20 vuoden päästä vielä jotain Bolliksen tilalle?
#47444
Olen ehdottomasti samaa mieltä että stadikaa ei todellakaan pidä purkaa, eikä tuota nyt myös tule tapahtumaan, mutta muistetaan nyt kumminkin että nämä stadionit on tehty ihmisille.

Onhan stadika juuri sieltä menneisyydestä mitä tulee istumapaikkoihin, suojaan, sisätiloihin ja kentän kokoon. Mitään EM, MM-kisoja stadikalla tuskin tullaan enään koskaan näkemään.

Kummalla areenalla itse katsoisit futista paikan päällä sateisena päivänä?

Kuva


Kuva
Jotain kokemusta tuosta ylemmästä on kun olin katsomassa MM-kisojen keihään finaalin stadikalla. ;) Hieno fiilis istua noilla kovilla puisilla penkeillä kun 3 tunnin aikana tulee käsittämätön määrä vettä suoraan niskaan.
#47446
On todellakin omituista, että monet näkevät jotenkin rohkeana ja älykkäänä "matalaksi vaan se vanhanaikainen rotisko" -ajattelutavan. Tässä tulee jälleen esiin se, että Suomessa ei osata keskustella arkkitehtuurista. Huonosti perusteltua ja yksipuolista puhetta kyllä riittää, mutta syvemmälle menevä pohdinta ei tunnu kiinnostavan kuin harvoja. Lähtien ihan siitä, kuinka suuri historiallinen merkitys Olympiastadionilla on Suomelle ja suomalaiselle urheilulle.
tekijänä bitterfly
#47450
Yksityisillä rahoila voisi mun puolesta rakentaa vaikka kuinka monta suurstadionia pääkaupunkiseudulle, mutta yhteiskunnallisesti hanke olisi järjetön.
tekijänä xoop
#47454
tissot kirjoitti: Olen ehdottomasti samaa mieltä että stadikaa ei todellakaan pidä purkaa, eikä tuota nyt myös tule tapahtumaan, mutta muistetaan nyt kumminkin että nämä stadionit on tehty ihmisille.
Tämä kun museovirastossakin ymmärrettäisiin, etenkin kun Stadikka ei todellakaan ole nykyisinkään alkuperäisessä 30-luvun kuosissa. Viimeisimpiä oivalluksia kyseiseltä puuhastelukioskilta mm. nämä urheilijoiden kiittelemät neliskanttiset juoksuradat, kun piti vähän suojella 90-luvun arvokasta betoniarkkitehtuuria.
tissot kirjoitti:Onhan stadika juuri sieltä menneisyydestä mitä tulee istumapaikkoihin, suojaan, sisätiloihin ja kentän kokoon. Mitään EM, MM-kisoja stadikalla tuskin tullaan enään koskaan näkemään.
Kieltämättä hitusen vanhahtavahan tuo on, mutta nythän se pistetään kuosiin. EM-, ja luultavasti MM-kisojakin, tullaan takuuvarmasti näkemään jatkossakin Stadikalla. Erittäin hieno ja sielukas urheilupyhättö, toisin kuin monet nykyaikaiset popcornkattilat. Suomalaiset muutenkin osaavat järjestää näitä kemuja ja yu-kansaa löytyy pilvin pimein.
tissot kirjoitti:Kummalla areenalla itse katsoisit futista paikan päällä sateisena päivänä?
Kannattaa huomioida, että puhtaan jalkapallostadionin (suuren) rakentaminen ei ole missään määrin realismia. Ainoa edes jollain tavalla mahdollinen vaihtoehto Stadikan rempalle olisi ollut uuden monikäyttöstadionin rakentaminen (yu + jalkapallo). Ja juurikin jalkapallon katsomisen kannalta Stadikka (jyrkät, lähellä kenttää olevat katsomot) pätkii sellaiset viritelmät satanolla.
#60002
Onhan Olumpiastadion aika heikkotasoinen 2000-luvulle. Uusista jättistadioneista ei ole kuitenkaan Suomessa paljon nyt viime vuosina puhuttu...
Tuli aihe kuitenkin mieleen, kun vantaalaistuneena seuraan Tikkurilan myönteistä kehitystä ja keskusteltu on myös Keravanjoen rannan kehittämisestä. Päätin sitten sijoittaa uuden stadionin Tikkurilan maalitehtaan tilalle, joka voisi siirtyä jonnekin periferiaan. Alue joen/kosken rannalla on suht hieno ja ns. eriytynyt muusta kaupunkirakentteesta, yhteydet huippuluokkaa joka suuntaan ja Tikkurilan palvelut kehittymässä siedettäviksi.

Onko kommentteja ennen kuin vien asian valtuuston käsiteltäväksi.. :o ?

Kuva
#60003
Kannatan kyllä ajatusta, että jos tälläinen suurstadion joskus rakennetaan niin se tulee stadin ydinkeskustan ulkopuolelle. Tuohon sopisi, mutta en tiedä joutuuko tonttiin miten paljon upottamaan rahaa ennen rakentamista.
Avatar
tekijänä Krio
#60012
Ei huono suunnitelma, mutta kannatan enemmin että vanha stadion puretaan (säästetään torni) ja uuden stadionin ulkokuoret näyttäisivät 30-lukulaiselta kuten tornikin.
Tokiohan nähtävästi rakentaa uuden Olympiastadionin sen sijaan, että päivittäisivät entisensä kuten Berliini teki.
#60015
Krio kirjoitti: Tokiohan nähtävästi rakentaa uuden Olympiastadionin sen sijaan, että päivittäisivät entisensä kuten Berliini teki.
Japanissa on perinteisesti ollut aika erilainen suhtautuminen rakennussuojeluun ja vanhojen rakennusten aitouteen. Kuuluisimpia vanhoja puurakennuksia, temppeleitä ynnä muita, on säilytetty, mutta hyvin paljon muuta voidaan korvata uudella eurooppalaisesta näkövinkkelistä katsottuna aika kepeästi.