Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä H.C.
#38680
Noin viikon vanhoja kuvia. Vihreä osa on harjakorkeudessa.
Kuva

Kuva

Elementit näyttää asetetun melko tarkkaan paikoilleen, joten jos ne välit täytetään oikealla tavalla niin ehkä tässä vielä on mahdollisuuksia ihan tyydyttävään lopputulokseen .
Kuva

Eipä tähän mitään tetris-ikkunoita tullutkaan.
Kuva

Takana näkyy asuintalot, jotka kaikki on pystyssä tai rakenteilla. En jaksanut mennä ottamaan kuvia sen lähempää.
Kuva
Avatar
tekijänä Janne_H
#38959
Martinlaakson torni Malminkartanon huipulta nähtynä

Kuva

Oli tarkoitus mennä ottaa kuvia myös tornin juurelta, mutta time-lapse sessiot venähti sen verran ettei enää kerennyt Martinlaaksoon.

(edit: hitto mä tarviin uuden telelinssin, hirveetä blurria kuvan oikeessa reunassa. Sigman halppisputki+pari kertaa pudonnut maahan.. :smt009 )
Avatar
tekijänä Janne_H
#39014
Käväsin Vantaalla. Tää torni on kyllä ehkä Suomen tornitalojen lähihistorian pahin esimerkki siitä kuinka havainnekuvien hienous on jäännyt vain niihin havainnekuviin.
Keskeneräistä on paha mennä arvostelemaan, mutta ei tuo valmiinakaan millään tule näyttämään yhtä hienolta kuin rendereissä. Positiivista kuitenkin että tämmöisiä rakennetaan aivan juna-aseman yhteyteen.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä bitterfly
#39015
Onhan se aika rujo lähiötorni. Ilmeisesti saumatkin jää näkyviin. Tosin keskeneräistä ei kai pitäisi alkaa viellä haukkumaan.
tekijänä Purkki^
#39017
bitterfly kirjoitti:Onhan se aika rujo lähiötorni. Ilmeisesti saumatkin jää näkyviin. Tosin keskeneräistä ei kai pitäisi alkaa viellä haukkumaan.
Rakentamisohjeessa lukee ainakin näin:
Mikäli julkisivussa käytetään tiililaattaa, on laattojen koon, värin ja limityksen oltava sama kuin rakennuksen puhtaaksi muuratussa tiilijulkisivuosuudessa. Elementti- ja liikuntasaumat tulee häivyttää esimerkiksi tiilen/ tiililaatan värisinä tai yksittäisten tiilien/ tiililaattojen välisten saumojen värisinä.
Aika ruma tuo on, mutta positiivista ettei ole ihan perus bulkkitorni. Tai ei ainakaan tule mieleen, että jossain olisi vastaavanlainen.
Avatar
tekijänä huopa
#39098
mun makuun ikkunoiden puolelta ihan ok moderni palapelivaikutelma, mutta ehkä tuo parvekepuoli on hiukan liian monotoninen että tätä nyt ihan kovin kehua voisi. Hieno ja hieman yllättävä lisä tornitalojen joukkoon suomeen. Jotenkin kuvittelin että ehdin käydä tuosta itsekin pari rakennuskuvaa napsimassa, mutta toisinhan tuo kävi..
Avatar
tekijänä Janne_H
#41747
Länsiväylä kirjoitti: Koti Stadionin tornin korkeudella

Kuva

Kuva

Martintornin yhteiseltä kattoterassipihalta voi pilviselläkin säällä bongata Malminkartanon täyttömäen, Leppävaaran Panorama Towerin ja jopa Fortumin pääkonttorin Keilaniemessä. Selvästi lähempänä liplattaa Silvolan tekojärvi.

Tornitalon korkein kohta nousee merenpinnasta mitattuna 87 metriin, ja kun taloa katsoo kadulta, sitä riittää 56 metriin saakka. Mikä muu kuin ylin 14. asuinkerros sopisikaan paremmin kodiksi kauppaneuvos Veikko Järviselle, 81, joka aikoinaan haaveili lentämisestä.

– Kaukoputki on hankittu! Joulupukki toi sen viime jouluna, hän myhäilee.

Järvinen ja hänen puolisonsa Leila ovat ensimmäistä kertaa katsomassa toukokuussa valmistuvaa kotiaan, jonka alimmassa kerroksessa on Martinlaakson uusi ostoskeskus.

He ovat oikein tyytyväisiä. Mutta se hieman harmittaa, mitä he pystyvät karsimaan miltei 30 vuoden aikana omakotitaloon kertyneistä tavaroista 69 neliön uuteen kotiin.

Toinen Järvisten pojista tosin muuttaa vanhempiensa taloon, joten sinne voi kyllä jättääkin tavaroita. Kätevää on, että muuttomatka Vihertieltä ei ole pitkä.

– Asumme nyt noin viidensadan metrin päässä tornitalosta, arvioi Veikko Järvinen ja käymme 13. kerroksen terassipihalla eli noin 70 metrin korkeudella tiiraamassa Järvisten taloa.

Uuden asunnon sijainti on mietitty tarkkaan.

– Tässä on kaikki, mitä tarvitsemme. On kaupat, apteekki, kampaamo-parturi, terveyskeskus, kirjasto, rautatie- ja bussiasema. Viereen rakennetaan parhaillaan senioritaloa. Sieltä saa sitten palveluita, kun niiden aika tulee.

Järvinen nappasi vinkin Martintornin rakentamisesta jo 4–5 vuotta sitten. Hän päätti seurata hankkeen edistymistä tarkasti ja niin etukenossa, että pääsisi valitsemaan asunnon ensimmäisten joukossa.

– Kun tein kaupat, olin ensimmäinen ostaja.

Ja niin Järviset saivat unelmien kodin talon ylimmästä neljännestätoista kerroksesta, jossa on vain kaksi asuntoa. Järviset valitsivat etelä-länsi-suunnan, koska he pitävät siitä, että aurinko paistaa huoneistoon illalla, kun ollaan kotona. Uudet parvekekalusteet on jo hankittu.

Ylimmässä viidennessätoista kerroksessa ei ole asuntoja, vaan teknisiä tiloja. Viisi kerrosta alempana, kymppikerroksessa tulee olemaan laulaja Virve Rostin uusi koti.

Rosti muuttaa melkein sadan neliön kerrostaloasunnosta 62 neliön asuntoon, koska lapset ovat lentäneet pesästä. Rosti tuskailee, mihin laittaa vanhat huonekalut, sillä hän aikoo pistää kaiken uusiksi.

– Teuvo Loman tekee sinne sisustussuunnitelman.

Tälläkin hetkellä Martinlaaksossa asuva Rosti aikoo pitää ainakin kahdet tai kolmet tupaantuliaiset.

– Toivon tupaantuliaislahjaksi kaukoputkea. Voin sitten vakoilla sillä ystäviäni, hän nauraa.

Mutta parasta asunnossa on sijainti aivan Martinlaakson juna-aseman kyljessä, varsinkin sitten kun kehärata valmistuu 2014.

– Voin mennä vaikka Reiskoissa (Reino-aamutossut) lentokentälle!
http://www.lansivayla.fi/artikkeli/7906 ... orkeudella
Avatar
tekijänä H.C.
#45323
Noniin, Vantaa veti niitit tän tornin elementtisaumoista :)
Tiivistettynä: Tornin kaavamääräyksissä on vaadittu että saumat häivytetään. Skanska teki paskaa jälkeä ja nyt sinne on rakennettu torni, jossa sumat paistaa kilometrien päähän. Kaupunki ei tykännyt, eikä aio hyväksyä tätä ja määräsi Skanskan korjaamaan virheensä ja nyt Skanska on tehnyt määräyksestä oikaisuvaatimuksen, jota kaupunki ei ole hyväksymässä.

Lukekaa täältä tämä, karua teksitä lopputuloksesta:
http://192.49.193.12/ktwebbin/ktproxy2. ... %3a00%3a00

Tossa käsitellään Skanskan tekemää oikeisuvaatimusta koskien kaupungin määräystä ja kerrotaan tapauksen taustat.

Sanoinko jo että se oli SKANSKA joka teki paskaa jälkeä!
tekijänä ktpama
#45324
Selkärankaista touhua Vantaan kaupungilta. Olkoon tämä esimerkkinä muille kaupungeille (ja rakennusliikkeille).

Vielä kun tämä saumojen häivytysvaatimus kaavassa olisi yleinen tapa, eikä koskisi (käsittääkseni) vain ns merkittäviä kohteita/alueita.
Avatar
tekijänä grendy
#45325
Ai että mahtavaa luettavaa! Tää oli kyllä selkeä tapaus että asemakaavassa mainitaan elementtisaumojen häivyttämisestä ja jos se yritetään toteuttaa ainoastaan elementtivalinnalla niin hohhoh!

Skanska sanoo: "Elementtisaumat on toteutettu valmistajan ohjeiden ja yleisten periaatteiden mukaisesti ja saumojen poikkeava toteuttaminen saattaisi johtaa pahempaan eikä olisi rakennuksen elinkaaren näkökulmasta kestävän kehityksen mukaista." Siinä vaiheessa kun joku Skanskan tyyppi on lukenut kohdan "elementtisaumat on häivytettävä" ja on päättänyt että hommataan jotkut normaalit elementit vaan laadusta huolimatta niin siihen on syytä osoittaa syyttävällä sormella, eli nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa tuli näyttöä siitä että rakennusyhtiö haluaa tehdä paskaa vaikka kaupunki yrittää tehdä laadukasta.

Tosin pahaa pelkään että muualla voisi mennä homma läpi sormien jos tarkastusinsinööri olisi vähän evvk-linjalla tai ei vain uskaltaisi ruveta vääntämään vastaan koska "ainahan nää hyväksytään".
tekijänä ÄmJii
#45326
Missään nimessä ei saa perääntyä tässä asiassa, ja onneksi Vantaa ei ole niin tekemässäkään. Tärkeä ennakkotapaus varmasti ainakin jossain määrin jatkoa ajatellen. Jos rakennusliike voittaisi tämän keissin, niin sehän tarkoittaisi, että se toimisi jatkossa samalla tavalla vastaavissa taapuksissa. Toisaalta kaupunki voi omilla kaavamääräyksilä vaikuttaa asiaan. "Häivyttää" on sangen epämääräinen termi, jota ei mun mielestä pitäis käyttää. Pitää antaa tarkat ja selkeät ohjeet, jotka ei jätä varaa tulkinnalle. Pieni vaiva kaupungilta, niin saa sitten mitä haluaa. Tää tapaus on tosin niin irvokas, että ei jää epäselväksi onko edes yritetty häivyttää millään tavalla. Tästä pitää oppia sekä rakennusliikkeen että kaupungin. Tää torni on ryssitty enkä jaksa uskoa, että mitään ihmeitä tapahtuu, mutta toimikoon varoittavana esimerkkinä. Vaikea tietty sanoa seuraako mitään sen kummempaa, kun onhan näitä vastaavia aiemminkin ollut.
Avatar
tekijänä tae
#45330
Tässä olisi muuten sangen mehukas juttuidea jollekin freelle. Tekisi melkein itse mieli rustata, sillä Skanskan projektivastaavia (tiedottajien kommentit eivät tietenkään riittäisi) olisi niin hauska hiillostaa Kummelista tuttuun tyyliin: Miksi teit sen?
Avatar
tekijänä grendy
#45331
Surullista tulevia asukkaita ajatellen. On varmaan hienoa muuttaa taloon jonka ulkonäkö ei edes täytä kaupungin vaatimuksia! Hinnassahan noi ei tietenkään näy mitenkään...
tekijänä tissot
#45334
Aah, saa oikein silmiin kyyneleet aikaiseksi tota lukiessa. :smt003 Vaikkakkin tämä nyt ei valitettavasti vielä kerro sitä että tullaanko noita oikeasti korjaamaan.

Turning Torso dokkari joka esitettiin viime vuonna Ylellä oli aika silmiä avaava miten NCC kohteli rakennusprojektia ja kuinka paljon heillä on sanavaltaa kaikessa, verrattuna siihin mihin arkkitehdit olivat tottuneet saman skaalan projekteissa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Samalla kun Santiago Calatrava ihmetteli miten sellaista jälkeä voitiin vain hyväksyä.

Puhumattakaan vielä niistä hinnoista jota täällä nyhdetään kaikesta rakentamisesta....