Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä albertobroccoli
#44868
Pitäiskö alkaa Riksuunkin täällä nyt keikalla ollessa alkaa lobata kunnon fallossymbolia? :D
Täytyypä jutella oman firman pääkonttorin suuntaan...

Ja tehtävä korkeampi kuin Hyvinkään Koneen hissitornista tai Riksun viljasiiloista!!!
:smt027
tekijänä sekovene
#44873
En tiedä naurattaako mua enemmän tämä selvitys vaiko Klazun HS:n keskustelupalsta -tasoiset trollaukset.
Avatar
tekijänä Klazu
#44887
Ei mitään trollausta, vaan alkaa ainoastaan mennä hieman yli tämä Suomen vallannut tornibuumi. Ensiksi niitä ei saatu rakennettua mihinkään, mutta yhtäkkiä niitä pitäisi saada joka niemeen ja notkoon? 1x28, 1x24, 2x16 ja 1x15 kerroksiset rakennukset Järvenpään kaltaiseen kaukaiseen esikaupunkiin kuulostavat melkein scifiltä. Lapiot saavat iskeä saveen ennen kuin alan uskomaan tähän tämän enempää.
tekijänä sikuri
#44895
Kyllä tuo minusta ihan realistiselta suunnitelmalta vaikuttaa. Järvenpää on sen verran pieni, ettei siellä ole enää maata mihin rakentaa. Siksi tornitalot ovat oikeastaan ainoa ratkaisu, jos asuntoja halutaan kuntaan lisää. Tässä vielä Vartin juttu aiheesta, siinä on kerrottu aikataulustakin. 2015 olisi ensimmäinen torni valmis ja 2017-18 viimeisetkin. Ensi vuonna on tarkoitus aloittaa rakentaminen, eli ei vaikuta edes miltään ikuisuusprojektilta.
– Järvenpäähän saadaan oma Times Square. Viisi tornitaloa, lasiteknologiaa, led- tai liikkuvia mainosvaloja, osin katettu kävelykatu ja Helsingintiestä keskikaistaistutuksin toteutettu, kolmen kiertoliittymän bulevardi, maalailee kaupunginarkkitehti Ilkka Holmila Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n visioimaa, keskustan uutta ilmettä.

Kaavatyö alkoi asukkaiden kuulemisella. Kuntalainen saa surffata virtuaalikaupungissa Järvenpään verkkosivuilla arkkitehti Tapio Saarelaisen laatimassa 3D-verkkomallinnoksessa ja ottaa suunnitelmaan kantaa 29.3. saakka.

– Mallin avulla voi kokeilla sekä jalankulkija- että lintuperspektiivistä, miltä uusi keskusta tuntuu, kaupungin kehitysjohtaja Minna Karhunen sanoo.



Keskustan uuden ilmeen avain on monta vuotta tahkottu Perhelän kortteli, josta halutaan vahva, kaupallinen vastapari kävelykatu Jannen eteläpäässä sijaitsevalle Prisma-keskukselle.

Perhelän vanhan funkis-julkisivun osittaisesta säästämisestä keskustellaan, mutta paikalle noussee 28-kerroksinen, moderni asuin- ja liiketalo, johon tulee yli sata asuntoa, kaksi kerrosta liiketilaa ja parkkitilaa noin 6 00 autolle.

– Elävä keskusta sisältää aina myös asumista. Perhelän ensimmäiseen kerrokseen tulee galleriamainen tila, erikoisliikkeitä ja kahviloita, toiseen kerrokseen päivittäistavarakauppa. Paikoitus sijoitetaan liikekeskuksen päälle kahteen kerrokseen, minkä jälkeen alkavat asuinkerrokset, Holmila valottaa.



Perhelän startti polkaisee käyntiin myös muita hankkeita. Korkeimmalle tornille kaavaillaan hieman matalampaa paria nykyisen Osuuspankin kulmaan.

Kävelykadun läheisyyteen Mannilantielle ideoidaan kahta, 16-kerroksista rakennusta, joista toinen nousisi Asemanmäen ja hotelli Scandicin pysäköintitalon jatkeeksi ja toinen nykyisen Sampo-pankin ja Mestariasuntojen liikekiinteistön tilalle.

Ensimmäisenä liikkeelle lähtee kuitenkin Tupalankulman niin ikään 16-kerroksinen liike- ja asuinkortteli, sillä kaupunginhallitus teki viikko sitten puitesopimuksen Tupalantien kiinteistön omistavien Elisan ja VVO:n kanssa.

– Kaava saataneen jo joulukuun valtuustoon, jolloin työt voisivat alkaa 2013. Tupalankulma voisi valmistua 2015 ja Perhelän osalta valmista voisi olla aikaisintaan 2017-2018, molempien kohteiden rakentamisesta vastaavan Skanskan projektijohtaja Tapio Parviainen haarukoi.

Perhelän liikekorttelin hintalappu on noin sata miljoonaa euroa, josta Järvenpään kaupungin kontolle jää noin yhdeksän miljoonaa eli Perhelän korttelin paikoitustilat ja kunnallistekniset työt.



Jaana Viskari, Vartti
Erityisesti miellyttää tuo, että torneihin on tulossa asuntoja, eikä toimistoja. Tuonee mukavasti elämää keskustaan.
tekijänä Darre
#44902
Klazu kirjoitti:Ei mitään trollausta, vaan alkaa ainoastaan mennä hieman yli tämä Suomen vallannut tornibuumi. Ensiksi niitä ei saatu rakennettua mihinkään, mutta yhtäkkiä niitä pitäisi saada joka niemeen ja notkoon? 1x28, 1x24, 2x16 ja 1x15 kerroksiset rakennukset Järvenpään kaltaiseen kaukaiseen esikaupunkiin kuulostavat melkein scifiltä. Lapiot saavat iskeä saveen ennen kuin alan uskomaan tähän tämän enempää.
Kysymys on enemmän tendenseistä ja zeitgeististä eli ajan hengestä. Nyt halutaan tehdä korkeampaa kuin ennen. Yhtä hyvin oli scifiä purkaa suuri osa suomalaisista idyllisistä maalaiskunnista ja tehdä niistä lähiönkaltaisia elementtikunttia 60- ja 70-luvulla. Nyt eletään vuotta 2012. Ei pidä jäädä juoksuhautoihin.
Avatar
tekijänä Klazu
#44932
Nyt on kyllä pakko nähdä jonkinlainen kartta, ennen kuin uskon puheet maan loppumisesta Järvenpäässä. :D

Ja kuin vahvistuksena eiliselle toteamukselleni jokaisesta niemestä ja notkosta, esiteltiin näemmä tänään Klaukkalan (!!!) tornisuunnitelmat. Nokittaakohan huomenna Mäntsälä vai peräti Vihti! :smt005
tekijänä Darre
#44936
Klazu kirjoitti:Nyt on kyllä pakko nähdä jonkinlainen kartta, ennen kuin uskon puheet maan loppumisesta Järvenpäässä. :D

Ja kuin vahvistuksena eiliselle toteamukselleni jokaisesta niemestä ja notkosta, esiteltiin näemmä tänään Klaukkalan (!!!) tornisuunnitelmat. Nokittaakohan huomenna Mäntsälä vai peräti Vihti! :smt005
Ensin valitat, että Suomessa ei rakenneta tornitaloja ja nyt kun niitä ainakin suunnitellaan, niin sekin on huonoa. Eli siis mitä?
Avatar
tekijänä Clepe
#44937
Ei maa ole järvenpäästä loppumassa, vaan tämä on taktikointia. Kun ensin ehdotetaan 28 kerroksista tornia, niin nimbyt ovat tyytyväisiä kun saavat äänensä kuuluviin ja rakennetaankin sitten vain 16 kerroksinen. Toisaalta onhan maa Helsingistäkin "loppunut", kyse on poliitikkojen munattomuudesta ja siitä ettei ihmisille osata perustella lisärakentamista. Pitäisi vain selittää että lisärakentamisella turvataan lähipalvelut...
tekijänä kepakko
#44948
Itse olen ainakin vain tyytyväinen että näitä tornitaloja aletaan nyt rakentamaan eri puolelle Suomea. En kyllä usko, että maa alkaa loppumaan Järvenpäästä, no ehkä kaupungin omistama kylläkin. Kuitenkin tästähän ei nyt ole kyse vaan siitä, että Järvenpään keskustaa halutaan kehittää. Kävelykatu Janne on kyllä aika kuollut, eikä siellä paljon tapahdu muuten kuin puistoblues viikolla. Keskustan painopiste on nyt keskittynyt Jannen toiseen päähän, missä prisma sijaitsee. Nyt tähän halutaan muutosta ja prismalle vastapainoa, juuri Jannen toiseen päähän lähellä rautatieasemaa. Perhelän tornin ja osuuspankin kerrosmäärät kuullostavat kyllä aika huikeilta, jopa pelottavilta :D. Muiden tornien kerrosmäärät kuullostavat kylläkin juuri sopivilta (noin 16 kerrosta) ja ne tulevat näyttämään kyllä hyviltä. Tietysti tässä on aina pieni pelko, että koko homma taas kaatuu, mutta nyt kyllä ei menetetä toivoa. Tähän katettuun kävelykatuun en kyllä oikein jaksa uskoa, mutta muutaman tornin toteutumiseen kylläkin. Mikä ilahdutti erityisesti oli se että tupalankulman tornin rakennustyöt aloitettaisiin jo ensi vuonna. Eli ei muu nyt auta kuin odottaa ja seurata tilannetta ja samalla toivoa parasta.
tekijänä kepakko
#46078
Nyt jo on alkanut jotain tapahtumaan. Eli vanha S-kengän rakennus on nyt purettu, joka sijaitsi siis juuri tässä Tupalantien ja Jannekadun (kävelykatu) kulmassa. Juuri tämän tontin työt pitäisi aloittaa ensimmäisenä ja sunnitelmissa on 16 kerroksisen tornitalon rakentaminen. Vanhan talon purkaminen ei nyt tietenkään varmasti tarkoita sitä, että uusi tornitalo rakennataan, mutta tietysti se antaa jotain osviittaa, että jotain on tapahtumassa. Kyllähän se nyt hölmöltä tuntuisi, että ehkä parhaimmalla paikalla keskellä Järvenpään keskustaa jäisi tontti tyhjilleen. Järvenpään kaavoituskatsauksessa 2012 (http://www.jarvenpaa.fi/liitetiedostot/ ... /11317.pdf) on lyhytsanaisesti puhetta juuri tästä tontista ja esim. Perhelän korttelin kaavamuutoksista. Tupalankulman tontille oli suunniteltu rakentaa pysäköintitalo, mutta nyt suunnitelmat ovat muuttuneen perhelänkorttelin myötä, johon siis on tulossa runsaasti pysäköintitilaa. Joten nyt Tupalankulman pysäköintitalo on kuopattu ja uusissa suunnitelmissa on nyt siis rakentaa 16 kerroksinen tornitalo. Eli mitä tästä nyt voidaan sanoa, niin minun mieltästä näyttää erittäin hyvälle. Nyt ensimmäinen askel tornitalojen rakentamisessa on otettu ja ei muuta kuin odottamaan seuraavaa tapahtumaa, joka toivottavasti tulee mahdollisimman pian.
tekijänä mikael008
#47919
Entisenä järvenpääläisenä olen hyvin tyytyväinen jos keskustaan saadaan tornitalot! Kaupungistä pitää saada houkuttelevampi nuorten aikuisten silmissä ja tällä hetkellä esim. junasta katsoessa paikka tosiaan näyttää aivan lähiöltä. Paljon on toki mielestäni jo tehty keskustan kohentamiseksi Janne kadusta alkaen, mutta esim. rantapuisto on edelleen aivan liian vaatimattomassa käytössä. Huili hiukan piristi paikkaa, mutta 1 kahvila/ravintola noin pienessä puistossa ei mielestäni riitä. Järvenpäästä pitää saada ennen kaikkea nykyaikaisempi ja mielestäni tornitalot tuovat juuri tätä piirreettä Järvenpään silhuettiin.
Avatar
tekijänä RV
#58843
Purkki^ kirjoitti:Järvenpään keskustassa ollut korkea viljasiilo on purettu ja NCC rakentaa tontille 12-kerrosta korkean tornitalon joka matkii siilon muotoja.

Kuva

http://www.ncc.fi/fi/Asunnot/Asuntohaku ... alisointi/
Linkin takaa pääsee tutkimaan rakennusta paremmin.
Onneksi sentään matkii, mutta; miksi, _miksi_ noita ei edelleenkään tajuta säilyttää?
tekijänä hmikko
#58848
RV kirjoitti: Onneksi sentään matkii, mutta; miksi, _miksi_ noita ei edelleenkään tajuta säilyttää?
Johtunee kai lähinnä siitä, että siilot ovat perin hankalia rakennuksia muuttaa muuhun käyttöön, ja toisaalta perin kalliita museoesineitä, jos niitä ei voi mihinkään käyttää.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8