Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
Tekijänä eskimo
#42029
Toronto

Arkinen katumiljoo heijastaa kanadalaista suvaitsevaisuutta, rentoa elamanasennetta ja varikasta vaestorakennetta.
Kuva

Opasteet ilmoittavat hyvin erilaisia asioita.
Kuva

Katujen nimikyltit ilmoittavat myos kaupunginosan ja alueen ominaisuuksia.
Kuva

Suuressa kaupungissa on helppoa olla oma itsensa, yhteiset arvot kokoavat vahemmistoja samoille seuduille. Kaupunkikin tunnustaa taman katukylteissa.
Sateenkaari-ihmiset ovat saaneet oman alueensa.
Kuva
Avatar
Tekijänä eskimo
#42047
Kanada-ketju on mielessani yleinen kanadalaisia paikkakuntia ja elamantapaa kasitteleva ketju. Eri kaupungeiksi jakamalla
muutaman kuvan kaupunkiketjut vaipuisivat unohdukseen hyvin pian. Toronton kuvat ketjussa painottuvat tietysti vakirikkaimpana alueena.

Jatka sina Klasu vaan Vancouverin ym kaupunkien matkakertomuksia omalla tavallasi. Niita on ihan mukava katsoa. :)
Avatar
Tekijänä Tehari
#42052
Ei vaan sä et eskimo tainnu tajuta pointtia. Pointti oli se että olisi järkevämpää tehdä joka kaupungista oma ketjunsa, kuten täällä on tapana. Eihän meilläkään ole täällä suomi-ketjua johon läiskimme vaan kuvia ja sitte kirjotetaan niihin jos kirjoitetaan että mistä se on. Eihän tässä ole mitää järkeä.

Täältä löytyy jo AULA-pääosiosta "ULKOMAILTA" oleva osio. Tää kuuluisi sinne itseasiassa..
Avatar
Tekijänä eskimo
#42054
Hyva Tehari, pointti on sinulla nyt hukassa. Suomi, Skandinavia ja paaosin Eurooppa on ihan eri asia kuin maat, jossa on tuhatmaarin suomalaisille tuntemattomia kaupunkeja. Jos perustaisin esim. Dawsonin, Inuvikin, Saskatoon tms. kohtalaisen kokoisen kanadalaisen kaupungin ketjun se ei elaisi paria ihmettelevaa vastausta pitempaan. Ketjua niista ei synny eika myohemmin kukaan niita osaisi hakea. Lisaksi oleellista on, etta maaketjussa on luontevaa kasitella kuvitettuina maanlaajuisia ilmioita - vaestoa, kulttuuria, liikennetta, luontoa ...., mita tahansa maassa vastaan tulevaa ihmettelyn aihetta. Pojat, avartakaa ajatuskulkuanne!
Avatar
Tekijänä eskimo
#42055
Kiinalaiskorttelit

Kiinalaisten jalkelaisilla on hyvin vahva kansalaisuusidentiteetti. Kaikissa suuremmissa kaupungeissa on kiinalaiskorttelit, jotka ovat sailyttaneen
kansallisen luonteen, kielen ja elamantavan.
On yllattavaa, kuinka alle kilometri Toronton pilvenpiirtajakeskustasta kohtaa kiinalaiskaupunginosan, jonka jalkakaytavat tayttyvat kiinalaisista ihmisista ja katuvarret kaupoista,
jotka palvelevat lahinna kiinalaisia.
Sanotaan, etta taalla elaa ihmisia, jotka eivat kay kaupunginosan ulkopuolella eivatka puhu englantia.

Kuva

Kuva

Kuva


Myos Korean kansalaisilla on oma kaupunginosansa - kiinalaisia vaatimattomampi, mutta maan vakilukuun verrattuna merkittava alue.
Korealaisten ruokapaikat tarjoavat herkullista syotavaa ja hinnat ovat edullisia.
Kuva
Avatar
Tekijänä eskimo
#42059
Amish uskonto on nakyva ilmio lansiosassa Kanadan maaseutua. Amish´it ovat sailyttaneet perinteet ja katsovat, etta uusi teknologia on pahasta.
He elavat maata perinteisesti viljellen, kasityolla ja hevosilla. Maatiloilla ei tule sahkoverkkoa, joillakin on sentaan sahkoa omasta tuulivoimasta.
Naiset pukeutuvat mustaan pitkaan hameeseen kuten naiset pukeutuivat aikoinaan euroopassakin.
Miestenkin asu on kuin vanhoissa suomalaisissa maaseutua kuvaavissa elokuvissa.
Kuva

Maatilat ovat hyvin hoidettuja ja ilmeisesti menestyva. Amishit nayttavat ulkoapain onnellisilta omassa maailmankasityksessaan.
Kuva

Kuva

Amish alueen tuntee teiden reunojen paallystamattomista kaistoista hevosajoneuvoille.
Kuva
Viimeksi muokannut eskimo, 20.11.11 13:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Tekijänä Kantti
#42060
eskimo kirjoitti:Hyva Tehari, pointti on sinulla nyt hukassa. Suomi, Skandinavia ja paaosin Eurooppa on ihan eri asia kuin maat, jossa on tuhatmaarin suomalaisille tuntemattomia kaupunkeja. Jos perustaisin esim. Dawsonin, Inuvikin, Saskatoon tms. kohtalaisen kokoisen kanadalaisen kaupungin ketjun se ei elaisi paria ihmettelevaa vastausta pitempaan. Ketjua niista ei synny eika myohemmin kukaan niita osaisi hakea. Lisaksi oleellista on, etta maaketjussa on luontevaa kasitella kuvitettuina maanlaajuisia ilmioita - vaestoa, kulttuuria, liikennetta, luontoa ...., mita tahansa maassa vastaan tulevaa ihmettelyn aihetta. Pojat, avartakaa ajatuskulkuanne!
Oikeaa ajattelua. Täällä on kaupunkiketjuja joissa ei alun tutustumisen jälkeen ole juurikaan käyty ja haihtuvat nopeasti kumpujen yöhön. Eurooppa ja lähinurkat on tietysti erikseen kuten eskimo totesi, "lähialueilla" tullaan jatkossakin käymään ja monista kirjoitellaan tämän tästä. Kanada on iso kaukainen kohde josta ei postailla samaan tyyliin ja jota siksi kannattaa mieluummin käsitellä kokonaisuutena.
Avatar
Tekijänä Klazu
#42082
Noh, jatketaan sitten kukin tavallamme. ;)

Saavuin tänään Vancouveriin ja ai että oli mahtava katsella lumisia vuoria laskeuduttaessa. Pyörin tuossa Hiltonin viereisessä Metropolis-kauppakeskuksessa ja kyllä pisti silmään aasialaisten valtava määrä. Itse asiassa tuntui kuin ei olisi Kanadassa alkuunkaan, vaan Kiinassa. Suomessa ja Saksassa ollaan melko kaukana tällaisia yli 50% ylittäviä maahanmuuttajien määriä kuin Vancouverissa ja Torontossa esimerkiksi on.
Tekijänä DFox
#42086
Klazu kirjoitti:Noh, jatketaan sitten kukin tavallamme. ;)

Saavuin tänään Vancouveriin ja ai että oli mahtava katsella lumisia vuoria laskeuduttaessa. Pyörin tuossa Hiltonin viereisessä Metropolis-kauppakeskuksessa ja kyllä pisti silmään aasialaisten valtava määrä. Itse asiassa tuntui kuin ei olisi Kanadassa alkuunkaan, vaan Kiinassa. Suomessa ja Saksassa ollaan melko kaukana tällaisia yli 50% ylittäviä maahanmuuttajien määriä kuin Vancouverissa ja Torontossa esimerkiksi on.
Taitaa Kanadassa olla 99% maahanmuuttajia. Lienee makuasia nimetä Eurooppalaiset alkuperäisiksi asukkaiksi.

Taitaa Kanadassa olla sama meno asuntokaupoilla kuin Suomessa. Molemmissa maissa maa sekä asunnot on loppu tai kohta loppuu.

http://globaleconomicanalysis.blogspot. ... le-in.html

http://www.realtor.ca/propertyDetails.a ... =679940925

http://www.crackshackormansion.com/index.html :shock:
Avatar
Tekijänä eskimo
#42223
Kanadalaista pientalorakentamista
Poikkesin muutamilla Toronton ympariston uusilla pientaloalueilla. Hartiapankkirakentaminen on lahes tuntematon ilmio.
Rakennusliike hankkii maat ja toteuttaa kaavoituksen ja rakentamisen. Tontit myydaan siten, etta ostaja valitsee talomallin,
jonka haluaa tontille. Rakentaja toteuttaa koko alueen siten, etta kaikki on valmista istutuksineen ennen asukkaiden muuttoa.

Otin alueilta muutamia kuvia, mutta sateisen ilman vuoksi niista tuli harmaita. Turvauduin googlen kuviin.
Nama alueet ovat vasta valmistuneita. Puut kasvavat pitkan kesan vuoksi nopeasti. Siksi kolmen vuoden ikaisilta alueilta ei saa
enaa katunakymia, joissa nakyisi talojen rivistot.
Ilmakuva nayttaa rakentamisen alueellisen tiiveyden, naita alueita on satamaarin pitkin Toronton ymparistoa.
Kuva

Kuvauspaikka umpikadun varressa
Kuva

Hurjilta nayttavat ilmakuvat eivat kerro todellisuutta. Asuntokadut ovat avaria kauniisti istutettuja ja viimeisteltyja.
Kuva

Talot ovat paaosin kaksikerroksisia ja kadun puolen ulkonakoon on panostettu. Pihan puolen tontti on hyvin pieni ja talot silta puolen vaatimattomamman nakoisia.
Kuva

Tyyliltaan talot edustavat jonkinlaista pseudoklassismin kertaustyylia. Puhtaasti moderneja rakennuksia uusilta pientaloalueilta ei juuri loytynyt.
Nama kuvat ovat melko vaatimattoman tason alueelta. Maastossa kuljin useilla tosi komeiden talojen alueilla, mutta niita ei googlesta viela loytynyt.
Kuva
Avatar
Tekijänä zeizei
#42232
Onhan nuo ihan hienoja taloja ja pihoja, mutta ei tuo missään nimessä kestävää kehitystä ole. Tuon mantereen asukkaat tietäen tuolta ei todellakaan pyöräillä / kuljeta julkisilla mihinkään, eikä sen puoleen mikään palvelu olekaan lähellä.

Nykyinen väestömäärä vain on sellainen, että urban sprawlia pitäisi oikeasti rajoittaa.

Plussat tosin silti suhteellisen tiiviistä omakotitaloasutuksesta.
Avatar
Tekijänä Klazu
#42251
Itse en tuollaisella alueella haluaisi asua (suomalainen tarvitsee tilansa ;)).

Hieman kyllä ihmettelen, ettei noin tiuhaan rakennetulla alueella kannata muka ajattaa bussilinjoja (jotka syöttäisivät väkeä raideliikenteelle). Ymmärrän kyllä hyvin että pohjoisamerikkalainen ei hevillä autostaan luovu, mutta kyllähän noin tiheällä alueella on 500 metrin etäisyydellä bussipysäkistä satoja omakotitaloja. Se vastaa sangen suurta potentiaalista matkustajamäärää. Suomessa on normaalisti tuo samainen 500m pysäkiltä lähimmälle talolle ja silti bussit kulkevat. ;)
Avatar
Tekijänä Ukilainen
#42255
Kauheita McMansioneita...

Halvalla pykättyjä pakettitaloja, joissa on pari arkkitehtuurista gimmickiä ja valtava autotalli ensimmäisenä vasten naamaa.

Sitten siihen päälle vielä yli-innokkaat home owners' associationit ja pohjois-amerikkalainen unelma on valmis! :D
Avatar
Tekijänä Klazu
#42268
Tietty samanlaisia sitä ovat suomalaisetkin omakotitalolähiöt; mielikuvituksetonta Jukka- ja Kannus-taloa vierivieressä pienesti eri sävyisillä seinälaudotuksilla. Joka pihassa kaksi autoa. Not my kind of living. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17