Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä Ukilainen
#42164
grendy kirjoitti:
Ukilainen kirjoitti:Osayleiskaavassa tuohon melko pienelle alueelle saa rakentaa niin monta max. 35-kerroksista kuin haluaa. Käytännössä siihen mahtuu enintään kaksi tai kolme tornia.
Käsittääkseni osayleiskaavassa ei määritellä kerroslukuja mitenkään, siinä määritellään ainoastaan esim AK ja AP merkinnöin tuleeko alueelle asuinkerrostaloja vai asuinpientaloja jne. Vasta asemakaavavaiheessa tulee sitten kerrosluvut mukaan rakennusten muotojen lisäksi.

Kertokaas nyt että missä vaiheessa tuo Linnakaupungin kaavoitus menee kun ei oikein ota selvää? Onko siis kaava olemassa/valmisteilla vai ollaanko vasta osayleiskaavavaiheessa? Ja jos jollain on asemakaavaehdotuksesta tms joku kuvakaappaus olemassa niin sellainen tänne kun ei tuolta Turun sivuilta löydä mitään :D
Linnakaupungin osayleiskaavassa on kerroslukumääritelmiäkin, tiedä sitten miten sitovia ne ovat.

Tuossa on linkkiä: http://www3.turku.fi/ympakaavi/sivut/Ka ... nniste=Di9

edit: ja ollaan siis siinä vaiheessa, että kaupunginvaltuusto on osayleiskaavan hyväksynyt, mutta siitä on valitettu hallinto-oikeuteen, muistaakseni Hirvensalon tunnelin puuttumisen takia.
tekijänä albertobroccoli
#42166
bitterfly kirjoitti:Pistetalojen olemassa oloa ei voi kiistää, vaan luetelkaas Suomessa meneillään olevat umpikortteliprojektit, jotka ovat täysin uusia umpikortteleita, olemassa olevan kantakaupungin ulkopuolella!?
Hervannan keskusta.


Ja tamperelaisen silmiin tuo torni tuollaisenaan on ihan hyvännäköinen.
Eri asia on sitten rakennetaanko sitä ja mihin muotoon karsittuna.
Ja miltä se näyttää jos jää yksinäiseksi Cirrukseksi...
tekijänä bitterfly
#42177
^ Jaa Hervannassa ihan aitoa umpikorttelia?

Vaasanpuiston ideana pitäisi vissiin olla se, että siellä on omia keskustantoimintoja, liikkeitä, baareja jne. Eli jonkunlainen aika tiivis kokonaisuus tulisi saada aikaan joka tapauksessa. Saapa nähdä millaiseksi kaava lopulta muodostuu ja aloitetaanko rakentaminen kortteleista vai tornista. On aika selvää, että aluetta rakennetaan aika kauan. Tornirypästä alueelle tuskin tulee, että aika yksinäiseksi "turning torso"-tyyppiseksi se jää.
Avatar
tekijänä Kantti
#42182
Jos näiden tornien ympärillä olevat rakennukset ja ympäristö ovat yhtä laadukkaita kuin alue Turning Torson ympärillä voi olla tosi tyytyväinen. Siellä palloillessani rakennukset olivat tyylikkäitä ja ympäristö viimeisen päälle hieno!

Näkisin bitterin kanssa samalla tavalla, on siellä oltava muutakin kuin asuntoja, on sinne kaavoitettu toimistojakin.
tekijänä bitterfly
#42673
Kuva

Ei mitenkään kauhean positiivinen tämä nyt esillä oleva asemakaavaluonnos, jossa on selvästi vedetty tiheyksiä alaspäin, tornille on edelleen luvassa vain 35 kerrosta 42 kerroksen sijasta ja asuinkorttelisto on yhdistetty valtavaksi tyhjäksi pihaksi... siis tarkoitan "virkistysalueeksi", jossa varsinkin talven pimeinä päivinä silmä lepää mätänevässä nurmikossa ja ihanassa mustuudessa.

Jotenkin tiheyden väheneminen tuo myös paremmin esille kortteliston copy/pastemaisuuden ja laskee huomattavasti Vaasanpuiston propseja.

En oikein pidä näistä avarista ja yksityiskohdattomista aluesuunnitelmista, josta puuttuu kaikenlainen säpinä.
Avatar
tekijänä Kantti
#42679
Miten niin "vain" 35 -kerrosta? Sehän on yli tuplat siitä mitä kukaan olisi voinut Turkuun odottaa vielä pari vuotta siten. Myöhemmin on tullut ajatus 42 -kerroksisesta tornista ei ole ollut lähtökohtana. Melkoisen korkeaa rakentamista muutenkin Turun oloissa tuon paprun mukaan. Kolme taloa näyttää olevan 12 -kerroksisia, alkaako siinäkin olemaan jotakin vikaa? Ei nyt heti kannattaisi aloittaa uutta narinaa rakennusten mataluudesta noilla spekseillä.
Muuten alue näyttää siltä että siellä voisi lapsiperheillekin olemaan suojattua tilaa, ei aluetta voi rakentaa pelkästään urbaaninuorisoa varten jossa katsotaan viiden metrin päästä toisten keittiöön tai makkarin ikkunasta sisään. Toinen asia taas on tulevien asuntojen hintataso, kuka niihin voi muuttaa jos lapsiperheitä ajatellaan? Nurmikko ei mätäne... muuten.
Eikö nyt mitenkään voisi olla edes vähän iloinen jos kehitys on menossa toivottuun suuntaan? Aina tavoitteiden ja toiveiden tullessa lähemmäs joutuu hapattamaan elämäänsä uudelleen, onko siinä mitään järkeä..
Avatar
tekijänä julexi
#42683
Mielenkiintoinen kaavaluonnos. Olisin ehkä mieluummin nähnyt alueen jakautuvan kahteen osaan, niinkuin Helin&co:n rendauksessa.
Kaavan mukaan alue vaikuttaa todella avaralta, vaikka tuskin sitä todellisuudessa tulee olemaan. Pidän tuosta suhteellisen umpinaisesta talomuurista, joka ympäröi lähes koko Vaasanpuiston aluetta. Näin saadaan kadulle päin kaupunkimaisempaa ilmettä, sekä sisäpihalle tilaa, jota erikorkuiset pistetalot täydentävät.
Pistetalot näkyvät myös hyvin tuon parikerroksisen kaupparakennuksen takaa, mikäli katsoo tulevan bulevardin suunnasta.

Tein pari todella hätäistä palikka-rendausta asemakaavan päälle.

Tässä edestä kuvattuna:
Kuva

Sekä perspektiivistä:
Kuva

Lopuksi "bulevardinäkymä":
Kuva

Luotan, että hyvällä suunnittelulla ja arkkitehtuurilla alueesta saadaan upea kokonaisuus. :)
Avatar
tekijänä Kantti
#42686
Hyvä havainnollistus julexi! Tämä matalempien talojen kehys luo juuri suojattua "oman pihan" makua pakettiin, eikä tuon rendauksen pohjalta näytä mitenkään väljältä. Jos tuohon vielä tulee 42 -kerroksinen niin hieno juttu, mutta en vetäisi suupieliä alaspäin tälläkään pohjalla, selvää eteenpäinmenoa!
tekijänä bitterfly
#42689
Toiveeni on joka tapauksessa, että alue tiivistyisi ja jakaantuisi hieman, että saataisiin rauhallisempi sivukatu myös alueen kaupallisille toiminnoille, ettei kaikki liiketilat ole kuten aina Turussa, meluisan tien varrella. Kortteli on myös turhan suuri liiketiloja ajatellen.

Näillä näkymin Linnakaupungin valmistuttua, Turussa on niin paljon puistoja, ettei tarvitse muiden kanssa ulkoilla. Ai sitä ihanuutta, kun tulee se rankkasateinen ja myrskyinen ja jäisen kylmä talvipäivä, kun todella saa tuntea miltä merituuli tuntuu ja kuinka niin kaipaisi hieman kapeampaa katua, jossa kävellä suojassa viimalta. Kaikkialla on pimeää ja kaikki niin kaukana. ;)

No hyvä, että on torneja. Toivottavasti tornista on tulossa korkeudesta riippumatta yhtä hieno kuin havainnekuvissa.

Haluan siis tosiaan tarkentaa, että huoleni ei ole kerrosluvun laskussa ei ole niinkään itse kerrosluvut, vaan miten se vaikuttaa talon arkkitehtuuriin! Koska toivoisi rakennuksen toteutuvan sellaisenaan kuin se on suunniteltu. Pahinta olisi ottaa C&J:n suunnittelema tornirumilus, olipa se sitten korkea tai ei. :D Periaatteista ei tingitä, vaikka Turussa surkeaa on tornipuolella ollutkin.
Avatar
tekijänä julexi
#42695
Ja tosiaan kuvan lisäksi on kaavassa myös muutakin mielenkiintoista, esim. yleiset määräykset:
Kadun varrella sijaitsevien rakennusten katutason julkisivuissa umpinaisten ulkoseinien
osuus saa olla enintään 40%.

Julkisissa ja yksityisissä ulkotiloissa on kiinnitettävä erityistä huomiota pintojen,
kalusteiden ja istutuksien korkeaan laatuun sekä ympäristön viihtyvyyteen.

Korttelialueiden rakentamattomista osista vähintään 2/3 on istutettava nurmikolla,
pensailla ja puilla. Ulkotilojen tulee olla avoimia ja kaikkien ikäluokkien
saavutettavissa.
Ulkotilat ja piha-alueet on varustettava vesiaiheilla.

Rakennukset tulee suunnitella sijainniltaan ja rakenteiltaan siten, että ne vastaavat
kestävän kehityksen periaatteita. Katot ja julkisivut on varustettava aurinkoenergiaa
hyödyntävillä pinnoilla mahdollisuuksien mukaan. Tasakatot on istutettava, mikäli se
on rakenteellisesti ja energiateknisesti mahdollista. Rakennukset on varustettava
maasta ja ilmasta saatavaa energiaa hyödyntävillä järjestelmillä.

Jätehuolto on järjestettävä keskitetysti toimivilla jätteen keräysjärjestelmillä.
Vaasanpuiston kaavaluonnos
tekijänä Walle
#42705
En tiedä kuvittelenko vaan vai onko näistä Turun projekteista havainnekuvia paljon vähemmän nähtävillä verrattuna esim. Helsingin tai Tampereen projekteihin? Jos jotain kuvia onkin, niitä on vähän ja ne on piilotettu monimutkaisen ja huonosti toimivan kaavahaun taakse.
Avatar
tekijänä Kantti
#42708
Samanlainen tuntuma täällä myös! Kakolanmäestä on jonkinlaisia suuremman kokonaisuuden mallinnoksia, yksittäisistä rakennuksista ei oikein. Telakkarannan rakennuksistakin voisi olla mallinnuksia, kai tässä vaiheessa tiedetään millaisia sinne tulevat talot ovat koska aluetta jo rakennetaan?

Linnakaupungista tuskin on mitään valmista tietoa taloista, kaikki tähän astinen on yleistä hahmottelua. Rakentamisen aikataulustakaan ei siellä ole mitään varmuutta. Parhaillaan on menossa siis nämä kaksi suurta projektia, Kakola ja Telakkaranta, joten ehkä siellä vielä katsastetaan sopivaa hetkeä Linnakaupungin aloittamiselle?
tekijänä Luukie
#42723
Kaipa niitä mallinnoksia/havainnekuvia joutuu odottamaan siihen asti kunnes nosturit ilmestyvät paikalle. Telakkarantaa aletaan rakentamaan vasta ensi vuonna. Olisihen se jo nyt kiva tietää mitä sinne tulee. Noh ei ainakaan voi rumentaa maisemaa.

Edit- Toivon todella ettei Sail Cityä aleta rakentaa ensimmäisenä. Olisi hyvin yksinäinen susi tuolla teollisuusalueella. Tietenkin toivon, että rakentavan Sailin ekana ja samalla alkavat rakennuttaa muita korkeita rakennuksia samaan aikaan. Viereen kyllä tarvisi kunnon torneja 14-16 kerroksisia. Ellei se 42- kerroksinen sitten joskus toteudu. Mutta sitli tarvitsisi torneja vierelleen. Mutta mitä jo monta vuotta ollaan puhuttu 35- kerroksisesta niin uskon todellakin että se joskus toteutuu. Toivottavasti ei 10 vuotta joudu odottamaan.
Avatar
tekijänä julexi
#42939
Ympäristö- ja kaavoituslautakunta käsittelee Lucian päivän kokouksessaan Vaasanpuiston kaavaa.
http://www05.turku.fi/ah/ykltk/2011/121 ... 641006.htm
Turku tv:n mukaan asiasta on huomisissa Turun Sanomissa lisää juttua.

Esityslistasta löytyi mielenkiintoinen liite, nimittäin ote arkkitehtitoimisto Helin & Co:n laatimasta aluesuunnitelmasta
http://www05.turku.fi/ah/ykltk/2011/121 ... 112903.pdf
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 32