Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Janne76
#40949
Kävelin tosta ohi tiistaina ja onhan se ruma! Helvetin ruma!
Avatar
tekijänä grendy
#40950
On kyllä kauhee.. todellinen vanhanajan lähiötorni.. On kyllä koominen toi Lemminkäisen renderi, niiiiiiin hienoks valaistu ja ei näy saumoja eikä mitään yksityiskohtia ja näyttää tosiaan rapatulta. Sitten rakennustapaselostetta lukee niin "Ulkoseinät: tehdasvalmisteisia sandwisch (haahahaa viä typotettu kaiken lisäks) -betonielementtejä ja pintarakenteena on pääosin taitettu valkea tiililaatta..."
Faktahan on se että vaikka tosta kuinka saumat peitettäis niin ei siitä hienoo saa ton kylppärilookin ansiosta mitenkään!

No, ehkä toi sopii Tampereen vanhimpaan lähiöön, ei ainakaan liian modernilta näytä :lol:
tekijänä albertobroccoli
#40951
grendy kirjoitti: "Ulkoseinät: tehdasvalmisteisia sandwisch (haahahaa viä typotettu kaiken lisäks) -betonielementtejä
Ehkä kyseessä on "you wish they were sandwich" -elementit?
Kuten "I cannot believe it's not butter".
Avatar
tekijänä 16valve
#40952
Vaikka keskeneräistä onkin epäreilua arvostella, on saumat tosi näkyvät. Tosiaan rendaus on taas kerran (niinkuin melkein aina) paaaljon hienompi miltä ainakin vielä näyttää. Toivon kyllä että tornin valaistus tulee olemaan jotain vastaavaa kuin suunnitelmissa, että näyttää hyvältä esim motarille, jota ajan päivittäin.
Mitenkähän mahtaa olla asuntojen myynnin suhteen. Tähän kortteliin on nimittäin rakenteilla todella monta uutta kerrostaloa, joten uusia asukkaita pitäisi löytää satoja. Tosin osa niistä on opiskelijoille tarkoitettuja.
Avatar
tekijänä grendy
#40953
16valve kirjoitti:Vaikka keskeneräistä onkin epäreilua arvostella, on saumat tosi näkyvät. Tosiaan rendaus on taas kerran (niinkuin melkein aina) paaaljon hienompi miltä ainakin vielä näyttää. Toivon kyllä että tornin valaistus tulee olemaan jotain vastaavaa kuin suunnitelmissa, että näyttää hyvältä esim motarille, jota ajan päivittäin.
Mitenkähän mahtaa olla asuntojen myynnin suhteen. Tähän kortteliin on nimittäin rakenteilla todella monta uutta kerrostaloa, joten uusia asukkaita pitäisi löytää satoja. Tosin osa niistä on opiskelijoille tarkoitettuja.
http://www.asunnot.fi ja sieltä löytyy tieto että vapaana 38 kämppää ja omien laskujen mukaan yhteensä niitä on 60, eli ei mitään hirveetä myyntimenestystä ottaen huomioon että arvioitu valmistumispäivä on 30.10.2012.

OT Muutenkin Lemminkäisen mutu-tuntuma on että niillä ei oikein kauppa käy ainakaan Tampereen alueella... Hämeenkadun Westendistä on _vieläkin_ 2 vapaata asuntoa ja talo on kuitenkin valmistunut 2008! Sama homma Lemminkäisen Ratinaan tulevan talon kanssa... vapaana 35 kämppää ja yhteensä niitä on 52 ja arvioitu valmistumispäivä on 31.8.2012. Ja muutenhan Ratinassa (ehkä Hartelaa lukuunottamatta) kauppa on käynyt erittäin hyvin. Ja kun katsoo noita Baanan kämppien pohjakuvia niin en kyllä ihmettele miksi kämpät ei kiinnosta, aivan surkeita pohjaratkaisuja! Jotenkin omien fiilisten mukaan Tampereella ainakin kerrostaloissa isoista firmoista YIT:llä, NCC:llä ja Skanskalla kauppa käy, mutta Hartela ja Lemminkäinen yskii. Jotain niidenkin kannattais tehdä :D
Ja Hartelasta sen verran vielä että niiden edellinen Ratina-talo valmistui 26.8.2011 ja Tampereen valtatien puolella edelleenkin julkisivu on aivan kesken! Eristeet näkyy monesta paikkaa ja ikkunalaudat puuttuu kaikista ikkunoista ja yli kuukauteen ei ole tehty MITÄÄN asian eteen! Kyllä hävettäis asua Hartelan talossa... /OT

Jopas tuli jauhettua, tällästä tää palaverissa istuminen teettää ;)
Avatar
tekijänä RV
#41267
Jaa-a, nyt kyllä mielestäni tuomitaan noin keskeneräinen talo epäreilusti! Mitä tuosta nyt muka voi sanoa? Sitä paitsi; minkä ihmeen takia tuon pitäisi olla erityisen hieno? Aivan järkeenkäypää, että perus lähiöön kyhätään perus lähiötalo, hieman korkeampi vain?
Avatar
tekijänä 16valve
#42011
Päivitystä tältä päivältä. Tosiaan kymppikerhossa ollaan Kaukajärvelläkin :smt023

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Niin ja senverran noista saumoista, että ensimmäisen kaakeli-look seinäisen talon saumat oli onnistuttu peittämään mielestäni yllättävän hyvin (ko. talo ei kuvissa). Toivotaan että näin tulee tapahtumaan myös Vaniljan tapauksessa :)
Avatar
tekijänä 16valve
#42941
Päivän räpsy. Tosiaan tämä yhdestoista kerros on ikkunajaoltaan erilainen ensimmäisiin kymmeneen verraten. Tosin toisella sivulla muutos on isompi kuin tällä puolella. Pitänee ottaa kuva siltäkin sivulta joku päivä.

Kuva
Avatar
tekijänä huopa
#43401
Tornitalon huippu voi vielä pelastaa osan näkymistä, sillä mallikuvissa ainakin sinne pitäisi tulla hieman parempia ratkaisuja jotka siirtävät tornin pois peruspalikkamoodista. Muttase selvinnee muutaman kuukauden sisällä viimeistään..
Avatar
tekijänä 16valve
#43525
Päivän saldo. No huh-huh että on epäonnistunut kuva, mutta haitanneeko se ihan kauheasti ;) Kuvan otin liikkuvasta autosta, heijastuksia auton sisältä jne.

Kuva