Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä H.C.
#3942
On kyllä uskomatonta :shock: ! Hienoa nähdä että tällaista on ylipäätään lähdetty ajamaan. Jos tämä kaatuu niin toivon vaan että kaatuu sitten johonkin kaupungin päätökseen eikä esim toteuttamiskelvottomuutteen tai taloudellisiin vaikeuksiin. Jos tällaisia projekteja ollaan tosissaan ajamassa niin eiköhän se sitten ole vain ajan kysymys minne Suomeen sellainen jossain vaiheessa nousee. Tampere olisi kyllä ihan hyvä paikka.

Ja älkääs nyt hei heti olko tuomitsemassa hanketta mahdottomaksi. Eihän mitään koskaan saada aikaan jos edes tornien kannattajista ei löydy uskoa. :P
Avatar
tekijänä grendy
#3943
Kuva
Tuohon se sit tulis. Ainakin firmat mitä jutussa mainitaan on tossa tontilla kartan mukaan ;).. Sanomattakin selvää että liikenneyhteydet on aika täydelliset.
tekijänä Alhena
#3953
Tähtitorni tuntuu ennakkoluulottomalta idealta, jonka toteutumiselle nykyisten suunnitelmien mukaisena ei voi muuta kuin toivottaa onnea. Suuruudenhullun hankkeen kannattavuus minua tosin epäilyttää; eivätkö keskustaan rakennettava Radisson SAS ja Ideaparkiin ehdotettu Marimekko-hotelli täytä majoitustarvetta? Jos vastaus on edes varovainen kyllä, Tähtitornin huonelukua joudutaan ikävä kyllä rajoittamaan ja korkeutta laskemaan. Mitään 60-metristä tynkätornia ei olisi mukavaa katsella syrjässä muista korkeista rakennuksista. Mieluummin näkisin tornitaloja yhdessä ryppäässä; ei niiden sijoituspaikkoja kuulu ratkaista ampumalla haulikolla kaupungin karttaan.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#3954
Alhena kirjoitti:Tähtitornin huonelukua joudutaan ikävä kyllä rajoittamaan ja korkeutta laskemaan. Mitään 60-metristä tynkätornia ei olisi mukavaa katsella syrjässä muista korkeista rakennuksista.
Tuskinpa sentään. Ensinnäkin kyse on yksityisestä rahasta, joten en usko kaupungin ryhtyvän siitä aukomaan, eiköhän kilpailu ole vain kaupungin mieleen. Luulisin, että mikäli tämä hotelli joskus valmistuu, se tulee olemaan melkopitkälti sellainen kuin nyt on kaavailtu. Kyseessähän on selvästi rakennus, jonka tarkoitus on olla iso, korkea ja näyttävä. Muutos tornin madaltamiseksi veisi koko rakennuksen tarkoituksen/pelottaisi sijoittajat pois. Eiköhän tuo valmistu joko suurinpiirtein tuollaisenaan tai sitten ei ollenkaan.
tekijänä Tyna
#3958
Tampere on ehdottomasti oikea paikka Suomen ekan yli satametrisen rakennuspaikaksi:D Muutenkin varmasti toisi Tampereelle lisää näkyvyyttä ja sopisi silhuettiinkin varsin hyvin. Vaikka ei tulisikaan keskustaan niin kohtuullisen lähelle kuitenkin.
Ainakin ensivaikutelma Aamulehden artikkelista oli, että joku on ihan tosissaan ajamassa tota hotellia tänne:) Ja hotellihuoneistahan mansessa tuntuu olevan suuri pula..
tekijänä Tiemu
#3971
Hienoa!
Toivottavasti saadaan tämä myös rakennettua, eikä tällainen torni jää pelkäksi haaveeksi.
tekijänä albertobroccoli
#3972
Darkmage7280 kirjoitti: Tokihan tämä voisi ehkä jopa toteutuakin, mutta tokihan minä voisin olla intiimisti Demi Mooren ja Terri Irwinin kanssa.
Näillä näkymin toivon että saat Demin petiisi.
8)

Ja muuten... :shock: :shock: :shock:
Ja :smt118 :smt066
JUMALEISSON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rokrokrok.

Kyllä Tampesterissa vaan osataan.
Itseasiassa toi sijaintikin on aikas timmi.
Näyttää helvetin hyvältä siinä 4-kerros liikennehässäkän vieressä.
Ja pääsisääntuloväylän varrella, jos siihen vaikka muutakin härpäkkää alkais kasvamaan ympärille nimbyjen kynsien ulottumattomiin.
...ja ei se oo kaukana keskustasta. Ajallisesti 5 minuuttia.
On se hyvän näkönenkin perustorniksi. Aina pätkii Cirruksen.

Perkele. Tampere Skyline 2020 - Unfuckingbelievable. In my dreams ainakin...
Avatar
tekijänä prepo
#3973
Olisihan tuo massiivinen projekti. Varmaan nuo takana olevan omakoti-idyllin asukit tykkää.. Onko tuo sitten mukava paikka käyntikortti-edustus-hotellille, ainakin alimmista kerroksista näkyy ratapihaa, pusikoita ja teollisuushalleja... ylhäältä onkin sitten varmaan komeat näkymät yli kaupungin ja järven.
Avatar
tekijänä Darkmage7280
#3975
K-P kirjoitti:
Darkmage7280 kirjoitti: Tokihan tämä voisi ehkä jopa toteutuakin, mutta tokihan minä voisin olla intiimisti Demi Mooren ja Terri Irwinin kanssa.
Näillä näkymin toivon että saat Demin petiisi.
8)
Voi pojat, NIIN MINÄKIN. Ja sitten bonuksena saisi Mrs. Crocodile Hunterin ja ihan oikean (ei mitään 16-kerroksista nössöilyä) pilvenpiirtäjän Tampereelle...

Ei helkkari, toi torni voi muuten toteutuakin. Keskustan ulkopuolella, ei historiallisia maamerkkejä eikä asuinalueita vieressä. Pidetään peukut pystyssä.

*kohentaa samalla solmiotaan*
tekijänä Goya
#3994
Vain kuolleen ruumiini yli Tampereelle saa rakentaa korkeampi talo (Tähtitorni) kuin tuo naapurini Cirrus! Vasta sitten, kun Cirruksen viereen on rakennettu vähintään pari sataviisikymppistä, niin Tampereen Tähtitorni toteutukoon...
Ei vaineskaan, leikki sikseen. Mutta totta toinen puoli, eli ongelma näissä nykyisissä yksinäisissä tornitaloissa on juuri se, että ne "eremiitteinä" pistävät J.P. Roosin ja muiden NIMBY:jen silmään. Jos torneja olisi kokonainen rykelmä, asia olisi jo toinen. Eli toivon todella, että Cirruksen viereen, Pauligin paahtimotontin vapautuessa, sinne ja parille seuraavalle tyhjälle tontille rakennetaan ainakin 2-3 mutta mieluiten 4-5 muuta, vähintään satametristä tornitaloa - olkoon osa asuntoja ja osa toimistoja. Ja mielellään muutama, jonka julkisivu on kokonaan kiiltävää lasia.
Terveisin Goya
tekijänä albertobroccoli
#3997
Goya kirjoitti:Jos torneja olisi kokonainen rykelmä, asia olisi jo toinen. Eli toivon todella, että Cirruksen viereen, Pauligin paahtimotontin vapautuessa, sinne ja parille seuraavalle tyhjälle tontille rakennetaan ainakin 2-3 mutta mieluiten 4-5 muuta, vähintään satametristä tornitaloa - olkoon osa asuntoja ja osa toimistoja. Ja mielellään muutama, jonka julkisivu on kokonaan kiiltävää lasia.
Terveisin Goya
Puhut vähän mutta pask... asiaa.
:D
Avatar
tekijänä grendy
#4012
Joku jossain mainitsikin et ois vähän kattonut Mini-Hotelli Oy:n tietoja ja itekkin katoin äsken YTJ:stä:
(http://www.ytj.fi/Yrity2.asp?yavain=125 ... 6E0E062795)
19.1.2006 rekisteröity Hotel Tähtitorni ja Hotel Startower. Tuolla on kätevästi alkupäivä JA loppupäivä eli jos projekti alkaa näyttään huonolta niin voi kattoo virallisen loppupäivänkin ;)
Avatar
tekijänä grendy
#4022
Veikko Vuorikoski kirjoittaa tän päivän Aamulehdessä pääkirjoituksen vieressä löytyvästä "Ylänurkka" -osastossa kovasti Tähtitornin puolesta ja tunnustaa olevansa pilvenpiirtäjä-fani :). Samoilla linjoilla on kun mekin, eli vanhoja merkkejä ajatellen pelkää pettyvänsä.

Kiinnostava juttu on että hän sanoo että Tampereen tornille otettais mallia Malmöstä. Vihjailua on että pyydettäis herra Calatrava suunnittelemaan rakennus. Verraten Turning Torsoon: "Yhtä hieno talo Tampereella olisi näyttävä sulka kulttuuripääkaupungin hattuun." - Kieltämättä :)
tekijänä Goya
#4025
Puhut vähän mutta pask... asiaa.
:D[/quote]

Niinpä. En olekaan Paasikiven puolustusministeri vaan Halosen asuntoministeri. (Hiffatkoon ken pystyy.)
Terveisin Goya
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11