Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tampereen tyylikkäin?

Tornihotelli (2014)
6
17%
Kannen tornit (Libeskind)
21
58%
Luminary (2019)
6
17%
TOAS Espantorni (2015)
1
3%
Hervannan Matrix-kortteli (2011-2014)
Ei ääniä
0%
Ilves (1986)
2
6%
Amurinlinna V "Impilinna" (1954)
Ei ääniä
0%
tekijänä ÄmJii
#39114
Parasta Tampereen tornitalosuunnitelmissa on se, että ne sijoittuvat keskustaan ja suht lähelle toisiaan. :smt023 Erittäin lupaavaa siis, mutta ei oikeastaan yhtään sen kummempaa. Monen pettymyksen jälkeen en enää uskalla innostua ihan täysillä, ettei pilvilinnat romahda. Hyvä, että on useita suunnitelmia, niin todennäköisyys jonkun niistä toteutumsiselle kasvaa.
#39122
henkka kirjoitti:
Klazu kirjoitti:Kiintoisa kuva, kiitoksia! Mikä tuo tumma torni tuossa stadionin kyljessä on?
SRV:n 16-kerroksinen, Sorinkatu 6-8 taitaa olla osoite.
... + "taiteilijan" näkemyksenä :D

(samoin kuin Näsijärven Nessie...)
tekijänä hmikko
#39233
ÄmJii kirjoitti:Monen pettymyksen jälkeen en enää uskalla innostua ihan täysillä, ettei pilvilinnat romahda.
Oikein hieron silmiä Libeskindin suunnitelmaa katsellessa. Hankkeen rakennuttajat ja suomalaisen systeemin tietäen tekisi melkein mieli luvata syödä hatullinen ka...rkkia jos tuo rakennetaan edes etäisesti kuvia muistuttavassa muodossa. Libeskindin monikulmaiset ja sirot tornit eivät tunnetusti ole edullisimmasta päästä rakentamisen tai kerrosneliöiden suhteen. Hänen ehdotuksiaan on jätetty maailmalla rakentamatta aika monta, tai sitten suunnitelmat on rationoitu uuteen uskoon, kuten New Yorkin World Trade Centerin paikalle valmistuvan Freedom Towerin kohdalla. Suunnittelija meni vaihtoon ja Libeskindin siroista torneista ei jäänyt jäljelle käytännössä mitään.

En ehkä kokisi tuota Tampereella suurena menetyksenä, kun en jaksa kauheasti innostua noista maestron sirpalejulkisivuista. Onhan niissä tietysti yritystä eri tavalla kuin mihin Suomessa on totuttu ja erikoisuutta on tavoiteltu ja varmaan saavutettu, mutta minusta viritelmät vaikuttavat vaan kikkailulta. No, parempi ehkä silti niin kuin kotimaisen rakennusliikkeen järkiperäistetty versio tyyliin Cirrus.

Jotenkin enteellisenä yksityiskohtana tulin huomaneeksi, että NCC:n / Libeskindin toimiston renderöinneissä Tampereen keskustan henkilöautoliikenne koostuu tykkänään Mersuista, Audeista ja Porscheista.
tekijänä Joggeri
#39314
Juu oikein hienot renderit kiitos niistä. Ja sitten tärkeämpiin asioihin: Näsinhirviö on siis K-P:n kuvasta päätellen totta. Yllättävän rennosti täällä otetaan kiven kovat todisteet iänikuisen nääs-hirviön olemassaolosta. Luulisi että sitä käytettäisiin enemmän Tampereen matkailunedistämismarkkinoinnissa (olikohan se yhdyssana :!: ). Vai onko Nääs-villessä syystäkin pitkään vaiettu salaisuus..? :smt007
#43462
*bump*

nosto näin vuodenvaihteen kunniaksi.
ja päivitetty topikin alun tilannetietoja.
jos jollain tuoretta tietoa vaikka Rastin tilanteesta yms. niin saa kertoa...

ps. nyt tamperetta päivitetty myös skyscraperpagen diagrammitietoihin, vielä kun joku jaksaisi sinne väsätä niitä kuvia lisäksi :smt001
#43625
16valve kirjoitti:
K-P kirjoitti:Aamulehdestä:

Tampereen tornitalot sopisivat Viinikkaan
http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/11947 ... kkaan.html
Lehtiversiossa oli myös kuva 80-luvun alussa tehdystä suunnitelmasta, jossa Tampellan alueelle olisi kaavailtu pariakymmentä 22 kerroksista tornitaloa. Kerrosneliöitä siinä oli yli 400 000! Grendyhän voi kuvakaapata sen siitä ;)
Legendaarisin on muistaakseni 90-luvun alusta kun silloin kaavailtiin Finlaysonin alueen jyräämistä ja tilalle 40- ja 50-kerroksista kerrostaloa.

Täytyy myöntää että olen nykytilanteeseen sillä suunnalla kuitenkin tyytyväinen. :)
Avatar
tekijänä grendy
#43631
Klazu kirjoitti:Niin Tampereen asukaslukuhan on vain 213 344. Näyttää joiltain unohtuneen näiden kaikkien projektien ja visioiden keskellä... :roll:
Noi on kuitenkin kaikki kantakaupungin alueelle tulevia visioita, joten jos metsälähiöiden rakentaminen jätettäisiin väliin (jota ei tietenkään jätetä :( ) niin kaikki nuo olisivat erittäinkin perusteltuja eheyttämishankkeita. Ja kuitenkin puhutaan vain muutamista taloista per alue ja ei täällä tulla varmaan edes ehdottamaankaan mitään yli 30-kerroksista ikinä. Mieluummin useita ~20 kerroksisia kuin yksi "supertall" Suomen mittakaavassa ;)
tekijänä salos
#43632
Eteläpuiston kansainvälistä arkkitehtuurikilpailua odotellessa...

Kartassa Eteläpuistoon on hahmoteltu 16-24 kerroksisia taloja, tuntuu aika hurjalta. Sinänsä harmi, ettei tornitalobuumi ollut vielä voimissaan Ratinanrantaa kaavoitettaessa.
#44011
Kysyn muuten taas kun on ollut hiljaiseloa jonkin aika asiaan liittyen että onko kellään sisäpiirin tietoa Ilveksen mahdolliseen lisärakennukseen/siipeen liittyen tai aikanaan suunniteltuun Ipan korotukseen? :smt017

Itse hieman kautta rantain kuulin hiljattain joitain tuoreempia tiedonjyviä asiaan liittyen mutta onko kellään muulla mitään haisua (parempaa tietoa) asioiden laidasta...?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9