Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä JR
#3061
Onko tosiaan niin, että Jumbo Parkin hotelliin ei uusimpien suunnitelmien mukaan olisi tulossa kuin 11 kerrosta (=ei enää tornitalo)? Näin oli ainakin lauantain 22.10. Hesarissa. Korkeus tosin saattaa edelleen ylittää 35 metriä, jolloin se periaatteessa olisi torni??

http://www.kolumbus.fi/av.caesar/kuvia/jumbo_park.jpg
Avatar
tekijänä OlliMolli
#3065
JR kirjoitti:Onko tosiaan niin, että Jumbo Parkin hotelliin ei uusimpien suunnitelmien mukaan olisi tulossa kuin 11 kerrosta (=ei enää tornitalo)? Näin oli ainakin lauantain 22.10. Hesarissa. Korkeus tosin saattaa edelleen ylittää 35 metriä, jolloin se periaatteessa olisi torni??

http://www.kolumbus.fi/av.caesar/kuvia/jumbo_park.jpg
Kyllä tuossa HooCeen kuvassa vaikuttaisi ainakin olevan 13 kerrosta, mutta kuka sitä tietää. En tiedo onko sillä kovin suurta merkitystäkään, koska kyse on kuitenkin suhteellisen syrjässä olevasta projektista.
Avatar
tekijänä H.C.
#3069
Joo, mä ihmettelin tota kerroslukua itsekkin, nyt oli toka kerta kun Hesari mainisi hotellin olevan 11-kerroksinen. Tässä kaavoitusaikainen piirustus rakennuksest:
http://koti.welho.com/pcatani/jppiirrustus.jpg
Tossa rakennuksen korkeudeksi voisi arvioida n.56m. Uusimissa renderöinneissä, jotka on jo käytetty kaupunkikuvaneuvottelukunnassa, näyttäisi muuten olevan täsmälleen sama kerrosluku paitsi vasemmassa tummassa osassa jossa on yksi ikkunarivi vähemmän, mikä sinänsä ei merkitse mitään kun oikea puoli on täsmälleen sama, ja ylin kerros on hitusen matalampi kuin piirustuksessa. Voihan olla että rakennuksesta tulee vain 11-kerroksinen, mutta toisaalta toivoisin että itse hotelli osana rakennusta käsittää sen 11 kerrosta joista alin sijaitsee sitten koko kompleksin kolmannessa kerroksessa, kuten tossa viime kevään piirustuksessa. Tällöin korkeus olisi kuitenkin luultavasti 50m luokkaa. Se selviää varmuudella joko kysymällä asianomaiselta taholta tai odottamalla että rakennuslupahakemus on käsittelyssä jolloin Rakennuslupajaoston pöytäkirjan liittenä olevat piirustukset yleensä ovat netissä nähtävillä.
Moolio kirjoitti:...koska kyse on kuitenkin suhteellisen syrjässä olevasta projektista.
:smt117
Avatar
tekijänä H.C.
#3694
Nyt on sitten se metsä Jumbo Parkin alta raivattu, eli vihdoin on paikan päällä alkanut tapahtua ja usko hankkeen toteutumiseen vahvistui. Mitään rakennuslupahakemusta en ole Rakennuslupajaoston pöytäkirjoja selatasse vielä huomannut, mutta RAJAlla on 17. päivä ylimääräinen kokous, ehkä silloin.
Avatar
tekijänä H.C.
#3726
Tähän vielä lisäys että Jumbo Parkin rakentamisurakka on nyt käynnistynyt kunnolla. Maastoa kaivetaan kovaa vauhtia ja vielä tämän viikon aikana pitäisi louhinnan alkaa. Yhteensä rakennuksen alta tullaan louhimaan 100 000 kuutiota kalliota ja noin neljän kuukauden päästä päästään itse rakentamiseen. Rakennuslupahakemus on jätetty ja päätös syntynee vielä tässä Tammikuun aikana. Valmis siitä tulee viimeistään toukokuuksi 2008 ja projektia johtaa Lemcon. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.
Avatar
tekijänä H.C.
#3736
Kaivokselan tornin voi sitten unohtaa. Siinähän oli kaksi vaihtoehtoa: joko rakennetaan liikerakennuksen tilalle yksi 13-kerroksinen torni, tai sitten kaksi matalampaa taloa. Tässä päädyttiin kompromissiin ja sinne ollaan nyt kaavoittamassa yhtä 6-kerroksista pötkylää. En yhtään tosin ihmettele, se vanha Kaivoksela kuuluu niihin alueisiin Vantaalla jotka kannattaa suojella ja kaikki täydennys pitää mahdollisimman hyvin sovittaa olemassa olevaan.

Tossa Kehä III:n kaupunkikuvallisessa selvityksessä oli silloin aikoinaan esitetty 15-kerroksisia kaksoistorneja sinne Kehä III:n ja Lentoasemantien lounais nurkkaan, HK Ruokatalon tehtaan pihalle, mutta toistaiseksi mitään ei ole kaavoitettu. Nyt voi elätellä turhia toiveita jotka ei kuitenkaan tule toteutumaan, kun HK ilmoitti että Turun ja Tampereen tehtaiden lakkautus merkitsee todennäköisesti myös pääkonttorin siirtoa Turusta Vantaalle.
Avatar
tekijänä grendy
#3738
Herr Catani kirjoitti:Kaivokselan tornin voi sitten unohtaa. Siinähän oli kaksi vaihtoehtoa: joko rakennetaan liikerakennuksen tilalle yksi 13-kerroksinen torni, tai sitten kaksi matalampaa taloa. Tässä päädyttiin kompromissiin ja sinne ollaan nyt kaavoittamassa yhtä 6-kerroksista pötkylää.
No jopas on taas kompromissit.. :x
Avatar
tekijänä H.C.
#3812
Piti nyt mielenkiinnosta käydä katsastamassa Jumbo Parkin tilanne:

Kuva

Kuva

Kuva

Työmaaliikenne on jo todella vilkasta:
Kuva

Kuten tästä hyvin näkyy, myös Airport Plaza edistyy hyvää vauhtia, nosturia oltiin pystyttämässä ja NCC on ilmoittanut saaneensa myytyä nyt rakennettavan talon sijoittajalle. Koko hommaan on nyt rakennettavan lisäksi vielä tulossa kolme taloa lisää vauhdilla 1/vuosi ja NCC kypsyttelee jo suunnitelmia kolmannesta Plazasta.
Kuva

Sitten kävin siinä lähistöllä vielä äkkiä kasomassa ja toteamassa ettei Hilton Hotellin rakennustyöt vielä kovin pitkällä ole. Vaikkei toi nosturi kovin korkea ole se näkyy todella hyvin pitkälle, joten ehkä hotellista jokunlainen maamerkki kuitenkin tulee.
Kuva
Avatar
tekijänä OlliMolli
#3814
Ihan aiheen vierestä on taas pakko todeta, että kyllä tuo Airport Plaza näytää hienolta. :D Ilmailulaitos on kyllä aika upea kanssa. Se matalampi osa on itse asiassa melkein paremman näköinen. Toivottavasti se uusi hotelli on mahdollisimman saman tyylinen.
Avatar
tekijänä H.C.
#3816
MoloX kirjoitti:Toivottavasti se uusi hotelli on mahdollisimman saman tyylinen.
Niissä kuvissa mitä siitä hotellista on lehdissä esitetty se näyttäisi sopivan täydellisesti tohon ympäristöönsä. Kaikki on saman arkkitehtitoimiston sunnittelemaa ja samanlaista sinistä lasipintaa on luvassa. Eiköhän siitä ihan edustava tule :)
Avatar
tekijänä H.C.
#4518
Tulin äsken kotiin Martinlaakson palvelualueen asukastilaisuudesta jossa kaupungin johtajat & Co. mm. esittelivät tulevaisuuden näkymiä. Siinä mm. herra kaupunginjohtaja mainosti että Jumbo Parkin kylpylästä tulee yli kaksi kertaa suurempi kuin Suomen tämän hetken suurin kylpylä. Kuulostaa omasta mielestäni todella uskomattomalta ja tuo hankkeen mittasuhteet taas uuteen valoon. Aika syvä kuoppa sinne on jo louhittu, ja louhintatöiden pitäisi vielä jatkua pari kuukautta, mutta silti hämmästyttää miten sinne niin suuri saadaan mahtumaan.
Avatar
tekijänä H.C.
#4560
Jumbo Parkin työt on keskeytetty. :(

Syy on se ettei urakoitsijan (Lemcon) kanssa päästy yhteisymmärrykseen, ei johtunut kuulema rahasta vaan muista syistä. Uusi sopimus uuden urakoitsijan kanssa pitäisi pian olla valmis, ja hankkeen vetäjä vakuutteli että rakentaminen pysyy aikataulussa. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.
Avatar
tekijänä H.C.
#4687
Jumbo Parkin uusi urakoitsia on nyt SRV'Viitoset ja louhinta ja maansirto pääsee jatkumaan tällä viikolla. Eli ei tarvitse enää olla huolissaan, voitte taas nukkua yönne rauhassa. Aikataulu pitää ja runkorakentaminen alkaa jo ens kuussa. Asiasta kertoi Vantaan Sanomat.
Avatar
tekijänä H.C.
#4699
Kun nyt ollaan suomessa niin eiköhän tämäkin kuulu tänne tornitalo-ketjuun:

Helsinki-Vantaan lentoasemalle on tulossa uusi World Trade Center. Rakennuksesta tulee 12-kerroksinen ja 22 000m^2 suuruinen. Sen rakennuttaa Ilmailulaitoksen tytäryhtiö, Lentoaseman Kiinteistöt, muutaman sadan metrin päähän lentoaseman terminaaleista Ilmailulaitoksen maille ja homman hoitaa SRV. Tiloja tulee sadoille yrityksille. Tarkempaa tietoa on luvattu tämä viikon torstaiksi. Asiasta kertoi Kauppalehti. 8)
Viimeksi muokannut H.C., 28.03.06 09:51. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä Devi
#4700
:lol: Ei juma... just olin tästä postaamassa mutta ehit ensin. No olkoon minun kontribuutioni tähän sitten suora URLi ko. uutiseen
http://www.kauppalehti.fi/4/i/uutiset/e ... 28/1841573

edit: Joka tapauksessa Lentokentän seutu tulee olemaan tulevaisuudessa aika näyttävä jos nämä kaikki toteutuu! Huhh...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 21