Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä H.C.
#36925
Krio kirjoitti:Eipä noita lähiöitä torneilla kauniimmaksi saa. Kiva torni, pituutta vain nimeksi. Enemmin tiivistä korttelirakentamista esikaupunkeihin kuin tuollaista pistetaloihin kannustavaa "tornirakentamista".
Niin, no , kysessähän ei ole pelkästään yhden tornin rakentaminen, se on vaan osa kokonaisuutta. Tuleehan sinne tällaistakin:
http://www.vantaa.fi/i_liitetiedosto.as ... 9088;65290

koko toi alue on rakenteilla ja suuri osa tosta "tiiviistä korttelirakentamisesta" pystyssä.
http://www.srv.fi/asunnot/uuteen_kotiin ... t_0=Numero
http://www.srv.fi/asunnot/uuteen_kotiin ... t_0=Numero
kulmatalot rakennuttaa Sato, jonka sivulla ei ole kummemmin lisätietoa.
Avatar
tekijänä Kantti
#36926
H.C. kirjoitti:
Krio kirjoitti:Eipä noita lähiöitä torneilla kauniimmaksi saa. Kiva torni, pituutta vain nimeksi. Enemmin tiivistä korttelirakentamista esikaupunkeihin kuin tuollaista pistetaloihin kannustavaa "tornirakentamista".
Niin, no , kysessähän ei ole pelkästään yhden tornin rakentaminen, se on vaan osa kokonaisuutta. Tuleehan sinne tällaistakin:
Äkkiä katsoen virkistävän erilaisia taloja, näyttää kivalta.

Toi torni ei mitenkään omaperäinen nyt ole, melko tyypillinen, ellei oteta huomioon kattoterassin pergolaa. Mutta ihan siisti sinänsä. Onko tuo pergola ajateltu julkiseksi tilaksi?
Avatar
tekijänä H.C.
#36932
Taitaa olla pelkästään asukkaita varten se pergola :?


Tässä vähän tuoreita kuvia:

Juna-asemalta:
Kuva

Kuva

Kuva

Kivivuorentieltä:
Kuva

Ostarin Kivivuorentien puoli...
Kuva

...ja toiseen suuntaan:
Kuva

Uudet kerrostalot:
Kuva

Julkisivuja Kivivuorentien puolelle:
Kuva

Kerroskorkeus nousee oikealle päin mentäessä:
Kuva

Pysäköintitalo on ihan ok.
Kuva

Tähän oikealle nousee vielä yksi lisää:
Kuva

Kulmatalo...
Kuva

...jonka vasemmalle puolelle tulee vielä yksi talo, kuten havainnekuvasta näkyy:
Kuva

Sisäpihan puolella julkisivussa on sallittu elementit :?
Kuva

Toinenkin suuremman luokan tiivistyshanke tulee lähivuosina ajankohtaiseksi Martinlaaksossa kun vanha homekoulu puretaan keskustan tuntumasta ja sinne rakennetaan kasa kerrostaloja. Lisätietoja täältä: http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti. ... 2713;71439
Avatar
tekijänä Kantti
#36934
Kappas, näyttävät rakennukset olevan jo melko pitkällä! Luulin niiden olevan vasta paperilla.
Modernilta ja linjakkaalta näyttää, etenkin kadun puoli. Silmiinpistävän pirteän ilmeen kadunpuolen julkisivuun antavat seinälle sijoitetut yksittäiset parvekkeet. Julkisivun värimaailmakin on vivahteikas ja keskenään hyvässä harmoniassa, eikä yhtä ja samaa.

Noita elementtisaumoja tuossa on vaikea ymmärtää! Mikä niiden peittämisessä on ongelmallista, ei se kustannuskysymyskään voi olla? Pitäisivät kiinni ennemminkin kvaliteetista kuin kustannusarviosta noin mitättömän asian kohdalla, joka kuitenkin vaikuttaa rakennusten laatutasosta saatavaan mielikuvaan.
Ja muutenkin...
Avatar
tekijänä H.C.
#36936
Niinpä! Ja kun jopa pysäköintitalonkin seinät on paikanpäällä muurattu, niin ihmetyttää tällainen säästö. Kaupunkikuvaa ne ei onneksi paljoa pilaa, kun ulospäin kaikki on muurattua, mutta tulevat asukkaat niitä sitten tulevatkin pihoiltaan katselemaan. Ja se pihan puoli on myös se joka näkyy junalle päin, mutten tiedä miten korkea ja peittävä muuri siihen on tulossa melusuojaksi. Noita julkisivujen värejä määrättiin kaavassa (tai rakentamisohjeessa) sellaisiksi että on vaihtelua ja keskenäistä harmoniaa ja hyvin on homma kyllä hoidettu. Vähän epäillen odottelen mitä sen tornin julkisivusta tulee, sitä ei ole määrätty muurattavaksi, mutta mahdolliset saumat on ainakin määrätty piilotettaviksi. Mutta odotellaan rauhassa, nyt se on oikeastaan vasta alkanut nousta.
Avatar
tekijänä H.C.
#37582
Nyt on nähtävissä julkisivut paikan päällä, kun kolme ekaa asuinkerrosta on pystyssä. En ottanut kuvaa, kun en ehtinyt. Eli kun katsoo tätä kuvaa, niin nuo punaiset pinnat on sellaisia punatiilillä muurattuja elementtejä, saumat hienosti loistaen, ja vihreät on sellaisia uritettuja elementtejä kuin esim hervannan matrixin tummat pinnat, joitä näkee tässä KP:n kuvassa, saumat vieläkin selvemmin loistaen ja väri siis tumman vihreä. Kyllä voi nyt Skanskaa onnitella hinosta rakentamisesta ja kaupunkia lepsuilusta :smt023

Lopputulos taitaa olla samaa luokkaa sen Jyväskylän tornin kanssa.


:smt019
Avatar
tekijänä H.C.
#37900
Pari kuvaa. Turha tänne on copy-pasteata niitä tavallisia kommetteja, näkeehän sen jokainen mitä tästäkin taas tuli.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#37904
Krio kirjoitti:Eikö tuota valkoista rappausta voisi jotenkin putsata pois? Edes sen kuivuttua?
Jos se tossa maassa olevissa valmiissa elementeissäkin on jo niin eiköhän se kuivaa oo.. mut luulis että saa pestyä pois, tosin ei se noita valmiita punatiilielementtejä pelasta vaikka kuinka pesis :(
Avatar
tekijänä henkka
#37905
grendy kirjoitti:
Krio kirjoitti:Eikö tuota valkoista rappausta voisi jotenkin putsata pois? Edes sen kuivuttua?
Jos se tossa maassa olevissa valmiissa elementeissäkin on jo niin eiköhän se kuivaa oo.. mut luulis että saa pestyä pois, tosin ei se noita valmiita punatiilielementtejä pelasta vaikka kuinka pesis :(
Miksi tuhlata rahaa pesemiseen, koska kyllähän se nyt sateella siitä lähtee. Tai ainakin rakennuttaja toivoo niin.
tekijänä Jukki
#37908
henkka kirjoitti:Miksi tuhlata rahaa pesemiseen, koska kyllähän se nyt sateella siitä lähtee. Tai ainakin rakennuttaja toivoo niin.
Ja mitä väliä vaikka ei lähtisikään, ei se taida ketään kiinnostaa. Tähän maahan pitäisi saada ulkomailta rakennusfirmoja laittamaan markkinat uusiksi. Pari vuotta sitten Vantaan kaupunki rummutti Kartanonkosken menestyksen myötä arkkitehtuurin laatusuunnitelmaa, jonka piti estää tälläiset hölmöilyt, mutta taisi unohtua sekin sitten talouskriisin pyörteissä.
Avatar
tekijänä H.C.
#37916
Tota valkosta töhnöähön tulee tiiliseiniin vaikka ne oli paikan päällä muurattujakin, ja itsekseen se siitä taitaa hävitä.

Rakentamisohjeissa todetaan seuraavaa:
Asuinrakennuksen rakennusalalle voi sijoittaa 15-kerroksisen asuintornin. Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiaisen viitesuunnitelman mukaan asuntojen lukumäärä on noin 55 asuntoa ja keski-pinta-ala n. 70 h-m2. Asuintorni koostuu 15- ja 12-kerroksista yhteen liitetyistä rakennusmassoista. 15-kerroksinen osuus on jykevämpi ja eleettömämpi ja sen julkisivumateriaalina on punatiili tai punatiililaatta. Tornin 15-kerroksisen päämassan värityksen tulee poiketa matalamman 12-kerroksisen massan värityksestä. Kun rakennusmassan päämateriaali vaihtuu, tulee myös päävärin vaihtua. 15-kerroksisen rakennusosan veistoksellisuutta tulee korostaa esimerkiksi viitesuunnitelmissa ehdotetulla tavalla. Asuintornin ylin kerros jäsennetään rakennusmassan osana. Tornin korkeamman päämassan räystäslinja tulee muotoilla vapaasti siten, että suurmaisemassa rakennus muodostaa identiteetiltään yksilöllisen maamerkin. Massoittelu mukailee Martinmuurin vapaasti ja orgaanisesti kasvavaa kattolinjaa ja antaa koko Martinlaaksolle uuden, omaan aikaamme sopivan silhuetin.

Mikäli julkisivussa käytetään tiililaattaa, on laattojen koon, värin ja limityksen oltava sama kuin rakennuksen puhtaaksi muuratussa tiilijulkisivuosuudessa. Elementti- ja liikuntasaumat tulee häivyttää esimerkiksi tiilen/ tiililaatan värisinä tai yksittäisten tiilien/ tiililaattojen välisten saumojen värisinä.

Bussiaukion puolelle sijoitetun 12-kerroksisen osuuden rakennusmassa on kevyempi, mikä saadaan aikaiseksi käyttämällä korkeatasoisia kevyen vaikutelman antavia julkisivumateriaaleja, kuten esimerkiksi graafista betonia, hiottua värillistä betonia, metallia ja lasia. Parvekkeet massoitellaan kokonaishahmon osaksi siten, että rakennusmassasta ulostyöntyviä parvekeryhmiä ei sallita. Parvekkeiden kaiteet voivat olla joko lasia tai sitten rakennuksen päämateriaalia ts. tiiltä tai kiveä, tai edellisten yhdistelmiä.

12-kerroksisen rakennusosan katolle tulee sijoittaa tornitalon yhteinen vähintään 200 m2 suuruinen ulko-oleskelualue etelän ja länsiauringon suuntaan, etäälle liikennöityjen piha-alueiden haitoista (esimerkkikuva 66.). Kattopihan suunnittelussa tulee kiinnittää erityistä huomiota rakennuksen käyttöturvallisuuteen.
http://www.vantaa.fi/i_liitetiedosto.as ... 9088;73873

Vähän turhan löysät ohjeet kyllä, toteutuksessa ollaan menty siitä missä aita on matalin. Kurjaa lopputulosta tulee korostamaan se että noissa viereen rakennetuissa kerrostaloissa on laadukkaan näköiset paikalla muuratut julkisivut ja myös itse ostarin julkisivu on kaavassa määrätty paikan päällä muurattavaks.
tekijänä Purkki^
#37921
Kyllä tuo valkoinen aine häviää, sitä on tiilielementtien tai muurattujen seinien päällä aina talven jälkeen. Varsinkin uusissa rakennuksissa mutta myös vähän vanhemmissa.
Avatar
tekijänä Kantti
#37926
Tuo valkoinen "home" on muuraussementin joukossa olevaa jonkinlaista kalkkisuolaa, jota käsittääkseni joskus on pesty - ellen väärin muista - rikkihapppoliuoksella pois.
Avatar
tekijänä grendy
#37928
15-kerroksinen osuus on jykevämpi ja eleettömämpi ja sen julkisivumateriaalina on punatiili tai punatiililaatta.
Jännä homma että rakennusfirma valitsi rakennustapaohjeesta juuri ton jälkimmäisen.....No, sentään saumojen hävittämisestä on ohjeet että eiköhän se tuu oleen vähän parempi sentään kuin täysin loistavat saumat!