Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä bitterfly
#36336
^ Onpas ollut "hävyttömän ruma" talo taas. "Onneksi" on purettu pois. :D

Hienoa työtä jälleen kerran!
Avatar
tekijänä Kantti
#36342
Onpa hieno rendaus Julexi, ei se oikeasti noin hienolta näyttänyt :)

No johtui kai siitä ettei ollut aivan huipputikissä enää niinä aikoina vaan arkisen harmaa. Noissa vanhoissa rakennuksissa olisi kaupunkinäkymän kannalta potentiaalia käsittämättömän paljon nykyvirityksiin verrattuna - puutalot mukaan lukien - ne on vain pidettävä kunnossa. Cygneuksen koulukin purettiin ja tontti oli 10 vuotta parkkipaikkana, ei mitään järkeä. Huolimatta siitä että paikalla nyt oleva Torinkulma on parhaitaa kokonaisuuksia joita keskustaan on rakennettu, Cygneuksen koulu olisi pitänyt säästää - sekin, koska Wikeströmin sininen talo on nyt menossa matalaksi!
Näiden purkamisien päällä makaa keskusta-alueen ansioton arvonnousu, jonka tumma pilvi varjostaa kaikkia ruutukaava-alueen puutaloja, niiden kaupunkikuvallisesta arvosta riippumatta. Tontti pitää saada rakennettua maximaalisesti jotta saadaan paikasta irti mahdollisimman suuri tuotto, muilla seikoilla on minimaalinen merkitys. Wikeströmin tontti olisi voitu rakentaa haluttaessa toisin, esimerkiksi.

Pieni avautuminen Wikeströmistä lienee nyt paikallaan sen saatua raivauskaluston kimppuunsa, katsotaan mitä tapahtuu seuraavaksi Strandellin puutaloille :|
Avatar
tekijänä julexi
#36350
Kantti kirjoitti:Onpa hieno rendaus Julexi, ei se oikeasti noin hienolta näyttänyt :)
Haha, kiitos Kantti :D Täytyypä vaihtaa väriä vähän ankeammaksi ;)

...sitä ennen tosin tein tällaisen pikaisen sovitelman, miltä tuo Cygnaeuksen koulu näyttäisi nykypäivänä, mikäli paikallaan sijaitsisi:
Kuva
tekijänä Ionwind
#36684
Pariin otteeseen olen tähän foorumiin törmännyt juuri 3D-mallinnuksen takia, päätin nyt viimeinkin rekisteriöityä sitten. Satunnaisesti SketchUpilla olen Google Earthiin mallintanut rakennuksia, pääasiassa Raumalta ja Tampereelta. Nyt on itsellä menossa aktiivisempi kausi taas.

Kaikki mallinnukseni ovat täällä: http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... &scoring=m

Mitä tuohon tulee mitä Winters sanoi Turun Tuomikirkosta Google Earthissa, niin todennäköisesti mallissa on Googlen sensoreiden silmissä jotain vikaa minkä takia se on Earthista poistettu. Yksi vika voi olla siinä että rakennuksen sisällä on aika paljon "turhia" pintoja.
Avatar
tekijänä Krio
#36714
Tässä on vähän Tampereen keskusareenan torneja jäljitelty kovalla kädellä:

Kuva

Ja Ionwind: mahtavaa työtä! Varsinkin Ruandla ja Vanha Kirkko :smt007
Avatar
tekijänä julexi
#36996
Tässä tosi nopsaan tehty sovitus siitä, miltä tämä kohta voisi näyttää, ellei talon julkisivua olisi aikoinaan muutettu rajusti.

Kuva

Viime vuoden puolella oli puhetta, kun kiinteistöneuvos Heikki Vaiste osti kyseisen talon, että mahdollisesti tuo alkuperäinen ulkoasu saatettaisiin jonkinlaisena versiona palauttaa.
Avatar
tekijänä Krio
#37000
Herranjumala tuota eroa :o Todellakin pitäisi palauttaa vanha ulkoasu, nykyinen järkyttävän ruma.
tekijänä Luukie
#37002
Tosta kirkon viereisestä rakennuksesta en ole samaa mieltä, mutta noi wiklundin kakdelle viereiselle talolle pitäisi jotain tehdä. Wiklund on kyllä ruma, mutta paremmalta se nyt näyttää miltä ennen remonttia. Ja onhan siinä se iso led-näyttö ja ne mainosjutut vähän peittämässä rumuutta.
tekijänä Åbobo
#37005
Hyvä tavaton että tuo on hieno! Siellä on kaunis talo piilossa.
Avatar
tekijänä Hardin
#37008
Pirun hieno kyllä, todellakin pitäisi palauttaa takaisin tuohon asuun. Eikös se ole vielä piilossakin siellä tämänhetkisen laatoituksen alla, vai muistanko ihan väärin? Myös tuo Wiklundin vieressä oleva talo on kamala, ihmettelen suuresti ettei mitään pintaremonttia ole vieläkään tehty. Varmaankin rumin koko torin ympäristössä. Omasta mielestäni se kirkon vieressä tällä hetkellä sijaitseva pytinki ei myöskään ole mikään kovin hieno, Cygnaeuksen koulu näyttäisi paljon paremmalta.
Avatar
tekijänä grendy
#37070
Upeita ja (varsinkin varmaan turkulaisista) miestä syöviä kuvasovituksia! Ai että kun joku osais ja jaksais väsätä samanlaisia täältä niin itkisin vuolaasti ;)
Avatar
tekijänä prepo
#37232
Tällaista olen työkseni mallinnellut viime päivinä:
Kuva
Kuva

Kyseessä on Porin keskustassa oleva, nykyisin lähinnä varastona toimiva vanha rakennus. Siihen on tarkoitus saneerata asuntoja. Rakennus sijaitsee tontin sisäpihalla ja se on suunniteltu alun perin kylpyläksi, mutta sellaisena se ei ole kuitenkaan koskaan toiminut. Junneliuksen palatsi eli Porin kaupungintalo on saman arkkitehdin, August Krookin käsialaa. http://personal.inet.fi/koti/prepo/pori ... intalo.jpg

Rakennus nykykunnossa:
Kuva

Tässä vielä 16valven Pori-ketjuun postaama kuva tontin kadunvarren talosta, mallintamani rakennus näkyy porttikäytävän aukosta :)
Kuva
Avatar
tekijänä julexi
#37233
Vau! Ammattilaisen tekemää työtä, todella hienoja rendauksia! Ja todella hienoa vanhan rakennuksen uudelleenkäyttöä!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7