Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä Aboa
#36113
Hyvää työtä, julexi. Onko käytössäsi kenties ollut vanhoja pohja–ja julkisivupiirroksia vai mallinteletko noita vanhojen valokuvien perusteella?
Avatar
tekijänä julexi
#36117
Kiitos :) Valokuvat ovat pääasiallinen lähde, mutta esim. parhaillaan työn alla olevassa hotelli Phoenixissa mulla on piirrustus edestä ja sivusta. Helpottaa työtä huomattavasti ja lopputuloskin näyttää paremmalta kun ei tarvitse silmämääräisesti arvioida mittasuhteita :)
Avatar
tekijänä Jari
#36127
^Eikö noista löydy piirrustuksia kaupunginarkistosta, vai vaaditaanko siellä maksut kaikilta käyttötarkoitusta huomioimatta? Täällä pohjoisessa piirustuksia saa muistaakseni katsoa ilmaiseksi, mutta jos haluaa kopiot niin joutuu maksamaan pari euroa. Siltähän kyllä välttyy, kun ottaa kameran mukaan.
Avatar
tekijänä Kantti
#36129
Turussa on sama tilanne, arkiston piirustuksia pääsee katsomaan ilmaiseksi mutta kopioista joutuu maksamaan.
Kas, niinhän tuossa linkissäsi onkin, kun sen nyt katsoin ;)

Olen itse käynyt katsomassa muutamien kohteiden vanhoja piirustuksia.
Avatar
tekijänä Kantti
#36133
julexi kirjoitti:
Krio kirjoitti:Kadehdin nopeuttasi mallintamisessa! Itsehän teen kanssa 3d-malleja, mutta nykyään vain ikivanhalla gMaxilla, koska 3dsMax on läppärillä ja sitä tulee käytettyä vain junassa ja koulussa.
Kyllä noihin saisi aikaa kulumaan vaikka millä, mutta kun omat deadlinet puskee päälle, niin pakko tehdä hieman "yksinkertaisempia". Eihän noissakaan ole oikeasti muuta kuin laitettu palikkaa toisen päälle.. Pistä Krio ihmeessä esille omia mallejasi! :)
Kriolla pitäisi olla hyvää matskua Turun tuomiokirkon mallintamiseen ;) Hopi hopi!
Avatar
tekijänä julexi
#36140
Jari kirjoitti:^Eikö noista löydy piirrustuksia kaupunginarkistosta, vai vaaditaanko siellä maksut kaikilta käyttötarkoitusta huomioimatta? Täällä pohjoisessa piirustuksia saa muistaakseni katsoa ilmaiseksi, mutta jos haluaa kopiot niin joutuu maksamaan pari euroa. Siltähän kyllä välttyy, kun ottaa kameran mukaan.
Uuh, en ollutkaan tajunnut tuollaista vaihtoehtoa laisinkaan :D täytyy kyllä joskus mennä penkomaan paikkoja sinne!
Avatar
tekijänä Kantti
#36202
Hieno!
Miten muuten onnistuu ympäristön, kasvuston kuten puiden ja sen sellaisten mallintaminen rakennusten yhteyteen? Tähän Phoenixiin liittyi elimellisesti myös sen piha-alue rakennuksen edessä. Useimmissa kaupunkitaloissa ei ollut pihaa rakennuksen ja katukäytävän välissä, joissakin kyllä, kuten Turun ruotsalaisen seurakuntatalon vanhalla tontilla, Eerikinkadulla ja Julinin tontilla Eerikinkadun ja Brahenkadun kulmassa.
Avatar
tekijänä Krio
#36205
Tajutonta työtä! Näytän nyt omia töitäni, joita siis teen gMaxilla pääsääntöisesti SimCity4:sta varten, vaikken enää julkaise näitä saati pelaa peliä. Ihan mukavaa ajanvietettä tämä. Omien suunnitelmien lisäksi olen tehnyt parit maamerkit Helsingistä viime aikoina:

Kuva

Sanomatalo, josta leikattu noin 15-20 metriä leveyttä jokaiselta sivulta pois. gMaxin teknisten rajoitusten takia ei ole siistejä heijastuksia ympäristöstä :(

Kuva

Tennispalatsi Rautatiekatujen puolelta.
Ja tältä se näyttäisi sc4:ssa

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#36207
Krio, miksi et tee mallinnuksiasi 3dsMax koska se sulla on? Toi tennispalatsin eka kuva, vaikka on vähän karheahko, on aika kiinnostavan näköinen. Ehkä juuri sen karheuden vuoksi.
Mikä on sc4, entä viimeinen siistin näköinen rendaus, miksi se on viimeistellymmän näköinen?
Avatar
tekijänä Krio
#36209
3dsMax on läppärillä, koska kun sen sai ilmaiseksi niin pöytäkone oli huollossa ja latasin sen läppärille eikä sitä tule käytettyä, koska pöytäkoneella on kaikki muut herkut, kuten photoshop ja musiikkikirjasto.
Tennispalatsin kuva, kuten Sanomatalonkin, on karhea koska kuka on "perspective"-viewpointista, koska gMaxilla ei ole renderöinti-mahdollisuutta muuten kuin tuo viimeinen kuva, joka renderöi mallin sellaiseksi, millaisena se näyttäisi simcity4:ssa (sc4).

EDIT: tälläistä tein vuonna 2008 (?) 3dsMaxilla. Hieman tumma kuva, mutta silti:

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#36211
Siis 3dsMax ei ole siirrettävissä pöytäkoneelle?
Avatar
tekijänä julexi
#36215
WAU Krio! Todella hyvän näköistä mallinnusta! Etenkin tuo Tennispalatsi ja sen simcity rendaus näyttivät oikein hyviltä! Laita ihmeessä lisää kuvia jos löytyy!

Ja Kantti, kyllä voi toki kasvustojakin mallintaa! Mietinkin, että olisi pitänyt tuohon hotelli Phoenixiin tehdä sen piha-alue, mutta en jaksanut nähdä vaivaa :D
Avatar
tekijänä julexi
#36326
Tässä olis toistaseks viimenen mun tekemä mallinnus kauppatorin puretuista taloista, nimittäin ortodoksisen kirkon vieressä sijainnut Cygnaeuksen koulu:

Kuva
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7