Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä bitterfly
#34828
TYKS kantasairaalan toiseksi suurimman rakennuksen U-sairaalan toiminta on tullut tiensä päähän. Enimmäkseen säännöllisistä vesivahingoista kärsinyttä sairaalarakennusta ei voida enää remontoida vastaamaan nykypäivän sairaaloiden vaatimustasoja. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri haluaisi purkaa rakennuksen, mutta se ei ole mahdollista, koska U-sairaala on suojeltu osana kantasairaala-alueen kokonaisuutta. Väitetään, että purkaminen maksaisi 8 miljoonaa euroa ja kunnostaminen 80 miljoonaa euroa.

Mitä uusiokäyttöä ehdottaisit U-sairaalalle?

Kuva

U-sairaala
sijainti: Turun keskusta, I kaupunginosa
pinta-ala: 42 200 m²
13-kerroksinen

http://opaskartta.turku.fi/Web/Default. ... nguage=fin
tekijänä bitterfly
#34829
Oma ehdotukseni: Jos rakennuksen sisäänkäynti järjestettäisiin Hämeenkadulle voisi rakennuksesta suunnitella vaikka hotellia. Rakennus muuttuisi paljon houkuttelevammaksi, kun Hämeenkadun puolelle ilmestyisi ravintoloita ja hotellin aula. Koska rakennus on aivan liian massiivinen pelkästään hotelli-käyttöön, voisi rakennuksen toinen pääty toimia vaikka Yliopiston opetustiloina.
Avatar
tekijänä Ukilainen
#34830
Sijainti olisi ainakin optimaalinen opiskelija-asunnoille, mutta pelkästään siihen käyttöön rakennus on liian iso.

Katutasoon saisi varmasti kannattavaa liiketilaa vilkkaan Hämeenkadun varrelle.
tekijänä Urbane
#34832
Turun talonvaltaajille uudet vallattavat autonomiset kulttuuritilat!
Ainankin saisivat valtailla ihan rauhassa ilman kenenkään valituksia kun ketään ei kiinnosta. :)
Avatar
tekijänä tae
#34838
Opiskelija-asuntoja, vastaanaottokeskus, bändikämppiä, koulu, sisäpalloilutila, yliopiston/AMK:n tiloja.. Vaikea kuvitella rakennukselle mitään liiketaloudellisesti kannattavaa käyttöä. Kaupungin syliinhän se kaatuu.
tekijänä slette
#34840
Opiskelija- ja muut vuokra-asunnot ovat kai ne, mille on eniten kysyntää. Varsinkin jos ajattelee hyvää sijaintia lähellä keskustaa, korkeakouluja ja tulevaa raitiotietä.
tekijänä bitterfly
#34842
UPnotOUT! kirjoitti:Ainakin Helsingissä tuntuu olevan kova pula bändikämpistä ja kohtuuhintaisista yksiöistä.
Heh, 40 000 neliötä täynä meikattuja pitkätukkia ja gangsta räppäreitä.. se kieltämättä olisi näkemisen arvoista. Taevii näytti olevan hieman synkempi käyttömahdollisuuksien suhteen, josta tuli mieleeni, että saisihan siitä aikamoisen vastaanottokeskuksen maahanmuuttajille. :D
Avatar
tekijänä tae
#34857
bitterfly kirjoitti:Taevii näytti olevan hieman synkempi käyttömahdollisuuksien suhteen, josta tuli mieleeni, että saisihan siitä aikamoisen vastaanottokeskuksen maahanmuuttajille. :D
Noh, sille on ilmeisesti tarvetta, sillä Turun kaupunkiseudun rakennemalli vuodeksi 2035 sisältää ~50 000 uutta asukasta, joista valtaosa olisi maahanmuuttajia.
Avatar
tekijänä Jari
#34865
En tiedä ovatko nämä turkulaisille aivan tuttuja tietoja, mutta itse en näitä juttuja ole huomannut Talossa tai tänne linkitetyistä lehtiartikkeleista: Viime viikon Tekniika&Talous-lehdessä oli haastateltu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin teknistä johtajaa Juha Rantasaloa. Artikkelissa kerrotaan, että U-sairaalan purku "olisi edessä ehkä 2020". Saneeraus ei kuulemma ole järkevää, koska kerroskorkeus on niin pieni, ettei sairaaloiden nykyvaatimukset täyttävää ilmanvaihtoa saada tiloihin mahdutettua. Tyhjiksi jäävien sairaalatilojen kohtaloa pohtinut työryhmä on pohtinut tilojen muuttamista tutkija- tai potilashotelliksi.
tekijänä Urbane
#34871
UPnotOUT! kirjoitti:Ainakin Helsingissä tuntuu olevan kova pula bändikämpistä ja kohtuuhintaisista yksiöistä.
Bänditiloista ei turussa ole pulaa. Siitä pitää huolen Runosmäessä toimiva HAVEN yhtymä joka saneerasi vanhan isohkon teollisuushallin kokonaan pieniksi kuutioiksi ja majoitti koko turun nuorison musiikintekijät kuin siat karsinoihin.

http://www.haven.fi/
Avatar
tekijänä Klazu
#35174
Vaikka kyseessä on pirun ruma rakennus, niin itsekään en missään nimessä kannata sen purkamista. Se vain kuuluu paikalleen kaikessa massiivisuudessaan ja ilman sitä alueen kaupunkikuva olisi hyvin outo.

Aina valitetaan siitä, ettei ole tarpeeksi opiskelija-asuntoja sekä pieniä asuntoja. Vaikka matala kerroskorkeus ei olekaan nykyaikaista, välttäisi se oikein hyvin ko. tarkoituksissa. Sijainti olisi sitä paitsi mitä loistavin opiskelijoille. Ylimpien kerrosten maisematkin lienevät melkoisen makoiset, joten sinne saisi esim. kaksi ylintä kerrosta yhdistämällä hulppeita penthouse-kämppiä.

Rahaahan se kaikki maksaa, mutta uskoisin noista saavat rahansa takaisin...