Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Taco
#30202
Nätti kuva. Kaveri kertoikin, että tuolla tapahtuu jotain kun vanhan "Raaden hampaan" perustukset näkyivät. Mukavana plussana K9 nykyisissä renderöinneissä näkyy F2 taustalla. Ovat tainneet useat vakavaraiset firmat odottaneen rakentamisen kustannusten laskua ennen aloittamista.
Avatar
tekijänä JR
#30259
Janne_H kirjoitti:Tuossa Keilaranta 1:n kohdalla on nyt todella iso monttu ja mun mielestä toi monttu ulottuu myös Fortum ll:n kohdalle.
Ulottuu, ja menee reilusti ohikin (Fortumin jalustan suunnassa). Fortum kakkonenhan tulee kokonaisuudessaan tuon nykyisen tornin jalustan päälle.
Avatar
tekijänä Janne_H
#36798
Keilaranta 1 tänä yönä. Rungossa kolme kerrosta pystyssä. Melko paljo on myös duunia tehty maan alle jääviin tiloihin. Tästä taisikin olla maanalainen yhteys metroasemalle.

Kuva

Kuva

Tuli yllätyksenä, että tähän päätyyn tulee terävä kulma. Kiva detaili muuten niin tylsähköön rakennukseen.

Kuva

Keilaranta 1:n etäisyys Fortumin tornista on vajaa 70 metriä. Todella tiivistä tulee, jos Fortum meinaa saada Fortum ll tuohon väliin. Toivottavasti meinaa..

Kuva


edit: taitaakin olla niin, että pystyssä olevat kolme kerrosta kuuluvatkin rakennuksen matalempaan osaan, joka tulee 11-kerroksisen "jalustaksi". Näkyy tässä kuvassa tuona harmaana seinänä.
Kuva
tekijänä zeizei
#36804
Jaa nuo kuvat selittävät miksi rakentamisessa kestää niin kauan. Kehä ykköseltä on varmaan vuoden verran näkynyt työmaa, mutta ylöspäin ei juuri ole noussut.
tekijänä Luukie
#37498
Blurria prkl. Mahtavia kuvia mahtavasta projektista/projekteista. Kiitokset, onneksi suomessa(pääkaupunkiseudulla) on tajuttu että tornitalot kuuluvat rakentaa tiheään alueeseen eikä sikin sokin sinne tänne.
Avatar
tekijänä Kantti
#37499
Krio kirjoitti:Mitä oletkaan käyttänyt photoshopin sijasta?
Exifin mukaan on photoshoppi, ainakin leimattu "Adobe Photoshop CS5 Macintosh" ?

Siistit kuvat. Valoisuuserot on aikamoisia, onko Janne HDR:ää?
Avatar
tekijänä Janne_H
#37500
Joo Photoshopissa niitä on pyöritelty.
Kantti kirjoitti:Siistit kuvat. Valoisuuserot on aikamoisia, onko Janne HDR:ää?
Kiitos. Mä harvemmin teen hdr:ää, koska niistä tulee melkein aina niin luonnottoman näköisiä. Nää kuvat (2. ja 3. kuvaa lukuunottamatta) on otettu kahdella valotuksella. Tekniikka menee käytännössä niin, että otan yhden kuvan hieman ylivalottaen, jotta kuvan hämärien alueitten yksityiskohdat tulevat esiin. Toisen kuvan otan alivalottaen, jotta kuvan kirkkaat kohdat kuten katuvalot eivät palaisi täysin puhki. Photoshopissa heitän kuvat päällekkäin layereihin ylivalottunut kuva päälimmäiseksi. Sitten kumitan erase-työkalulla puhki palaneet kohdat, jolloin alta paljastuu alivalottuneen kuvan yksityiskohdat.
2. ja 3. kuva ovat yhdella valotuksella otettu, koska niissä ei häiritsevästi näy katuvalojen puhki palaminen. Kuvaan tämmöset kuvat aina rawina, mikä antaa myös ihan hyvin säätövaraa hämärien kohteiden esiin tuontiin.

Toi puoliksi purettu talo kuului tälle firmalle: http://www.mediapex.fi/
Kurkasin talon sisälle. Sinne oli jätetty yllättävän paljon käyttökelpoista tavaraa esimerkiksi kymmenkunta tukevan oloista toimistotuolia, lankapuhelimia, kahvikuppeja ja lähes kaikkien lehtien (Tekniikan Maailmasta aina Kaks Plussaan) vuosikerrat, uusimmat numerot viime kuulta. Hauska yksyiskohta, että tuo firman osoite on nyt Hevosenkenkä 3, mikä on Panorama Towerin osoite. Hesarin juttu ei siis valehtele.

Lopuksi, jottei viesti menisi aivan offtopickiksi, muutamat googlella löydetyt renderit Keilaranta 1:stä. Edelleenkään siitä ei ole tulossa mikään arkkitehtuurin mestariteos, mutta odotan kyllä mielenkiinnolla miltä tuo sininen julkisivu tulee näyttää.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Janne_H
#37842
Löyty äsken tämmösiä renderöintejä Fortum ll:sta, ku etsin sopivaa kuvaa Fortumista. :)

Vanhoja kuvia nää on, mutta ihan kiva näitä on katella siinä toivossa, jos vaikka jossain vaiheesa Fortum päättää aloittaa rakennustyöt.

Kuva

Kuva

http://www.cjn.fi/Fortum_paakonttori.html

Eikös muuten Jukki oo Fortumin tornsissa töissä? Olisko mitään sisäpiirin tietoa siitä, kannattaako Fortum ll perään enään haaveilla?
tekijänä tissot
#37848
Juu olisi kiva tuosta Fortum 2:sta saada enemmän tietoa. Ymmärtääkseni kumminkin luvat siihen max 16krs torniin on löytynyt jo jonkin aikaa?
Ainakin rendereissä olen tuosta tornista pitänyt todella paljon alusta asti.
tekijänä hippos
#37860
Siis...ei kai tornia voi rakentaa rakenteilla olevan päälle. Eikö tämä 16 krs. torni (Fortum 2) juuri vaihtunut tähän rakenteilla olevaan?
tekijänä Jukki
#37873
Janne_H kirjoitti:Eikös muuten Jukki oo Fortumin tornsissa töissä? Olisko mitään sisäpiirin tietoa siitä, kannattaako Fortum ll perään enään haaveilla?
Eipä ole mitään tietoa, muuta kuin se, että metropäätöksen vuoksi rakentamistarvetta arvioidaan uudelleen kaikilla neljällä tontilla (torni + ympäröivät rakennukset). Keilaranta 1:n rakentaminen ei poissulje Fortumin mahdollista laajennusta.