Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä ktpama
#34349
Hienot valot Turussa ja muutenkin viihtyisän näköinen tuo kävelykatu.
tekijänä bitterfly
#34351
^ Onhan se ihan viihtyisä, mitä nyt kurjuutta näyttelevät romanit ja penkeillä nukkuvat juopot hieman latistaa tunnelmaa. Niin ja kesällä feissareita on vähän liikaa ja he ovat vähän liian tungettelevia.

Saisi vaan olla isompi. Kahden korttelin pituinen ja puolen korttelin levyinen kävelykatu alue on aika mini.
Avatar
tekijänä Klazu
#34363
Nyt en tiedä varmaksi, mutta vahva oletukseni on, ettei Berliinin kaupunki kustanna joulumarkkinoista mitään. Jos kustantaisi, niitä tuskin olisi viittä 1x1km alueella. Markkinoille odotetaan 2,5 miljoonaa kävijää, joten sille laumalle myytävän Glühweinin ja wurstin voimalla nuo itsensä elättänevät. Ja suosituimpia ovat ne markkinat, joilla on panostettu tunnelmaa ja esillepanoon. Moni vierailija käy tietysti kiertää monet joulumarkkinat, mikä on osa niiden taikaa. Jokainen on aina hieman erilainen joka vuosi.

Ai että miten kauniilta näyttääkään pimeää taivasta vasten suuri ja valoilla vuorattu maailmanpyörä tuossa 200m päässä. :)

@bitteri: Mitä, eivätkö romanit ole kavahtaneet edes lunta ja pakkasta? Aiemmin nämä sentään ajoivat ne tiehensä kevääseen saakka... :smt011
tekijänä Luukie
#34364
Berliini sitä, Berliini tätä. Turun joulukatu olisi parempi jos kävelykatu olisi hieman isompi eikä vain pieni kadun varsi.
tekijänä Valdéz
#34394
Yle Turku
Ykköskuusta kaadetaan Ruskolla

Koko maan ykköspuuksi muodostuneen Turun tuomiokirkon joulukuusen kaato on alkanut Ruskolla. Kuusen ovat lahjoittaneet Noora Ylijärvi ja Tomi Kaskinen.

Operaation valmistelu käynnistyi aamukahdeksalta, ja varsinaiseen kaatoon päästään aamupäivän aikana. Yhdeksän jälkeen kavennettiin rungon tyveä. Tuulinen sää on jonkin verran aiheuttanut päänvaivaa puun kaatajille.

– Kuusi on noin 27 metriä korkea, että aikamoinen täällä, mutta ei se siellä Tuomiokirkolla niin isolta näytä, kuvailee Tomi Kaskinen kuusen strategisia mittoja.

Kuusen lahjoittaneilla Kaskisella ja Noora Ylijärvellä oli kaato-operaation valmisteluja seuratessaan hieman ristiriitaiset tunnelmat.

Tonttia varjostaneesta massiivisesta puusta eroon pääsy oli mieluisaa, mutta myös haikeutta oli rinnassa.

– Sunnuntaina kävin sitä tuossa tiellä ja pellolla valokuvaamassa, ja kyllä sitä piti vähän käydä halimassa! Voi olla vähän hassu olo, kun se tuosta häipyy, tunnusti Noora Ylijärvi naurahtaen.

Pikaisen perheneuvottelun jälkeen Noora Ylijärvi päätyi itsensä kanssa yksimielisesti siihen, että massiivisen puun kanto jätetään muistoksi tontille, joten Tomi Kaskisen ei auttanut kuin myötäillä.

Kannon päälle suunniteltiin yhteistuumin kesäksi "kukkasysteemejä", ja talveksi kynttilöitä.

Lahjoittajat saavat muistoksi myös puusta sahatun kiekon, jonka vuosirenkaista voi laskea kuusen ikää. Ennen kaatoa arviot olivat 80 vuodesta ylöspäin.

Kuusen kuljetus paikalleen alkaa noin kello 11.00. Erikoiskuljetus Ruskon Silvolasta ajetaan Nousiaistentieltä Vahdontien ja Koljolantien kautta Valtatie 8:lle, sieltä ohikulkutielle ja viimein Hämeentieltä Tuomiokirkkoaukealle.

Tämänhetkisten arvioiden mukaan kuusen pystytys alkaa Tuomiokirkon edustalla kello 13.00 jälkeen. Turku Energian lahjoittamat valot kuuseen sytytetään juhlavasti lauantaina klo 17.00.

Puun lahjoittaneet Noora Ylijärvi ja Tomi Kaskinen eivät itse ehdi kuusen pystytystä seuraamaan, mutta aikovat nähdä entisen kotikuusensa viimeistään lauantaina uudessa paikassa.

– Varmaan mielenkiintoista nähdä, kuinka pieneltä se siellä sitten näyttää, kun sen vieressä seisoskelee tässä päivittäin, niin mittasuhteet ovat hiemat erit. Toisaalta myöskin salaisesti ainakin ylpeänä, sisäisesti mielessään, että "toi omp meiäm buu", veisteli Kaskinen.
En tiedä mistä tamperelaiset olivat keksineet, että heillä olisi metrin pidempi kuusi kuin turkulaisilla. Ajattelivatko he, että Turussa kuusi oli seissyt koko vuoden kirkon edessä tai että vanha kuusi kaivetaan esille naftaliinista joka vuosi, vai mitä...
tekijänä Luukie
#34395
No tamperelaiset nyt luulevat mitä sattuu. Tuomiokirkon korkeuden tajuaa paremmin kun siinä on korkea kuusi edessä tai kun sitä katsoo kauempaa. Voispa tänään käydä katsomassa kuusta ja ehkä muistaa ottaa se kamera mukaan.
tekijänä Nx89Juherveli
#41065
hienoja kuvia ja kohta jouluvalot tuovat taas valoa arkeen! :)
Avatar
tekijänä 16valve
#43044
Käytiin katsastamassa Tampereen joulutori, joka on avoinna 9.-23.12.2011. Todella onnistunut kokonaisuus, joten kannattaa poiketa jos suinkin mahdollista.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä Luukie
#43070
Tampere 10. Turku 0. Mansen joulutori hakkaa turun vastaavan ihan kypällä. Joulurauhanjulistus, Ykköskuusi ja Tuomiokirkko tampereelle. No ei mua joulu kauheesti kiinnosta, mutta voisi Turku nyt vähän enemmän panostaa. Koska Suomen SE joulukaupunki. Muta hyvä kuvia ja hienolta näyttää tori. Onko muuten joulukuusta torilla. Täällä taitaa vissiin kaikilla toreilla olla joulukuusi. Turun kauppatorilla tietty muutakin toimintaa niin Turun joulutori pakostakin suhteellisen pieni.
Avatar
tekijänä 16valve
#43072
Luukie kirjoitti:Onko muuten joulukuusta torilla. Täällä taitaa vissiin kaikilla toreilla olla joulukuusi.
Kyllä Tampereen torilla on joulukuusi, tosin jostain syystä en siitä kuvaa ottanut. Korkeutta kuusella on 20,5 metriä. Joulutorin sivuilla on ainakin muutamassa kuvassa myös kuusi näkyvillä:

http://tampereenjoulutori.fi/galleria

Niinkuin linkin kuvista näkyy, on tunnelma ihan toinen pimeän tultua. Juhlavalaistus on todella hieno. Omat kuvanihan olivat sunnuntailta n. klo 11-12
Avatar
tekijänä Klazu
#43125
Vaikka Tampereen joulutori onkin Suomen paras, on se silti melkoisen köyhä kopio Keski-Euroopan vastaavista. Silti ilahduttavaa, että tällaisia mukavia ulkolaisia perinteitä yritetään istuttaa myös Suomeen, sillä joulumarkkinat ovat nykyisin melkeinpä parasta joulun odotusta. Tunnelmaa ja vilinää riittää iltaisin kaupungin kymmenillä joulumarkkinoilla vaikka kuinka. Tosin ruuhka on paikoin niin suurta, että ottaisin mielummin jotain tuon Tampereen tyhjyyden ja täkäläisen ruuhkan väliltä.
tekijänä kudrdima
#43356
Älä ole liian suuri ylimielisyys, jos näytän pari kuvaa sivustoni?

22 joulukuu 2011 - Ensimmäinen päivä talven lumi ...
Pelätään, että lopullinen tämän vuoden - pari päivää lupaus +8 ° C.

P.S. Tämä on lähiö Pietarissa.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä 16valve
#43364
Itseltäni on jäänyt huomaamatta tämä Valovoimainen Pirkanmaa sivusto. :smt023
Valovoimainen Pirkanmaa kirjoitti:Valovoimainen Pirkanmaa -projekti valaisee pimeän vuodenajan alueen uudeksi vetovoimatekijäksi

Valovoimainen Pirkanmaa -projekti nostaa valon ja valaistuksen persoonalliseksi erottautumistekijäksi ja matkailuvaltiksi. Pimeän vuodenajan potentiaali maksimoidaan kehittämällä kaupunkivalaistusta yhä vahvemmin visuaalisuuden, viihtyvyyden ja elämyksellisyyden ehdoilla.
Valovoimainen Pirkanmaa jakaantuu neljään toisiaan täydentävään kokonaisuuteen: valaistuksen visuaaliseen kokonaissuunnitelma MasterPlaniin, kaupunkikuvaa elävöittäviin Valotapahtumiin, ideointiryhmä Valopäihin sekä valaistusammattilaisten yritys- ja koulutuskeskittymä Valonkantajiin.
Avatar
tekijänä 16valve
#63704
Muutama kuva viikonlopulta. Tampereen joulutori tuntuu vetävän ihmisiä ostoksille. Väkeä oli liikkeellä runsaasti. Kuvat otettu Sony Xperia Z1 kännyllä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8