Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä ultrix
#12937
Helsingin Aleksanterinkatu on kyllä hieno ja urbaani, mutta niin on myös Tampereen Hämeenkatu ja Kauppakatu. Tämä vielä korostuu, jos ja kun Kauppakatu saa raitiokiskot, Hämeenkadulle ne tullevat vain Hämeensillalle. Aleksissa, Hämpissä ja Kauppakadussa on kaikissa omat hyvät puolensa, vaikea valita.

Jos kysyttäisiin, mikä on Suomen urbaanein katu, vastaisin heti että Hämeenkatu.
tekijänä bitterfly
#15890
Turun kaduista urbaanein lienee Linnankatu. Kokonaisuudeltaan ei ehkä upein, mutta kun ottaa huomioon, mistä se alkaa ja mihin se päättyy, on kyseessä Turun historian ehkä merkittävin katu. *kuva materiaali myöhemmin jos kykenen.

Lisäys: Ei löytynyt kauheasti kuvia enää koneelta, mutta pienenä selvityksenä.

Linnankatu alkaa miltein Tuomiokirkon sillalta, Casa Granden talon edestä, jonka vanhimmat osat ovan Turun paloa edeltävältä ajalta. Sitä seuraa Turun vanha pääkirjasto, Turun uusi pääkirjasto ja TS-sanomien kortteli.

Linnakadun ja Kauppiaskadun kulmassa on tietysti Foorumin kortteli, jonka Aurakadun puolella kulmassa Old Bank ja toisella puolella Aboankin kuvissa näkynyt talo, jossa on mm. Suomen vanhimman sanomalehden Åbo Underrättelsernin toimitus.

Muita mainittavia taloja lienee se Suomen Pankin rakennus, Marina Palace, köysitehtaan rakennus, Kakolanmäki ja Turun linna. On siinä muitakin, mutta kun puuttuu tietoa päästä :D
Avatar
tekijänä Iggy.P
#16320
Kuva




Kuva





Kuva





Kuva
tekijänä bitterfly
#25958
^ Siinähän se aika selkeesti taitaa olla. Kaikki urbaanit elementit, mitä Suomi voi tarjota milteinpä näkyy tuossa. Nopeusrajoitukset, liikennemuodot, umpikorttelit, kivijalkaliikkeet, materiaalit, talokorkeus jne.
tekijänä Jussi
#25961
Korkeat talot eivät muuten edes ole urbaaniuden kannalta niin kamalan välttämättömiä. Esim. Kööpenhaminassa talot ovat keskustassakin varsin matalia.. sellaista 4-5 kerrosta ihan yleisesti mutta siltikin maisemat ovat helposti urbaanimman oloisia kuin Suomessa kaupunkialueilla joissa voi vallitseva talonkorkeus olla esim. jotain 8 kerrosta.

Suomen Urbaaneimmat kadut ovat mielestäni Aleksanterinkatu (Hki) ja Hämeenkatu (Tre) tuossa järjestyksessä, joskin tietoni Turun kaduista on vähän puutteellinen.

Mutta otsikossahan kysyttiin hienointa niin vastataan että Luotsikatu, Kauppiaankatu ja Huvilakatu Helsingissä ovat ainakin hienoimmasta päästä.
tekijänä bitterfly
#25962
Korkeus luo jylhyyttä, mikä näyttää hienolta ja on aina merkki jostakin. Ikä korvaa sen mikä korkeudessa menetetään, mutta nelikerroksinen nykyaikainen rakennus, harvemmin herättää intohimoja. Jussi, Talossa on yllin kyllin kuvia Turun kaduista, mutta Turulta puuttuu selkeä pääkatu, joten sellaista selkeää ylisemuiden olevaa katua ei ole. Tämä johtuu kaiketi siitä, että Turku on kapeassa jokilaaksossa, eikä sellaiseen välikköön synny kuin tasapaksuja katuja, mutta kaikki ne urbaaneja ovat.
tekijänä Jussi
#25964
Jussi, Talossa on yllin kyllin kuvia Turun kaduista, mutta Turulta puuttuu selkeä pääkatu, joten sellaista selkeää ylisemuiden olevaa katua ei ole. Tämä johtuu kaiketi siitä, että Turku on kapeassa jokilaaksossa, eikä sellaiseen välikköön synny kuin tasapaksuja katuja, mutta kaikki ne urbaaneja ovat.
Olen luultavasti kaikki Turun kuvat Talosta katsonut, muttei kuvien (tai edes ilmakuvien) perusteella saa samanlaista kokonaiskuvaa ja fiilistä kuin paikanpäällä olemalla, ihmisiä, liikennettä ja vastaavaa tarkkailemalla.. olen minä Turussa tietenkin käynyt, mutten koskaan asunut (Tampereella ja Helsingissä olen) joten aika pintapuoliseksi on havainnointi jäänyt, tuskin olen keskusta-alueella edes joka paikassa käynyt..
tekijänä Valdéz
#25969
Tuo kohta Manskusta on tietysti mitä urbaanein, mutta taidan kyllä silti rankata tuon Aleksanterinkadun ykköseksi. Se on suht kapea, korkea ja täynnä vanhaa rakennusta. Ratikka ja rajoitettu autoliikenne kruunaa kaiken. Ehkä enemmän katukahviloita?
tekijänä braide
#25970
Helsingistä rankkaan kyllä 1. Annankadun, kun kampin suunnalta katsoo Annankatua erottajan suuntaan ja katu hieman kaartuu ja nousee niin miten upeat wanhat talot kruunavat tämän alueen.

Tampereelta Hämeenkatu mielestäni selvä 1. katu, vaikee sanoo ku en niin hirveesti Tamperetta tunne vaikka sielläkin on tullu vierailtua useasti.

Turku onkin paha... Uudenmaan-Aninakaistenkatu yhdistelmä vai sitten tämä Kuva
Avatar
tekijänä huopa
#33931
Otavalankatu Tampereella on myös ihan hauska rautatieasemalta katsottuna kun se päättyy niin dramaattisesti ilves hotellin paasiin (katsotaas toimiiko tämä linkitys ollenkaan):
Kuva

Se ei ole mikään kauhean pitkä katu mutta kyllä itselleni se korkeus jotain merkkaa.. äh, pitää alkaa noita kuvia laittamaan jonneen muualle, tuo emporis leima on aika karsea..
tekijänä ktpama
#33937
huopa kirjoitti:Otavalankatu Tampereella on myös ihan hauska rautatieasemalta katsottuna kun se päättyy niin dramaattisesti ilves hotellin paasiin
Ja jos oikein muistan, niin SOK:n tornihotelli tulee näkymään kadun toisessa päässä, jos se nyt ylipäätään koskaan nousee.
#33941
ktpama kirjoitti:
huopa kirjoitti:Otavalankatu Tampereella on myös ihan hauska rautatieasemalta katsottuna kun se päättyy niin dramaattisesti ilves hotellin paasiin
Ja jos oikein muistan, niin SOK:n tornihotelli tulee näkymään kadun toisessa päässä, jos se nyt ylipäätään koskaan nousee.
Joo, tämmöstä ittekin muistelin...

Mutta asiaan. Urbaanein katu on tietysti ja ilman vastaväitteitä Insinöörinkatu! :smt023