Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä grendy
#28916
^Oonkin miettinyt miten toi edistyy ;).. Hieno kuva ja kuvakulma!
tekijänä BIG^K
#28918
Tämän ketjun nimen voisi päivittää Pirkanmaan TE-keskus -> Pirkanmaan ELY-keskus.
tekijänä ultrix
#29334
Q kirjoitti:
ultrix kirjoitti:
BIG^K kirjoitti:ELY-keskus.
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus-keskus?
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.
Tiedän kyllä, mitä tuolla tarkoitetaan (olen palvelussuhteessa ko. viranomaiseen). Sarkastinen kommenttini koski varsin usein esiintyvää sanaa -keskus ELY:n perässä, joka on ilmeisen tarpeeton, sillä lyhenne ELY sisältää – vaikkei sitä heti niin mielläkään – myös sen keskus-sanan, vaikkei sitä erikseen olekaan millään K:lla merkitty. ELY-keskuksista alettiin puhua vasta 2009 lopussa kun perustettiin espoolaisten tarhantätien takia domain ely-keskus.fi, edellämainitut eivät suostuneet luopumaan ely.fi-domainistaan. TE:hän on lyhenne sanoista Työvoima ja elinkeino, joten siihen se loppupääte tarvittiin mm. erottelemaan jo se, puhutaanko nyt TE-keskuksesta vai TE-toimistosta vai peräti TEM:stä (2008 alkaen).

Sinänsä uusien viranomaisten nimet ovat typeriä, joskin informatiivisia nimihirviöitä, elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskus ja aluehallintovirasto, ja niiden toimialueista puhuminen tuottaa läänijaon puuttuessa vaikeuksia, ja joissain ELY:issä puuttuu jopa osa vastuualueista, esim. Hämeessä Uudenmaan ELY on toimivaltainen liikenneviranomainen. ELY-piiri ja (avi-)lääni olisivat luontevia kuvaamaan viranomaisten toimialuetta itse viranomaisen sijaan (lääninhallitus kontra lääni), mahtaiskohan olla mitään mahdollisuutta näiden termien yleistymiseen ennen seuraavaa aluehallinnon tuolileikkiä? Ruotsissa lääninhallitus vastaa samoista asioista kuin avi ja ely Suomessa yhteensä, ja lääninhallitukselta ylijääneet kehittämisluonteiset tehtävät, jotka voidaan jättää alueen omiin käsiin (kuten joukkoliikenne) ovat maakuntavaaleilla valittavien maakäräjien alaisuudessa.

Lisää nitpickingiä: suurin osa Pirkanmaan ELY:n toiminnasta ei suinkaan tule olemaan ainakaan moneen vuoteen Verkatehtaankadulla vaan Yliopistonkadulla Attila-kiinteistössä (L- ja Y-vastuualueet, hallinto ja tukipalvelut), jossa vuokrasopimus on voimassa vuoteen 2017 asti (vuokranantajana vll Senaatti-kiinteistöt). Verkatehtaankadulle muuttaa käytännössä E-vastuualue Hippostalolta ja Kauppakadulta. Työkkärin (TE-toimisto) kohtalosta en tiedäkään.
tekijänä Quu
#29336
Makuasia toki, mutta mielestäni ELY-keskus toimii paremmin kuin pelkkä ELY. Keskus-pääte selkeyttää nimihirviötä kadunmiehelle. Voisivat kyllä tehdä lopullisen kompromissin nimen muodosta. ELY:n sivuilla törmää molempiin, lähinnä nimenomaan ELY-keskukseen.
tekijänä Jussi
#58502
Lurkkeri kirjoitti:
ktpama kirjoitti:Arkkitehdin sivuilta löytyi tällainen kuva:

Havainnekuvien perusteella näyttää hyvältä. Tiilenpunainen väri on tyylikäs.
En tiedä huomasitko, mutta aika vanha ketju.. talohan on ollut pystyssä jo iät ajat.. (melkein 3 vuotta)
Jännä juttu ehkäpä ettei tämä seurantaketju jatkunut pitemmälle..

Google mapsista nappasin kuvan, kun en muualta löytänyt - ei mikään mullistava rakennus, mutta sopii ihan hyvin paikalleen. Olisi kyllä paremman näköinen ilman noita valomainoksia.

Kuva