Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Kantti
#29074
Media on viime päivinä kohissut David Beckhamin Mehiläisessä tapahtuneesta akillesjänneleikkauksesta - muuallakin kuin Suomessa. Kävin eilen tekemässä pienen katsastuksen Mehiläisen suuntaan, jossa edelleen notkui useita median edustajia odottelemassa jotakin tapahtuvaksi. Tyyppien seisoskelua katsellessani ajattelin että kyllä on enimmäkseen tylsää työtä, 95% seisoskelua jonkin rakennuksen edustalla passissa. Täällä kuitenkin näyttivät olevan sisätiloissa Mehiläisen rakennuksen kauppakäytävällä.

Kuva
Ulkolähetysauto seisoi linja-autoille tarkoitetulla paikalla, jossa saa olla entintään tunnin. Kävellessäni tänään tuosta ohitse, se oli siinä edelleen! Ilmeisesti ollut siinä koko yön. Mehiläisen sairaala osasto on tuolla puiden takana, jostakin noista ikkunoista Becku kenties on kurkistellut Ortodoksisen kirkon katon takaa Turun kauppatorille :)

Kuva
Autosta tuli piuhaa jalkakäytävän vieressä olevaan jalustaa. Autossa joku hyrskytti koko ajan, ehkä generaattori? Näytti olevan Viron kilvissä.

Kuva
Käytävällä olevan sillan alla median edustajat seisoskelevat odotellen jotakin tapahtuvaksi. Harpoin suoraa päätä vasemmalla olevaan ravitsemusliikkeeseen päiväkahville, jonka kohdalla on kokoontunut paikallinen senioriryhmä käytävällä olevaan pöytään kertomaan toisilleen miten Turussa pitäisi asioita oikein hoitaa.

Kuva
Istuessani kahvilla, improvisoivat median edustajat tilanteen jossa valkoista villapaitaa päällään pitävä mies asettuu lukemaan Turun Sanomia, ja kameramies kuvaa tilannetta. Beckhamilla oli tullessaan päällä valkoinen villatakki ;)

Kuva
Tilannetta kuvataan myös muiden taholta sivusta, tai ainakin kameralla osoitetaan pöydän suuntaan.

Kuva
Ylhäällä sillalla ainakin keskimmäinen herrasmies kuuluu brittiläisen median edustajiin, oli haastateltavana muistaakseni ylen uutisissa.

Kuva

Kuva
Yleisesti ottaen alueella on hyvin rauhallista ja arkipäiväistä.

Kuva
Valkovillapaitaisen tyypin kuvaamiset on lopetettu. Luulen että porukka koostuu kotimaisista median edustajista kokonaan.

Kuva
Pomot seuraavat sillalta mitä alamaiset tekevät. Itse hiippailen taas muualle.

Beckhamien vierailu Suomessa päättyi puolituntia sitten:
http://tinyurl.com/yln2s8o

Hässällää parkkihallissa :D :
http://bambuser.com/channel/YLE+Turku/broadcast/631024

http://bambuser.com/channel/YLE+Turku/broadcast/631111
Avatar
tekijänä Kantti
#29117
.............. ;)

Kuva

Beckham puhuttaa edelleen Turussa, ja mikä ettei :)

Turkulainen
Beckham pani maailman miettimään, missä on Turku?

David ja Victoria Beckhamin pikavisiitti Turkuun nosti kaupungin hetkeksi otsikoihin eri puolilla maailmaa. Kaupungin matkailujohtaja Anne-Marget Niemen mukaan Englannissakin oli mietitty Turun sijaintia.
– Englantilainen matkailualan kollega soitti Lontoosta ja kertoi, kuinka jossain tapahtumassa oli aprikoitu, että where the hell is Turku (missä hemmetissä on Turku)?

Koska Beckhamien vierailu Turussa ei ollut virallinen, Niemen mukaan suurin hyöty vierailusta kaupungin kannalta on nimenomaan tunnettuuden lisääntyminen.
– Jos heidän käyntinsä aiheuttaa tällaisen kysymyksen, ja joku sen vielä tarkistaa, niin silloin on jo yksi kynnys ylitetty. Ja voihan olla, että sama kysymys esitetään monessa paikkaa ympäri maailmaa.

Julkisuusarvoa vaikea mitata
Kuinka paljon Turku sitten Beckhamien kaltaisten huikean julkisuusarvon omaavien ihmisten yhdistämistä kaupunkiin voi hyödyntää? Niemen mukaan tunnettuuden lisääminen on toki tärkeää, mutta ilman lupia ei Beckhameja voi tietenkään kaupungin markkinoinnissa hyödyntää.

Kaupungin suhdetoimintapäällikkö Stig Blomqvist taas muistuttaa, että Beckhamien vierailun kaltainen yksittäistapaus unohtuu nopeasti.
– Näitä pitäisi saada tasaisesti pari kertaa vuodessa. Silloin muistettaisiin, että Turku on Suomessa eikä Etelä-Ruotsissa, Blomqvist toteaa viitaten brittilehden juttuun, jossa Turku sijoitettiin Skåneen ja Sakari Orava oli vääntynyt Helmu Orawaksi.

Beckhamien vierailun julkisuusarvon Niemi ja Blomqvist toki tunnustavat. Blomqvist muistuttaa, että Turussa on vieraillut monien maiden kuninkaallisia ja presidenttejä, mutta vierailujen julkisuusarvoa on vaikea mitata. Beckhamien vierailun julkisuusarvoa varmasti lisäsi myös vierailun spontaanius.
– Esimerkiksi Ruisrockin huomiarvo ei ole samanlainen, sillä siellä odotetaan esiintyvän suuria nimiä, Niemi muistuttaa.

Julkkiksista vetoapua markkinointiin

Julkkiksilla on huomattava lisäarvo erilaisten asioiden markkinoinnissa. Niemi muistuttaa, että Turulla on aikamoinen kaarti kansallisia ja kansainvälisiä julkkiksia, joita kaupunki on myös käyttänyt markkinoinnissaan. Esimerkkinä julkkiksen tuomasta lisäarvosta hän mainitsee muutaman vuoden takaisessa kaupungin esitteessä komeilleen Michael Monroen.
– Matkailunedistämiskeskuksesta Lontoosta on kerrottu, että se on ainoa esite meiltä, mitä on jouduttu pyytämään lisää.

Beckhamin vierailu Turkuun oli vain ja ainoastaan Sakari Oravan ansiota, mutta kaupunki voi toki itsekin huolehtia siitä, että maailmantähtiä vierailulle saadaan. Stig Blomqvist ja Ann-Marget Niemi nostavat molemmat esiin maineen merkityksen, ja se rakentuu helpoiten yhä suusta suuhun -menetelmällä.
– Joku tuntee jonkun, joka tietää, että tänne kannattaa tulla. Uskon, että tällä alueella on aika hyvä maine siinä, että täällä hoidetaan hyvin asioita, Blomqvist sanoo.

Kun taas puhutaan esimerkiksi pop-artisteista, heidän saamisessaan Turkuun kriteerit ovat toki erilaiset kuin valtion päämiehillä. Useita tähtiä Turkuun tuomassa olleen LiveNationin promoottori Johan Holmenin vastaus houkuttimista on tyhjentävä.
– Sopiva esiintymistila tai -paikka, ja riittävästi dollaria. Siinä ovat avaintekijät. Millään muulla on harvoin merkitystä.
http://tinyurl.com/ybp7dzw

Loistava tilaisuus aktivoitua ja pyrkiä käyttämään avautunutta tilannetta hyödyksi jatkossakin, kuten tämä kulttuuripääkaupunkivuoden alussa avattava Only a Game -jalkapallonäyttelyn avaamiskutsu. Jos Beckulla on jäänyt Turun vierailusta hyvä ja positiivinen jälkilämpö, ja edustajan mukaan halua käydä Suomessa uudelleen, ei tämän kutsun esittämisessä ole menetettävää. Beckhamin Turkuun tulemisen varaan ei erityisen suuria odotuksia voi ripustaa silti, mutta aina voi haaveilla asiasta. Jos skeptisyydestä huolimatta Beckham Turkuun tulisi jalkapallonäyttelyä avaamaan, SE olisi Turun pääkaupunkivuodelle todellinen PLÄJÄYS! Turku ja turkulaiset olisivat tämän jälkeen valmiita tekemään Beckmanille vaikka oman kävelysillan Aurajoen ylitsen ja nimeämään Rettiginrinteen Beckhamin Aukioksi :D
Avatar
tekijänä Kantti
#29118
Kommentti Turkulaisessa
KOMMENTTI Beckham isoin nimi Turussa koskaan

...........
...........
Turulle ei futarin pikavisiitistä todennäköisesti paljon jää käteen. Dennis myy muutaman Beckham-pitsan, Mehiläinen tekee esittelykierroksia Beckham-sängylle ja vuokra-autofirma tarjoaa ekstrahintaan kyytejä Beckham-autossa. Pian Turku jo palaa takaisin rauhalliseen arkeensa, jota sävyttävät romahtavat sillat ja homeiset vanhainkodit. Ellei sitten herra Beckham ihastunut niin sairaalan huoneestaan avautuvaan talviseen Kauppatori-näkymään, että hän haluaa ehdottomasti palata Turkuun. Jos hänet saataisiin oikeasti avaamaan jalkapalloaiheinen näyttely Turun kulttuuripääkaupunkivuotena, se olisi julkisuusarvoltaan paljon isompi juttu kuin yksikään pääkaupunkivuoden tapahtuma.
http://tinyurl.com/y9k69s2
Avatar
tekijänä Iggy.P
#29120
Kantti kirjoitti: Beckham isoin nimi Turussa koskaan

...........
Ehkäpä näin, mutta on Turku ollut aiemminkin koko maailman (ainakin tiettyjen arvovaltaisten piirien) huomion kohteena. Nimittäin 1930-luvulla Suomen ja Saksan "salaisen" sukellusveneyhteistyön aikoihin. Sanotaan että Turussa oli silloin enemmän vieraiden valtojen vakoojia kuin missään muualla maailmassa. :smt002

Tosin aikaa tuosta on jo vierähtänyt.
Avatar
tekijänä Kantti
#29133
Noista sukellusveneistä löytyi nopeasti etsien asiaa Wikissä:
Crichton ja Vulcan yhdistyivät keväällä 1924. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi valittiin Allan Staffans Vulcanilta.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Vulcan.jpg
Vetehinen, Vesihiisi ja Iku-Turso rakenteilla rinnakkain Chrichton-Vulcanin telakalla.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 060805.jpg
CV707 eli Vesikko museoituna Suomenlinnassa.

Staffans oli jo aiemmin hakeutunut yhteistyöhön saksalaisten sukellusveneiden rakentamiseen erikoistuneiden telakoiden kanssa. Saksalaisilta oli sukellusveneiden rakentaminen kielletty Versailles'n rauhansopimuksen perusteella, mutta suomalaistelakka tarjosi oivan mahdollisuuden tekniikan kehittämiseen salassa. Suomessa oli koko 1920-luvun mietitty meripuolustuksen järjestämistä ja sukellusveneiden tarpeellisuutta pidettiin itsestään selvänä. Staffans oli allekirjoittanut hollantilaisen insinööritoimisto IvS:n kanssa salaisen sopimuksen jonka mukaan Crichton-Vulcan saisi kaiken tarpeellisen tietotaidon mikäli rakentaisi Suomen laivastolle sukellusveneitä. Vuonna 1927 Crichton-Vulcan sai kolmen sukellusaluksen tilauksen Suomen valtiolta. Suomen ensimmäinen sukellusvene, Vetehinen, laskettiin vesille 1930, Vesihiisi myöhemmin samana vuonna ja Iku-Turso 1931.

Vuonna 1928 seurasi kahden panssarilaivan tilaus. Niiden valmistaminen edellytti investointeja nostureihin ja rakennusalustoihin. Uusi rakennusalusta, Panssaripeti, valmistui 1929 ja Crichton-Vulcanin itse suunnittelema ja valmistama 100 tonnin nosturi 1931 joen länsirannalle. Panssarilaivat Väinämöinen ja Ilmarinen laskettiin vesille 1930 ja 1931.

Crichton-Vulcan allekirjoitti vuonna 1930 salaisen sopimuksen IvS:n kanssa uuden sukellusvenemallin prototyypin rakentamisesta. Alus tehtiin IvS:n laskuun, mutta Suomen valtiolle taattiin etuosto-oikeus. Se laskettiin vesille kaikessa hiljaisuudessa vuonna 1933 eikä sille tässä vaiheessa annettu nimeä, vaan sitä kutusttiin rakennusnumeron mukaan 707:ksi. Saksalaiset suorittivat sillä perusteellisia koeajoja, mutta lopulta se päätyi Suomen laivastolle ja kastettiin Vesikoksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Crichton-Vulcan

Tuolla Wikin sivulla on laajemminkin turkulaista laivanrakennushistoriaa, tietysti vain pääpiirteet.

Sukellusveneet ovat tuona aikana olleet äärimmäisen herkkää aluetta kansainvälisesti, ja Turun laivanrakentamistoiminta on varmuudella ollut voittajavaltojen suurennuslasin alla. Turun telakan työhuonekunnalla on oma sivusto jossa sukellusvene-asiaakin on sivuttu
Kuva
Chrichtonin ja kaasutehtaan aluetta ennen vuotta 1924. Vasemmalla kaasukello ja oikealla peltinen halli, jossa 1930-luvulla rakennettiin sukellusveneet Vetehinen, Vesihiisi ja Iku-Turso. Kuva TMM.
http://www.tyohuonekunta.fi/historia.html
Avatar
tekijänä Iggy.P
#29145
Hyvä että kaivelit tähän nuo tiedot, ne oli mukava lukea. Samalla tuli muisteltua takavuosina koettua mielenkiintoista lukukokemusta samasta aiheesta; tuosta yhteistyöstä on nimitäin kirjoitettu suomeksi kirja jonka luin joskus viime vuosituhannen puolella. Alla esittely siitä WSOY:n sivuilta.
Saksan ja Suomen salainen sukellusveneyhteistyö

Forsen, Björn - Forsen, Annette

Ensimmäisen maailmansodan jälkeen Saksa, jolta Versaillesin rauhansopimus kielsi sukellusveneiden pitämisen, sai luvan kehittää uusia, huippusalaisia sukellusveneiden prototyyppejään Suomessa. Maamme saaristossa koeammuttiin ensimmäisen kerran uudet sähkötorpedot, jotka sittemmin toisessa maailmansodassa levittivät kauhua liittoutuneiden keskuudessa. Noin sata johtavaa saksalaista sukellusveneupseeria, suunnittelijaa ja rakentajaa työskenteli tuolloin Suomessa. Salaisen yhteistyön tuloksena Suomi sai tehokkaan sukellusvenelaivueen sekä henkilöstön, joka oli osittain saksalaisten asiantuntijoiden kouluttama. Yhteistyö johti diplomaattisiin selkkauksiin Ison-Britannian, Ranskan, Italian ja Neuvostoliiton kanssa, mutta siitä huolimatta sitä jatkettiin, kunnes saksalaiset sukellusveneasiantuntijat 1930-luvun keskivaiheilla palasivat kotiin rakentamaan Hitlerin saksalaista sukellusvenelaivastoa. Sisarukset Björn Forsén ja Annette Forsén onnistuvat uusien, tähän mennessä tuntemattomien lähteiden avulla yksityiskohtaisesti kuvaamaan ja elävöittämään tämän melko tuntemattoman, erittäin jännittävän luvun Saksan ja Suomen sotahistoriassa. Molemmat tekijät työskentelevät Helsingin yliopiston Historian laitoksella. Björn Forsén on historian dosentti ja Annette Forsén filosofian maisteri, joka parhaillaan valmistelee väitöskirjaansa.
http://wsoy.fi/yk/products/show/20899?category=155


Pikkuisen menee aiheen ohi joten ei tästä sitten enää enempää... :|
Avatar
tekijänä Kantti
#29497
Suomen Hollywood on aloittanut toimintansa... ;)
Vares-elokuvien kuvaukset käyntiin

Uusien Vares-elokuvien kuvaukset alkavat tiistaina Turussa. Tällä viikolla kuvataan pääasiassa sisäkuvauksia Pernon koululle rakennetulla studiolla. Lokakuun loppuun kestävissä kuvauksissa kuvataan yhteensä kuusi elokuvaa. Kaksi elokuvista nähdään elokuvateattereissa ja neljä televisiossa.

Ensimmäisenä kuvausvuorossa on Reijo Mäen vuonna 1998 ilmestynyt Vares-kirja Pahan Suudelma. Kuvauksia varten Pernon koululle on rakennettu sisätilaotoksia varten studio. Tiistaiaamuna siellä aloitetaan kuvaamalla Vareksen asuntoa, jossa hänellä on vieras. Kuvauspaikka on suljettu yleisöltä, joten Solar Filmsin tiedottajan Rampe Toivosen mukaan sinne on turha yrittää päästä näkemään elokuvantekoa.
Sarjaa tullaan kuvaamaan myös Turun kaupungissa, mutta Toivonen ei osannut vielä sanoa, milloin mahdollisia ulkokuvia tehdään. Elokuvasarjan kuvauksissa on mukana lukuisia turkulaisia avustajia.
http://yle.fi/alueet/turku/2010/04/vare ... 17719.html

Niin, kuvaukset eivät millään tavalla näy kaupunkielämässä ainakaan vielä. Toivottavasti joskus jotenkin
http://yle.fi/ecepic/archive/00099/juss ... 99814b.jpg

Jussi Vareksen koti on kirjoissa Turun Puolalanpuiston maisemissa. Sen sisätilat lavastetaan Pernon koululle.
Missä on Jussi Vareksen koti?
Kuva
tuollako jossakin...

Kuva
täälläkö....

Kuva
täällä jossakin...

No joka tapauksessa filmauksia suoritetaan ..
Kuva
täällä. Entisen koulun piha on täynnä autoja.

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#29722
Kävelin Läntistäkatua, edessä oli aikataulunmukainen tapaaminen johon olin menossa. Jostakin syystä olin ottanut mukaani repun, jossa oli kamera. Ja kappas! Osuin paikalle jossa purkitettiin Vareksen leffaa!!

Kuva
Kadunvarteen oli pysäköity Angelfilmin rekkoja ja muuta kalustoa

Kuva
Kohteena näytti olevan Turun Metsänkävijöiden tilat Läntiselläkadulla

Kuva
Ottaessani tätä kuvaa, kysyin vieressäni seisoskelevalta poliisilta, (oliko oikea vai filmipoliisi?) että joko kuvaukset loppuivat? Hän kertoi etteivät ole vielä alkaneet. Tuumailin että mielenkiintoista, ehkä ovat täällä muutaman tunnin.

Kuva
Paikasta oli tehty poliisiasema!

Kuva

Kuva
Arvelin että jos ovat täällä parisen tuntia voin saada kiinnostavaa kuvaa Vareksen filmatisoinnista. Kävi kuitenkin niin, että tullessani takaisin runsaan tunnin päästä, ketään ei ollut enää paikalla ... keles.. :cry:
Avatar
tekijänä Kantti
#29891
Eilen, eurooppa-päivän kunniaksi, avattiin Vähätori.

Turun Sanomat
Vähätori keräsi turkulaisilta hyvät pisteet

Vielä kahvila ja venepaikat niin tori on täydellinen.

– Torvikin on ihan jäässä, mutta ei se tahtia haittaa, vakuutti Turun konservatorion junioripuhaltajia johtanut Johanna Laakso lauantaina Turun Vähätorin avajaisissa.

Eurooppa-päivän kunniaksi avatun torin valmistumista oli kaupunkilaisten puheista päätellen selvästi odotettu ja toivottu. Johanna ja Samuel Green kertoivat seuranneensa mielenkiinnolla aukion remonttia ja olevansa varsin tyytyväisiä lopputulokseen.
– On hienoa, että näitä historiallisia paikkoja pidetään arvossa. Olemme muutenkin kaupunkikeskustan viihtyvyyden ja autottomuuden lisäämisen kannalla, koska liikumme paljon kävellen ja rattaiden kanssa, Johanna Green kertoi. Hän toivoi, että tori pysyisi elävänä ja että siellä järjestettäisiin erilaisia tapahtumia kuten markkinoita.

Marja Aalto ja Tarmo Numminen kävivät Vähätorista vilkasta keskustelua. Heidän mielestään tori täydentää hienosti joen toisella puolella olevaa Suurtoria ja on jälleen uusi askel Turun katukuvan muuttumisessa keskieurooppalaiseen suuntaan.
– Täytyyhän tätä kaupunkilaisena kehua – jos ei muuten niin itserakkaudesta, Numminen naureskeli. Hänestä tori kaipaisi ehdottomasti ainakin yhden kunnon kahvilan. Ja Pennisilta olisi kuin piste iin päälle kokonaisuudessa.
– Juu, kahvila tarvittaisiin ehdottomasti, kun tuo Pinellakaan ei ole käytössä, nyökytteli myös Aalto.

Aalto ja Numminen antoivat hyvät pisteet myös tilaisuudessa paljastetulle taiteilija Saara Ekströmin tilataideteokselle. Suihkulähteen viereen sijoitettu yli kymmenmetrinen teos on valettu luonnonkivimuuriin ja siinä on samantyylistä ornamentiikkaa kuin pääkirjaston sisällä olevassa Alkukirjain-teoksessa.
– Oikein hyvin sopii tähän miljööseen, Aalto kehui.

Kuutisenkymmentä vuotta Turun katukuvaa ja sen muutoksia seurannut Martti Lehtonen heitti pilke silmäkulmassa Vähätorin olevan muuten hyvä paikka, mutta harmi, ettei siitä pääse enää kulkemaan autolla läpi.
– Ei vaan, on hienoa, että ajamista rajoitettiin ja tori on kunnostettu oikein hienoksi ja kulttuuriympäristöön sopivaksi. Mielestäni täällä näkee autoja silti edelleen liian usein.
Lehtonen toivoisi, että torin kohdalle Aurajokeen tehtäisiin veneille kunnon paikat.
– Muistan vielä hyvin ajan, jolloin tässä vielä pidettiin veneitä. Se toi Aurajokeen sellaista positiivista elämää ja siitä pitivät paitsi kaupunkilaiset myös turistit.

Avajaispuheissa kaupunkilaisia houkuteltiin myös ilmoittautumaan mukaan kirsikkapuiden istutukseen toukokuun 22. päivänä ja lisäämään näin entisestään kaupungin viihtyvyyttä. Paitsi puiden istuttamiseen turkulaisia kannustetaan vapaaehtoisiksi erilaisiin kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumiin. Hyvä esimerkki innostuneista vapaaehtoisista löytyikin heti torille pystytetystä Turku 2011 -säätiön teltasta. Äiti Arja Myllynen ja tytär Pinja Isaksson ovat molemmat mukana toiminnassa, ja he jakoivat ahkerasti muun muassa kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmalehtisiä ja pinssejä.
– Päätimme lähteä heti mukaan, kun kuulimme tästä mahdollisuudesta. Olemme näillä näkymin myös mukana ottamassa vastaan Turkuun tulevia vierailijoita, joten tulee petrattua kielitaitoakin, Isaksson kertoi.
– Eikä tässä vielä kaikki. Olen saanut houkuteltua miehenikin mukaan, Myllynen kehaisi.
http://www.ts.fi/online/lahialue/130272.html

Kuva
Soittolavan eteen oli kerääntynyt heterogeeninen otos kaupunkilaisia, vauvasta vaariin. Teinit tosin puuttuivat lähes tyystin.

Kuva
ennen virallisia avajaisia Turun konservatorion junioripuhaltajat kajautti ilmoille rytmikkäitä sulosäveliä.

Kuva
kaupungin viralliset Vähätorin avaajat olivat nousseet Vanhan Pääkirjaston portaille. Gunnar Finnen ja Armas Lindgrenin suunnittelema suihkukaivo lirutti vettä altaaseensa jälleen viime kesäisen korjauksen jälkeen

Kuva
Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan pj. Aila Harjanne aloitti avaamisen, takana muita odottelemassa

Kuva
Taaempana odottaa Saara Ekströmin tilataideteos peitteen alla paljastamistaan

Kuva

Kuva
Paikalla on myös Turun kaupunkikuvaan viime vuosina ehkä merkittävimmin vaikuttanut yksittäinen henkilö, Benito Casagrande, joka filmaa innokkaana tapahtumaa. Casagrandella on Vähätoriin hyvin läheinen ja kiinteä suhde, hankittuaan aikanaan romahtamispisteessä olevan Ingmanin talon ja kunnostettuaan sen todelliseksi timantiksi nyt hienolla alueella. Huomattava positiivinen vaikuttaja Turun kaupunkikuvan kannalta!

Kuva
Tilataideteos on paljastunut ja kaupunkilaiset ottavat tuntumaa teokseen. Portailla puhetta jatkaa Turun kulttuuripääkaupunkisäätiön vetäjä Cay Sevón.

Kuva
Saara Ekströmin teos saa heti runsasta mielenkiintoa - positiivista otaksun...

Kuva
TS:n kuvaaja napsii kuvia haastateltavasta pariskunnasta

Kuva
Taiteilija itse, Saara Ekström, vasemmalla kukkapuskan takana piilossa

Kuva
lähikuva Ekströmin teoksen ornamentiikasta

Kuva
Avausten jälkeen jatkuu musiikki. Nyt luultavasti Puolalan koulun musiikkiluokan voimin?

Kuva
Mikäli sää olisi ollut suotuisampi, olisi torille tehdyssä tyylikkäässä ravintolan katutilassa, ollut toisenlainen meininki. Veikkaan että täällä tulee olemaan kesän aikana vielä sopivaa kuhinaa, kaikki edellytykset ovat olemassa.

Kuva
Tuomiokirkkosillan nurkilla on teltta jossa palvellaan polkupyöräilijöitä! Kummit pumpataan täyteen ja kettingit rasvataan ilmaiseksi

Kuva
Linnankadun alkupäähän, ennen Vähätoria on pesiytynyt puolueiden telttoja valamaan uskoa kansalaisiin. Asiat ja poliitikot vain näyttävät omituisilta, eivät ne sitä ole. Ei ei...

Kuva
Nyt, puiden ollessa lehdettömiä vielä, vanhojen puiden koko, erityisesti jalavan hallitseva masiivinen korkeus, käy hyvin ilmi.
tekijänä Valdéz
#29892
Olen todennut, että tuo on kyllä ehdottomasti Turun yksi kauneimmista paikoista! Turku on kyllä Eurooppalaisin kaupunki Suomessa monesta kohtaa. Harmi vaan, että suomalaisuutta ei voi (pidä?) maisemasta kokonaan kitkeä tai kätkeä. Ja vielä kun tuo pukeutuminen saataisiin edes samalle tolalle kuin ruotsalaisten! 8) Vaikka jos turkulaisia vertaa hämäläisiin, niin hyvältä näyttää... ;)

Mutta joo. Tuo katukahvila oli ainakin vapunpäivänä kovassa käytössä, mutta silloin olikin sää aurinkoinen. Eiköhän tuokin alue näytä kesällä todellisen luonteensa, kun on lämmintä, aurinkoista, ihmisiä, turisteja, veneiliöitä ja mikä minua lämmittää; ulkomaisia veneturisteja.

Tuo taideteos pitää ilmeisesti nähdä paikanpäällä, koska kuvissa se ei näytä kovinkaan kummoiselta.

Pitkästä aikaa Turusta positiivisia uutisia!
tekijänä Winters
#29905
Onko teillä tietoa, pääseekö tuonne alueelle tänä kesänä veneellä Myllysillan ali lainkaan? Jotkin tekstit siihen siltaan on ilmestynyt mereltä päin tullessa, mutta en niitä pystynyt maalta käsin tihrustamaan. Ainakaan niitä veneen kiinnityspaaluja ei olla tuolla alueella jokeen vielä isketty.
Avatar
tekijänä Kantti
#29909
Winters kirjoitti:Onko teillä tietoa, pääseekö tuonne alueelle tänä kesänä veneellä Myllysillan ali lainkaan?
Ei pääse, Myllysiltaa aletaan purkamaan kai tämänkuun lopussa jo! Rakennusvaiheen aikana jokiliikennettä ei alapuolella sallita. Mikäli sillasta tulee kolmiaukkoinen, se luultavasti on läpikulkukiellossa kunnes silta on valmis 2011 syksyllä. Tolpat ovat poissa juuri tämän joen yläjuoksun sulkemisen vuoksi.

Silta roikkuu tällä hetkellä jo jossakin 135 cm alkuperäistä korkeutta alempana?
Avatar
tekijänä grendy
#30367
AC/DC käväsi Tampereella eilen ja oli kyllä ison rock-konsertin makua kun 32 000 ihmistä meni Ratinan stadionille rokkaamaan :).. Itse en niin perusta kyseisestä bändistä että olisin lipusta maksanut mutta koirien kans piti lähtee tietysti ulkoileen noihin aikoihin ja katseleen meininkiä! Ja kuunteleen, koska stadionin ulkopuolelle tietysti kuului ihan hyvin musiikki. Parit kuvat (c) Aamulehti:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kyllä ne vanhat vaan jaksaa.... :D
tekijänä bitterfly
#30369
Hyvä, että "city happens" välillä jossain muuallakin. Kovin harvoin tänne postataan.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19