Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!

Onko tämä aihe turha?

Kyllä, talkkareiden pitää poistaa välittömästi.
Ei ääniä
0%
Ei, antaa olla vaan ja katsellaan syntyykö jotain.
16
100%
Avatar
tekijänä Janne_H
#22787
grendy kirjoitti: En kyllä HDR:ksi muuten noita tunnistais ihan siitä vaan :|
Tuommonen iltahämärän pilvinen sää on kyllä aika kontrastitotn hdr:n tekoon. Toinen syy on se että oon alkanu harjottelee hdr:n tekoa Photoshop CS3:lla. Tuolla photomatixilla tulee aina nii överi saturaatiot.
Avatar
tekijänä Janne_H
#23953
Solvalan laskettelukeskus Espoon Nuuksiossa. Rinteissä oli vielä laskettelijoita, vaikka lumet sulivat kovaa vauhtia. Alhaalla näkyy Nuuksion Pitkäjärvi, 7 km pitkä lätäkkö. Muutaman kilometrin päässä auringon suunnassa nää jotkut eräjormat soittivat viime viikolla helikopterikyydin kun luulivat ilveksiä karhuiksi.

Kuva
tekijänä Mathias
#26490
Moikka. Olen viime aikoina lukenut sen verran paljon HDRstä että päätin eilen hankkia photomatixin ja kokeilla (lue: väännellä liukureita täysin summanmutikassa) itsekin. On kyllä hauska ohjelma, täytyy ehkä viikonloppuna kokeilla vähän vakavemmin. Kuva(t) Turun tuomiokirkonsillalta.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#26491
Onko kyse samoista kuvista jotka ovat saaneet vain erilaisen käsittelyn? Jotenkin kiintoisa kuva tuo ylin.
Onnittelut eka postauksesta ;)
Avatar
tekijänä Kantti
#26845
Edellisen postauksen kuva on erittäin onnistunut, jossa sävyala on kattava ja värit hienot. Yläpuolella olevaa kuvaa vaivaa kontrastin puute mielestäni, valoisuuserojen kasvattaminen lisäisi muuten hyvän kuvan syvyyttä. Mitä ajattelet?
Avatar
tekijänä OlliMolli
#26859
Kantti kirjoitti:Edellisen postauksen kuva on erittäin onnistunut, jossa sävyala on kattava ja värit hienot. Yläpuolella olevaa kuvaa vaivaa kontrastin puute mielestäni, valoisuuserojen kasvattaminen lisäisi muuten hyvän kuvan syvyyttä. Mitä ajattelet?
Tuossa ylemmässä kuvassa vallitsevat olosuhteet huomioonotten lienee reilusti enemmän kontrastia, ts. maiseman sävyskaala on laajempi. Pappilan rakennus oli melkolailla varjossa, kun taas taustan taivas oli vielä suhteellisen kirkas. Tuossa alemmassa kuvassa taas maiseman sävyt olivat oikeastaan niin kontrastittomat kuin on mahdollista saada: vaalean sininen hetki ja valot kaduilla keventämässä varjoja. Sinänsä olen kyllä sitä mieltä, että päänsääntöisesti dynamiikan laajentaminen monella valotuksella ei useinkaan tee kuvasta parempaa, vaan yhden valotuksen paljon jyrkemmät kontrastit sopivat moniin kuviin paremmin. Tuossa minun Canonissa ei saa valotushaarukointia kahta aukko suuremmilla portailla, joten terävän HDR:n tekeminen on aika vaikeaa karkeammalla porrastuksella.
Avatar
tekijänä Kantti
#26986
Kuva
Avatar
tekijänä Janne_H
#27972
Mentiin kuluvalla viikolla käymään töiden takia Russarön linnakkeella, joka sijaitsee Hangon edustalla. Paikka on lopettanut varumiestoiminnan nelisen vuotta sitten ja ollut tyhjillään siitä lähtien. Todella mielenkiintoinen paikka tyhjine kasarmeineen ja tykkeineen.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#27975
Tuttu paikka! Palvelin alokasaikani Russarössä. Russaröön tehdään nykyisin muutamia valvottuja pienimuotoisia tutustumismatkoja kesällä, kuten Hiittisten saaristossa olevaan vastaavanlaiseen linnakesaareen, Öröön. Edelliskesänä kävin Örössä, tänä kesänä kävin katsomassa vanhaa kunnon Rysää vuosikymmenten jälkeen. Puolustusvoimien hallinnassa olevat linnake- ja muut saaret joille ei siviileillä ole pääsyä, ovat monet hyvin luonnonkauniita paikkoja. Russarö oli käydessäni vähän pusikoitumaan päin, enää ei tarvitse huolehtia puustoa pois tykkien ampumalinjoilta - tarkoitan lähinnä siellä olleita järeitä 9" Betlehem tykkejä joista Russarössä on yksi on jätetty paikalleen kassun lähellä olevaan kasemattiin. Koska saaressa ei enää ole koulutusta, kasvaa kasvillisuus jo senkin vuoksi rajoittamatta.

Sekä 9" Betlehemeihin että Russaröön sinänsä liittyy historialtaan erikoisia ja mielenkiintoisia asioita joista ei nyt tässä enempää.
tekijänä Jape
#28900
Pikkukaupunki Chur kaakkois-Sveitsissä:
Kuva

Tämä oli kohinan suhteen haasteellisimpia ikinä - piti siivota Neat Imagella kustakin kuvasta erikseen ja lopuksi vielä yhdistelmästä, ettei ollut aivan lumisadetta. Pimeys nimittäin vaati ISO1600:n, että alpit sai taustalla näkyviin. Värejä on vaikea saada mitenkään luonnollisiksi.
Avatar
tekijänä 16valve
#28902
Jape kirjoitti:Pikkukaupunki Chur kaakkois-Sveitsissä:
http://farm3.static.flickr.com/2466/440 ... d627_o.jpg

Tämä oli kohinan suhteen haasteellisimpia ikinä - piti siivota Neat Imagella kustakin kuvasta erikseen ja lopuksi vielä yhdistelmästä, ettei ollut aivan lumisadetta. Pimeys nimittäin vaati ISO1600:n, että alpit sai taustalla näkyviin. Värejä on vaikea saada mitenkään luonnollisiksi.
Kyllä kuvasta näkyy, että vaivaa on nähty. Tosi hieno tunnelma kaiken kaikkiaan.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11