Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä satama
#25782
Karjalankadun alkupään 50-lukulainen (hirvitys) on paketissa. Kauhuskenaario olisi tietty että mummelit ovat taloyhtiökokouksessa päättäneet väriksi vaaleanpunaisen tai violetin. Näitä on nähty.

Kuva

Kuva
tekijänä zeizei
#26477
Mun pitikin kysyä tämän edistymistä viikko takaperin. Mutta oliko se pakko maalata uudestaan harmaaksi? Tuohan on aivan jumalattoman ankean näköinen, etenkin talvella! Ja nyt kun oli mahdollisuus maalata uusiksi, niin samaa harmaata. Jeejee ja gogo.
Avatar
tekijänä Klazu
#26482
Hyvin pienen pieni askel parempaan. ;)

Berliinissä riittää väreillä piristettyjä jättimäisiä kerrostaloja. Yleensä saumojen rappaaminen riittää tekemään lopputuloksesta hyvän, eikä värillä ole niin väliä. Edes vaaleanpunainen näytä kamalalta kun ne pahaiset elementtisaumat on saatu piiloon. :)
Avatar
tekijänä satama
#26483
Iso parannus se on. Hakatornejakin maalattiin vuonna -99 harmaalla ja voittaa mennen tullen nämä mainitut vaaleanpunaiset kerrostalot joista tyylikkyys on lähes poikkeuksetta kaukana.

Kuva Kuva
Avatar
tekijänä Iggy.P
#26496
Harmaa lienee alkuperäinen väri. Ihan asiallisen näköinen ja alkuperäisyys tuo lisäarvoa, jos se todella on alkuperäinen, pääasia kuitenkin että rakennus on nyt hyvässä kunnossa ja siisti. Tuollainen harmaa on kulahtaneena pahimmillaan todella kauhea. Itse olisin valmis joissakin tapauksissa maalaamaan taloja rohkeasti eri väreillä, vaikka siinä on aina suuri tekopirteyden vaara.

Jos rakennus maalataan alkuperäisestä selvästi poikkeavasti niin toivoisin että se tehtäisiin selkeästi erottuvalla tavalla, taideteoksenomaisesti.
Avatar
tekijänä satama
#28889
Vuorakadulla uudehko tapaus, tuttua ja turvallista keltaista. Myös takana oleva rakennus on menossa remppaan.

Kuva

Alunperin rakennus on valmistuttuaan varmaan näyttänyt suurinpiirtein tältä.

Kuva

Kännetään katse 90 astetta vasempaan niin löytyy tämänkaltainen tapaus. Raha ei auta jos tyylitaju puuttuu, aika mauton lopputulos.

Kuva
Avatar
tekijänä grendy
#28890
DFox kirjoitti:Sairaalarinteen pistetaloissa Oulussa on meneillään julkisivu ja parveke remontti.
Onkos tästä mitään uutta kuvaa että saatiinko uus helmi tornitalojen joukkoon? ;)
Avatar
tekijänä _NeN_
#28898
Tuon Aurajoen varrella sijaitsevan As. Oy Turun Aurarannan julkisivuremppa on ilmeisestikin valmistunut, ja lopputulos on todella nätti ja yksinkertainen verrattuna ympäröivään rakennuskantaan. Rakennus on tosiaan havainnekuvan mukaisesti aivan lumenvalkea, ja jokea ylittäessä vangitsee katseen kirkkaudellaan. Tämmöistä lisää!
tekijänä 123...
#28899
Tsiisus, ei enään ainuttakaan samanlaista halpaa ja nopeasti tehtyä yksinkertaista taloa tai julkisivuremppaa Turun keskustaan.
Onneksi sentään tuon kaakelitalon vieressä on laadukkaampia taloja erottumassa ja pelastamassa jokinäkymää. Viereiset talot erottuvat nyt paremmin, ja ne myös saavat tuon rempatun talon näyttämään paremmalta kuin se oikeasti onkaan. Nyt tuo talo näyttää yhtä kauniilta kuin mikä tahansa julkinen vessa, mutta hienonkin siitä olisi voinut saada.

Tälläinen olisi voinut olla parempi: http://en.wikipedia.org/wiki/File:CaMil ... 005%29.JPG
Avatar
tekijänä prepo
#28982
Vartti.fi kirjoitti:Julkisivuremontti on muuttanut kerrostalon varsin kummallisen näköiseksi Helsingin Pohjois-Haagassa.
Teuvo Pakkalan tiellä sijaitsevaa taloa riisutaan vanhasta betonikuoresta sekä villaeristeistä.
Vaikka julkisivu ei olekaan kovin edustavan näköinen, on kyseessä aivan tavallinen rakennusvaihe.
- Tämä on tavallinen purkumenettely. 70-luvulla rakennetuissa kerrostaloissa käytettiin niin sanottua sandwich-ulkokuorta. Kuukauden sisällä talo suojataan muovihupulla, kunhan vanhat päällysteet on saatu irrotettua, rakennuskohteen tekninen valvoja Simo Sirenne kertoo.
Osa talon asukkaista on muuttanut remontin ajaksi muualle, osa asuu sinnikkäästi talossa koko remontin ajan.
Talon julkisivuremontti valmistunee marraskuussa 2010.
http://www.vartti.fi/artikkeli/11893e54 ... 13510f23e3

Tuohan tuollaiseksi kuvan mukaiseksi jätettynä näyttäisi tyylikkään rouhealta :)
tekijänä hamppari
#28983
Löytyisiköhän mistään kuvaa siitä Tampereen Kortelahdenkadun Näsijärven päässä olevasta pistetalosta ennen julkisivuremonttia? Olen nimittäin muistikuvieni perusteella melko vakuuttunut siitä, että remontin jälkeen talo on huomattavasti entistäkin karmaisevampi ilmestys.
tekijänä Jussi
#28986
hyperhamsteri kirjoitti:Löytyisiköhän mistään kuvaa siitä Tampereen Kortelahdenkadun Näsijärven päässä olevasta pistetalosta ennen julkisivuremonttia? Olen nimittäin muistikuvieni perusteella melko vakuuttunut siitä, että remontin jälkeen talo on huomattavasti entistäkin karmaisevampi ilmestys.
Mul on syyskuussa otettu kuva (varmaankin siitä talosta mitä tarkoitat), mutta siinä on julkisivuremppa juuri tehty, ainakin siihen malliin kiiltelee, eikä yhtään pahalta näytä..

Näyttää vähän samalta kuin se Kortelahdenkadun toisessa päässä uimahallia vastapäätä oleva talo johon tehtiin julkisivuremppa ja parvekeremontti viime kesällä/syksyllä, sekin on minusta ihan onnistunut..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7