Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
tekijänä niinpaniin
#25365
Erittäin mukavan näköisiä pytinkejä. Erityisesti ensimmäisessä kuvassa Siltavahti näyttää todella hienolta.
Avatar
tekijänä Kantti
#25372
Pakko yhtyä kuoroon ja todeta että siistit on talot :!:
tekijänä hamppari
#25373
Kerrassaan loistavan näköiset talot on kyllä kieltämättä. Mutta ennen kaikkea niiden sijoittelu saa ton koko talot+silta kompleksin näyttämään ihan mielettömän urbaanilta ainakin omaan silmääni.
tekijänä ÄmJii
#25375
Onpa tosiaan hienot rakennukset! Kiva kokonaisuus. Technopolis muten vissiinkin suunnittelee uutta tornitaloa Kuopioon. Oli jossain Savon Sanomien lääkelaitosta koskevan jutun yhteydessä väläytelty laitoksen mahdollisena sijaintipaikkana. Kellään tästä enemmän tietoa?
Avatar
tekijänä Klazu
#25378
Juu, kyllä nuo talot minuakin miellyttää! Ympäristöstä olisi kiva saada hieman laajempia kuvia, että ymmärtäisi millaisella seudulla nuo sijaitsevat.

Kuopio on kyllä kiva kaupunki, jokaisella käyntikerralla olen siellä kyllä viihtynyt.
Avatar
tekijänä huopa
#25385
tämähän tuntuu ihan salaliitolta kun kaikki on yhtä mieltä että talot on suomalaisittain yllättävän hienoa jälkeä. mutta enpähän voi kyllä kieltääkään. Pakko on lähteä tossa kesälomalla sitten kuopioon pienelle kuvausreissulle kun on noinkin komeita torneja saatu lapsuuden kotikulmille aikaan. Voisinpa samalla yrittää onkia kuopion rakennusvirastolta nuo piirustukset ja katsoa ne korkeudet molemmille vielä..
tekijänä zeizei
#25387
Yhdyn salaliittoon, talot ovat hienoja. Mutta miten mahtavat istua alueeseen? Toivottavasti myös ranta pistetään hienoon kuntoon.

Lisäkuvia odotellessa. ;)
Avatar
tekijänä 16valve
#25736
Ajeltiin pari päivää sitten Kajaanista Tampereelle ja poikettiin ohimennen myös Kuopiossa. Samalla tuli ajettua Saaristokaupungin kautta. On muuten todella hyvin toteutettu tie upeine näköaloineen. Tässä pari kuvaa tornitaloista liikkuvasta autosta kuvattuna, aikaa kun ei ollut juurikaan pysähtymiselle. Täytyy sanoa, että talot näyttävät tosi hyviltä ihan livenäkin, tosin järveltä näkymät ovat paremmat kuin tien puolelta.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
tekijänä _ABC_
#27815
zeizei kirjoitti:Mutta miten mahtavat istua alueeseen? Toivottavasti myös ranta pistetään hienoon kuntoon.
Aluehan on ollut ennen noita pelkkää metsää, jos tämä ei ole vielä tullut keskustelussa ilmi. Jokunen kesämökki alueelle on tosin sijainnut. Ajan kanssa sitten näkee millainen tuosta keskustasta tulee, kun saavat sinne rakennettua muutakin. Tuolla on kuvaa siitä millainen alue ennen oli ja millainen siitä on tarkoitus tulla: http://www.kuopio.fi/attachments.nsf/Fi ... penElement

Tuolla myös kuvia, niin tästä projektista kuin Saaristokaupungista yleisestikin: http://www.saaristokaupunki.fi/index.php?id=19

Keilankannan rannan ilmeestä järjestettiin vähän aikaa sitten kilpailu. Kilpailualueena oli tämä kohta rannasta: Kuva

Voittaja oli tämän tyylinen teos:
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kult ... ita/481375
tekijänä _ABC_
#28046
Kuopioon on myös toisaalle suunnitteilla kaksi tornitaloa. Nuo nyt valmiit talot ovat 11-13 kerroksisia. Näiden uusien on tarkoitus olla vähintään 16-kerroksisia. Uudet tornitalot tulevat Savilahteen, jossa sijaitsee Kuopion teknologiakeskus ja yliopiston kampus. Toinen tornitalo tulee teknologiapuistoon ja toinen uuteen yliopiston ja ammattikorkeakoulun yhteiskampukselle. Muistaakseni sen on tarkoitus olla ammattikorkeakoulun uusi päärakennus. Tosin käyttötarkoitus ei taida olla vielä täysin selvillä.

Nuo liittyvät Savilahden kaupunginosan kehityshankkeeseen, joka sisältää paljon uutta rakentamista. Alueelle on tarkoitus rakentaa tornitalojen lisäksi mm. uusia kampusrakennuksia, kokonaan uusi asuinalue, kävelykeskusta palveluineen ja "2000-luvun Pispala".

Linkkejä aiheeseen:
http://yle.fi/alueet/savo/2009/11/savil ... 07779.html
http://www.kuopionkaupunkilehti.fi/Paik ... uusi-helmi
http://www.kuopio.fi/intrakun.nsf/3e12a ... enDocument
http://www.kuopio.fi/attachments.nsf/Fi ... penElement
Viimeksi muokannut _ABC_, 09.12.09 16:39. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Krio
#28049
Eli nuo tulisivat lähelle Microtoweria vai johonkin korpeen? Vaikka olenkin Kuopiossa opiskellut ja ollut vuosien ajan, niin tuo YLE:n kartta on lievästi ylimalkainen.
tekijänä _ABC_
#28052
Toinen tulisi aivan yliopiston rantaan. Siihen nykyisten kampusrakennusten väliin, johon on suunniteltu myös jonkinlaista kävelykeskustaa. Toinen tulee Honeywellin talon lähelle Viestikadulle. Sen rakentaminen alkaa muistaakseni jo ensi vuonna. Siihen ilmeisesti tulee ainakin sen kiistelty Lääkekeskus Helsingistä. Microtowerhan on vähän kauempana lähellä Neulamäen risteystä.

Tuolta näkee lintuperspektiivin, joka ehkä helpottaa hahmottamaan aluetta: http://maps.msn.fi/default.aspx? Lisäksi toiseksi alimmassa noista linkeistäni on ihannekuvia kampusalueesta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7