Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Kantti
#20622
Janne_H kirjoitti:Red Bull Lentopäivä Hakaniemessä sunnuntaina 24.8. Taivaalta tuli kylmää sadetta ja tuuli, joten en kovin montaa kertaa jaksanut kameraa ottaa esille kastumaan.
Hauska tapahtuma tämä, vahinko että sää oli huono
Tämä viritys näytti sen verran lentokykyiseltä, että päätin siitä näpätä sarjan. Kuten kuvasta näkee ei tuokaan pitkälle liidellyt. :lol:
http://i114.photobucket.com/albums/n260 ... irshow.jpg
Kisan voitanut liidokki lensi jopa 16,5 m. Luin vain lehdestä. http://www.turunsanomat.fi/ajassa/?ts=1 ... :0:0:0:0:0: Toiseksi äänestetty Lietolainen porukka pääsi 15,5 metrin päähän

Todella mittaviin sfääreihin tapahtuma pääsisi jos Helsinkiin onnistuisi saamaan Red Bull Air Racen kisan lentämään. Pakko olisi jo Turusta lähteä pääkaupunkiseudun suuntaan... ;)
http://www.redbullairrace.com/videos.php?lang=en
Ei taida kuitenkaan olla helppo nakki, kilpa kiertää 9:ssä kaupungissa vuoden aikana. Noin viikko sitten se oli Budabestissa. Tämän vuoden puolella kisaillaan vielä 3 paikassa, Portugalin Portossa, Espanjassa jossakin ja Australian Perthissä.
Avatar
tekijänä Kantti
#21001
Turun päivän ilotulitus

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Kuvat antavat laimean maun ilotulituksesta, se on aika näyttävä ja huipentuu loppua kohti melkoisilla paukuilla. Kunnon taputukset jokivarressa on aina irronneet session jälkeen :)
Avatar
tekijänä Kantti
#21027
Jotta ainakin kronologinen järjestys menisi päälaelleen, postaan eilisen Turun Päivän tapahtumiin kuuluneet Aurajoen Wauhtiajot vasta illan huipenukseen kuuluneen ilotulituksen jälkeen :glasses9:

Kuva
Tullessani paikalle alkoi keräilyerä jossa voittaja pääsi seuraavaksi ajettavaan finaaliin. Tiukka kiihdytys...

Kuva
Auransillan takana olleen kääntöpaikan jälkeen kärkikaksikko oli tässä...

Kuva
Teatterisillan takana olleen kääntöpaikan jälkeen kolmen kisaajan kaksi viimeistä menevät tässä..

Kuva
Tilanne säilyi muuttumattomana ja viimeksi tulleen kilpatoverin moottori sippasi hetkeksi keskelle jokea. Moottori käynnistyi kuitenkin. Kisaveneissä on kavitoiva potkuri - lavat ovat vain puolittain vedessä - eivätkä ne potkaise itseään liikkeelle kuten tavalliset perämoottorit, venettä pitää osata käsitellä. Ohjaaja siirtää painopistettä eteen kiihdyttäessään saadakseen veneen liukuun nopeasti.

Kuva
Edellisessä kuvassa kiihdyttänyttä kaveria kyrsi häviö sen verran että kurvasi turvaveneen edestä loiskauttaen näiden silmille melkoisen vesiryöpyn, sukeltajaa pikkasen nauratti, punatakkinen kuivatteli hetken naamaansa, mutta tummissa oleva kameran kanssa hyviä kuvakulmia metsästänyt henkilö puhalteli huolissaan Vakka-Suomen pelloilta valunutta Aurajoen kivennäispitoista vettä kameransa pinnalta... ;)

Kuva
Loppukilpailu on käynnissä, veneet porhaltavat katsojia notkuvan Teatterisillan alta..

Kuva
Auransillan alle..

Kuva

Kuva
Kääntöpaikka...

Kuva
kärki syöksähtää sillan alta..

Kuva
pari muuta seuraa kintereillä... No järjestys säilyi muuttumattomana ja kisan voitti Tino Aaltonen, ehkä hänen kuului voittaa kisa koska veneet olivat kopioita Rauno Aaltosen vanhasta kilpaveneestä, tehty 3mm vanerista. Tino Aaltonen on Rauno Aaltosen poika. Ehkei hänen kuulunut voittaa kisaa, mutta voitti kuitenkin. :smt083

Kuva
Kisa loppui ja veneet hiljenivät.

Tämän lisäksi kaikkea tapahtui muuallakin, polkaistuani Varvintorin ohitse, kaunista päivää ilostutti puhallinorkesteri. Kallistin hetkeski kovaani puhallinorkesterin määrätietoiselle ja harjoitellulle tulkinnalle Pink Panther- teemasta. Pari muutakin reipasta musiikkikappaletta kuuntelin lävitse :)

Kuva

Kuva
Eräällä on salaperäinen salkku istuimensa alla, luultavasti ei ole räjähdettä koska on omalla kohdalla.. mutta ehkä salainen agentti.. :glasses1:

Kuva
Jos haluaa esiintyä, mutta silti pysyä tuntemattomana, kannattaa valita instrumentikseen suuri vaskisoitin, sen takaa ei naapurikaan tunnista, etenkin jos käyttä suurilinssisiä aurinkolaseja.

Kuva
Soitin sama, muuten hyvin erilaiset.. mutta hyvin soi :)
Avatar
tekijänä Kantti
#21909
Keskiviikkona oli Turun Taideakatemian yö. Siellä ei nyrkkeilty. Ei siellä juopoteltukaan. Siellä oli lapsiakin. Oli siellä iäkkäitkin, enimmäkseen nuorempaa ihmistä kuitenkin. Tempaus järjestettiin nyt toisen kerran, tutustuttamaan kaupunkilaisia Taideakatemiassa tehtävään työhön - mielestäni merkittävään työhön ja opiskeluun - jonka pitäisi kiinteästi liittyä tulevaan Turun kulttuuripääkaupunki-ajatukseen. Kuitenkin laitoksen rahoitusta kiristetään koko ajan kaupungin taholta! Kiinnostava paikka niin toiminnaltaan kuin rakennuksiltaankin. Rakennuskanta muodostuu entisistä telakan teollisuusrakennuksista jotka on muokattu uuteen tarkoitukseen. Erittäin onnistuneesti josta palkittu: Suomen teräsrakennepalkinto 1994, Europa Nostra palkinto 1995, Euroopan teräsrakennepalkinto 1995, European Award for steel structures 1995, Turun taidepalkinto 1996. http://www.ark-lpr.fi/ . Näistä rakennuksista on talossa kuvia eri yhteyksissä. Viime vuonna alkunsa saanut Taideakatemian yö oli silloin täydellinen menestys, talo täynnä ihmisiä vaikka tapahtumaa ei oltu markkinoitu kunnolla, pelkkää viidakkorumpua. Talossa oli nytkin paljon uteliaita katsomassa paikkoja ja toimintaa.

Kuva
Ovelta josta tulin sisään, lyötiiin käteen esittelylehtinen jossa oli karhea pohjakuva rakennuskokonaisuudesta ja lyhyt selvitys tiloista.

Kuva
Kääntöpuolella oli yön tapahtumat ja tapahtumapaikat.

Kuva
Viereisessä ikkunan takana olevassa tilassa, kerrosta alempana, tapahtui juuri..

Kuva
siellä oli taide lounge á la tanssinopettajaoppilaat.

Kuva
Erään käytävän seinässä oli suuri paperiarkki johon kerättiin palautetta sessiosta, tapahtuma alkoi klo 18 ja loppui klo 23, tämä oli alkuiltaa eikä palautetta ollut vielä paljoa. Kuvista sen verrran että suurin osa kuvista otettiin 3200 asalla, joten kohina on kuvissa on senmukainen.

Kuva
Toisessa kerroksessa opiskeltiin grafiikkaa

Kuva

Kuva
Pitkä tyttö jolla oli kirkkaanpunaista huulipunaa, telasi koneesta postikortin kokoisen, kuvalla varustetun arkin. Kammesta kiertämällä ei tullut seteleitä. Ainakaan suoranaisesti.

Kuva
Kerros ylös, siellä on maalaus ja piirustus-salit

Kuva
Bile-ilmoitus ja osa kommentista

Kuva
Harjoitelmia, töitä? Vaikuttavaa! Vanhan - olikohan tämä nyt levyhalli vai koneistamo - kaarevat kattorakennelmat ovat näkyvissä edelleen

Kuva
Vaikuttavaa!

Kuva

Kuva
Kohtaaminen portaiden välitasanteella

Kuva
Kuva jota olin ottamassa, ja jonka otinkin. Turun Piirustuskoulu on nykyisen Taideakatemian kuvataidepuolen syvällä oleva pohjakallio

Kuva
Hallin kattokaaria, niitattuja teräsrakenteita, rakennuksen lasinen pääty. Alhaalla tapahtui jotakin!

Kuva
Piirustus-sali

Kuva
Valmisteilla monitaideteos "Terveiset päättäjille"! Yleisö osallistui teoksen tekemiseen

Kuva
Käytävä vanhan ulkoseinän ja uusien sisärakennelmien välissä, vaakapalkit ylhäällä kannattivat aikanaan hallin vaatimattomia siltanostureita, taisivat nostaa huikeat 5 tonnia maksimissaan.

Kuva
Käytävä ulkoseinän vieressä.

Kuva
Nukkeanimaation välineistöä.

Kuva
Kiilamainen, perspektiiviä hämäämään tarkoitettu matto nukkeanimaatioon tekeillä.

Kuva
Jonkun näytelmän harjoitukset menossa.

Kuva
Pätkä 270 metriä pitkää köysipaanaa nykytilassa.

Kuva
Tanssinopettajaoppilaat improvisoivat lyhyellä yhdyskäytävällä.

Kuva

Kuva
Konservatorion musiikkioppilaista koostunut bändi esiintyi kahvilan seinustalla. Paikalle ilmaantui Taideakatemian sirkuskoulun oppilas (mieshenkilö) jonglööraamaan 5 pallolla. Hetken kuluttua paikalle ilmaantui sirkuskoulun oppilas (tyttö) vanteineen. Pallot ja vanteet laskettiin tuolille ja pari heittäytyi esittämään akrobaattitanssia orkan säestyksellä.

Kuva
Kuvanveistosali.

Kuva
Huuto?

Kuva
Sigyn-sali. Tästä kulmasta esiintyjä katsoo tilaa ennen lavalle saapumista.

Kuva
Sigyn-salissa hiljaista

Kuva
Tanssia lasitiiliseinän takana. Crighton-sali.

Kuva
Köysiteatteri. Köysiteatterissa sirkuskoulun oppilaat esittävät katosta riippuvilla köysillä ja keinulla tehtäviä temppuja.

Kuva
Köysiteatterin seinän takana kaukana Turku Energian 106,5 m korkean piipun kyljessä punaisena loistava lukusarja, Fibonacci Sequence 1-55. Mario Merz (1925–2003)

Kuva
Köysiteatterin sisäänkäynti.

Muutama täydentävä aikaisemmin otettu kuva rakennuksista.

Kuva
Köysiteatterin pääty sisäänkäynteineen Varvintorin kulmassa

Kuva

Kuva
Sigyn-salin pääty sisäänkäynteineen Taideakatemian konservatorion päässä.

Kuva
Konservatorion päätä ja köysipaanan alku.
Avatar
tekijänä 16valve
#21910
Hieno kuvasarja! Rakennuksen restaurointi on toteutettu vanhaa kunnioittaen. Pidän todella noista vanhoista rautapalkeista niitteineen päivineen :) Ja varmaan niistä saa jonkinlaista inspiraatiota opetettavaan taiteeseenkin. Ainakin taulut näyttävät upeilta.
Avatar
tekijänä Kantti
#21919
16valve, uuden ja vanhan yhdistäminen on toteutettu ajatuksella ja pieteetillä. Nähdyt kuvat esittelevät paikkaa aika kalvakkaasti ja suppeasti, kokonaisuus on aika iso kuitenkin ja toiminta Turun Taideakatemiassa on yllättävän laajaa, itsekin äimistyin toiminnan moninaisuudesta. Kuvaavaa Turulle ja turkulaisille on telakka-alueesta ainakaan käyty kädenvääntö jossa monta äänekästä kannannottoa esitettiin sen puolesta että koko roska olisi jyrättävä tasaiseksi koska oli "ruma"! No tietyllä tavalla se oli "ruma" koska oli vuosikymmenet ollut omillaan ilman minkäänlaista korjaustoimintaa, mutta ei vaadita kovinkaan erityistä silmää huomatakseen rakennuskokonaisuudessa olevan potentiaalin. Mitä vastaavaa olisi kyetty rakentamaan tuohon paikkaan tilalle? Arvattavasti siinä pönöttäisi nyt normikerrostaloja :shock:
Se mitä tällä vanhalla telakka-alueella nyt on saatu pysymään ja modifioitu uusia toimintoja sisältävään kuntoon, on juuri sitä historiallista kerroksisuutta jota niin monessa kaupungissa Turun lisäksi olisi pitänyt saada jäämään, jonka on korvannut edullisesti tehdyt vakio-elementtirakennukset. Tämä Turun Taideakatemian rakennuskokonaisuus on eräs niistä kohteista joista olen turkulaisena iloinen ja ylpeä :)

Aivan varmaa on se, että tämä ympäristö, taideaineiden opiskelijoille, tällaisella paikalla, teollisuushistorian syvillä juurillaan, on omiaan antamaan innoitusta ja virikkeitä jos jo joku :smt038
tekijänä bitterfly
#21921
^ Jos Turun AMK:n aikeet toteutuu, saattaa käydä niin ikävästi, että taideakatemiankin opiskelijat sijoitetaan uuteen rakennukseen Kupittaalle. Tämä, koska Turun AMK tahtoisi keskittää kaikki Turun toiminnot yhdeksi kampukseksi kupittaalle. Ilmeisesti ICT:n vierelle suunniteltu Valo olisi sitten tämä uusi rakennus, mutta mitään varmaa tietoa se ei ole.
Avatar
tekijänä Kantti
#21926
bitterfly kirjoitti:^ Jos Turun AMK:n aikeet toteutuu, saattaa käydä niin ikävästi, että taideakatemiankin opiskelijat sijoitetaan uuteen rakennukseen Kupittaalle. Tämä, koska Turun AMK tahtoisi keskittää kaikki Turun toiminnot yhdeksi kampukseksi kupittaalle. Ilmeisesti ICT:n vierelle suunniteltu Valo olisi sitten tämä uusi rakennus, mutta mitään varmaa tietoa se ei ole.
Tällaista olen myös lukenut, toivottavasti aie menee perseelleen :confused2: nykyinen tila on inspiroivin mahdollinen. :!:
Avatar
tekijänä 16valve
#22009
Aamulehti kirjoitti:Jättimäiset ilmapallot leijailivat Manhattanilla
Kuva

Katso kuvagalleria

Jättimäiset ilmapallot leijailivat Manhattanin katujen yllä kiitospäivän kunniaksi järjestetyssä paraatissa torstaina New Yorkissa. Macy's tavaratalon vuosittainen kiitospäivän paraati on kuuluisa jättimäisistä ilmapalloista, jotka esittävät tuttuja piirroshahmoja.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/viihde/ ... lla/117380
tekijänä Aboensis
#22146
bitterfly kirjoitti:^ Jos Turun AMK:n aikeet toteutuu, saattaa käydä niin ikävästi, että taideakatemiankin opiskelijat sijoitetaan uuteen rakennukseen Kupittaalle. Tämä, koska Turun AMK tahtoisi keskittää kaikki Turun toiminnot yhdeksi kampukseksi kupittaalle. Ilmeisesti ICT:n vierelle suunniteltu Valo olisi sitten tämä uusi rakennus, mutta mitään varmaa tietoa se ei ole.
Toivottavasti ei tule toteutumaan. Itse ainakin haluan opiskella jatkossakin Teollisuuskoulun eli Tekun satavuotisten holvien alla, enkä missään Valossa.

Mutta takaisin aiheeseen. Tällaista happeningia kaupungilla tänään:

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#22224
Olinhan siellä minäkin, Aboensis ;) tosin tapojeni mukaan myöhässä - en kuitenkaan ratkaisevasti! Paraatikatselmus Forun Marinumin parkkipaikalla oli jo ohitse, mutta paikan oli nopeasti täyttänyt puolustusvoimien kalusto, jota pääsi vapaahkosti katsastamaan. Paikalla olikin runsaasti ihimisä.

Kuva
Raskas panssarivaunu Leopard oli runsaasti miehitettynä.

Kuva
Taatusti maastossa ja metsässä tehokas maastoasu ja naamiointi! :smt063

Kuva
Raskas 155 mm tykki näytti tehokkaalta.

Kuva
Tykissä on muutakin kuin mekaniikkaa, ennenvanhaan pyöriteltiin vipuja ja pyöriä pelkästään käsin.

Kuva
Koska olin pahasti jälkijunassa lähdin reippasti kävelemään yläjuoksulle, Myllysillan kohdalla merellinen ulottuvuus meni ohitseni kohden paraatin vastaanottokohtaa. Merivoimat eivät sattuneesta syystä olleen liikkeellä aivan suurimmalla kalustollaan, se jäi yleisön käsiin Suomen Joutsenen eteen.

Kuva
Ilmavoimien Hornetien kiitäessä paikalle, olin suht hyvissä asemissa joen reunalla, Läntisellä Rantakadulla. Toisaalta väärä puoli koska paraati meni Itäisellä Rantakadulla :|

Kuva
Erinomaisen tiukka timanttimuodostelma pojilla. Tuossa kohta jos olisi spurtannut jälkipolttimella, olisi lasitavaraa kaupungissa mennyt kaupaksi verrattoman paljon.. :roll:

Kuva
Hornetien jälkeen oli helikopterien vuoro.

Kuva
Pari kappaletta McDonnell Douglas MD500:ttä läpsytti reippaasti menemään. Näyttävät aika kirpuilta ;)

Kuva
Kohuttu ja vuosia viivästynyt kuljetuskopteri, NH90. Hienosti se lensi.

Kuva
Merivoimien 3 veneen ryhmä oli saapunut kohdalle jossa paraatia vastaanotettiin, tuskin teatterin vieressä olleelta korokkeelta paraatia vastaanottaneet kuitenkaan näkivät yleisömuurin takaa häivähdystäkään veneistä. Selkä joelle olleista paraatia seuranneistakaan moni ei huomannut mitä joessa tapahtui.

Kuva
TV oli tietysti paikalla. Lippulinna ohittaa juuri teatteritaloa. Tukkijoella -näytelmää pyöritetään tällä näytäntökaudella Turun Kaupunginteatterissa ;)

Kuva
Ihmisiä oli tuhatmäärin paikalla.

Kuva
Parolan panssarit ohittaneet juuri teatteritalon.

Kuva
Kevyen panssarin jälkeen raskas Leopard kyntää yleisömeressä.

Kuva
Tapahtumaa oli varmistamassa pelastusyksikön sukeltajaryhmä.

Kuva
Paraatin jälkeen yleisö purkautuu sakeina virtoina eri suuntiin. Itse jatkoin rantakatua pitkin yläjuoksun suuntaan, Auransillan takana olivat merivoimien veneet odottamassa paluumatkan alkamista takaisin Forum Marinumin laituriin.

Kuva
Vanhalla Suurtorilla oli menossa samaan aikaan joulumyyjäiset, sinne näytti johtavan monen askeleet.

Kuva
Tämä kaveri ei hössöttänyt itsenäisyyspäivän paraatia, hänellä oli selvästi mielekkäämpää tekemistä :)

Kuva
Aika rauhassa saa meloskella joessa.. lippu silti korkealla hänelläkin ;)

Kuva
Kuinka ollakaan, löysin itseni Tuomiokirkolta.

Kuva
Vaihtoehtoinen kuvakulma ykköskuuseen ;) .. kappas, alhaalla portailla kuvaillaan jotakin..

Kuva
Kuvauksen kohde näyttäisi kadetilta, ja uteliaat puolestaan etniseltä muodoltaan aasiasta peräisin olevilta.

Kuva
Pakko oli käydä Tuomiokirkossa sisäpuolellakin katsomassa onko siellä jotakin toimintaa, no ei ollut vaikka ihmisiä runsaahkosti

Kuva
Vanhalla Suurtorilla oli myös kuusi, jonka edustalla oli 8 henkinen sekakuoro laulamassa "Porsaita äidin oomme kaikki"

Kuva
Kiemurtelin takaisin alajuoksun suuntaan, Nunnankadulla Rettigin palatsin muurissa olevan portin ohitse.

Kuva
Rantakatu alkoi olla suhteellisen hiljainen taas.

Kuva
Pommilan vanhalle teollisuustontille ei ole jäänyt jäljelle tämän tunnelmallisesti kallellaan olevan tiilirakennuksen lisäksi muuta kuin vasemmalla oleva puutalo.

Kuva
Förillä oli edelleen kulkijoita runsaasti, varmaankin puolustusvoimien kalustönäyttelyn vuoksi. Palailivat Forum Marinumin suunnasta. Itse menin förillä olevien kanssa vastakkaiseen suuntaan.
Avatar
tekijänä Kantti
#22565
Vuodenvaihteen perinteinen ilotulitus Turussa, on aina ollut näyttävä ja saanut aikaan kättentaputuksia sen päätyttyä. Tässä viipale tästä kakusta.

Kuva
meno oli rauhatonta jo pitkään ennen H-hetkeä

Kuva
Jonkun ääliön raketti lipsahti aivan muualle kuin olisi pitänyt, ja päätyi Aurajoen ohuelle parin päivän ikäiselle riitteelle, jossa possahteli aikansa

Kuva

Kuva
kaupungin järjestämä näytös alkoi, samaan aikaan yleisön joukosta kohosi taivaalle omia raketteja

Kuva
vähän suurempien rakettien kohoaminen Samppalinnanmäeltä taivaalle käynnistyi

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
uusi tähti syttymässä uudessa galaksissa

Kuva
taivas valaistukoon

Kuva
valtava kukkanen avautui yönpimeälle taivaalle
tekijänä bitterfly
#24397
Hahhaa, en postaa mitään vappukuvia tänne. Kysynpä vaan huvikseni, että onko talolaisia tulossa kesällä Turun Tall Ship Race-tapahtumaan. Tänä vuonna on ennätysmäärä isoja A-luokan laivoja joita on peräti 20 kpl ja muita pienempiä on tietysti monta tusinaa.

http://www.tallshipsrace.fi/index2.html

Ehdoton megatapahtuma, joka kannattaa ainakin kerran kokea Turussa. Näin 1996 laivojen lähdön mereltä käsin ja se oli kyllä aika unohtumaton kokemus :)
tekijänä zeizei
#24398
Ehdottomasti tulossa! _o/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19