Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
#19000
Janne_H kirjoitti:Hahahah! :lol:

Nyt kyl täytyy sanoo, että Merihaanki tornit ovat viehättävämpiä, kuin tämä. Helposti Suomen rumin torni. Titteli menisi muuten Keravan torneille, mutta ton Horisontin parvekkeet kruunaavat kyllä kokonaisuuden. :D
Joo, kyllä sitä komeempiakin torneja löytyy. Nyt nuo harmaat on maalattu mustaksi niin näyttää vielä synkemmältä tuo torni.
#19001
Huhhuh! :silent:m Miten se voikin olla noin karmeen näkönen?! Ja jos homma toimii niinkun ennenkin niin toi valkonen mömmö noissa elementeissä tulee tulee komistaan taloo ties kuinka monta vuotta :(.. Kyllä nyt Skanska veti kunnon pohjat.. Renderöintikin näytti jo parvekkeineen aika pelottavalta mutta lopputulos sit on vielä kauheempi. Okein rupee pelottaan tulevaisuuden tornitalot Suomessa! Tulee mieleen ihan joku New Yorkin housing projectin yksittäinen talo tosta :D.. Sääli muuten oikein kivan näköselle Lutakolle...
#19002
No huhhuh.. Siis tostahan ois voinut tulla ihan ok, MUTTA. Saumat, pahat saumat.. Valkonen mössö tulee valumaan pari vuotta. Parvekkeet näyttää vankiselleiltä. Mut kokonsa puolesta ihan ok.. Ruma vaan. :D
tekijänä ÄmJii
#19003
Ihmettelinkin vähän aikaa sitten, miks tästä tornista ei oo kuulunu pitkilleen yhtään mitään... Mun arvoasteikossa arkkitehtuuri on ehdoton ykkösprioriteetti rakentamisessa ja kun lopputulos on noin jumalattoman ruma, niin eipä tuo korkeuskaan lämmitä. Valitettavasti näiden rakennusyhtiöiden arvoasteikko taitaa olla aivan päinvastainen.

Ihme, että arkkitehtien ammattiylpeys ja kunnianhimo antaa periksi suunnitella tuollaista roskaa. En kyllä ite ilkeis tollasen tuotoksen jälkeen pahemmin näyttäytyä alan piireissä. Harmittaa, kun niin moni uudisrakennus on nykyään peruskorjauksen ja julkisivuremontin tarpeessa jo valmistuessaan. Arkkitehtuurin ja rakentamisen nykytaso on aivan järkyttävän matala. Pelon sekaisin tuntein odotan, miltä tuo tönö näyttää muutaman vuosikymmenen kuluttua.
tekijänä aleksi
#19004
Todella brutaali! Tällä pläjäyksellä on hyvät mahdollisuudet jäädä erääksi näkyvimmäksi ja surullisimmaksi 2000-luvun asuntokuplan ja torni-innostuksen monumentiksi.
#19006
Lisätääs vielä sen verran, että on tosiaan brutaali. Kiinnitin myös huomion pieniin ikkunoihin. Onko noi todellakin pieniä? Luonnonvalo on todella tärkeää asunnossa. Nykyisessä kämpässä on etelänpuolinen seinä lähes pelkkää ikkunaa, ja nautin paljon tästä. Tuollaisessa kerrostalossa jossa ei ole läpitalon -asuntoja, voi olla aika pimeää. Toivottavasti näin ei ole, ja ikkunat vaan näyttävät pieniltä.
Aleksi kirjoitti:Todella brutaali! Tällä pläjäyksellä on hyvät mahdollisuudet jäädä erääksi näkyvimmäksi ja surullisimmaksi 2000-luvun asuntokuplan ja torni-innostuksen monumentiksi.
Niin ja tämä torni-innostus. Taitaa tosiaan olla Suomessa nyt jonkinlainen tornibuumi päällä, vaikka ei ihan heti uskoisikaan. Tuntuu kuitenkin että nyt on moneen paikkaan tulossa näitä noin 15-kerroksen maamerkkejä. Toivottavasti keskittyisivät jatkossa hieman. Mutta tärkeintä olisi silti korkeatasoinen arkkitehtuuri, joka tosin taitaa jäädä vain haaveeksi suurimmassa osassa projekteja. Ja se puolestaan luo seuraavaksi taas 20 vuoden tornikammon Suomeen. :smt021
#19008
Oho, joo.. hyvin synkkä on lopputulos jos se tuohon jää. Aika yllättävää että parvekkeet täräytettiin sysimustiksi ja tuollaisilla mustilla pystytangoilla vielä viimeistelty. Ei ehkä mun silmissä suomen rumin torni, mutta ei kyllä sieltä paremmasta päästäkään :| pienoismalli jyväskylän kaupungin arkkitehdin toimistolla näytti paljon paremmalta kun parvekkeet olivat vaaleita/läpikuultavia. Tosin eihän se ihan vielä valmis ole, annetaan lopulliset tuomiot vasta sitten..
#19009
zeizei kirjoitti:No huhhuh.. Siis tostahan ois voinut tulla ihan ok, MUTTA. Saumat, pahat saumat.. Valkonen mössö tulee valumaan pari vuotta. Parvekkeet näyttää vankiselleiltä. Mut kokonsa puolesta ihan ok.. Ruma vaan. :D
Olisin voinut kirjoittaa juuri samalla tavalla.
Olen seurannu projektia läheltä, olen käynyt noin 2x/vk katsomassa miten projekti etenee. Saumoja kauhistelin heti kun ensimmäiset elementit oli pystyssä, parveke kalterit tekivät tornista yhä rumemman ja nyt kun nuo harmaat elementtien osat on maalattu, muistuttaa rakennus enemmän vankilaa, kuin odotettua maamerkkiä. Olen viime päiviin asti ajatellut että keskeneräistä työtä ei saa arvostella ja toivonut että joku vielä pelastaa julkisivun... mutta toivo alkaa hiipumaan ja karu totuus paljastumaan. Ei sen puoleen lutakon vahimmissa kerrostaloissa (ne alueen toisessa päässä olevat vaaleanpunaiset elementtihirviöt) on vielä karummat saumaukset.

Tuossa illalla kun kävin taas kauhistelemassa lutakkoa totesin että komeimmat tornit ovat ehdottomasti ne 10 ja 12-(13)kerroksiset lutakonpuiston pohjoispuoliset tornit. 10kr ei vielä varsinaisesti ole torni mutta sen verran hoikkia oat molemmat että torneista voi puhua molempien kohdalla.

Jos nyt jotain positiivista haluaa Horisontista löytää korkeuden lisäksi, niin se porrastornin "majakka" on ihan hieno keksintö. Kannattaa käydä katsomassa pimeällä niin ei itse torni pääse säikäyttämään niin pahasti :smt003
Avatar
tekijänä grendy
#19010
okl kirjoitti:Kuva
okl:n hienossa photoshoppauksessa kun parvekkeet ovat symmetrisesti niinkun niiden pitäisi olla torni näyttää muutenkin paljon paremmalta. Vaikka tossa nyt ei saumat paista eikä mitään niin sanoisin että tollaset parvekkeet näyttäis paljon paremmilta, en vaan yksinkertaisesti tykkää YHTÄÄN tollasista wannabe-kikkailusta jossa on pari parveketta siellä ja pari täällä, tulee tollasia epämuodostumia vaan julkisivuun. Mutta kyllähän toi skylinee taas parantaa kun kaukaa kattoo :)

EDIT: Niin ja yks juttu tuli vielä mieleen.. Kuka vaan meistä olis varmaan ostanut mielellään kämpän tuolta jostain yläkerroksista etukäteen heti kun ne myyntiin tuli jos rahaa vaan olis, mutta mitä sitten kun oot oikeesti sijoittanut tohon taloon ison summan rahaa renderöintien perusteella ja sitten kun näätkin että lopputulos on tollanen hirviö niin mitäs sitten! Onkohan tossa mitään "takuuta" tms? Varmsti jos kämppä itsessään olis ihan erilainen kun pitäis olla niin kaupan vois purkaa mutta taitaa mennä talon julkisivu ihan eri kategoriaan, eli onko se vaan että shit happens?
#19014
Tuossa on selvästi yritetty jotain Loft-asunto -luukkia alueen teollisen historian inspiroimana. Olen kuitenkin alkanut karsastaa punatiilirakennuksia sen jälkeen, kun huomasin että jo antiikin Roomassakin tiilitalot rapattiin usein valkoiseksi joka sai ne näyttämään marmorirakennuksilta. :smt003 Tuohon kohtaan olisi sopinut loistavasti jokin aivan uniikki rakennus, joka olisi yhdessä Innovan kanssa antanut alueelle massasta erottuvan ilmeen. Kun nyt nimenä on horisontti, niin miten olisi ollut vaikka lasien kyllästämä, sinertävä ulkoasu? Mutta odottelen vielä mielenkiinnolla lopullisia kuvia, jos vaikka edes saumat saataisiin piiloon.

Skylinessä on sentään hienoa kerroksellisuutta punatiilisten ja valkoisten rakennusten kesken.
#19028
Vielä tarkennuksena: Horisontin seinien tiilikuvio menee vertikaalisesti, ei horisontaalisesti. Sen takia rakennus on läheltä vielä kamalamman näköinen, koska elementtien rajat irvistävät esille tavallista enemmän. Siinä on vähän samaa kikkailun makua kuin parvekkeiden sijoittelussa. Ymmärrän kyllä, että sillä on pyritty tavoittelemaan korkeaa vaikutelmaa, mutta se ei vain yksinkertaisesti toimi. Horisontti on kaikin puolin harmillinen tapaus, sillä kaikki alueen muut punatiiliset uudemmat rakennukset ovat rapattuja ja muutenkin keskimääräistä suomalaista kerrostaloa aavistuksen laadukkamman oloisia.

Q:n mainitsema kerroksellisuus kyllä toimii alueella. Torni myös näyttää keskustan kävelykadulta päin katsottuna melko hienolta ja on hyvällä paikalla, toimien ikään kuin porttina Lutakkoon.
tekijänä ÄmJii
#19029
Mikähän noissa ulkoseinissä on, kun ne näyttävät muutenkin hyvin nuhruisilta ja epätasavärisiltä?? En siis tarkoita noita selvästi erottuvia valkoisia länttejä saumojen kohdilla. Sen verran vielä täytyy todeta, että mun mielestä nää tiilivuoratut elementit ovat yleisesti ottaen vielä hirveämmän näköisiä, kuin "tavalliset" elementit. Jos tulee tiilivuoraus niin olisi edes paikallaan muurattua ja vielä parempi, jos tajuttaisiin valita tiilien kanssa saman värinen laasti.

Harmi, ettei näitä rakennusmääräyksiä haluta rajoittaa sen kummemmin, vaikka rakennusmassa muodostaakin olennaisen osan kaupunkikuvaa. Luulisi sen kiinnostavan kuntiakin. Horisontissa ihmetyttää sekin, että se on rakennettu Jyväskylään, jonka uudisrakennuksista on muuten jäänyt hyvinkin positiivinen kuva.

Kellään Jykkiläisellä tuoreita kuvia Harjunkulmasta? Olisi mielenkiintoista nähdä, miten se projekti on edennyt. Sen osalta on kyllä aika korkeat odotukset.
#19030
ÄmJii kirjoitti:Kellään Jykkiläisellä tuoreita kuvia Harjunkulmasta? Olisi mielenkiintoista nähdä, miten se projekti on edennyt. Sen osalta on kyllä aika korkeat odotukset.
Kaksi korttelin ilmeisesti kuudesta osasta ovat muuttovalmiita ja kolmas on rakenteilla hyvin varhaisessa vaiheessa. Sellaisen kuvan olen saanut, että rakentaminen ei ihan alkuperäistä kaksi-osaa-per-vuosi -tahtia seuraa, mutta kyllä se pikkuhiljaa nousee. Suurimmaksi ongelmaksi minusta fasadissa on noussut kummallinen ja ruma metallinen kaidevalinta parvekkeisiin. Sopivasta kulmasta kun katsoo, niin rakennus näyttää vankilalta. Kaikenkaikkiaan ihan laadukas rakennus toki on, ja tosiaan ensimmäinen klassinen umpikortteliratkaisu Helsingin ulkopuolella varmaan 70 vuoteen.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9