Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Iggy.P
#11692
Ketjuun sopinee vielä kaksi kuuluisaa kuvaa kaupungin historiasta.

Natsien valtaannousua juhlistamaan järjestetty öinen soihtukulkue v.1933.
Kuva


Ja Kolmannen valtakunnan loppu: Neuvostolippu nostetaan valtiopäivätalon katolle 1945.
Kuva
Avatar
tekijänä Klazu
#14225
Nyt kun kaupungissa on ehtinyt palloilemaan reippaan kuukauden, näyttävät kuvanne jo hyvin tutuilta. Melkein kaikki osasin plotata kartalle, tosin noista yksistä blokkitaloista en ollut ihan varma. Olisivatko jossain Ostbahnhofin lähettyvillä? Ei ainakaan heti tullut mieleen.

Berliini on kyllä tosi mielenkiintoinen kaupunki. Kaikenlaista nähtävää löytyy ja varsinkin kaikkea mahdollista arkkitehtuuria kaikilta aikakausilta on löydettävissä. On ihan normaalia, että vierekkäin sijaitsevat hylätty rakennus, jonka ikkunat on rikotti sekä neljän tähden hotelli. Berliini vaan on tällainen: täynnä vastakohtia. :)
Avatar
tekijänä Klazu
#16414
Nyt kun katselin kuvat uudelleen, löysivät kaikki vihdoin paikkansa kartalla. Tuttuja sekä hyvin tuttuja maisemia. Nuo yllä ihmettelemäni muutama korkeampi talohan löytyykin tuosta lähistöltä, Ostbahnhofin viereltä Galeria Kaufhofin pihalta kuvattuna. Aiemmin en ollut tästä ihan varma.

Ja tuo Bugatti on Friedrichstrassen ja Unter den Lindenin kulmassa Wolkkarin liikkeessä kuvattavana ja kuolattavana edelleen, jos kiinnostaa moinen hirviö auto nähdä. :wink:

Ja mitä asuntoomme tulee, niin sieltähän maisema on seuraava:

Kuva

Ja tv-tornista nähtynä sama osoite löytyy aiempaan kuvaan sijoitettuna täältä:

Kuva

Uskomattomasti kamera/silmä voi hämääntyä etäisyyksistä, kun katsotaan eri korkeuksista. Jotenkin minusta tuntuu, että nuo päivänäkymänkin etäisyydet ovat ihan erit, mitä nyt äsken iltasella tornista katsottuna. Silmä/kamera on vain niin erilainen. :o
Avatar
tekijänä Kantti
#16415
Klazu kirjoitti: Ja mitä asuntoomme tulee, niin sieltähän maisema on seuraava:

http://i146.photobucket.com/albums/r260 ... rveke4.jpg

Ja tv-tornista nähtynä sama osoite löytyy aiempaan kuvaan sijoitettuna täältä:
http://i146.photobucket.com/albums/r260 ... asunto.jpg
Uskomattoman hienossa paikassa asustelet.. :thumbright:
Kuten tuossa tornista otettussa kuvassa näkyy heijastukset ovat melkoisia, joten kunnon kuvaa sieltä ei ikkunan läpi saa olipa kamera millainen hyvänsä :evil:
Avatar
tekijänä Klazu
#16448
Kantti kirjoitti:Uskomattoman hienossa paikassa asustelet.. :thumbright:
Kiitos, kiitos. :oops: Kyllä tämä sellainen asunto on, että tämän vaikka ostaisi, jos omistaja vain olisi niin hullu, että myisi. 750€/kk ei ole paha tästä sisältäen lämmön ja veden. Siltikin paikalliset pitävät vuokraamme todella kovana, mutta näitä ei olekaan vielä tuotu näkemään asuntoamme. 8)

Nikolaiviertel (kuvan kirkkoa ympäröivät muutamat vanhemmat sisäpihat) on Berliinin vanhin kortteli ja esim. 1600-luvun karttojen Berliini oli oikeastaan tämä kortteli ja hieman ympärysseutua. DDR:n aikaan korttelin rakennettiin vasta 1980-luvulla uusiksi ja silloinkin DDR:n vieraiden asutusalueeksi. Eli tietysti tällä alueella on DDR yrittänyt pistää parastaan. :wink:

Kannattaa huomata, että tuossa heti sisäpihamme takana menee kaupungin pääjoki Spree, eli joelle on matkaa hissimatka + 50m asunnoltamme. Lisäksi pitää mainita, että nuo Leipziger Strassen (tuo 6-kaistainen katu) varren 12kpl 25-kerroksisia betonimöhkäleitä sopivat paikalleen kuin nenä päähän! Katua pitkin esim. M48-kaksikerrosbussilla ajaessa on näkymä etuosasta mielettömän urbaani!

Katsoin tuossa äsken, miten nuo kuvani onnistuivat ja muutama lienee kelvollinen. Laitetaan ne nyt sitten tähän alle, jos jotakuta kiinnostaa. :roll:

Tuonne pitäisi kohta Koneen(tm) hissillä hujauttaa...

Kuva

Ylhäällä!

Kuva

Arvokas Hackescher Marktin alue. Keskikohdilla 25-kerroksinen asuinrakennus. Kaukaisuudessa noin 10-kerroksen korkuinen mainos 100m talon kyljessä.

Kuva

Reilu 120 metrinen Park Inn -hotelli, valtava Galeria Kaufhof -tavaratalo, sekä Alexanderplatz (joulumarkkinoilta jäljellä yhä luistinkaukalo ja pari Glühwein [hehkuviini] -kojua).

Kuva

Syyskuussa avautunut kauppakeskus Alexa Alexanderplatzin vieressä. Kaukaisuuteen johtaa 6-kaistainen, mutta paljon sitäkin leveämpi, Karl-Marx-Allee (aiemmin Stalinallee). DDR:n paraatikatu, joka johtaa kohti itää. Oikeassa alalaidassa valkoinen huputettu talo on 16-kerroksinen DDR:n terveysministeriön talo, jota puretaan. Tilalle nousee noin 20-kerroksinen 4-tähden hotelli osaksi parvekkeemme "silhuettia".

Kuva

Raatihuone sekä Nikolaiviertel. Talomme on 2. korttelissa raatihuoneelta, jonka tunnistaa vertikaalisti valaistusta julkisivusta. Vasemmalle heikosti näkyvät Leipziger Strassen isojen betonikolossien sadat ikkunat.

Kuva

Mitten [keskusta] kaupunginosa. Etualan "rinki" on valaistu puisto. Sen takana pimeydessä purettavan Palast der Republicin työmaa. Harmi, että joulumarkkinat ovat jo poissa - ne kun valaisivat tuota työmaan seutua vielä 3 viikkoa sitten! Kauempana ylhäällä isompi valaistu alue on Potsdamer Platz 100m taloineen ja modernine arkkitehtuureineen.

Kuva

Etualalla sinisten hotelli/toimistojen takana hämärässä tuomiokirkko. Mutkan tekevä pitkä katu on pääkatu Unter den Linden, joka muuttuu kuvan keskivaiheilla Branderburger Torin -portin [kaupungin tunnus] kohdalla Strasse des 17. Juni. Tämä 8-kaistainen katu kulkee yhteensä melkein 10km suoraan kohti länttä ja halkaisee matkallaan Tiergartenin suuren puiston (pimeä alue).

Kuva

Noh, tuollaisia kuvia tuli ja kerrankin sain aikaiseksi niitä tänne laittaa! :) Ehkä niistä saa jotain selvää, toivotaan. Kamera ja olosuhteen eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta maisemat olivat! Kuvat ovat järjestyksessä, kun ylhäällä kierretään myötäpäivään lännen suunnasta alkaen.
Avatar
tekijänä Taco
#16451
Ihan hienoja kuvia. Ei noissa yökuvissa heijastuminen kovinkaan paljon haittaa.

Off:
Uskoisin, että N95 on ihan käypä känny, mutta mites kameran kaa kun ei oo suojaläppää. Onkos näppäimistö hyvä? Näyttää aika pieneltä kuvissa.
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#17276
Thank you for all the additional Berliini photos, guys! :smt007

No matter what some people may say about the German capital, I think it's a really great place with lots of wonderful traditional and modern buildings. :smt023


OT@Klazu: Bist Du samt Freundin (hoffe ich doch!) nach Berlin gezogen? :smt004
Viimeksi muokannut Whose Homepage, 26.02.08 09:27. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Urbaani
#17387
Taco kirjoitti:Uskoisin, että N95 on ihan käypä känny, mutta mites kameran kaa kun ei oo suojaläppää. Onkos näppäimistö hyvä? Näyttää aika pieneltä kuvissa.
N95 kännykässä kyllä on kameran suojaläppä.
Avatar
tekijänä Klazu
#18778
Whose Homepage kirjoitti:OT@Klazu: Bist Du samt Freundin (hoffe ich doch!) nach Berlin gezogen? :smt004
Hallo "Whose Homepage", und es tut mir leid das ich dir antworten vergessen habe. Also ich bin ein Finn und habe in Deutschland seit September 2006 mit meiner Freundin gewohnt. Zuerst haben wir in Dortmund ein Jahre gewohnt (wir haben bei Universität Dortmund ein Semester gestudiert und sechs Monaten in Bochum bei Nokia gearbeitet). Danach haben wir nach Berlin umgezogen, weil wir beide hier Arbeitplätze gefunden haben.

Wir mögen Berlin sehr, weil es ein besondere Stadt in ganzes Deutschland (und auch in Welt) ist. Es ist nicht immer so schön in hier, aber sehr sehr intressant. In großstadt ist es auch immer etwas los. Wie kannst du von die Fotos oben sehen, haben wir eine super schöne Wohnung nur 400 meter entfern von Alexanderplatz. Also ich glaube es ist leich zu verstehen, warum es uns so gut hier gefällt. ;)
TANDE kirjoitti:N95 kännykässä kyllä on kameran suojaläppä.
N95:ssa on, mutta N95 8Gb:ssä ei ole. Itselläni on siis jälkimmäinen. Tosin sen käyttö on hieman vähäisempää N81 8Gb:n ja Nokia 6220 classic:n takia.

Mitä tulee itse Berliiniin, niin tiedossa on hyviä uutisia. Todennäköisesti ensi vuonna tähän aikaan alkaa Alexanderplatzille nousta 150 metrinen pilvenpiirtäjä. Tämä ihan komea talo tulee täydellisesti parvekkeeltamme näkyvän silhuetin osaksi ja tuleekin olemaan kiintoisaa seurata omasta ikkunastaan 400m päässä kohoavan 150 metrisen rakennuksen työmaata. Vieressä tulee samaan aikaan nousemaan vielä 18-kerroksinen luksushotelli, joka näkyy myös meille. Ja ei sitä koskaan tiedä, jos A-platzille suunnitellut 12 muutakin pilvenpiirtäjää lähtisivät pikku hiljaa toteutumaan... :smt023

Kuva
Avatar
tekijänä RV
#18809
Commieblockeja Berliinissä: Jyhkeää ja massiivista
Commieblockeja Suomessa: Rumaa ja masentavaa! Eihän siellä pikku-Suomessa mitään muuta osata rakentaa kuin harmaita laatikoita! Suomi on ruma ja pieni.
Pilvenpiirtäjäprojekti Berliinissä: Upeaa! Hieno silhuetti!
Pilvenpiirtäjäprojekti Suomessa: Tarpeetonta! Suomeen ei saa ikinä rakentaa mitään noin hienoa! Suomessa ei ole tarvetta noin korkealle rakennukselle, siellä kun on vain 500 000 asukkaan pikkukaupunkeja.
Avatar
tekijänä Klazu
#18928
RV:n kommentti oli toki pelkkä asiaton provo ja keskittyi pelkästään herjaamaan muita keskustelijoita (netiketti, anybody?), mutta koska hänellä ei tunnu olevan tämän ketjun aiheen osalta asioista mitään hajua, pitänee niitä hieman hänelle teroittaa.
RV kirjoitti:Commieblockeja Berliinissä: Jyhkeää ja massiivista
Commieblockeja Suomessa: Rumaa ja masentavaa! Eihän siellä pikku-Suomessa mitään muuta osata rakentaa kuin harmaita laatikoita! Suomi on ruma ja pieni.
Se "pieni" ero. Commieblock Suomessa: 3-6 kerrosta, pituus ~100m. Commieblock Berliinissä: 11-20 kerrosta, pituus jopa 500m. Commieblock on omasta mielestäni lähtökohdiltaan äärimmäisen ruma rakennus(tyyli), jonka pelastaa vaikuttavaksi (ja siten komeaksi) vain valtava koko. Omasta mielestäni kaikki maailman alta 10-kerroksiset commieblockit saisi purkaa, myös Berliinissä.
RV kirjoitti:Pilvenpiirtäjäprojekti Berliinissä: Upeaa! Hieno silhuetti!
Pilvenpiirtäjäprojekti Suomessa: Tarpeetonta! Suomeen ei saa ikinä rakentaa mitään noin hienoa! Suomessa ei ole tarvetta noin korkealle rakennukselle, siellä kun on vain 500 000 asukkaan pikkukaupunkeja.
Uutisoimani pilvenpiirtäjä todellakin sopii paikalleen ja on osa Alexanderplatzin hienoa masterplania. Mm. hotelleille on Alexanderplatzilla (ja koko Berliinissä) suunnaton lisätilan tarve, joten korkeita rakennuksia tarvitaan jo pelkästään valtavien turistimassojen vuoksi. Henkilökohtaisesti iloitsen toki projektista, koska se on upea lisä maailmanluokan parvekenäkymäämme. :)

Toki Suomeen saa rakentaa hienoa, mutta ainakaan vielä sinne ei kyllä ole ainakaan hienoa korkeeta taloa rakennettu (eikä suunnitelmissakaan ole). Hienous on toki katsojan silmässä. 500 000 asukkaan kaupunki Suomessa, Saksassa, Kiinassa tai Yhdysvalloissa on globaalisti kaikessa merkityksetön ja siten siellä ei ole ainakaan todellisten metropolien kaltaista tarvetta valtaville toimitiloille, joita suuri määrä hyvin korkeita taloja tarjoaa. Puhdasta matematiikkaa.
Avatar
tekijänä OlliMolli
#18930
no voi herran jestas. klazu valittaa asiattomasta provoilusta. näytäpä nyt ihan suoralla lainauksella missä kohtaa viestiä RV "keskittyi pelkästään herjaamaan muita keskustelijoita". kaveri ei käytä ensimmäistäkään persoonapronominia koko postissa, tai sitten minulla ei ole silmiä päässä.
Viimeksi muokannut OlliMolli, 02.05.08 18:47. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
tekijänä Sky-Will
#18931
Hienon näköinen pilvenpiirtäjä kyllä kohoaa Berliiniin. Onkos Klazulla tietoa muista Berliinin mahdollisista suurista ja mielenkiintoisista uusista rakennushankkeista? Heinäkuussa pääsee onneksi itse myös paikan päälle todistamaan Berliiniin hienoutta.
Avatar
tekijänä RV
#18934
Klazu kirjoitti:Toki Suomeen saa rakentaa hienoa, mutta ainakaan vielä sinne ei kyllä ole ainakaan hienoa korkeeta taloa rakennettu (eikä suunnitelmissakaan ole). Hienous on toki katsojan silmässä. 500 000 asukkaan kaupunki Suomessa, Saksassa, Kiinassa tai Yhdysvalloissa on globaalisti kaikessa merkityksetön ja siten siellä ei ole ainakaan todellisten metropolien kaltaista tarvetta valtaville toimitiloille, joita suuri määrä hyvin korkeita taloja tarjoaa. Puhdasta matematiikkaa.
Ovatkohan siis Tukholma, Oslo ja Kööpenhamina täysin globaalisti merkityksettömiä? Helsinkihän on vieläpä kahta näistä suurempi kaupunki. Frankfurt-am-Main, globaalisti merkittävä kaupunki Saksassa. Vaan eipäs sem rajojen sisäpuolelta löydy kuin vaivaiset 650 000 asukasta.
tekijänä Novak
#18942
Jos halutaan vertailla kaupunkien "globaalia merkitystä" (mitä se ikinä tarkoittaakaan) asukaslukujen avulla, niin hyvänen aika, unohtakaa nuo kuntarajat. Se, että Kööpenhaminan kunnan rajojen sisällä asuu 510 000 ihmistä, ei kerro kyllä yhtään mitään, kun metropolialueen asukasluku on ungefär 2 miljoonaa (enemmän, jos halutaan puhua Juutinrauman metropolialueesta).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 19