Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä SdeS
#18313
Ote kaupunkisuunnitteluviraston pöytäkirjasta:
Itäväylän päälle Asiakkaankadun sillan ja Kehä I–Itäväylä-liittymän
väliin on suunniteltu avoin kansi. Kansi yhdistää Itäkeskuksen isojen
liikenneväylien toisistaan erottamaa neljä sektoria. Kannen päälle tulee
liike- ja viihdetiloja, kannen läpi maantasoon tukeutuvia asuintorneja ja
hotellitorni.

Kannen päälliset liiketilat yhdistävät kauppakeskusta ja Citymarketia.
Kannen läpi maan tasosta lähtien esitetään seitsemää asuintornia,
kukin enintään 16 kerrosta, hotellitorni (enintään 16 kerrosta) ja
toimistotorni (enintään 24 kerrosta).
Saa nähdä millaiset tarkemmat suunnitelmat tulevat olemaan...
Hyvä juttu on, että talot tulisivat sijaitsemaan kauppakeskuksen ja liiketalojen välissä, kauempana asuintaloista.
Ei luulisi ketään häiritsevän.

Tuossa havainnekuva, jo olemassa oleva Maamerkki tummennettu:
Kuva

ja linkki KSV:n sivuille kys. artikkeliin
Kaupunkisuunnitteluvirasto
Viimeksi muokannut SdeS, 29.03.08 13:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
#18315
En oikein ole tyytyväinen tuohon liittymäratkaisuun... Kiertoliittymä... Saa nähdä miten toteuttavat loppujen lopuksi. Mutta tornit ovat erittäin tervetulleita! :)
#18316
Erittäin mielenkiintonen ja lupaava ratkasu. Johan se Helsinkikin alkaa tajuaan ettei sitä lääniä loputtomiin riitä eli ylöspäin vaan! Boratin sanoin... Veeeeery nice! :)
#18318
Minulla ei lataudu se pdf, mutta tuon kuvan perusteella kyllä näyttää tosi urbaanilta ja massiiviselta köntältä. Näyttää olevan oikeaa umpikortteliakin mukana.
Ei tarvii paljon ulkoilla kun lähtee shoppailemaan, jos noissa torneissa asuu..
tekijänä SdeS
#18321
@RV

Samaa mieltä olen. Tuohon kohtaan tarvitaan "järeämpi" ratkaisu. Kys liittymä on nykyisinkin aina ihan tukossa aamu ja iltapväruuhkien aikaan. Kunhan Vuosaaren satama ja viereinen Prisma valmistuu, niin ongelma pahenee entisestään.
prepo kirjoitti:Minulla ei lataudu se pdf, mutta tuon kuvan perusteella kyllä näyttää tosi urbaanilta ja massiiviselta köntältä. Näyttää olevan oikeaa umpikortteliakin mukana.
Ei tarvii paljon ulkoilla kun lähtee shoppailemaan, jos noissa torneissa asuu..
Juu, ei jostain syystä suotunut aukeamaan. Korjasin linkin, näyttää nyt kyseisen tiedoston html muodossa.

Tollasen nopeasti väsäsin, jtn laatikoita vain heitelty kuvaan... Pitää väsätä jsn vaiheessa tarkempi.

Kuva
#18325
Erittäin hyvältä vaikuttaa. Sopii todella hyvin tuonne ja voi vihdoin toivoa että Itäkeskus kehittyy muuksikin, kuin pelkäksi kauppakeskukseksi.
SdeS kirjoitti:@RV

Samaa mieltä olen. Tuohon kohtaan tarvitaan "järeämpi" ratkaisu. Kys liittymä on nykyisinkin aina ihan tukossa aamu ja iltapväruuhkien aikaan. Kunhan Vuosaaren satama ja viereinen Prisma valmistuu, niin ongelma pahenee entisestään.

Jos tarkkaan katselee, niin näyttää tuo kyllä eritasoliittymältä. Itäväylä kulkee suorana tuon kiertoliittymän ali ja sieltä nousevat rampit päätyvät tuohon ympyrään, joka siis on liittymän päällä. Hyvältä se mun mielestä vaikuttaa.
#18326
Niin, mutta sekä Itäväylän tunneli että Kehä I:n silta ovat 1+1-kaistaisia. Suurin ongelma nyt on se, että kääntyvä liikenne ei pääse kääntymään suoraan vaan joutuu jonottamaan liikennevaloissa jumittaen samalla suoraan menevän liikenteen. Tämä ongelma ei liikenneymyröillä ratkea. Etenkin tuo tunnelivaihtoehto on huono, sillä siinä myös suoraan menevä liikenne joutuu pysähtymään. 20 000 + 36 000/30 000 + 16 000 ajoneuvoa vuorokaudessa tungettuna 1+1-kaistaiseen tunneliin ja kahteen kiertoliittymään :roll:
#18330
Jos se niin hoidetaan, niin sitten se on kyllä huono ratkaisu. Löytyykö tuosta joku tarkempi suunnitelma? Tuolla kaupunkisuunnittelun sivuilla on muutama, mutta mihin niistä pitäisi luottaa?
tekijänä Alweron
#18331
Kylläpä oli kiva saada tietää tästä suunnitelmasta. Kuulin tästä nyt ekaa kertaa. Seitsemän asuintornia + Maamerkki kuulostaa loistavalta :shock: :smt007 Hanke on kuitenkin niin iso, että se voi kaatua rahoitusongelmiin tai valituksiin, niin kun lähes kaikki torniprojektit Suomessa. Ainakin kulkuyhteydet olisi kunnossa ja Helsinkiin saataisiin hieman lisää skylinea, joskin kovin kauas keskustasta. Rakentamalla kaikki seitsemän tornia, päästäisiin eroon "Cirrus-kompleksista", tai tässä tapauksessa Maamerkki-kompleksista. :lol: Ei enää olisi yksittäistä sojottavaa tornia keskellä metsää ja asutusta, vaan useita, toisiaan täydentäviä torneja.
#18338
Kuulostaa hyvältä! Mutta jos oikein huomasin tuosta havainnekuvasta, niin asuintaloni puretaan? :? Kunhan eivät näytä Cirrukselta vaan Maamerkin tai Itämerentorin tapaisi torneja, niin hyvä tulee. Maamerkin tapaisilla tarkoitan ei-laatikkoja, mutta ei Maamerkkikään kovin kaunis ole. Tosin öisin sitä on kiva katsella ikkunasta.
#18347
Hyvä-hyvä! Pienimuotoinen tornikeskittymä on tervetullut kokonaisuus. Uskoisin/ toivon, että nimbyt pysyy loitolla tästä projektista. Toivon myös, että arkkitehtuuriin käytetään muutakin, kuin peruselementtejä.
#18350
Katsoin karttaa tarkemmin, eikä taloani puretakaan! Itse en keksi mitään, mistä voisi valittaa ja estää tornien rakentamisen. Varjot eivät liity, koska vain yksi asuintalo on vasten Itäväylää eikä yhdessäkään asunnossa ole paljoa isoja ikkunoita kohti sitä. Ja jos tornit saavat lasipinnoitteen ei varjoakaan tule paljon.

+ Melu vähenee Itäväylältä
+ Elävöittää muuten kulahtanutta Itäkeskusta, ainoastaan kauppakeskuksen ympärillä on ihmisiä, mutta ei juurikaan muualla.
+ Vähentää saasteita, kun ei tarvitse rakentaa taloja esim. Sipooseen
+ Voi houkutella taloyhtiöt remontoimaan nykyisiä taloja ja niiden ympäristöjä. Maamerkin juuressa oleva tori on kuollut ja ruma, vain kaksi liikettä sijaitsee siellä: muslimin perustama lihakauppa ja erotiikkabaari.
+ Tuo parempia palveluja Itikseen ja lisää turvallisuutta suuremman vartijamäärän ansiosta.
+ Antaa ulkomaisille kuvan rikkaasta ja voimakkaasta Helsingistä, kun löytyy oma torniklusteri, joka ei sijaitse keskellä metsää.

Jos Keski-Pasilaan ei koskaan saada torneja, niin olisiko Itäkeskuksesta mahdollista tulla Helsingin La Defense?
tekijänä ThePKH
#18352
Itsellä nousee aina peukku pystyyn kun teitä, varsinkin isompia väyliä, motareita yms. tungetaan maan/kannen alle maisemaa pilaamasta ja meteliä tuottamasta. Tietty vielä hienompaa jos päälle on tulossa tornikeskittymä. :smt007
#18354
Krio kirjoitti:Jos Keski-Pasilaan ei koskaan saada torneja, niin olisiko Itäkeskuksesta mahdollista tulla Helsingin La Defense?
Hei nyt takas maan pinnalle sieltä pilvistä ;)
tekijänä SdeS
#18355
Oli jonkinlainen mallinnus Itäkeskuksesta koneella, niin katotaan nyt millaselta tulee ~50vuoden päästä näyttämään... Jos tulee ;D
Kuva

Ja tuohon lätkäisin vaan muutaman valmiin tornitalomallin koneelta.
Kuva@Krio
Missäpäin itistä asut? Ite asustelen täällä Puotinharjun puolella, melkeen metroasemaa vastapäätä.